Vluchtelingenpolitiek: Tsjechië laat zich niets vertellen door Merkel

Screenshot_161
Angela Merkel en Andrej Babiš.

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe Tsjechische minister-president Andrej Babiš heeft kritiek op Merkel´s plannen voor de EU-vluchtelingenpolitiek. Hij heeft afwijzend gereageerd op het initiatief van Bondskanselier Angela Merkel om een gezamenlijke EU-vluchtelingenautoriteit op te richten.

“Wij hebben duidelijk gezegd dat onze mensen en onze bedrijven beslissen wie er bij ons werkt of leeft”, zei de oprichter van de “populistische” ANO-beweging volgens het Tsjechische persbureau ČTK.

Merkel had vorig weekend in een interview met de “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” haar plannen ter versterking van de gezamenlijke EU-vluchtelingenpolitiek voorgesteld. Daarin verwees ze ook naar de hervormingsplannen van de Franse president Emmanuel Macron. “Het dient een flexibel systeem van taakverdeling te zijn, waaraan ieder land eigen, maar ook vergelijkbare bijdragen bijdrages aan de gemeenschappelijke taak levert”, zei Merkel.

In Praag werd dat negatief opgenomen. “Wij willen dat niet compenseren. Waarom zouden wij compensatiebetalingen moeten doen?”, zei Babiš. Hij eiste de migranten te stoppen, voordat ze Europa bereiken. In 2017 kregen volgens het Tsjechische ministerie van Binnenlandse Zaken 29 mensen politiek asiel en 118 tijdelijke bescherming.

Babiš reageerde sceptisch op het voorstel om het grensagentschap Frontex op de middellange termijn uit te bouwen tot een echte Europese grenspolitie. “Het idee dat Frontex alles bewaakt, is zelfs op de lange termijn onrealistisch”, zei de multimiljardair en ondernemer.

Woensdag 6 juni j.l. werd Babiš door de Tsjechische president Miloš Zeman officieel als minister-president van de Tsjechische Republiek geïnstalleerd.

Bron:
www.tag24.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Tsjechië, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

19 reacties op Vluchtelingenpolitiek: Tsjechië laat zich niets vertellen door Merkel

 1. Steven zegt:

  Weer een tegenvaller voor het ZOOITJE in Duitsland & Brussel.
  Gaat de goede kant op met dat betreft…

  Geliked door 3 people

 2. fleckie zegt:

  Oh la la, Merkel wordt gedwarsboomd,in haar…’geldingsdrang’, vandaar dat echt boze ‘mime’!!

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  Fuck You Merkel, Fuck You!

  Geliked door 1 persoon

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Goed zo Babiš !!!
  Krengela heeft willens en wetens de problemen veroorzaakt, dan moet ze die zelf ook maar oplossen. Eigen schuld, dikke bult.
  Het wordt hoog tijd, dat die heks zelf eens een goeie islamitische beurt krijgt. Dan weet ze misschien, wat ze het volk aandoet.
  Als je het volk naait, hoef je er niet op te rekenen, dat er ook maar iemand is, die een poot uitsteekt, om je te helpen. Sie kann es alleine schaffen !!!

  Geliked door 1 persoon

 5. jungleelephant zegt:

  Goed zo!En hopelijk keren nog veel meer landen zich tegen Merkel en de Brusselse maffia!

  Geliked door 1 persoon

  • dondorp zegt:

   dez e merkel foto is echt een boze geest puur satanisch maar las ook niet [pro wilders oinformatie dat 1,5 miljoen paklistani bijjeen waren om evangelie te luistren 2013 nu maar hopen paki de goede kant op gaat maar voorlopig groeien devrotherham geruchten nog!

   Like

 6. Mary zegt:

  Er zijn geen vluchtelingen en Frontex heeft alleen gediend als taxibedrijf voor Merkel en de EU club om de agressieve Islam binnen te halen.

  Geliked door 4 people

  • ronjaspers zegt:

   Mary.Inderdaad,het zijn soldaten van allah die onder het mom (vluchtelingen.) worden binnengehaald om de europeanen af te slachten.Google agenda 21.

   Like

 7. Crista zegt:

  Zou ook niet doen met dat mens van Merkel groot gelijk Merkel heef de zogenaamde vluchtelingen hier binnen gelaten de terroristen hoop dat je achter komt wat ze zegt moet je niet geloven ze moet aftreden hoe dan ook minster van Tsjechië heeft gelijk gewoon niks van aantrekkende van die Merkel

  Geliked door 1 persoon

 8. BigLJohn zegt:

  Een gezamenlijke vluchtelingenautoriteit. De zoveelste poging om Europa nog sneller naar de gallemiezen te helpen ! Vluchtelingen bestaan niet, ze werden alleen maar gecreeerd om Europa om zeep te helpen. Een echte vluchteling slaat niet op de vlucht, laat zijn gezin niet in de steek, maar gaat het gevecht aan met de indringers. Ze komen alleen maar omdat het Westen ze uitgenodigd heeft, ja zelfs komt ophalen. Daarna trappen ze rotzooi in onze contreien, verkrachten onze vrouwen, en plegen een aanslag op onze cultuur, alsmede onze portemonee. We maken ons druk om Merkel, maar haar opvolg(st)er zal van precies hetzelfde hout gesneden zijn. En veel Duitsers blijven maar stemmen, (Uit een misplaatst schuldgevoel wegens de 2e Wereldoorlog) op de CSU.

  Geliked door 1 persoon

 9. Alex Delarge zegt:

  Die Tsjechen zijn niet gek.Hebben in ieder geval iets geleerd van de geschiedenis.http://www.geschiedenisbeleven.nl/het-verhaal-achter-het-verdrag-van-munchen/

  Geliked door 1 persoon

 10. Bas zegt:

  Zodra minister-president Andrej Babiš zou ingaan op het initiatief van Merkel om een gezamenlijke EU-vluchtelingenautoriteit op te richten, wordt Tjechie regelrecht de snode plannen van Merkel ingezogen. Prima die kritiek van minister-president Andrej Babiš. Sowieso zijn Merkel en consorten niet te vertrouwen! Merkel staat aan het hoofd van deze roversbende,

  Geliked door 1 persoon

 11. John van antwerpen zegt:

  1, 2 in de maat anders wordt Europa kwaad, maar Europa wordt niet kwaad want
  ze is van prikkeldraad.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Psychopaten moet je negeren.

  Geliked door 1 persoon

 13. koddebeier zegt:

  Frontex weer zo’n politie clubje die hun werk niet doen,

  Geliked door 1 persoon

 14. Nemesis zegt:

  Frontex doet hun werk juist prima, fungeert op bevel van die Merkel uitstekend als pendeldienst om die arme vluchtelingen op te halen, die zodra ze onderweg zijn, Frontex bellen met Sateliet telefoon en zodra ze het schip zien en dichtbij genoeg is, keurig in het water springen en de arme drenkeling spelen. Pech voor hen die even vergaten dat ze niet zwemmen kunnen.

  Like

 15. Republikein zegt:

  Er zijn enorme problemen met de pulsevisserij
  gesignaleerd.
  Moet daar een streepje tussen?
  Kweenie.

  Like

 16. kampersrene zegt:

  Allee….. Mijnheer de Tsjeck wil jij die arme getraumatiseerde naar leefloon en liefde zoekende fluchtelingen niet helpen. Waarom toch , het is onze plicht .Ik weet het je bent niet gelovig zoals mijn papa en mama

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s