BRIEFJE VAN JAN – Aan de minister-president van óns land

Screenshot_197

(Door: Jan Dijkgraaf)

U bent als geen ander slim genoeg om het gevaar te zien van demonstraties die zonder enige wanklank verlopen

Meneer Rutte,

We hebben gisteren kunnen merken dat de Nederlandse gele hesjes hoog op uw agenda staan.

Supporters van ADO Den Haag kregen bezoek thuis en werd aangeraden vooral geen geel hesje aan te trekken vandaag… De vriendin van iemand uit Maastricht die een grap maakte op Twitter had in no time agenten op de stoep die desnoods met geweld de toegang tot haar huis wilden forceren… Zeggen ze, hè, zeggen ze…

Zulke dingen gebeuren niet spontaan, maar omdat op het allerhoogste niveau is afgesproken om de gele hesjes in Nederland terug in de kofferbak te krijgen.

Er is u namelijk veel aan gelegen dat vandaag de gele hesjes-demonstraties in Nederland mislukken. Dan is het burgerprotest dat op veel plaatsen in Nederland namelijk in de kiem gesmoord.

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in kwaadaardige opzet, Rutte, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op BRIEFJE VAN JAN – Aan de minister-president van óns land

  1. edwin vissers zegt:

    Geel is een kleur die opvalt, ze bevat het meeste licht van alle kleuren. Doordat ze zo opvallend is, wordt geel vaak gebruikt in de reclame of als signaalkleur in het verkeer en in de techniek. Gele auto’s zijn dankzij het feit dat ze opvallen, ook minder betrokken bij verkeersongelukken. Ik weet wel waarom ik al jaren in een gele Twingo rondsnor.

    De kleur geel wordt ook vaak geassocieerd met de zon en de zon wordt dan op haar beurt weer geassocieerd met licht en leven. Geel doet ons ook aan de lente denken, denk maar aan de meeste lentebloemen die een gele kleur hebben of aan de schattige kuikens die in de lente uit hun ei komen. Vandaar dat de paaskleur bij uitstek ook geel is.

    Geel werd in het oude Egypte als mooi ervaren. De vrouwen droegen er kegeltjes van goudgele, zoetruikende was op hun hoofd. Door de zonnehitte en hun lichaamswarmte smolten die kegeltjes in de loop van de dag en droop dan over het bovenlichaam van de vrouwen. Verder kleurden zij hun lichaam met een verfstof die gele oker heette.

    In China geloofde men dat de leden van de keizerlijke familie rechtstreekse afstammelingen waren van de zon en zij alleen mochten dus de gele kleur dragen. Als gewone burgers geel droegen wachtte hen de doodstraf.

    In Griekenland en Italië (vooral in Rome) was het dan zeer populair om geel-blond haar te hebben. Nadat het haar met een speciaal middel was gewassen, gingen zowel mannen als vrouwen er uren in de zon zitten, om hun haar te bleken. Ze gebruikten ook speciale haarverven of blonde pruiken afkomstig van verslagen Germanen.
    Ook nu nog zijn blondines vaak populairder dan donkere types.
    In de Middeleeuwen werd geel in verband gebracht met haat en vijandschap.
    In Azië wordt geel nog steeds beschouwd als een heilige kleur.

    Geel is ook de kleur van wijsheid, groot denkvermogen en hoge intelligentie. Ze activeert de hersenen, zet aan tot werkzaamheid. Geel is de kleur van creativiteit en fantasie en is ook een goed middel tegen neerslachtigheid.

    Wie geel als favoriete kleur heeft, streeft naar veelzijdigheid, tracht voortdurend zijn of haar kennis uit te breiden, is geestelijk levendig en reist graag.

    Energie, vreugde, geestkracht, luchtigheid en lichtheid van het bestaan

    Binnen religie betekent de kleur geel vreugde/blijdschap, Jezus als Licht der wereld (louter goedheid), Gods Woord, in het licht brengen, maar ook roeping, kracht, wapen in geestelijke strijd en lofprijzing.
    Bij de seizoenen geeft geel eind lente (juni) aan. Zomermaand.

