Europa´s rechtsstaatbeginsel en de Joden

Screenshot_8.png

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Een sleutelkarakteristiek voor democratie is het rechtsstaatbeginsel. Je kunt niet zo maar even de problemen van zo´n complex thema analyseren in een gebied dat zo groot is als de Europese Unie (EU). Als nuttige inkorting kan men zich concentreren op een kleine gemeenschap, die veel interactie met de meerderheidsbevolking en de staat heeft. Joden, die ongeveer 0,3% van de EU-bevolking uitmaken en in een klein land ook maar 1% van alle burgers, zijn een nuttig instrument voor zo´n analyse.

Een paar extreme rechtbankzaken of hun fouten zal een groot aantal problemen van het rechtsstaatbeginsel in EU-landen blootleggen, eentje daarvan een zaak tegen Israëli´s. Enerzijds hebben we in België de aanklacht uit het jaar 2001 tegen de Israëlische minister-president Ariel Sharon en twee generaals. De zaak werd aanhangig gemaakt door familieleden van door een christelijk-Libanese militie in de kampen Sabra en Shatilah vermoorde Palestijnen. Het werd een politiek proces in het buitenland tegen vooraanstaande Israëli´s, tegen wie in hun eigen land al een onderzoek was ingesteld.

De Belgische procureur-generaal wilde het proces niet uitvoeren, maar in een uiterst ongebruikelijke beslissing accepteerde het hof van beroep zijn houding niet. Het proces tegen Sharon en de generaals leidde uiteindelijk tot niets, omdat de Belgen het overdreven en ook de Amerikaanse president George Bush Sr. En twee vooraanstaande Amerikanen voor de rechtbank wilden slepen. De Amerikaanse regering dreigde er daarop mee het NAVO-hoofdkwartier uit Brussel te verplaatsen. Als gevolg daarvan stemde het Belgische parlement ermee in om zijn wetten van wereldwijde gelding te wijzigen.

Een schandalig vonnis in Duitsland betrof drie Palestijnen, die in 2014 probeerden een synagoge in Wuppertal in brand te steken. Een Duitse rechtbank besliste dat ze dit deden uit protest tegen Israël en dat het niet als een antisemitische daad beschouwd zou kunnen worden. De daders kregen voorwaardelijke straffen.

In december 2017 gooiden drie daders een Molotovcocktail naar een synagoge in de op één na grootste stad van Zweden, Göteborg. Ongeveer 20 jongeren in het gebouw zochten tijdens de aanval beschutting in de kelder. Een Zweeds hof van beroep verwierp het vonnis van een strafkamer, die beslist had dat een van de daders, een in Gaza geboren Palestijn, na zijn tweejarige gevangenisstraf gedeporteerd zou moeten worden. Het hof van beroep zei dat hij niet uitgezet zou moeten worden, omdat het antisemitisch karakter van zijn daad  hem gevaar zou kunnen opleveren door Israël. In plaats daarvan gaf het hof de voorkeur aan de belangen van de dader boven die van zijn slachtoffers. Het hof leek het minder belangrijk te vinden dat hij, als hij in Zweden blijft, wellicht nog meer misdaden zou kunnen plegen.

Een indirect resultaat van de tekortkomingen van het rechtsstaatbeginsel in het ultra-liberale Zweden bestond erin dat de joodse gemeenschap in Umea als gevolg van dreigingen door neonazi´s werd ontbonden. Iets dergelijks heeft in deze eeuw nog nergens anders in Europa plaatsgevonden.

De op twee na grootste stad van Zweden, Malmö, wordt door veel deskundigen beschouwd als de hoofdstad van het Europees antisemitisme. De daders van de vele lichamelijke en verbale antisemitische daden zijn meestal of misschien zelfs altijd moslims. Een recordaantal aangiftes wegens haatmisdaden in de stad in de jaren 2010 en 2011 leidde tot geen enkele veroordeling.

In Nederland is het falen van de rechtsstaat minder extreem. In 2017 bezochten Israëlische scholieren het Nederlandse parlement. Een islamitisch gemeenteraadslid van Den Haag, Abdoe Khoulani, noemde de scholieren “zionistische terroristen in opleiding” en “kindermoordenaars en bezetters van de toekomst”. Een Nederlandse rechter wees een aanklacht tegen Khoulani af; hij zei dat diens uitlatingen geen aanzetten tot haat zouden vormen.

Een zaak in Groot-Brittannië werd zeer uitvoerig door David hirsh in zijn boek “Contemporary Left Antisemitism” beschreven. Het boek vertelt het verhaal van de Brits-joodse academische activist Ronnie Fraser, die zijn vakbond, de University and college Union (UCU) voor de rechter sleepte. Hij argumenteerde dat er in de vakbond een cultuur van geïnstitutionaliseerd antisemitisme gecreëerd zou zijn, die antisemitische pesterijen tegen hem tot gevolg had. In 2013 besliste de rechtbank: ”Er was geen sprake van antisemitisme”. De rechtbank besliste op alle punten tegen Fraser: “vormzaken, juridische argumentatie en ieder significant geval van substantie en feiten.” Hirsh schetst gedetailleerd hoe een serie getuigen, die getuigden ten gunste van Fraser, genegeerd en in het vonnis van de rechtbank niet genoemd werd.

