Joden in angst: Ook de jongsten trekken weg uit Duitsland

Screenshot_270

“Dat is normaal”: De 15-jarige Golda stopt haar ketting met de Davidsster buiten het joods gymnasium onder haar kleren.

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Het wegtrekken van de Duitse Joden is al lang begonnen. Nu besluiten ook steeds meer minderjarigen de stap naar het zonnige Israël te nemen. De redenen – toenemend islamitisch en links antisemitisme – zijn bekend, maar het interesseert de Duitse politici, die bij iedere gelegenheid hun lippendienst betreffende het bestaansrecht van de staat Israël de lucht in blazen, bitter weinig.

journalistenwatch

“Ik ben vreselijk bang voor het islamitisch antisemitisme”, verklaart de 46-jarige alleenstaande moeder Evelyn Mende heel openlijk in een artikel in de “Welt”, dat achter de betaalmuur verborgen zit. “Ik kan niet inschatten hoe erg het nog wordt.” Haar dochter Golda zit in Berlijn op gepakte koffers. “Ik denk ook dat er geen toekomst voor Joden is”, aldus de 15-jarige, die in september in de buurt van Tel Aviv naar een internaat zal gaan.

Vorig jaar trokken 50 jonge Duitse Joden naar Israël. Onder hen ook de 16-jarige Berlijnse Liam Rückert. Voor hem was de emigratie de enige manier om te ontsnappen aan het gepest en getreiter van zijn medescholieren op de school in het ooit goed-burgerlijke leraren- en ambtenarendistrict Steglitz. Steglitz bezit inmiddels een aandeel buitenlanders van bijna 14%.

Liam bezoekt in Israël het Monsenson-internaat, waar ook Golda in de herfst naartoe zal gaan, en is daar gelukkig. Het lesrooster zou weliswaar het nodige van hem eisen en de leraren zouden strenger zijn, maar hij zou veel vrienden hebben gevonden, zegt de 16-jarige in de “Spiegel”. “Als Jood had ik het in Duitsland niet meer uitgehouden”, vertelt de teenager, die weliswaar niet gelovig, maar trots op zijn afkomst zou zijn. De pestervaringen die hij op school in Steglitz moest doormaken, zouden traumatiserend geweest zijn voor hem. Des temeer geniet hij nu van het samenleven met zijn kamergenoten, die uit Italië, Nederland, de VS en Duitsland komen.

Ook Jamela, dochter van een man uit Kameroen en een in de DDR opgegroeide Jodin, staat op het punt om te vertrekken. De 14-jarige Berlijnse kreeg zojuist de toezegging van de Israëlische organisatie “Naale”. Ook zij werd door haar medeleerlingen op een staatsschool voor “Jood” uitgescholden, toen bekend werd tot welke religie ze behoort en weet sindsdien wat “Jodenhaat” betekent. Ondersteuning van het onderwijzend personeel? Had je gedacht! Ook op straat in de hoofdstad deinzen de – duidelijk linkse – Israël-vijanden er niet meer voor terug om een 14-jarig meisje aan te vallen. Toen Jamela in de metro in een T-shirt met het opschrift “Israel Defense Forces” onderweg was, werd ze door een man benaderd met de woorden “Aha, hebben jullie weer nederzettingen gebouwd en land gestolen?” Slechts één andere passagier, die tussenbeide kwam, zou de situatie tot ontspanning hebben kunnen brengen. De aangifte bij de politie zou zonder succes zijn gebleven, vertelt haar moeder Annette Etoundi in de “Welt”. “Ik ben het eeuwige verstoppen zat”, zegt de moeder, die een T-shirt draagt met het opschrift “Tel Aviv”. Ze houdt van Israël en is blij met de beslissing van haar 14-jarige dochter.

