VIDEO: Het Zwarte Piet Journaal met Martin Bosma

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Wachteres”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op VIDEO: Het Zwarte Piet Journaal met Martin Bosma

  • Taljaard zegt:

   @Heer M
   Die is pas leuk!
   Een corpsbal lullo van de VVD, een excuustruus van GL, en een nepliberale tuthola van D’666 achtereenvolgens vakkundig met feiten geconfronteerd en in hun hemd gezet!

   Geliked door 1 persoon

 1. henk verhoef zegt:

  hij zegt dat burgemeesters en zo( hoge politie mensen)- buigen voor dat zwarte crimineel tuig
  MAAAR de GEKOZEN gemeenteraden/cor/politie vakbond van de politie zijn er toch ook nog en die kunnen toch ook zeggen– burgernaaister/naaier/ jij mag de boom in wij willen zwarte piet en als je dat niet bevalt dan rot je maar op
  maasr zo doet jan kaas niet
  Deed jan kaas wel zo– dan was Martin nu bv viese president van nederlrand

  Geliked door 1 persoon

 2. Klaas zegt:

  Geliked door 2 people

 3. Blaffertje zegt:

  Ik word moe van die lui, van KOZP en de Grauwe eeuw.
  Ze schuwen het niet geweld te gebruiken in aanwezigheid van kleine kinderen.
  Hoe denken die gasten dat die kinderen hen later herinneren?
  Als een stel intimiderende schreeuwlelijkerds die hun feestje kwamen verzieken en echt niet als ‘de helden die de slavernij bevochten’.
  Een slavernij die al meer dan 150 jaar hier niet meer in dit land is, waar wij duizenden keren sorry voor hebben gezegd en waar zo’n 99% van de bevolking zich nooit schuldig aan heeft gemaakt , maar wel door die idioten voor moet boeten.

  Ik vind het trouwens geweldig dat ze de naam van Jerry Afriyie uitspreken als Jerry´airfryer´ ze spreken de naam bewust verkeerd uit als die van de frituurpan.

  Geliked door 2 people

  • Alice zegt:

   Er is nooit slavernij in Nederland geweest. Er zijn ook nog nooit slaven naar Nederland vervoerd. De slavernij in Suriname is iets anders. Nederland als land, bestond toen nog niet. Het was het Republiek der zeven Provinciën en Zeeland had de slavenhandel in handen. Verder is de Ashanti stam in tegenwoordig Ghana de grootste slavenhandelaar geweest. Zij verkochten de gevangen mensen van een andere stam aan iedereen die voorbij kwam. Maar niemand klopt daar aan voor excuses.

   Like

   • Blaffertje zegt:

    @Alice.
    De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden was tussen 1588 en 1795 en de slavernij is door Nederland officieel afgeschaft op 1 juli 1863.

    Dat er in Nederland nooit slavernij is geweest klopt niet helemaal.
    Het was weliswaar niet zo als op de plantages maar er waren terdege slaven die in de bediening bij de gegoede burgerij werden gehouden in Nederland.

    Officieel bestond op het grondgebied van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden geen slavernij, maar in werkelijkheid was de status van slaven in de Lage Landen een grijs gebied. In de zestiende eeuw werd, volgens de zestiende-eeuwse Leuvense professor Petrus Gudelinus, in Mechelen een ontsnapte slaaf bevrijd, onder de redenering dat slavernij niet erkend werd in de Lage Landen. In de praktijk werd deze uitspraak vaak genegeerd: met name Spaanse en Portugese kooplieden namen met regelmaat slaven mee naar Nederland als bedienden. Later, met name vanaf de achttiende eeuw, kwamen er ook slaven van plantage-eigenaren over, al bleef het om relatief kleine aantallen gaan.
    Bron; https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_de_Nederlandse_slavernij

    Mijn reactie van 1 november 10.01 slaat vooral op dat wij als gewone burger moeten boeten bij die idioten van de grauwe eeuw en KOZP, voor een verleden waar wij zelf nooit schuld aan hebben gehad.
    En vanwege die enkele rijke stinkerd in dit kikkerland die dan wel een slaaf had, meer dan 150 jaar geleden, hebben wij al vaak genoeg sorry gezegd.
    Genoeg is genoeg!
    Zwarte Piet is geen slaaf!
    Als die brulboeien zich nu eens verdiept hadden in de geschiedenis van zwarte Piet, zouden ze hun mond houden en zich moeten schamen.
    Zwarte Piet was namelijk de lijfwacht van sint Nicolaas en was in tegenstelling tot een slaaf goed gevoed en naar de normen van die tijd goed gekleed en versierd met goud wat voor een slaaf ondenkbaar is.
    Van oorsprong zouden het Assasijnen zijn geweest, moordenaars pur sang.

    Ik heb ook al vaak geschreven dat de slaven door eigen volk werd uitgeleverd en dat deze nooit ter verantwoording zijn geroepen.
    Het is trouwens in die landen nog steeds gebruik om slaven te houden en vergeet ook de islam niet die het tot op de dag van vandaag normaal vind om slaven te houden, de laatst genoemde geeft de voorkeur aan blanke slaven.

