Alice Weidel (AfD): Nieuwe editie van de “grote coalitie” is een voortzetting van de verliezers van de verkiezingen

Screenshot_211

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD heeft de SPD na  haar beslissing om coalitieonderhandelingen te openen met de CDU/CSU beschuldigd van woordbreuk. “De SPD heeft vandaag bewezen dat hetgeen ze gisteren zei vandaag niet meer geldt. Na de verkiezingen werd onmiddellijk verkondigd dat de SPD in de oppositie gaat”, zei partijcheffin Alice Weidel (foto) zondag in Berlijn.

epoch times

Vandaag zou de SPD opgehouden zijn een volkspartij te zijn, zei Weidel verder. “Dat zie je aan de peilingen in de afgelopen weken. De SPD is tot onder de 20% gezakt, ze staat op dit moment op 18,5%. En dat zal zich ook zo voortzetten.. Geheel in tegenstelling tot de AfD, wij stijgen in de peilingen en zijn zodoende de grootste oppositiepartij in het Duitse parlement.” Daarom zou haar partij ook aanspraak hebben op het voorzitterschap van de begrotingscommissie.

Weidel zei dat een nieuwe editie van de “grote coalitie” van de afgelopen regeerperiode een “voortzetting van de verliezers van de verkiezingen” zou zijn. Dat zou teven een heel slecht signaal voor de kiezers in Duitsland zijn. “Het is een voortzetting van de catastrofale vluchtelingenpolitiek, waar geen onderscheid wordt gemaakt tussen een legale en een illegale immigratie enzovoort. Wij verwachten dus alleen maar negatieve resultaten en zullen ons daartegen uiteraard met constructief parlementair werk tegen verzetten als oppositiepartij, zoals we dat immers de afgelopen maanden al hebben laten zien.”

Tijdens het speciale partijcongres van de SPD afgelopen zondag in Bonn gaf een meerderheid van de ongeveer 600 SPD-afgevaardigden na een urenlang debat groen licht voor een desbetreffende aanbeveling van de partijtop: voor onderhandelingen met de CDU/CSU stemde echter slechts 56%. Bondskanselier en cheffin van de CDU Angela Merkel kondigde snelle coalitieonderhandelingen met als doel een stabiele regering aan.

Over de extra eisen van de SPD zei ze alleen maar dat het resultaat van de oriënterende gesprekken het “kader” voor gesprekken zou zijn, waarin nog ettelijke vragen “in detail” opgelost zouden moeten worden.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, Duitsland, gezond realisme, sociaaldemocraten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Alice Weidel (AfD): Nieuwe editie van de “grote coalitie” is een voortzetting van de verliezers van de verkiezingen

  1. Qvic zegt:

    Merkel laat alles aangelegen om toch nog haar beleid van vernietiging van Duitsland te kunnen voortzetten. De SPD zal niet meer zoveel noten op hun zang hebben, om toch nog voor misschien wel de laatste mogelijkheid om te kunnen mee regeren en er vet betaalde baantjes in het vooruit zicht te kunnen behalen. Maar beide politieke partijen gaan er enkel voor hun eigen ego en het volk zal hun een rot zorg zijn. Macht heeft de beide politieke partijen blind gemaakt voor alles wat met de realiteit te maken heeft. Geld en macht maakt menig mens een dwaas, die de ene naar de andere dom en krankzinnig idee een heel volk in de afgrond stort. Zonder dat zij dit zelf beseffen.

    Like

  2. Bob Fleumer zegt:

    Het is in Nederland niet veel anders, door de PVV uit te sluiten zijn de verliezers er met de winst vandoor gegaan.

    Geliked door 1 persoon

  3. Sabeltant zegt:

    Socialisten zijn altijd al gore leugenaars gebleken.
    De gewone man arm en de volksmenners steenrijk.
    Helaas worden nog veel teveel mensen vanaf de geboorte met dit marxistische virus besmet.
    Het socialisme is een op een te vertalen naar de islam.
    Dezelfde nukken, dezelfde smoesjes, dezelfde lijfstraffen.
    En… dezelfde achterlijke sukkels die er in trappen.
    Hoe lager het IQ hoe meer religie en socialisme.

    Geliked door 1 persoon

  4. delamontagne zegt:

    “Seawatch” is verheugd U te kunnen
    mededelen dat wij zondagavond 400 “veelbelovende” nieuwe Europeanen hebben kunnen redden.

    Ze zullen waarschijnlijk voorlopig op Uw kosten worden verzorgd…………? !

    Ein Menschenleben ist unbezahlbar,

    ( Jammer dat wij, “SeaWATCH” zoveel
    haat E-mails ontvangen )

    Like

  5. Jan zegt:

    Alexander Gauland (AFD) zet Merkel voor gek

    (let op het kreng Merkel)

    Like

Plaats een reactie