De emigratie wordt mogelijk gemaakt door de Israëlische organisatie “Naale”, die met gratis onderwijs en internaat jonge Joden uit de hele wereld voor het leven in de enige democratie in het Midden-Oosten animeert. Om een van de 25 scholen van de organisatie te kunnen bezoeken, moeten de jongeren meerdere testen doen of ze hiervoor geschikt zijn. Er is geen gebrek aan sollicitanten, het antisemitisme neemt ook in Europa dramatisch toe. Het lukt 700 jongeren uit de hele wereld jaarlijks – dankzij het door het Israëlische ministerie van Onderwijs en de Jewish Agency geïnitieerde Naale-programma – om opnieuw te beginnen in Israël. Als alles goed gaat, komen de ouders- wat men hoopt – later na.

De nieuwste statistieken staven de “gevoelde” bedreiging (hier). Het aantal Joden-vijandige aanvallen neemt toe, ze worden steeds gewelddadiger. Het niet officiële aantal zou wel eens groot kunnen zijn, omdat veel slachtoffers niet naar de politie gaan, omdat desbetreffende aangiftes meestal op niets uitdraaien. De tijden waarin de Joden in Duitsland openlijk met een keppeltje of een Davidsster door de straten konden lopen, zijn al lang – weer – historie.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Berlijn, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Links fascisme, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, Pim Fortuyn, political correctness, politici, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur, Zionisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Joden in angst: Ook de jongsten trekken weg uit Duitsland

 1. Ruud zegt:

  In Nederland is hetzelfde aan de gang………………..Diep triest en eeuwige schande!

  Geliked door 4 people

 2. bigljohn zegt:

  De Joden zijn als de kanarie in de kolenmijn. Als zij wegtrekken is dat een voorbode voor grote ellende. Zij voelen dat als eerste. Als het onze beurt is zullen wij zo klem komen te zitten dat wij geen kanten meer op kunnen, ja, dat ons doodvonnis al getekend is. Maar ja, vertel dat maar eens aan je buren of familie. Het enige dat je ermee opschiet is dat ze geen contact meer met je willen, of gaan roddelen dat je niet goed lekker bent.

  Geliked door 4 people

  • Sobieski zegt:

   “Het enige dat je ermee opschiet is dat ze geen contact meer met je willen, of gaan roddelen dat je niet goed lekker bent.”

   En als het daarbij blijft, kun je nog van geluk spreken. Ik ken mensen die al ergere dingen hebben meegemaakt nadat ze een keer -op fatsoenlijke wijze- de waarheid hadden verteld. Aangifte, arrestatie door de politie van de dhimmi overheid, ontslag en zelfs bedreigingen. door de Antifa en “cultuurverrijkers”, zonder dat de zgn “rechtstaat” het voor je opneemt, zijn dan geen zeldzaamheid meer.

   Geliked door 5 people

  • rottenpikwick zegt:

   Daarom wil ik geen uitvaart. Afscheidnemen, prima. Maar Landverraders op mijn uitvaart, Nee neen nee…

   Like

 3. Thomasson zegt:

  Wat een geweldig nieuws voor de staat Israël! Zij krijgen nu wat men heeft op grote schaal verzuimd te krijgen in de jaren ’30. Een briljante import van geweldige intelligente mensen. De Albert Einsteins, Robert Oppenheimers en de Niels Bohr’s van de toekomst. Onder de Duitse Joden (en vooral de mishlingen) is het hoogste percentage van hoogbegaafde kinderen wereldwijd. Van degenen die Palestina wel in de jaren ’30 hadden bereikt, kwamen briljante mensen. Velen van hun kinderen en klein kinderen zijn nu werkzaam als wetenschappers, ingenieurs, IT’ers medici enz.. Twee van hen hebben via hun talenten het land van de afgrond in een oorlog gered. De ene is de bekende uitvinder van de Uzi, de ander was de commandant van de pantser divisies in de Sinaii woestijn tijdens de oktoberoorlog van 1973. Dankzij zijn strategie en inzet werd het Egyptische leger gestopt.

