Palestijnse Autoriteit weigert haar burgers behandeling in Israël

Screenshot_280

Een Palestijnse moeder bij haar kind in een ziekenhuis in Israël.

(Door: Dov Eilon – Vertaling: E.J. Bron)

In de afgelopen tijd stonden er op de sociale netwerken meldingen van anti-Israëlische groepen, waarin Israël ervan beschuldigd wordt bewoners met kanker uit de gebieden van de Palestijnse Autoriteit en de Gazastrook behandeling in Israël te weigeren.

Israel Heute

Vandaag publiceerde de nieuwssite “Ynet” een bericht dat de werkelijke reden verklaart voor het feit dat er in de afgelopen tijd duidelijk minder patiënten uit de gebieden van de Palestijnse Autoriteit en de Gazastrook in Israël behandeld werden, wat gevaarlijke gevolgen kan hebben voor deze patiënten.

Zoals wij berichtten, is Israël ermee begonnen een deel van de belastinggelden van de Palestijnse Autoriteit in te houden als maatregel tegen de Palestijnse salarisbetalingen aan Arabische terroristen en hun families. Als antwoord en wellicht zelfs als pressiemiddel is de Palestijnse Autoriteit er nu mee gestopt om patiënten met kanker naar Israël te sturen. De reden daarvoor zouden de door de Israëlische maatregel ontstane financiële problemen van de Palestijnse Autoriteit zijn. Anderzijds verklaarde zij echter enige tijd geleden niet te stoppen met het uitbetalen van salarissen aan terroristen en hun families. Financiële problemen?

Per jaar worden er in Israël ongeveer 3500 patiënten van de Palestijnse Autoriteit en meerdere tientallen uit de Gazastrook behandeld. Veel van de noodzakelijke behandelingen zijn alleen mogelijk in het oosten van Jeruzalem of in Israëlische ziekenhuizen. Iedere bewoner uit de gebieden van de Palestijnse Autoriteit en uit de Gazastrook heeft het recht een medische behandeling aan te vragen wanneer hij over een afspraak bij een Israëlische medische instelling en de betalingsverplichting van de kant van de Palestijnse Autoriteit beschikt. In de afgelopen weken is de Palestijnse Autoriteit er echter mee gestopt om deze documenten beschikbaar te stellen, wat een behandeling van de kankerpatiënten in Israëlische instellingen verhindert.

De NGO “Artsen voor Mensenrechten” (“Physicians for Human Rights”) bekritiseerde nu beide partijen en zei dat het niet zo zou kunnen zijn dat patiënten het slachtoffer zouden worden van de ruzie tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit. Israël zou moeten stoppen met het inhouden van een deel van de belastinggelden en de Palestijnse Autoriteit zou de patiënten buiten het conflict moeten houden.

Van de kant van Israël werd verklaard dat de patiënten officieel in Jordanië of Egypte behandeld zouden moeten worden. Maar daartoe is het tot nu toe niet gekomen.

Volgens de laatste berichten wordt 8% van het jaarbudget van de Palestijnse Autoriteit voor de salarisbetalingen aan de terroristen en hun familieleden gebruikt.

Bron:
www.israelheute.com
Door: Dov Eilon

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Rotzakken, Taqiyya, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Palestijnse Autoriteit weigert haar burgers behandeling in Israël

 1. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Wat goed was voor Mahmoud Abbas, mag niet voor zijn onderdanen ??? Onlangs hebben Israëlische artsen het leven van Abbas gered. Edoch doodzieke Palestijnen mogen van de eigen heersers geen behandeling in Israël meer ondergaan. Wie meet er hier met twee maten ???

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/258020

  https://www.i24news.tv/en/news/international/middle-east/193769-190123-abbas-health-revived-after-secretly-treated-by-israeli-doctor-report

  https://www.israel21c.org/pa-leaders-brother-in-tel-aviv-hospital-for-treatment/

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Dus ook hier weer een verdraaing van de feiten.
  Maar ja we zien tegenwoordig niks anders meer.

  Hieronder nog zo’n mooie.