    Like

  2. Joshua zegt:

    Rutte Het voorbeeld van leugenachtige hypocrisie ,landverraad en minachting van zijn eigen bevolking!!.

    Geliked door 1 persoon

  3. koddebeier zegt:

    Politie hanteert methodes uit de jaren 40-45 en vertoont een vies bruin kleurtje !!
    Niets geleerd van hun eigen verleden !

    Geliked door 2 people

  4. Republikein zegt:

    Jammer van dat liedje.

    Like

  5. duinsnip zegt:

    Alleen in het stemhokje kan een beslissende verandering worden bewerkt, maar dat zit er met de huidige bevolking niet in. Sympathie voor de gele hesjes maar ook dit gaat het niet worden. Zolang hooguit een 10-15% van de bevolking op PVV stemt lacht de liberaal-sociale-gristelijke meerderheid je uit. Het gaat de meerderheid nog te goed, de minderheid is die 10-15% die ook die belofte van Rutte dat het beter gaat volgend jaar niet zal merken. Onderste belastingschijf gaat niet minder worden, energiebelasting 10-15% omhoog, btw omhoog, gemeentelijke belasting omhoog en hooguit twee tientjes meer zorgtoeslag etc. dus die groep gaat er dus gewoon op achteruit. Hahahahahahsha lacht de vrolijke scheerkwast, weer veel beloven en weinig geven doet alle losers in gele hesjes beven.

    Geliked door 1 persoon

  6. leefbarbaar zegt:

    De Lachende Leugenaar met een geel hesje. Hoe diep kan de VVD weer zinken?
    Ik ga zo mijn burgerplicht weer doen, ongeacht wat Rutte er van vindt.

    Like

  7. BertG. zegt:

    Het enige wat bij hem geel is, is ze vol gepiste onderbroek.

    Geliked door 1 persoon

  8. Klaas Dijkstra zegt:

    Zo vuile TYFUS-RAT Rutte! Daar sta je dan!
    Waar is die vervloekte glimlach van jou nu met deze vooruitzichten, welke voortreffelijk zijn beschreven door Jan Dijkgraaf?

    NEDERLAND HET GAAT LOS, ZORG VOOR EENHEID…………..

    Like

  9. Ruud zegt:

    Rutte houdt er rekening mee dat zijn politieke dagen geteld zijn; dat blijkt uit zijn gestuntel op TV vrijdagavond!

    Like

  10. Statler & Waldorf zegt:

    Emmanuel Rutte …….

    Like

  11. IkBenHet zegt:

    Geheel conform de Nederlandse traditie is de opkomst te verwaarlozen.
    Eerlijk is eerlijk, petje af voor Links.
    Als zij iets organiseren is de opkomst overweldigend.

    Like

  12. Thoth zegt:

    Ik heb net de overzicht van de energiekosten ontvangen. Op basis van de overheidskosten tot 10000 kW, stijgen per maand maar liefst 30,= Euro per maand. Ik moet nu i.p.v. 123,= nu ineens 153.= Euro per maand. Dat is het gehele jaar 360,= meer…

    Fuck Rutte en het zooitje wat nu een kabinet loopt te spelen.

    Like

  13. Thomasson zegt:

    Ik zat gisteravond naar het “Gesprek met de Ministerpresident” te kijken en ik ergerde mij groen en geel. Arjan Noorlander heeft het gesprek prima geleid en pakte Rutte stevig aan. Prima gedaan Arjan!. Hetzelfde kan ik ook zeggen van de brief van Jan Dijkgraaf.
    Het was te verwachten dat Rutte zou in zijn antwoorden zijn oude tactiek gebruiken; luchtige nietszeggende antwoorden. Voeg erbij de arrogante lege glimlach vol minachtig voor het makkelijk manipuleerbare domme volk, en het beeld is compleet: Ja! Ook ik heb een gele hesje … in mijn kofferbak.. Ook ik maak mij zorgen…over dingetjes!. .Natuurlijk. De grootste klapper was echter zijn opmerking over de gele hesje die hij mee heeft gebracht …mooi hé! Goede kwaliteit!…
    DEEL 2

