Orbán dreigt met veto tegen Europese begroting: ‘Geen cent naar migranten’

Screenshot_21

“Ik geef geen steun aan een Europese begroting die geld wegneemt bij landbouwers, onderzoek of ontwikkeling, om het aan landen te geven die migranten binnenlaten”, aldus Viktor Orbán (foto). De Hongaarse premier Viktor Orbán zal er naar eigen zeggen niet voor terugdeinzen om zijn veto te gebruiken tegen de nieuwe meerjarenbegroting van de Europese Unie. ‘Er is unanimiteit vereist, dus de Hongaren hoeven zich geen zorgen te maken’, maakte Orbán duidelijk.

Knack.be

De Hongaarse premier heeft het vooral gemunt op twee elementen uit de begroting: de inzet van Europees geld voor de integratie van migranten, en de koppeling van Europese fondsen aan het respect voor de rechtsstaat. In haar voorstellen voor de meerjarenbegroting van 2021 tot 2027 introduceerde de Europese Commissie deze week zo’n koppeling.

Net als Polen kwam Hongarije de voorbije jaren onder vuur te liggen omdat het gerechtelijke hervormingen zou doorvoeren die de democratische normen met voeten treden. Donderdag bestempelde de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, het voorstel als ‘chantage’, gebaseerd op ‘subjectieve criteria’. Volgens Orbán hoeven de Hongaren echter niet te vrezen voor een evaluatie van de rechtsstaat. ‘We kunnen op ons gemak zijn.’

Orbán vuurde wel zijn banbliksems af op de voorstellen over migratie, waarbij de integratie van migranten een factor zou worden bij de verdeling van fondsen. ‘Ik geef geen steun aan een Europese begroting die geld wegneemt bij landbouwers, onderzoek of ontwikkeling, om het aan landen te geven die migranten binnenlaten’, waarschuwde de conservatieve premier. ‘Er mag geen cent naar migranten gaan’, maakte hij duidelijk.

Hongarije is sinds 2004 lid van de Europese Unie en behoort tot de belangrijkste zogenaamde netto-ontvangers, landen die meer geld van Europa krijgen dan ze zelf aan Europa geven. In 2016 bijvoorbeeld ontving het land 4,5 miljard euro, terwijl het iets minder dan één miljard euro in de pot stopte.

Bron:
http://m.knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, EU-critici, Eurofielen, Europeanisering, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

20 reacties op Orbán dreigt met veto tegen Europese begroting: ‘Geen cent naar migranten’

 1. Eric zegt:

  Ik vrees voor Orbans leven. De EU-maffia legt iemand voor minder neer. Hulde voor zijn moed !

  Like

  • Margareta zegt:

   God bewaar me alleen van de gedachte, maar daarmee zou zijn politiek niet eindigen, want er staat een dijk van een regering achter die alles naadloos zou overnemen.

   Like

 2. Harry Willemse zegt:

  Hé Rukke slappe zak.Kijk eens er zijn godzijdank toch nog mensen met een ruggengraat in Europa.

  Like

 3. Peter zegt:

  Men zou een voorbeeld moeten nemen aan deze man, goudzoekers ondersteunen heeft geen nut, eigen bevolking wordt zwaar tekort gedaan in de zorg,en de huizen gaan niet naar onze kinderen maar naar islamisten ,die er niks voor betalen en voor alles geld en subsidie ontvangen .trek de stekker uit brussel ,het zijn misdadigers die zich gelegitimeerd schatrijk stelen .

  Like

  • Jean zegt:

   Peter ik deel voor 1.000% uw stelling, ok ik smeek al jaren om die totaal nutteloze, waardeloze verzamelde bende uitgerangeerde leeglopers lees EU zwijnenstal definktief te sluiten want die bende brengt ons alleen maar ellende en voor zichzelf dik gespekte bankrekeningen.

   Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Jean

    “1000%”

    Met het overdrijven begint altijd alle ellende Jean.

    Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Er zijn nog regeringsleiders met gezond verstand en Orban is er een van!

  Like

 5. Johan van Vught zegt:

  Hadden wij maar zo’n president!

  Like

 6. Jean zegt:

  Waar blijven de Orbán’s van de overige 26 (27) landen in Europa?
  Ook wij willen dat er gestopt wordt met ons belastinggeld te verkwanselen aan vreemdelingen, illegalen & criminelen ???
  Enkel de nodige kosten om die massa te verwijderen willen we ėėnmalig betalen.

  Like

 7. Mary zegt:

  Het maakt niet uit hoeveel Hongarije “ontvangt” van de EU, we hebben Orban nodig om zijn veto te gebruiken anti de EU plannen, van Rutte zal het niet komen.

  Like

  • Margareta zegt:

   Het gaat niet alleen maar om hoeveel hij ontvangt, maar ook de hoeveelheid westerse investeringen en projecten in Hongarije, waardoor ca. 70% weer terugvloeit naar het westen. En denk maar niet dat deze investeerders een cent meer betalen aan de Hongaarse arbeiders dan strikt noodzakelijk is. En vergeet niet, dat Hongarije al meer dan een miljard euro uit eigen zak heeft uitgegeven om die tsunami van de migranten tegen te houden die in één van de westerse landen wilt belanden.. Daar wilt Brussel helemaal niets aan bijdragen, vant “hekken financieren zij niet” deelde Junker mee in een brief, terwijl voor andere grenslanden als Italie en Griekenland een gigantisch budget zouden reserveren. Dat beide landen niets doen aan een effectieve grensbewaking doet kennelijk niet ter zake.

   Like

 8. flo zegt:

  Goeie pik die Orban, dat zal die voze shit bende in Brussel niet fijn vinden.

  Like

 9. jungleelephant zegt:

  Fantastische man die zijn volk wel beschermt!

  Like

 10. Hendrik zegt:

  Orban for European president!

  Like

 11. Alex Delarge zegt:

  Prima vent die Orban.

  Like

 12. Steven zegt:

  Dat heeft vast weer de WOEDE van Timmerfrans op de hals gehaald. Je weet wel..dat ETTER kereltje uit Nederland die tegenwoordig op een arabier wil lijken….

  Like

 13. Taljaard zegt:

  Midden Europese landen als Hongarije en Polen hebben geen achterstand qua humaniteit, zoals links beweert, maar een voorsprong qua ervaring met totalitaire regimes.

  Like

 14. Jan zegt:

  Hongaarse ambassadeur voor Amerika, Dr. László Szabó, over de toekomst van Europa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s