Recht op migratie ondanks corona-pandemie

Screenshot_136

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

EU-landen stemden in met eis van Brussel

De onlangs door de Europese Commissie gepresenteerde richtlijnen voor de omgang met asielzoekers in de corona-pandemie maken een lang verhaal kort: migranten dienen nog steeds opgenomen te worden, ze hebben alle rechten en voor hen geldt geen reisbeperking. Wat de Europese Commissie tegelijkertijd onthulde: de EU-regeringschefs waren daarbij hun schoothondjes. Zij hebben de EU namelijk om deze oriënteringshulp verzocht.

Blick Oostenrijk

Gewillige handlangers

Het tactische spel van de EU, met de regeringschefs als gewillige handlangers, functioneerde perfect. De EU liet heel royaal het corona-showpodium aan de regeringschefs over, waarop zij zich heldhaftig laten zien. Zo mocht de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz wekelijks het volk toespreken en liefdevol de corona-beperkingen voor ons welzijn en onze bescherming doorgeven. Daarvoor wordt hij bejubeld, de resultaten in de peilingen zouden niet beter kunnen zijn. Als tegenprestatie besloot men op de achtergrond – stiekem – de bevordering en ondersteuning van de migratie in de EU, ondanks een pandemie.

Reisvrijheid voor migranten

De Europese Commissie herinnerde er aan dat zij de lidstaten er op 16 maart 2020 toe zou hebben opgeroepen een tijdelijke beperking van niet essentiële reizen naar de EU in te voeren – die eerst tot 30 dagen beperkt was, daarna echter tot 15 mei verlengd werd. De staats- en regeringschefs stemden daar op 17 maart mee in en voerden dit nationaal in. Deze reisbeperkingen gelden niet voor asielzoekers – die mogen NIET afgewezen worden.

Regels “flexibel” toepassen

Daarom dient ook de registratie en verwerking van asielaanvragen te worden voortgezet. Bij de verwerking en de behandeling van de aanvragen zou een hoge mate aan “flexibiliteit” van toepassing zijn. Persoonlijke verhoren kunnen op afstand, per videoconferentie, plaatsvinden of zelfs helemaal achterwege gelaten worden. Omdat het nemen van vingerafdrukken vanwege corona-maatregelen niet altijd mogelijk is, dient dat uiterlijk 48 uur na het wegvallen van deze redenen alsnog te gebeuren. Quarantainemaatregelen voor asielzoekers moeten redelijk en niet-discriminerend zijn. De noodzakelijke medische verzorging dient beschikbaar gesteld te worden. Gearresteerde asielzoekers dienen toegang te houden tot ruimten in de open lucht. Beperkingen, zoals een beperking van het aantal bezoekers, dienen zorgvuldig te worden toegelicht.

Hervestiging voorbereiden

Hervestigingen dienen na de crisis voortgezet te worden. EU-landen zijn daarvoor immers bindende contingenten overeengekomen. Daartoe dienen nu al voorbereidingen te worden getroffen. Ook de repatriëring naar derde landen zou zo snel mogelijk voortgezet moeten worden. Daarbij zou vrijwilligheid voorrang hebben. Frontex helpt daar bij. De vanwege de corona-pandemie nu uitgestelde uitzettingen dienen later uitgevoerd te worden. Daarbij dient echter elk geval opnieuw onderzocht te worden. De overdracht van asielzoekers volgens Dublin-regels dient weer opgepakt te worden (naar het eerste veilige land waar de asielzoeker aankwam). Afhankelijk van het feit of de desbetreffende gezondheidssystemen van de betrokken lidstaten dit toestaan. Omdat een overdracht na 6 maanden niet meer mogelijk is – en de asielzoeker dan in het land kan blijven – dienen de EU-landen onder elkaar een latere “overdracht” te regelen.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, discriminatie, Eurofielen, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Recht op migratie ondanks corona-pandemie

 1. Rensk. zegt:

  Wanneer barst de bom!!!!!!!!! Als straks half Nederland aan de bedelstaf raakt en Rutte gaat bezuinigen, terwijl onderhand de EU om geld staat te schreeuwen?? Nog meer geld.

  Geliked door 2 people

  • Joannes den Hollander zegt:

   Dat is slechts een kwestie van tijd Rensk. En dat zou wel eens sneller kunnen gebeuren dan we dachten. Als gevolg van het coronavirus komen we in een economische malaise terecht waardoor het geld schaarser wordt dan ooit. Financiële maatregelen zijn niet uit te sluiten. De werkende massa die al tot op het bot uitgeperst is zal men nog verder het vuur aan de schenen leggen. Naar verwachting zal men ook fors op de uitkeringen gaan beknibbelen waardoor een maatschappelijke chaos niet uit te sluiten valt. Dat de burgers massaal de touwtjes in eigen hand zullen gaan nemen acht ik dan ook heel erg voorspelbaar.

