Home, sweet home

Screenshot_82

(Door: “ronald dunki”)

‘Thuis’ is voor mij een ‘eigen plek’ in de wijde wereld waar ik het ‘oude vertrouwde’ aantref, ook na ruim veertig jaar over die hele wereld gewoond te hebben. ‘Thuis’ is een gewaardeerde, unieke sfeer van een beschaving waarin ik mij herken en die mij herkent. Daarmee bedoel ik een democratische, open cultuur van historische rijkdom en grandeur, (geestelijke) vrijheid, respect voor en interesse in intelligente ideeën. Niet alleen intellectuele nieuwsgierigheid, ook geborgenheid en veiligheid, een waardige, tolerante appreciatie van de zijde van mijn medemens zonder terreur van een gedachtepolitie of een religieuze politie.

Wat ik zie, is een verontrustende, ‘duistere kracht’ van een lege, maar van zichzelf vervulde antiwesterse cultuur, hol, maar bol van illusies en zelfbedrog. Dat begon in de hoogtijdagen van de Koude Oorlog met de indringende Russische hersenspoeling van daarvoor vatbare leeghoofden als de toenmalige hippiegeneratie. Die ideologische hersenspoeling zet zich voort tot op de dag van vandaag in hun nazaten, de links-activistische scheppers van een pseudo-Europa dat haar eigen identiteit probeert uit te hollen en mij dat ‘thuis’ te ontzeggen.

Die Europese, en Amerikaanse, anticultuur is gebaard door het monster van het Russische communisme, maar ziet zichzelf als een authentieke voorloper van een universele gemeenschap van multiculturele, ongeletterde mulatten die noch een gemeenschap noch universeel is, integendeel.  Deze anticultuur kent niet de minste eruditie, heeft geen enkel historisch perspectief en leert dus ook niets van de eerste Holocaust van Hitler of de tweede Holocaust van Stalin en Mao – dat zijn voor hen slechts statistische gegevens – maar heeft wél de (grote) mond vol van fascisme en alle mogelijke andere -ismen, waarvoor juist zij zélf alle hokjes aankruisen.

Wat geeft deze yoyo’s het recht om mij mijn Europese ‘thuis’ te ontzeggen en u het uwe? Ik spreek niet van een Nederlands, maar van een Europees ‘thuis’, waar ik van Cornwall tot Andalusië een stukje geschiedenis deel en ook daarop in de tijd kan voortborduren zonder verstrikt te geraken in de tentakels van de exponent bij uitstek van dat lege Europa, de federalistische EU die juist mijn ‘thuis’ wil afbreken ten gunste van de ‘onweerstaanbare vooruitgang’ van de ongekozen, totalitaire Big Brother die dat ‘oude vertrouwde’ niet kent, niet respecteert en zelfs probeert te vertrappen. Aan de andere kant wordt er op de tenen om de brutale islam geslopen in de bevooroordeelde, onwetende en ijdele veronderstelling dat die het wel een aardig idee zal vinden om met hun multiculti spelletje mee te spelen in Utopia…. Héél dom! Na een aantal jaren in het Midden-Oosten heb ik héél goed begrepen dat de islam per se geen concessies doet, omdat ieder compromis in de koran wordt gezien als een nederlaag tegen het gehate Westen. Take it or leave it !

Van alle kwaden zijn niet het ouderwetse Marxisme of de geborneerde islam de grootste bedreiging, het zijn de van iedere cultuur gespeende salon-socialistische, lege pseudo-Europeanen die onze cultuur uithollen en verpatsen. Uiteindelijk heeft alle Europese strijd geresulteerd in het bevechten van meer openheid en democratie waar wij trots op mogen zijn, omdat die ons ‘thuis’ vormen dat wij met hand en tand zouden moeten verdedigen tegen de sluipende ondermijning door al die politiek-correcte mensen-hatertjes.

Door:
“ronald dunki”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Home, sweet home

 1. klaas zegt:

  Ceterum censeo EU esse delendam

  Like

 2. christdus zegt:

  Beste Ronald , geduld , dat terugvechten zal komen -vroeg of laat !