In 2010 beïnvloedde de Britse rechter George Bathurst-Norman een jury om een groep activisten vrij te spreken die een fabriek aangevallen en beschadigd had, waarin onderdelen voor Israëlische gevechtsvliegtuigen werden geproduceerd. In het prces rondom criminele beschadiging vergeleek de rechter Israël met het naziregime. Het Office of Criminal Complaints zei later dat de rechter berispt zou zijn vanwege zijn woorden.

De problemen in Frankrijk op hun beurt zijn van geheel andere aard. Het duurde heel lang voordat Frankrijk inzag dat de moord op Sarah Halimi door haar islamitische buurman een haatmisdaad was.

Dat was des te zorgwekkender, omdat er in 2001 al een enorme uitbraak van antisemitische aanslagen in Frankrijk plaatsvond, die hoofdzakelijk door islamitische immigranten werden gepleegd. Zowel de pers als de autoriteiten berichtten heel lang niet over deze zaken.

Alleen al de aangevoerde feiten demonstreren belangrijk juridisch falen tegenover Joden in meerdere Europese landen. Ze zijn niet alleen een aanwijzing voor gebrek in het rechtsstaatbeginsel, maar ook voor een democratietekort in deze landen.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, antisemitisme, Barbarisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Eurabië, Europa, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, verloedering. Bookmark de permalink .

11 reacties op Europa´s rechtsstaatbeginsel en de Joden

 1. Perfide Albion zegt:

  Die overspannen verwachtingen van de rechtstaat ook altijd. Die hele rechtstaat kan me gestolen worden. Het conflict is door links voorbij die grens getrokken. We hebben niets meer te verwachten van welke rechtstaat dan ook. Dat de Joden in Europa dat niet begrijpen is krankzinnig. Die zouden dat nu wel moeten weten. Slimme (rechtse) Nederlanders zouden lering moeten trekken uit de Joodse geschiedenis. De rechtstaat in de Weimar Republiek beschermde helemaal niemand. De rechtstaat in Nederland is tegen Wilders gericht. Ze steken die rechtstaat maar in hun linkse reet.. We hebben het er over als wij de macht hebben. Kijken welk recht wij hun dan gunnen..

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Perfide Albion. Iedere woord die je schrijf is waarheidgetrouw. De Joden zijn niet krankzinnig maar gewoon zwaar leers. Die zouden dat juist moeten weten, maar ze willen het niet weten. De Nederlanders daarentegen, beginnen steeds meer te beseffen hoe de vork in de steel zit. Zij moeten niet enkel een leer trekken van de Joodse geschiedenis, maar ook van al de video’s over de massamoorden van ISIS in Syrie en Irak. ISIS is in geen enkele opzicht bijzonder!. ISIS geeft een trouwe beeld van Islamitische cultuur- en traditie die gebaseerd zijn op bloedvergieten en primitieve gewoonten. Wij moeten de linkse ideeen zo snel mogelijk in onze reet steken, voordat het te laat is. Maar de linksen worden – zeker de laatste tijd – steeds banger. Zij beseffen dat de autochtone Nederlanders worden langzaam wakker uit de multicultidroom. Daarom hebben de rechters in Leeuwarden zo paniekerig gedragen tegenover de “Blokkade Friezen”.

   Like

 2. koddebeier zegt:

  De overheid van deze genoemde landen zijn medeschuldig aan het antisemitisme !!

  Like

 3. Alphons Mantel zegt:

  dit komt door de parlementaire immigratie van moslims

  Like

 4. Thomasson zegt:

  Ik vond op HEPLEV een reactie die mij beviel. Dus ik zal het in grove lijnen overnemen.
  Het is jammer dat mijnheer Gerstenfeld niet kan inzien dat het huidige Europese politieke leiding in west (noord)Europa bestaat voor een groot deel uit geestelijk zieke mensen. Zij kunnen beter bij de RIAGG zitten dan in het parlement van hun landen. Ze zijn in twee categorieën verdeeld: De gematigd gestoorden bij (meestal) de liberalen en Christendemokraten, tot totale psychopaten bij de linkse partijen. Wat voor redelijkheid zoekt de schrijver van dit artikel bij de Zweedse beleidsmakers en rechtsysteem? Natuurlijk vinden deze lieden het niet erg dat Palestijnen of andere moslims gooien Molotovcocktails naar een synagoge in Göteburg- of elders! Waarom zouden ze het erg vinden? Vinden de Zweedse overheid en rechtsysteem het erg dat Palestijnen- of andere moslims verkrachten en vermoorden ZWEEDSE VROUWEN EN KINDEREN? Dat ze plegen terreuraanslagen op Zweeds grondgebied wanneer zij er zin in hebben? Wat doen zij tegen het dagelijkse islamitisch geweld die het leven van Zweedse burgers tot een hel maakt? Als zij Islamitische en Afrikaanse misdaden tegen het Zweedse volk goedkeuren, waarom zouden zij enige probleem hebben met aanvallen op Joden en hun Synagogen? Het is voor Zweedse politici “Ëen kant aan hun broek”. https://www.youtube.com/watch?v=WkNFoP87Vks
  DEEL 2