   Geliked door 1 persoon

   • Orelius zegt:

    De bilderberg weet precies hoe ze die regeringschefs onder hun invloedsfeer moeten krijgen . Ze zijn namelijk bijna allemaal chantabel. Of ze maken ze chantabel.Dit gaat verder dan wij ons kunnen voorstellen. Daarom geloven de meeste mensen het ook niet . (En dat weten die schoften) Maar doe zelf onderzoek en je zal je ogen en oren niet geloven. Het kwaad zit op de plekken waar de meeste mensen het juist niet zouden verwachten. De strijd met het kwaad is reeds jaren op de achtergrond aan de gang . En zit nu in de eind fase.
    Alles zal onthuld worden , alle bewijzen zijn er. Kijk zelf op Qanon.nl . Kijk op alle links . Kijk ook eens op de Bossmaker die ook op deze site al regelmatig langs kwam. NIETS IS WAT HET LIJKT.
    Maak je familie , vrienden , en kennissen wakker , en bereid je voor op wat komen gaat. Dit jaar komt de afrekening ,potus Trump strijd voor een betere wereld. Ook weer zoiets wat maar weinig mensen geloven.

    Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Johannes enz.
    Ik zit te wachten op ’t moment dat “de burgers massaal de touwtjes in eigen hand zullen gaan nemen”. Ik zou me daar gráág bij willen aansluiten ! We hebben ons al véél te lang , véél te veel laten aanleunen.
    Hoorde gisteravond, u misschien ook wel, dat de één of andere KLM-figuur zichzelf een salarisverhoging wil geven van 100% zodat de schooier dan ruim 1 miljoen gaat `verdienen” terwijl de KLM overheidshulp vraagt, dus óns geld wil hebben ! Dát is de z.g. `elite`, een kogel is nog te duur voor dat soort !

    Geliked door 2 people

   • Steven zegt:

    Orelius;
    Kijk zelf op Qanon.nl?

    Deze domeinnaam staat te koop of is te huur.
    Qanon.nl wordt te koop aangeboden via DomeinnaamDeals.com.

    Er is op dit moment (nog) geen website actief voor deze domeinnaam.
    Het kan zijn dat deze domeinnaam alleen een registratie betreft.

    Of heeft de staatspolitie het al verwijderd?

    Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Het Recht Op Migratie noemde men vroeger Landloperij…….en was nog strafbaar ook!

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Hebben wij ook het recht om zonder enige cent te migreren naar een ander land en onderhouden te worden?
   En welk land zou dat dan zijn?…want dan vertrek ik vandaag nog uit dit tyfusland!
   (ik ben wel BLANK, maar dat maakt vast niks uit… toch?)

   Geliked door 1 persoon

 3. M. zegt:

  De oorlogvoering tegen de Europeaan moet wel gewoon doorgaan uiteraard.
  Reisbeperkingen zijn alleen voor eigen burgers.

  Geliked door 3 people

  • LUCIA zegt:

   Ja, wij kunnen hier in russische rijen staan met die schele kraai van een Wiebes met zijn 1.5. meter economie, en als je in een dorp woont wordt je afkeurend bekeken, als je de deur uitgaat, om je onzichtbare hond genaamd vrijheid uit te laten. Je mag niet met meer dan 3én rondlopen maar deze zwerfmassa’s die door allerlei gebieden gebanjerd hebben kunnen hier komen status-huishouden.. let maar op, ze krijgen ook voorrang bij de IC als ze hier hun virussen komen verspreiden want de autochtonen zijn alleen maar voor de BAH-lasting- Melkerij.We zijn gewoon Wopke’s melkvee.

   Geliked door 3 people

   • M. zegt:

    Je zou verwachten dat die angsthazen die wel tegen hun eigen volk tekeer gaan als ze niet langer opgesloten willen zitten nu helemaal hysterisch zouden gaan maar ze verraden blijkbaar alleen hun eigen volk.
    Onze zorgpremie mag weer omhoog anders kan men de gratis zorg aan de intolerante vrede niet blijven verlenen.
    Omdat het te druk is met gratis zorg verlenen mag u straks alleen nog betalen zonder zorg.
    Ze moeten ook wonen, de Nederlanders niet, dus geeft men ze wat hoge klimaat kosten te betalen en de deurwaarder kan bij miljoenen de troep wegtrekken en uitzetten zeker na de corona het land failliet heeft gemaakt kunnen die mensen ook de deurwaarder tegemoet zien.
    Vandaar dat men de bouw wel even kon stilleggen door ze te laten stikken in het stof want ze kunnen de huizen van ons overnemen als men de lasten de baten laat overstijgen met die klimaat en corona zwendel van ze.

    Wie nog aan goede bedoelingen denkt weet niet wat satanisten zijn en snapt ook niet wat er gebeurd en waar het naar toe gaat.

    Geliked door 2 people

 4. Cathja zegt:

  Ze kunnen beter meteen zeggen dat iedereen die in Europa aanklopt, welkom is. Ongeacht of je nu wel of geen vluchteling bent, ze mogen niet worden geweigerd en wij hebben hen maar te verzorgen.
  Uit de EU en alle banden met die vreselijke dwangbuis doorsnijden. Alle ondertekende verdragen intrekken/herroepen, en ons eigen leven leiden.
  Wat zou dat een verademing zijn!