  Nacht van Vluchteling vanaf Westerbork afgelast, schuld van ‘bedreigingen en intimidatie’

  ‘Bedreigingen, grove beledigingen, intimidaties aan met name adres Herinneringscentrum Kamp Westerbork’

  De bedreigingen schijnen volgens een ander artikel uit radicale Joodse hoek te komen

  De Nacht van de Vluchteling start op zaterdag 15 juni niet vanaf Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De eenmalige editie van Hooghalen naar Groningen is afgelast naar aanleiding van aanhoudende bedreigingen en intimidaties. De impact hiervan op de organisatie en daarmee deelnemers en vrijwilligers is te groot.

  Het besluit tot afgelasting is genomen na intensief overleg van de organiserende partijen Stichting Vluchteling en Herinneringscentrum Kamp Westerbork met politie en burgemeester Damsma van de gemeente Midden-Drenthe. Aanleiding daarvoor waren aanhoudende bedreigingen, grove beledigingen en intimidaties aan met name het adres van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

  Nou laat Ik eens even nadenken over hetgeen er niet staat.
  (zoals lezers hier weten vraag Ik altijd dat te lezen wat niet geschreven word)

  Dat een startpunt genomen word vanuit Westerbork is de grootste schande die te bedenken valt.
  Waarom zouden veel mensen zich afvragen, maar het is niet zo moeilijk.
  Westerbork was het kamp waarvandaan de Joodse bevolking van Nederland naartoe werden gebracht met als volgende halte de werk en hoofdzakelijk gaskamer.
  Deze nacht van de vluchtelingen gaat hoofdzakelijk over de zogenaamde parasieten die hoofdzakelijk de Islam aanhangen en waarvan het grootste gedeelte liever morgen nog alle Joden de nek af zouden willen snijden.
  Maar dat zien we in deze persverklaring nergens terug.
  Als dit door zou kunnen gaan kunnen we net zo goed het volgend jaar een aantal neonazische groepen uitnodigen om een eerbetoon te kunnen brengen aan Adolf Hitler Joseph Goebels en een Heinrich Himmler.
  want het spul waar deze stichting vluchtelingen staan dus echt voor het tuig dat dezelfde gedachten aan hengt tegenover de Joden als voorgaande drietal.
  Ik denk niet dat je per sé een radicaal hoeft te zijn als er zo met de geschiedenis en nabestaanden van de holocoust denkt te moeten omgaan.

  https://tpo.nl/2019/04/29/nacht-van-vluchteling-vanaf-westerbork-afgelast-schuld-van-bedreigingen-en-intimidatie/

  Geliked door 4 people

 3. fleckie zegt:

  Waar zijn de miljoenen/miljarden! eurö’s in loop der tijd gebleven? die veel landen afstonden /sluisden , waar ingezetenen van die landen via de belastingen, de ‘afdracht mogelijk moesten maken!voor. de zogenaamde ‘noodlijdende’ Palestijnen, en MEN. NOG. MEE. BEZIG IS, …..(..madam. KAAG. is er goed van op de hoogte hoe DAT, EN. onder welke noemer dat ‘gefikst’ wordt. )…………….. Wanneer worden de in weelderige luxe levende kaderleden v.d. PLO hun banktegoeden eens …gedecimeerd, …ten gunste van hun zieke ‘soortgenoten’, ( of houdt dan de
  ‘ amicaliteit/ eendracht.. op.?! ….en wordt de schuldvraag weer eens bij Israel gelegd?!*~*~*~*~*~*~*~

  Geliked door 3 people

 4. Mario Schettini zegt:

  ik vraag mij af of de leden van het NGO ‘artsen voor mensenrechten’ als arts, ooit een behandeling bij een patiënt kosteloos heeft uitgevoerd. makkelijk kletsen over andermans geld…

  Geliked door 3 people

 5. Hendrik M. zegt:

  Wellicht dat de zich Palestijnen noemende verzameling van mensachtigen nu gaan beseffen waar hun in weelde badende leiders voor staan…

  Like

 6. scherpschutter1943 zegt:

  Leve Israël en dood aan de palstijnen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s