    Like

  14. Thomasson zegt:

    DEEL 2
    Echter het toneelstuk van Rutte was bedrieglijk. Men kon merken dat deze man is bang ..Net zo bang als de rest van zijn laffe “brokkenpiloten” in het kabinet. Een kabinet dat op 11 december gaat tekenen voor de “Wannsee-document” van de 21ste eeuw. Er worden stappen neergezet om het Nederlandse volk op geniepige wijze te verdelgen. Hij en zijn moderne Europese Heydrichs gaan akkoord met het masterplan bedoeld dat Europeanen zouden plaats maken voor nieuwe soort Europeanen van domme doegla’s met Derde Wereld-roots. Leuk manipuleerbare donkere gajes dat goed kunnen voetballen, mooi zingen, maar met veel minder denkvermogen; de ultieme loonslaven van zijn bazen bij Bilderberg en NWO. Rutte weet hoe snel de vlam in de pan kan slaan ..zeker tegenwoordig met de sociale media. Hij is een historicus, dus hij weet dat iedere volk heeft zijn eigen mate van spankracht en breekpunt. Hij weet ook dat hier in Nederland waren tijden waarin het volk massaal de straat op ging en chaos heerste. a) de Reformatie was begonnen op het moment dat er in Nederland schaarste en honger heersten onder de bevolking, maar de kloosters en kerklieden konden genieten van “dolce vita” leven. Ergens in Nederland vielen de bewoners een klooster aan. Toen ze zagen wat daar op tafel kwam, vermoorden ze de bewoners, roofden alle etenswaren en staken de boel in brand. Dat ging verder over heel Nederland. b) zware onlusten in Amsterdam 1886 n.a.v. simpele volksvermaak genaamd “paling-trekkerij”; maar de waren toedracht was diepe armoede en honger https://nl.wikipedia.org/wiki/Palingoproer, c) onlusten in Den Haag in 1918 n.a.v. schaarste en honger onder de bevolking. http://www.deoud-hagenaar.nl/2018/11/20/den-haag-in-bange-dagen-in-1918/ Een goed advies voor Rutte en consorten zal zijn: Houd eens op met dat stomme bedriegelijke glimlachje en neem de mensen in het land serieus. Begin te begrijpen waar ze angst voor hebben voordat het te laat is.

    Like

  15. Wakkere Joost zegt:

    Sodemietert toch op met je softe aanpak.
    Deze gele hesjes zijn een schande voor alle mensen die wel echt hun nek uitsteken
    en klappen ontvangen.Hebben jullie het nou nog niet geleerd op deze manier gebeurd
    er niks en zullen alle arme nog vele jaren in nog meer ellende en armoe moeten zitten
    en geen toekomst hebben.Deze ouwe theetantes kunnen maar beter thuis aan een kopje
    zitten en een truitje breien.En hou alsjeblieft op om linkse k liedjes te zingen dank u wel!?
    Dit doet me sterk denken aan break the system het zijn de zelfde figuren en sprekers.
    Zoals ik eerder heb gezegd ja hoor! ze zijn er weer de demonstratie softys.
    Wel op tijd thuis zijn hoor! voor boer zoekt vrouw dans progr en darten en
    how to be gay.Dus weer het kan toch ook wel anders moet het nou zo laten we
    vooral beschaafd blijven.Sodomieter toch op!

    Like

  16. kampersrene zegt:

    Hij toont een geel vestje …..de volgende foto die ” wij niet mogen zien”…. toont zijn gekende uitbundige lach ….en bij overmaat van ramp…een minister president onwaardig ….hij steekt zijn middelvinger op… naar het Nederlandse volk

    Like

Plaats een reactie