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Tegen de regeerders die niet weten hoe de tegenwoordige problemen met de islam aan te pakken wil ik zeggen stel uw positie beschikbaar want u zit niet op de goede stoel. Het stomme gelul over deelname aan de nabestaanden hebben we geen moer aan, Er moet paal en perk worden gesteld aan de islam als antidemocratische terroristische beweging die ons allen naar het leven staat. Stop met het gezeur over co-existentie, dat willen zij niet en wij ook niet. Als de EU een beletsel is om dat uit te voeren moeten we eruit of Juncker en Co moet duidelijk worden gemaakt wat wij willen en dat is niet wat zij willen dus moeten zij weg want wij zijn met veel meer!

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Bob
   Als ik het mij goed herinner komt u uit de luchtvaart.
   De huidige ontwikkelingen bij Air France en de KLM, waarbij de Fransen ons in de afgrond lijken mee te sleuren, tonen reeds aan dat zelfs verschillende autochtone Europese culturen op bepaalde gebieden al onverenigbaar zijn.
   Laat staan de mohammedaanse allochtone cultuur.

   Like

 4. Taljaard zegt:

  Beste meneer Dunki.
  U bent van alle schrijvers op dit blog degene die nog het meest aansluit op mijn eigen beleving en denken. Nu dus ook weer. De decadente liberalen en salon-socialisten, die het zo ontzettend goed met zichzelf getroffen hebben en die menen de hele waarheid in pacht te hebben, slepen heel Europa mee in een nieuwe catastrofe. En ze zijn zodanig verblind in hun arrogantie dat zij daar zelf blind en doof voor zijn.

  Zij graven N.B. zelfs Marx weer op uit de vuilnisbakken van de geschiedenis, hoewel zijn zogenaamd alles verklarende en aan Hegel ontleende dialectische meta-theorie, in de afgelopen eeuw in de praktijk alleen maar afschuwelijke rampen teweeg heeft gebracht.
  Wie had dit na de val van het Oostblok, nu al bijna 30 jaar geleden, ooit kunnen bevroeden?

  Links heeft, nu wij voor de uitdagingen van de globalisering en Francis Fukuyama’s ”End of History” worden geplaatst, een nieuwe kans gekregen. Om ditmaal eens een keer niet aan de verkeerde kant van de geschiedenis te staan.
  Maar het gaat ze weer niet lukken.
  En zo streven wij dus af op de al door Bernard Lewis en Samuel Huntington voorziene catastrofe van een ”clash of civilizations”, die waarschijnlijk ”die Mutterkatastrofe”, zoals Golo Mann de Eerste Wereldoorlog terecht aanduidde, nog zal evenaren. En misschien zelfs wel kan overtreffen.

  Een fatale combinatie van arrogantie en utopisme, gelardeerd met idealisme en zogenaamde menslievendheid en vredelievendheid. Zo men dit in Bijbels perspectief kan duiden; de satan die zich voordoet aan de wereld en aan de mensen als een engel des lichts, die zijn brood etende profeten als wolven in schaapsvacht (maar van binnen zijn zij roofzuchtige wolven) uitzendt in politiek en media.

  Zij haten Israel, zij haten de kinderen van Israel overal ter wereld. En boven alles haten zij Gods Kerk en Gods kinderen. Zij willen daarom zowel Gods uitverkoren volk van het Oude Verbond, de Joden, als Gods volk van het Nieuwe Verbond, de christenheid (iets anders dan de gevestigde kerken, maar dat wisten Luther en Calvijn al), van de wereld wegvagen. Omdat deze christenheid de verwezenlijking van hun denkbeelden al sinds 1848 in de weg staat.
  Daartoe zijn zij, na de val van het Oostblok, zelfs bereid geweest om een verbond aan te gaan met de islam.