  Deze Joodse jongeren hebben geen andere keus. Duitsland biedt geen toekomst meer; niet voor de Joden maar ook niet voor de autochtone Duitsers. De leiding van dat land geeft duidelijk de voorkeur het land te schenken aan gekleurde exotische import die drie dingen bezitten: a) bloeddorstigheid van een monster, b) zeer lage intelligentie die bijna gelijk staat aan die van een gemiddelde aap en c) geslachtsorganen die gelijk zijn aan die van knaagdieren.

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Thomasson 29 april 2019 om 15:33

   Velen van hun kinderen en klein kinderen zijn nu werkzaam als wetenschappers, ingenieurs, IT’ers medici enz..

   In Europa importeren ze liever mohammedaanse raketgeleerden.

   Geliked door 1 persoon

 4. Wakkere joost zegt:

  Mm mm!?

  Like

 5. Cathja zegt:

  Nooit gedacht dat er zo’n vreselijke tijd voor de Joden zou aanbreken in ons buurland! Ik heb erg met hen te doen, want je kiest er niet voor om als Jood of Jodin geboren te worden, maar ze krijgen wel allerlei bedreigingen en beledigingen te verwerken. Duitsland met haar overheid zou zich zeer diep moeten schamen dat het hen geen moer kan schelen wat er met hun Joodse medeburgers gebeurt.
  Maar kijk ze zich eens buitengewoon uitsloven om het de moslims naar de zin te maken en ter wille te zijn! Echt beschamend!

  Ik ben blij dat de jongeren naar Israël vertrekken. Dat land geeft ondanks alle dreigingen van overal, tóch hoop aan de (jonge) Joden/Jodinnen. Als er straks geen enkele Jood meer in Duitsland leeft, zijn onze buren daar dan trots op?

  Geliked door 1 persoon

  • Thomasson zegt:

   @Cathja. Voor de Joden is dat niet erg. Hun toestand is niet slecht. Ze kunnen het land iedere moment verlaten en ergens anders gaan wonen. Wie nu met zijn rug tegen de muur staat, zijn de Duitsers zelf. Zij worden door een tsunami zwermen van ongedierte uit Islamitische landen en Afrika bedolven en ze worden door hun eigen regering en politici schaamteloos verraden. Voor hen is het erop of eronder. Vooral de arme Duitsers zitten nu in de hol van de leeuw; of liever gezegd in een slangenkuil. Hun toestand is te vergelijken met die van de Jezidi”s in de Sinjar-gebergte of de christenen in IS gebieden. Ze zouden ook op dezelfde wijze worden afgeslacht. Niemand zou ze te hulp komen, en geld om te vluchten hebben ze niet.

   Like

   • M. zegt:

    Hun toestand is niet slecht als hoofdprijs voor het kwaad?
    Ze worden meer aangevallen dan wie dan ook en ook hier gaat dat steeds erger worden.
    Je leven achter moeten laten gedwongen is nooit iets moois.
    En niet iedere Jood heeft daar het geld voor.
    En de Jood weet wel dat maar weinigen met hun lot begaan zijn anders zou de samenleving wel wat meer de mond roeren of zich er op zijn minst boos over maken voor dat de samenleving zelf ook verjaagd gaat worden door het eigen zwijgen.
    Maar blijkbaar vind men het normaal dat mensen die niemand tot last zijn het land uitgejaagd worden door mensen die iedereen tot last zijn.
    Hun toestand is niet slecht?
    De Duitser hield ook zijn smoel en nu heeft de Duitser het slecht.
    De Nederlander die zijn smoel houdt krijgt het ook heel slecht.
    Juist omdat ze hun smoel dicht houden.

    Like

  • bigljohn zegt:

   Duitsers blijven Duitsers. Eerst gingen ze zelf de Joden uitroeien, nu laten ze het de islamieten doen.

   Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Niet de Duitser in het algemeen John, maar dezelfden als hier.
    Het linkse islam knuffelend tuig dat zich over het algemeen gewoon vredelievend en antifascistisch noemt.
    waaronder het socialistische tuig dat zo socialistich op wil stellen.
    In mijn artikel zal Ik het duidelijk maken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s