De politieke klasse komt niet meer uit haar woorden

Screenshot_227

(Door: Marc Vanfraechem)

In Le Figaro lezen we over de radeloosheid en de schrik van politici, waardoor ze de juiste termen niet meer vinden en zich dan verliezen in debiele vergelijkingen. Ook Macron is heel bang (de altijd vals gebruikte term ‘islamofobie’ is op hem wel degelijk toepasbaar).

Macron moet het “islamistische” terrorisme bij zijn naam noemen!

Neen, Emmanuel Macron is wat betreft het “islamistische” terrorisme niet tegen zijn taak opgewassen. Zijn keuze om zijn weekend in Brégançon (Var) niet in te korten, heeft laten verstaan dat hij de steekpartij zaterdagavond in Parijs (in de buurt van de Opéra) relativeert. Een jonge Fransman vond de dood, onder de messteken van een ‘landgenoot’ van Tsjetsjeense afkomst. Vier mensen raakten gewond, twee daarvan ernstig. In twee tweets van 12 mei heeft het staatshoofd ‘een terrorist’ aangewezen, en daarna schreef hij: ‘Frankrijk wijkt geen duimbreed voor de vijanden van de vrijheid.’ Op geen enkel moment heeft de president het islamistische karakter van de moord willen noemen, al werd ze gepleegd met de kreet Allah Akbar.

Lees verder>>>
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, moralisme, Moslims, Multiculti, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op De politieke klasse komt niet meer uit haar woorden

 1. hendrikush zegt:

  Laf en hypocriet tot op het bot.
  Frankrijk heeft zich al heel lang een heersersrol in Noord Afrika aangemeten. Van de afgang in Algerije hebben ze weinig geleerd. Ze zitten nu op de puinhopen van hun bemoeienissen met de islamitische landen en kunne daar niet mee voor- of achteruit. De Franse minister van buitenlandse zaken maakt zich alleen bezorgd over het opzeggen door Trump van het Iranakkoord omdat Franse bedrijven miljarden aan orders dreigen mis te lopen. Ons land als netste jongetje uit de klas mag straks met haar pensioenpotten en betalingsoverschotten opdraaien voor Franse en Italiaanse puinhopen.
  Macron en Merkel schaffen es nicht mehr.

  Geliked door 1 persoon

 2. klaas zegt:

  Like

 3. Jean zegt:

  Mensen met een “geweten” kom je niet tegen in de heersende politieke bende lafaards.

  Like

 4. theresageissler zegt:

  Aardig artikel, maar een nieuwe conclusie wordt er niet in getrokken:
  Ze komen niet meer uit hun woorden? Ze komen al niet mer uit hun woorden sinds ze voor de opgave geplaatst worden, die hele islamisering en die Brusselse dictatuur erbij zo gunstig mogelijk aan het klootjesvolk te verkopen!
  En wat die derde noot van de auteur betreft: Nee, niet in de 17de Eeuw en ook al niet in de Middeleeuwen:
  De hele rest van de H. Mis was wèl in het Latijn, maar de preek niet.
  Reden: de preek was het enige onderdeel van de Mis, waarvan de tekst niet van tevoren vaststond, en de schapen moesten de boodschap toch kunnen verstáán, nietwaar?

  Like

 5. koddebeier zegt:

  De zogenaamde politieke ‘elite’ bestaat uit een stel onnozelaars inzake de islam en z’n aanhangers.

  Like

 6. Taljaard zegt:

  28eme Aout 1914
  Battaille des frontieres.
  Majeur De Guise a ses soldats;

  ”Alors les gars; c’est la que nous allons nous battre. Ici c’est ou ils mourront.
  Baionnettes! Souffler l’attaque! Le drapeau flottant!
  Afin qu’ils nous verront. Afin qu’ils vons nous entendre. Et pour qu’ils nous crandront.
  POUR LA FRANCE!!!” (houdt sabel hoog)

  Maar ja, de Duitsers hadden machinegeweren en zware artillerie.
  Dus dat liep slecht af voor die dappere Franse kerels in hun kleurige uniformen, die met gevelde bajonet en onder trompetgeschal en vlagvertoon op ze af stormden.
  Kortom, de Fransen stellen wel vaker verkeerde prioriteiten en lopen wel vaker een eind achter.
  Het heeft ze in 1914 op een haartje na een verloren oorlog gekost.
  Maar dapper waren ze.
  En hopelijk zijn ze dat nu nog steeds.

  Like

 7. Jan zegt:

  Farage over de aanslag in Frankrijk en de lul van Londen, Khan

  Like

 8. Petra DeBoer zegt:

  Macron heeft boter op zijn hoofd want hij en de vorige presidenten van Frankrijk ondersteun(d)en al Qaida en andere jihadisten, en dan zeggen dat Frankrijk geen duimbreed wijkt voor de vijanden van de vrijheid, is zo ontzettend hypocriet, daar heb ik geen woorden voor. Hetzelfde geld vooral voor Duitsland en het VK. Dit zijn ook de landen die in hoofdzaak voor de Iran deal zijn.

