AfD over Erdoğan´s plannen om Duitsland te bezoeken: “Meneer Erdoğan moet thuisblijven”

Screenshot_66

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD heeft kritiek op het geplande staatsbezoek van de Turkse president Erdoğan aan Duitsland. “Meneer Erdoğan moet thuisblijven”, zegt Alice Weidel. De AfD en de politicus van de Groenen Cem Özdemir hebben kritiek op het geplande staatsbezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in september aan Duitsland.

epoch times

Erdoğan zou “geen normale president in een democratie” zijn en zou daarom ook niet ontvangen moeten worden, zei Özdemir zondag tegen de kranten van de Funke Mediagroep. Men zou zelf niet altijd zijn gasten kunnen uitzoeken, maar men zou hem “op niet mis te verstane duidelijk moeten maken dat de poging om hier Turks-nationalistische-fundamentalistische parallelstructuren op te bouwen niet geduld wordt.”

De fractievoorzitster van de AfD, Alice Weidel, wijst het bezoek volledig af. Ze zei tegen de Deutsche Presse Agentur na Erdoğan´s “brutale instrumentalisering van de voetballer Mesut Özil niet ook maar de geringste reden” zou zijn tot een uitnodiging. Daar zou ook de “haatcampagne tegen spreken, waarmee Erdoğan en zijn kliek Duitsland in het kader van het Özil-debat hebben bedekt.”

Er zou ook “geen sprake van moeten zijn dat Erdoğan toestemming krijgt om in Berlijn weer een propagandashow op te voeren om uit Turkije afkomstige burgers en inwoners van ons land op te hitsen tegen Duitsland en de Duitse samenleving”, argumenteert Weidel verder. “Optredens zoals de toespraak van Erdoğan in Keulen, waarin hij assimilatie een ´misdaad´ noemde en Turken in Duitsland ertoe had opgeroepen om als vijfde colonne van zijn politiek invloed in Duitsland uit te oefenen en zich niet aan onze waarden en onze rechtsstaat aan te passen, mogen niet herhaald worden”, zei ze en voegde er aan toe: “Meneer Erdoğan moet thuisblijven.”

Volgens een bericht in de “Bild-Zeitung” van afgelopen zaterdag wil Erdoğan eind september een bezoek brengen aan Berljin voor een officieel staatsbezoek. Tot het daarbij gebruikelijke protocol behoren een ontvangst door de Duitse president met militaire eer en een staatsbanket. Volgens informatie van de krant wil Erdoğan op een manifestatie ook zijn landgenoten toespreken.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, Berlijn, cultuurrelativisme, Dhimmitude, dictatuur, Duitsland, gezond realisme, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, provoceren, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op AfD over Erdoğan´s plannen om Duitsland te bezoeken: “Meneer Erdoğan moet thuisblijven”

 1. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/07/29/steun-voor-merkel-de-laagste-in-twaalf-jaar/

  Steun voor Merkel de laagste in twaalf jaar

  De steun aan de christen-democratische partijen CDU/CSU in Duitsland is op het laagste niveau sinds 2006. Dit toont een opiniepeiling die op zondag werd gepubliceerd.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Merkel en Erdogannef zijn eensgezind in hun relatie met de USA, haat verbroedert…..de Anti-Trump-militie stampt in de Duitse en Turkse steden al door de straten.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Bij mijn weten kan hij niet zichzelf uitnodigen voor een officieel staatsbezoek dat zou de president van Duitsland of het kabinet van Merkel kunnen doen maar dat lijkt niet waarschijnlijk omdat iedereen op zijn vingers kan natellen dat het een explosie van Turks nationalisme in Duitsland zou veroorzaken.

  Geliked door 1 persoon

 4. hendrikush zegt:

  Sinds wanneer kan een sultan geweerd worden uit een staat die onder zijn regiem valt?

  Geliked door 1 persoon

 5. Sabeltant zegt:

  De AFD moet deze “democratisch” gekozen Turkse dictator eens flink de les lezen.
  Misschien eens dit filmpje in het Duitse parlement afspelen?

  Erdogan ist voll und ganz ein Präsident mit kleinem Schwanz!

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Gaat hij met de andere Turken ook allaha hakkelbar roepen bij de Brandenburger Poort.
  Een belangrijk Berlijns monument ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s