  Zo hopen zij op de rug van deze islamitische tijger, die zij op Europa hebben losgelaten, hun marxistische en socialistisch-liberale Utopia alsnog te kunnen verwezenlijken. Zonder dat zij het, in hun arrogantie en hun IJzeren Grote Gelijk, beseffen dat zij als eerste in de maag van deze islamitische tijger zullen eindigen. Maar ondanks alle signalen en tekenen die op zo’n komende catastrofe wijzen blijven zij, als de brood etende valse profeten die zij zijn, schreeuwen van ”Vrede, vrede; geen gevaar!”

  En pakken zij tegelijkertijd de deconstructivistische agenda van de zogenaamde ”Kritische Theorie” van de Frankfurter Schule weer op (zo zij die ooit hebben losgelaten), om de fundamenten van de Europese beschaving, gezin, werk, identiteit, gezag en vrijheid, uit te hollen en te ondermijnen. Opdat de weerstand tegen de verwezenlijking van hun Utopia uit de samenleving en de maatschappij zo ook kan worden uitgehold en ondermijnd.
  Hoe dit zal eindigen weet ik niet.
  Maar dat wij afstevenen op Derde Europese Catastrofe staat voor mij wel vast.

  Geliked door 2 people

 5. Taljaard zegt:

  1618, 1789, 1848, 1917, 1933.

  Noodlotsjaartallen, die stuk voor stuk voor Europa en de mensheid een catastrofe hebben ingeluid.

  1618; de dertigjarige oorlog, die Duitsland verwoestte en haar bevolking halveerde,
  1789; de Franse revolutie, die een monster als Napoleon voortbracht.
  1848; het revolutiejaar waarin Marx’ ”Communistische Manifest” het levenslicht zag.
  1917; de Russische revolutie/tragedie, die het grootste Europese land en volk in een 73 jarige marxistisch-socialistische duisternis en ellende wierp.
  1933; de Nationaal-Socialistische revolutie, die Hitler aan de macht bracht.

  -Een stel rebelse Tsjechische stadsnotabelen, die een keizerlijke delegatie uit een raam en op een mesthoop wierpen.
  -Een zwakke Franse monarch, die op precies het verkeerde moment precies de verkeerde beslissing nam.
  -Een Duitse intellectueel, die meende de wereld te kunnen verbeteren en daartoe een afschuwelijk en onheilszwanger geschrift op de drukpers legde.
  -Een in het nauw gebrachte Duitse generale staf en regering die, nadat een 19 jarige Servische terrorist de Oostenrijkse troonopvolger 3 jaar tevoren had vermoord, samen met andere Europese regeringen heel Europa in een catastrofe hadden geblunderd, geen andere uitweg meer zag dan een giftige marxistische bacil op hun Russische vijand los te laten.
  -Een oude Pruisische generaal, en een van hen die bovenstaande fatale beslissing had genomen, die een jaar later zijn enige superieur naar Nederland wegbonjourde. Om daarna zelf, in zijn grenzeloze arrogantie, op diens troon plaats te nemen..
  En die op 30 januari 1933 de macht overdroeg aan een ander socialistisch monster.

  Alle vijf en stuk voor stuk een historisch expose’ van fatale gebeurtenissen, voortgekomen uit menselijke arrogantie, die een catastrofe hebben ingeluid. Op zich en op het eerste gezicht niet eens zo veelbetekenend op het tijdstip waarop zij plaatsvonden. Maar waarvan de gevolgen in historisch perspectief rampzalig waren.
  Wat zal de volgende, in feite en op het eerste gezicht niet eens zo ingrijpende en betekenisvolle gebeurtenis wezen die, op termijn of direct, de lont in het kruitvat steekt?

  Geliked door 1 persoon

 6. Aegolius cs zegt:

  ….dat wij met hand en tand zouden moeten verdedigen tegen de sluipende ondermijning door al die politiek-correcte mensen-hatertjes.

  Uiteindelijk zal er weinig keus zijn.

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Afzichtelijk:
  https://nos.nl/video/2230547-trump-over-bataclan-boem-hier-komen.html

  En afgrijselijk dat ontwapend EU meent zijn burgers te kunnen beschermen.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Wie doet me wat, de banden vol met lucht, de koelkast vol met bier, nee, ‘ k heb niks te klagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s