  Like

 5. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Manfred Gerstenfeld schetst de situatie in Duitsland als erbarmelijk. Dat is helemaal waar; vooral van de kant van de Duitse rechtelijke macht; als die nog bestaat? Normaliter wordt Vrouwe Justitia afgebeeld als een geblinddoekte goeduitziende vrouw met een weegschaal in haar hand. De Duitse Vrouwe Justitia hoeft niet geblinddoekt te worden. Zij kan zo wie zo niet uit haar ogen kijken omdat haar hele gezicht is bont en blauw geslagen. In plaats van een weegschaal houdt zij haar geschuurde slipje in haar hand. Vrouwe Justitia ziet er precies zo uit als de Duitse vrouwen, meisjes en kinderen die door de geïmporteerde donkere beesten uit de Derde Wereld worden verkracht. Als zij geluk hebben, worden ze bij de verkrachting enkel half doodgeslagen en niet vermoord. Moslims noemen zulke heldendaden Taharush. De Duitse overheid cq. regering noemen dat : een positieve interactie in het integratieproces. .Gerstenfeld schreef verder, dat In 2014 probeerden 3 Palestijnen de synagoge van Wuppertal in brand te steken? Is dat niet een bezigheid dat moslims graag doen? Synagogen, kerken, Hindu tempels en auto’s van “ongelovigen” in brand steken? Is dat niet een van hun hobby’s, naast verkrachtingen en gewetenloze aanvallen op de domme autochtonen die ze naar binnen laten? Weet Gerstenfeld überhaupt dat het hele Duitse rechtsysteem vond de seksuele massa aanvallen in Köln op Duitse vrouwen en kinderen op oudejaarsavond 2015 heel normaal? Dat de politie in Köln gedroeg zich deze bewuste avond op dezelfde afzijdige wijze tegenover hun eigen vrouwen en kinderen als de Duitse politie tegen de Joden gedurende Kristalnacht? De smerige geïmporteerde beesten uit de Derde Wereld mochten zich op hun prooi net zo uitleven als de SS cq. SA-troepen en hobby nazi’s op 9 – 10 november 1938? Het groot deel van het Duitse publiek is anno 2018 net zo apathisch tegenover de dagelijkse misdaden die moslims in Duitsland plegen, als het Duitse publiek tijdens de Derde Rijk tegenover de slachtoffers van de NSDAP? In Nederland krijgen de politieke psychopaten (vooral van de linkse zijde) minder bewegingsvrijheid. Het land is veel kleiner dan Duitsland, Zweden of Engeland; dus de bevolking hier wordt de laatste tijd, na jarenlange zombieslaap, langzaam wakker. Het geduld voor zielige vluchtelingen uit moslimlanden en Afrika en arme Palestijnen is bijna op. Het enige gestoorde element dat nog actief de kant van de vijand kiest, zijn de Roland Freisslers van de gerechtshoven.

  Like

 6. Petra DeBoer zegt:

  Dr. Manfred Gerstenfeld moet zich eerst maar eens afvragen waarom vele Joden dan stemmen op de linkse kerk die achter de islam staan. Daarnaast zijn er vele Joden als politicus werkzaam in de politieke partijen van de linkse kerk en voeren deze socialisten een agenda uit om de blanken te overspoelen met de islam en ja dan haal je antisemitisme binnen maar dat word, mede door Joden, bewust gedaan en dan weten ze wat de gevolgen zijn. Het is triest dat Joden die niet achter de linkse kerk staan de dupe zijn evenals alle anderen die de islam niet willen.

  Like

 7. fleckie zegt:

  WAren het niet. MARONIETEN die in SABRA en SHATILAH ‘huishielden’ , terwijl in feite de Joden hun Nieuwjaar vierden, en er NIETS mee te maken hadden? en waren SABRA en Shatillah. NIET opleidingskampen voor de ROTE ARMEE FRAKTION,? De ( ITALIAANSE RODE BRIGADES?) …(de IERSE IRA?,) de ( SPAANSE. ETA?)(+ ook nog JAPANSE terroristen?? ).

  Like

 8. Jack Terrible zegt:

  Toen de Joodse Premier Netanyahu de Tweede Kamer bezocht weigerde de hoofdman van DENK hem een hand te geven. Antisemitisme ten top!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s