  Like

 9. Thomasson zegt:

  Macron is gekozen tot president van Frankrijk dankzij massieve duistere buitenlandse hulp. De wijze waarin hij werd gekozen, lijkt sterk op de manier waarin types als Mitt Romney of Barack Obama werden naar voren geschoven. Hen uiterlijk was het alle belangrijkste: Romney ziet eruit als een oude versie van Ken: de vriend van Barbie. Barack Obama was de handsom looking black guy. Macron heeft de typische look van een gigolo of van een Guzzi of Versache model. Het laat net niet zien een pols die getooid is met een Breitling of Rolex. Zijn gelikte verschijning was bedoeld dames aan te spreken. De knappe president de la République. In al de vorige Franse verkiezingen heeft de uiterlijk van de (toekomstige) president geen hoofdrol gespeeld. Dat is typisch Amerikaans. Macron was niet bedoeld om Frankrijk te dienen. Hij dient de belangen en interesses van groep mensen met snode duistere plannen. Beginnend met het onderwerpen van Europa aan een dictatoriale EU en eindigen met de Kalergi-Plan. Europeanen moeten plaats maken voor Derde Wereld bevolking waaruit kan men loonslaven selecteren. De hoge IQ van de Europeaan en zijn mate van beschaving staan deze club geldverslaafde monsters in de weg. Arabische cq. islamitische regimes zijn van nature corrupt. Corruptie maakt voor deze geldmonsters alle deuren open.. Helaas, de islamitische terreur in Europa gooit roet in het eten. Geschifte kanselier als Merkel en haar pathologische regering en Toy Boy Macron zijn niet in staat adequate antwoorden te geven. Bergen geld kunnen veel kopen, maar zijn niet in staat om verloop van onverwachte omstandigheden te voorspelen en zeker niet te managen.

  Like

 10. abouneenee zegt:

  Van het stoppen van de vingers in de oren terwijl boos werd gekeken naar de boodschapper verzakt men in pure paniek. Nu het begint te dagen wat zij het autochtone volk decennia lang hebben aangedaan, wat al langer het geval was, maar werd gedoogd door geestverwanten en vooral nu links verantwoordelijkheid zal moeten dragen voor hun daden, nu is de tijd gekomen dat links niet meer als een dwarse kleuter rechts (niet liberalen, geen socialisme, maar wat de media extreem-recht noemde) in de armen valt en hen zal smeken om orde op zaken te stellen. Rechts mag echter wachten totdat het bloed door de straten loopt voordat men echt gaat ingrijpen. Tot die tijd mogen ook geen doekjes voor het bloeden geboden worden, anders zal de gemiddelde vetgevreten VVD-stumpert en de gemiddelde linksgekkie die het niet vreemd genoeg kan in een poging zichzelf te onderscheiden proberen of men niet met een minimale aanpassing in hun gedragspatroon toch nog zonder gezichtsverlies hun strijd tegen mensen die niet deugen kunnen voortzetten. Pas als overduidelijk is dat links het al die jaren uit pure luiheid heeft verzaakt op de winkel te passen en iedere wet, te beginnen bij de Grondwet, herzien wordt op een manier zodat geen machtsconstructie in stand gehouden wordt waar het volk anders beslist (2/3 meerderheid, 2 verschillende parlementen) en geschiedenisboeken niet meer een linkse droomwerkelijkheid laten zien, pas dan is er een solide basis om ons land op te ruimen en ontdoen van anti-democratische elementen. Als dit proces zich heeft voltrokken moet per direct het correctief referendum ingevoerd worden naar Zwitsers model.

  Like

 11. Steven zegt:

  Het zijn allemaal volksverlakkers in Europa. Het enige doel die ze nastreven is het uitmoorden van de blanke bevolking en deze vervangen voor derde wereld gespuis met een IQ van een stoeptegel.
  En wat de EU hier nou uiteindelijk mee wil bereiken is mij een raadsel. Ook al is de blanke bevolking vervangen, dan wordt de gehele EU in chaos gestort…geen één die meer wil werken..en dit hele continent zal er net zo uitzien als al die KLOTE landen waar al die invasiegangsters vandaan zijn gekomen.
  Of het is gewoon de bedoeling om Europa tussen de grote spelers vandaan te halen en deze een derde wereld continent te laten worden .
  Hoe dan ook… er gaat nog een hoop ellende komen..en ook de 50-ers krijgen hier nog last van!

  Geliked door 1 persoon

 12. ReaGluurder zegt:

  Zou er ergens een poll zijn over het aantal verwarde mannen met een laag bloedsuikergehalte de komende weken?

  Geliked door 1 persoon

 13. ReaGluurder zegt:

  Die Nederlandse Lullo’s hebben voor een habbekrats energie geëxporteerd en voor 100en MILJARDEN ACHTERLIJKHEID geïmporteerd! Op hun graven zal worden gekotst!

  Geliked door 1 persoon

 14. M. zegt:

  Ze stikken bijna in hun eigen leugens waarschijnlijk.
  Valt ook niet mee het land expres tot een onveilige teringzooi te maken en mooi te blijven lullen dat er niets aan de hand is.

  Like

 15. M. zegt:

  Als een leugenaar gaat wijken zegt de leugenaar dat hij nooit zal wijken.

  Like

 16. Haksteeg Anton zegt:

  Macron loopt aan de leiband van Merkel en zal ervaren wat dat betekent voor deze twee moslim importeurs van Europa, werkelijk omdat “leiders·” te noemen is een belediging van de mensen die ooit echt Leiders zijn geweest zoals Adenhauer en de Gaulle en ook Chuchill aan wie wij veel te danken hebben en niet zoals dat stelletje wat er nu zit die niets van de geschiedenis geleerd hebben en moslimlovers zijn bij uitstek.

  Like

 17. Guardiaangel zegt:

  Nu hoop ik echt dat de IS voet bij stuk houdt en er heel veel aanslagen in Frankrijk gaan komen. Het is het enigste hulpmiddel, sorry voor mij nu zo te moeten uitdrukken, dat het volk daadwerkelijk met miljoenen in opstand gaan komen. Frankrijk zal ook zijn revolutie weer herhaalt zien, want alles in de geschiedenis wordt herhaalt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s