Maltese ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler

Screenshot_179

De Maltese ambassadeur in Finland is opgestapt nadat hij een vergelijking had gemaakt tussen Hitler en bondskanselier Merkel. Ambassadeur Michael Zammit Tabona (foto) deed zijn uitlatingen vrijdag op Facebook, op de dag dat het einde van de Tweede Wereldoorlog 75 jaar eerder werd herdacht.

NOS

Tabona schreef: “75 jaar geleden stopten we Hitler. Wie stopt Angela Merkel? Ze heeft Hitler´s droom verwezenlijkt! Om Europa te overheersen.”

De Maltese minister van Buitenlandse Zaken Evarist Bartolo benadrukte in een verklaring dat Tabona’s uitlatingen over Merkel haaks staan op de vriendschap en het wederzijdse respect tussen Malta en Duitsland. Hij zei dat Duitsland excuses krijgt voor de “ongevoelige” opmerking.

Bron:
https://nos.nl

h/t “Balkanske priče”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Finland, gezond realisme, Malta, Merkel, nazisme. Bookmark de permalink .

31 reacties op Maltese ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler

 1. Julia zegt:

  Niets ongevoeligs aan en terechte uitspraak van deze ambassadeur. Welk land wil excuses aanbieden aan deze Duitse dictator die verantwoordelijk is Europa naar de afgrond te helpen en massamigratie blijft handhaven ondanks zij hierdoor ook nog eens vele verdrinkingsdoden onder migranten op haar geweten heeft. Kijk ook eens hoe deze wir schaffen das vluchtelingen binnen de EU leven op elkaar gestapeld in kampen onder erbarmelijke omstandigheden. Kortom ze is absoluut geen haar beter dan Hitler. Respect voor de ambassadeur die de waarheid heeft durven uitspreken.

  Geliked door 7 people

 2. koddebeier zegt:

  Juist vergelijking toch ?

  Geliked door 4 people

 3. Kees zegt:

  Beiden hebben in Europa heel veel kapot gemaakt, dus ten dele klopt het wel.

  Geliked door 1 persoon

 4. wauso zegt:

  Merkel is NIET Hitler. Hitler zou nl. nooit genocide plegen op zijn eigen volk

  Like

  • droevige mof zegt:

   Een citaat van Hitler uit 1945. Hij wilde niet alleen Duitsland, dat hem niet waardig was gebleken, maar de hele wereld in de vernieling meeslepen.
   “We geven ons niet over, nooit. We mogen dan wel vergaan, maar we nemen een wereld met ons mee.”
   Ontnuchterend. Maar Merkel is nog steeds niet Hitler, omdat ze geen eigen mening heeft, maar bepaalde trends volgt die door anderen zijn gezet. Ze verandert nog sneller van mening dan Rutte.

   Like

  • Nou @ Wauso.
   Dat zat toch iets anders.
   Hij zou geen genocide op de eigen bevolking plegen zo lang men in zijn straatje mee liep.
   Er zijn maar al te veel Duitsers vermoord in de kampen en anders mochten ze net zo lang slavenarbeid doen tot ze er dood bij neer vielen.
   Dachau was daar voor de oorlog een schoolvoorbeeld van.

   Like

  • Julia zegt:

   Hitler heeft dit inderdaad niet op zijn geweten maar ook Hitler werd bevangen door machtswaanzin. Deze dictator is zelfs nog een slag erger. Ook Rutte en De Jongei zijn schuldig aan genocide onder ouderen in verpleeghuizen doordat ze bewust langer zijn bloot gesteld aan besmetting omdat Rutte en De Jonge veel te lang hebben gewacht met goede bescherming te bieden aan verzorgende. Vervolgens ouderen in de laatste levensfase elk bezoek te ontzeggen en ze ordinair in gijzeling te houden waardoor ouderen zelfs sterven aan eenzaamheid zonder afscheid te kunnen nemen van hun dierbaren. Kortom Merkel en de rest van de elitaire macht die hieraan meewerken of hieraan hebben meegewerkt hebben heel wat op hun geweten en heel veel te verantwoorden. .

   Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Waar is u regering nou niet laat mee, we praten al bijna om geen vluchteling meer komen u bent alleen een nummer.

    Like

 5. karton zegt:

  Stappen ambassadeurs tegenwoordig óók al op bij een zéér juiste constatering ?

  Geliked door 2 people

 6. bozeoudeman zegt:

  Ongevoelige opmerking? Het is de WAARHEID!

  Geliked door 3 people

 7. Cathja zegt:

  Hoe zou ‘men’ Angela Merkel dán moeten omschrijven?

  Geliked door 1 persoon

 8. Peter Selie zegt:

  D Ambassadeur heeft overschot van gelijk, het is een monster, maar laten we wel wezen, dat de politici van alle Europese landen met voorop de niets ontziende, gewetenloze Rutte

  Peter Selie

  Like

 9. bobzelf zegt:

  ja ,,, vreselijk, echt vreselijk ….
  en weer kruipen de lafaards na zo’n geweldige vergelijking
  terug in hun EU hol .
  BEGRIJPT U , DAT U EN IK DUS CONSTANT GENAAID WORDEN
  EN ZOLANG DE MENSEN NIET BUITEN PROTESTEREN
  ZE DUS DOEN WAAR ZE ZIN IN HEBBEN !! DIE PLEURIS EU RATTEN ….