    Geliked door 1 persoon

   • Alice zegt:

    Absoluut, slavernij bestaat nog steeds in de Arabische landen en in West Afrika. Maar ik heb nog nooit gehoord dat er slaven binnen Nederland zijn geweest. Bediendes zijn er altijd geweest maar waren dat slaven? Wat ik bedoel is: zijn de nakomelingen van deze bediendes in Nederland? De eerste invasie van Surinamers begon in 1974, een jaar voor de onafhankelijkheid. Ik ben geboren in Suriname en ik was daar in 1974 en ik kon niet meer terug naar Nederland want de vluchten waren volgeboekt. Dus extra betaald voor Eerste klas. De Creolen vertrokken, niet de Hindoestanen of de Javanen of de Chinezen of de Boeroes (blanke boeren die daar sinds 1860 zijn) of de Indianen of de Bosnegers. En in Paramaribo wordt Sinterklaas gevierd met zwarte Pieten.

    Like

   • Blaffertje zegt:

    @Alice.
    ‘Bediendes zijn er altijd geweest maar waren dat slaven?’
    Bedienden waren hier in Nederland de slaven van de bourgeoisie.
    Ook het arme blanke volk wat in de bediening zat werd behandeld als slaven, alhoewel dat nooit zo benoemd word was het wel zo.
    De blanken werden slecht behandeld, misschien wel slechter dan het modieuze zwarte slaafje waar de dames en heren van stand graag mee pronkten.
    Er zijn genoeg verhalen van bedienden die in de stallen tussen het vee aan de ketting moesten slapen, werden verkracht en mishandeld, op onmenselijke tijden aan het werk moesten en onmenselijk zwaar werk verrichten om aan de grillen van de heer en vrouw des huizes te voldoen.
    Zwarte bedienden waren er niet veel maar ze waren er terdege.
    Zie deze link; https://www.parool.nl/kunst-media/notabelen-uit-weesp-verhoogden-aanzien-met-zwarte-bedienden~b2552fe0/
    en misschien nog interessanter; http://www.cascade1987.nl/zwarte-bedienden-op-de-buitenplaats/
    De condities waren voor hen hier beter dan op de plantages. en hadden ze meer rechten.

    ‘Wat ik bedoel is: zijn de nakomelingen van deze bediendes in Nederland?
    Ik twijfel er niet aan dat nakomelingen van hen hier in Nederland leven, maar zij zijn vrij en hebben de zelfde rechten als iedereen die in Nederland leeft.

    Wat mij mateloos stoort aan de hele zwarte Pieten kwestie is dat de gewone bevolking die nooit een slaaf heeft gehad en misschien voorouders heeft gehad die ook als slaaf werden behandeld door meneer en mevrouw in dit land, nu nog, na 150 jaar sorry zeggen zich schuldig moeten voelen voor iets waar ze nooit aan hebben meegewerkt en het zelf ook verschrikkelijk vinden voor wat de slaven is aangedaan is omdat zij die onmenselijkheid zelf aan de lijve hebben ondervonden, nog steeds gestraft moeten worden door een stel idioten als KOZP voor iets waar zij nooit schuld aan hebben gehad.

    Like

   • Alice zegt:

    @Blaffertje
    Mijn oma had voor de oorlog een Duits meisje als bediende, zoals het toen heette. Dit meisje woonde op zolder en maakte het huis schoon en waste kleren. Haar zuster had een Nederlands meisje die ook inwoonde. Dit waren geen slaven. Mijn oudtante heeft dit meisje, (ik kende haar als vrouw toen ik haar leerde kennen) tot de dood van oudtante, in huis gewoond en werd onderdeel van de familie. Er werd goed voor haar gezorgd en toen ze (tante Jo) in een bejaarden huis moest, heeft de familie daarvoor betaald. Tante Jo heeft een beter leven gehad dan veel meisjes van haar leeftijd en afkomst, die in fabrieken gingen werken.

    Ik het in Zimbabwe gewoond en dan kloppen er per dag veel vrouwen op je deur om te vragen of ze bij je kunnen werken als schoonmaaksters, o.a. kleren wassen en strijken,poetsen enz. Ik vond dat raar maar een vrouw vertelde mij dat als ik haar dochter niet aannam, het eten uit haar mond haalde.
    Iemand die in huis werkt is geen slaaf.
    In het Engels heet het Domestic Servant, net zo als een ambtenaar een Civil Servant heet.
    Verder “Never judge history except in the context of the times in which it occurred.”

    In Europa was het de gewoonte dat de bruid een bruidsschat mee bracht. In Afrika is het andersom. De familie van de bruidegom moet geld betalen aan de ouders van de bruid. Het heet Lobolo en mannen zeggen ook dat ze hun vrouw hebben gekocht. Is ze niet goed dan kan hij het geld terug eisen en zijn vrouw terug sturen. Met een scheiding zijn de kinderen van de familie van de bruidegom.

    Slaven werden door de Ashanti stam in Ghana verkocht door hun eigen mensen maar van een andere stam. In Zimbabwe heb ik meegemaakt dat een ziekenverzorgster weigerde om een patiënt te wassen. Toen ik vroeg waarom, zei ze of ik niet kon zien dat deze man een Ndebele was en zij was een Shona. Ik was helemaal verbaast. Stel je voor dat in Amsterdam iemand weigert om een patiënt te wassen uit Rotterdam!

    Trouwens in Nederland zijn we allemaal slaven van de belasting dienst en het wordt steeds erger.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s