  Geliked door 3 people

  • LUCIA zegt:

   @ Cathja
   Niet iedereen is welkom, geldt alleen voor moslims omdat ze weten dat die gewelddadig zijn en ze de Europeaan koste wat kost willen uitmoorden/omvormen en wegpesten!!En als je dat zegt, gewoon de waarheid, dan ben je een neonazi, nou ik moet niks van hitler hebben en zijn misselijkmakende behandeling van mensen maar kom wel op voor de rechten van de Europeaan.

   Geliked door 1 persoon

   • Steven zegt:

    RECHTEN zijn allang afgeschaft. Je mag je voor de SHOW en je gevoel dat je eerlijk wordt behandelt nog wel verdedigen, maar de uitkomst staat vanaf het begin al vast!
    Zo werkt ‘democratisch Nederland’.

    Geliked door 2 people

 5. Orelius zegt:

  De bilderberg weet precies hoe ze die regeringschefs onder hun invloedsfeer moeten krijgen . Ze zijn namelijk bijna allemaal chantabel. Of ze maken ze chantabel.Dit gaat verder dan wij ons kunnen voorstellen. Daarom geloven de meeste mensen het ook niet . (En dat weten die schoften) Maar doe zelf onderzoek en je zal je ogen en oren niet geloven. Het kwaad zit op de plekken waar de meeste mensen het juist niet zouden verwachten. De strijd met het kwaad is reeds jaren op de achtergrond aan de gang . En zit nu in de eind fase.
  Alles zal onthuld worden , alle bewijzen zijn er. Kijk zelf op Qanon.nl . Kijk op alle links . Kijk ook eens op de Bossmaker die ook op deze site al regelmatig langs kwam. NIETS IS WAT HET LIJKT.
  Maak je familie , vrienden , en kennissen wakker , en bereid je voor op wat komen gaat. Dit jaar komt de afrekening ,potus Trump strijd voor een betere wereld. Ook weer zoiets wat maar weinig mensen geloven.

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @Orelius
   Ik loop al wat jaartjes mee en heb allerlei interesses en veel bestudeert, ik heb te vaak gehoord dat binnen een jaar alles ten goede zou keren.. wel ik geloof het niet meer, het houdt ons alleen maar heel gemakkelijk voor de heersende klasse , in de wachtstand, tot dat de bijl valt… voor ons wel te verstaan.Het zou fijn zijn als er wat gebeurt maar ondertussen zou het nog beter zijn als wij wat zouden doen.

   Geliked door 1 persoon

 6. jungleelephant zegt:

  Wanneer vegen we het binnenhof schoon?Hoogste tijd om die bende te verwijderen,grenzen te sluiten en het land op te schonen!Dan een NEXIT bewerkstelligen en daarna hebben we eindelijk weer een leefbare toekomst!

  Geliked door 1 persoon

 7. oudmarinier zegt:

  MIGRATIE is GEEN recht …het is een GUNST die men verleent aan MIGRANTEN (ongeacht , legaal of illegaal) Het is wel je RECHT om vanuit je thuisland , een migratie verzoek tot migratie in te dienen bij de ambassade van het land waar je naar toe wil….. Maar nogmaals …Migratie zelf…is GEEN recht. !!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Julia zegt:

  Zolang de maffia in Brussel de scepter zwaait met Von der Leyen,Merkel, Macron, Timmermans en verdere aanhang zullen de trekpoppen in Den Haag naar hun pijpen dansen en ja blijven knikken. Zolang een volk zich niet verenigd en een eenheid vormt zij zij zwak en worden zoals nu alle desastreuze regels doorgeduwd en gerealiseerd waardoor de toekomst van werkenden en de mensen die hebben bij gedragen aan onze samenleving bewust kapot (is) en verder kapot wordt gemaakt. De Brusselse maffia en haar volgelingen zullen en blijven onverantwoorde stromen migranten toelaten (in deze tijd zonder tests) zodat zij niet alleen een gevaar vormen voor onze samenleving maar ook voor onze gezondheid. Hoe slaafs kan dan een volk zijn zich aan de regels van Brussel en haar trekpoppen te houden? Migranten alle vrijheid en eigen volk door linkse dictatuur geketend. De toekomst zal er voor ons zeer slecht uitzien rijken worden rijker, het gewone volk blijft de betalende slaaf totdat het tot op het bot is uitgekleed en de linkse dictatuur zal zegevieren. Velen hebben te lang geslapen en haar vrijheid en democratie verkocht.

  Geliked door 3 people

 9. Joannes den Hollander zegt:

  Karton schreef: @ Ik zit te wachten op ’t moment dat “de burgers massaal de touwtjes in eigen hand zullen gaan nemen”. Ik zou me daar gráág bij willen aansluiten ! We hebben ons al véél te lang , véél te veel laten aanleunen.@

  Dat wordt heel moeilijk Karton. Zover er al bestaande groepen zijn brengen zij dat onder geen enkele voorwaarde naar buiten. Je zult zelf iets moeten ondernemen. En dat is nog moeilijker. Daadwerkelijke groepen zullen pas ontstaan direct nadat de pleuris uitgebroken is.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s