  DIT ONGELOFELIJKE STUK VUIL KWAM IN NET TEGEN …

  VAN UW USA BEVRIJDERS !!!!!!!!!!!!!!!!!! WHAHAHAHAHAHAHAHAH

  DE USA EN DE BRITTEN HEBBEN U DUS BEVRIJD , LEES EFFFE MEE WHAHAHAHA

  George Szamuely: De VS voeren een grote herziening van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog uit, waarbij de bijdrage van de Sovjet-Unie aan de overwinning op het nazisme bewust wordt geminimaliseerd, terwijl ze landen die aan de zijde van Duitsland hebben gevochten als Russische slachtoffers afschilderen.

  TIJL HEBBIE UM ???

  Dit is geen vergissing of eenvoudig historisch analfabetisme. Het maakt deel uit van een mobilisatie die vandaag de dag in de Verenigde Staten plaatsvindt voor een nieuwe, en ernstigere, confrontatie met Rusland. Op 8 mei, tweeterde president Trump: “Op deze dag in 1945 hadden Amerika en Groot-Brittannië de overwinning op de nazi’s.” Dus, daar was het: Amerika en Groot-Brittannië versloegen gezamenlijk nazi-Duitsland, zonder enige bijdrage van de Sovjet-Unie. Zo’n uitspraak is een belediging voor de geschiedenis en voor de mensheid.

  De USSR stond centraal in de overwinning op het nazisme. Denk aan het record: drie jaar lang, van 22 juni 1941 tot 6 juni 1944, vocht de USSR bijna in zijn eentje tegen nazi-Duitsland. Niemand had voor het Rode Leger de schijnbaar onoverwinnelijke Wehrmacht kunnen verslaan. Na het tegenhouden van de Duitsers net buiten de poorten van Moskou in december 1941, behaalde het Rode Leger de ene na de andere buitengewone overwinning. De gevechten van Stalingrad, Koersk, Charkov, Belgorod, Smolensk, Dnjepr, Kiev, de Krim en vele andere, waaronder het opheffen van de belegering van Leningrad, leidden tot verwoestende nederlagen voor de Duitse strijdkrachten.

  Deze nederlagen waren zo catastrofaal dat de Wehrmacht in de zomer van 1944, toen het Rode Leger zich buiten de grenzen van de USSR had verplaatst om de oorlog in Duitsland zelf te voeren, slechts een bleke schaduw was van het leger dat het grootste deel van continentaal Europa met zoveel gemak had veroverd van 1939 tot 1941. Het trok zich overal terug, omdat het Rode Leger niet alleen Berlijn binnendrong, maar ook de door de nazi’s bezette landen: Tsjecho-Slowakije, Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Joegoslavië.

  Toen het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada hun invasie in Europa lanceerden, werden ze geconfronteerd met een Duitse militaire machine die al verslagen was. Van de ongeveer 300 divisies zetten de Duitsers slechts 58 in Frankrijk, België en Nederland in, in afwachting van de komende invasie.

  De simpele waarheid is dat, als de Wehrmacht niet al grotendeels was vernietigd – en in bittere gevechten met het Rode Leger op tal van fronten in het oosten – de D-Day landingen niet hadden kunnen plaatsvinden. Er zou geen bevrijding van Europa zijn geweest. Trump’s “Amerika en Groot-Brittannië” waren alleen succesvol omdat het Rode Leger het grootste deel van het zware werk al had gedaan.
  Het zwaar tillen door de Sovjet-Unie was buitengewoon duur. De duizelingwekkende cijfers vertellen hun eigen verhaal. De militaire sterfgevallen in de Sovjet-Unie worden geschat op ongeveer 8,7 miljoen, maar het aantal burgerslachtoffers door hongersnood, ziekte en oorlogsmisdaden ligt ergens in de orde van grootte van 19 miljoen. In tegenstelling tot de Amerikaanse cijfers zijn er in de periode tussen juni 1944 en 8 mei 1945 in het Europese operatiegebied 552.117 slachtoffers gevallen in de Verenigde Staten. Van dat aantal vielen volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie 104.812 doden in de strijd.

  Het totaal aantal Amerikaanse militaire slachtoffers in alle oorlogsgebieden wordt geschat op 407, 300. Het totaal aantal Britse militaire slachtoffers wordt geschat op 383.700. “Geen enkele natie in de geschiedenis van de strijd heeft ooit meer geleden dan de Sovjet-Unie in de loop van de Tweede Wereldoorlog. Minstens 20 miljoen mensen verloren het leven. Ontelbare miljoenen huizen en boerderijen werden verbrand of geplunderd. Een derde van het grondgebied van de natie, waaronder bijna tweederde van de industriële basis, werd in een woestenij veranderd.
  The US is undertaking a major revision of World War II history, deliberately minimizing the contribution of the Soviet Union to the victory over Nazism, while painting countries that fought alongside Germany as Russian victims.

  en dit beste vrienden , LEGT OME BOB DUS NOG STEEDS MET PLEZIER UIT …

  DIT WERD OP SCHOOL VROEGER AL DOODGEZWEGEN

  IK WAS IN HET OORLOGSMUSEUM ,WAAR POSTERS HINGEN UITVERGROOT TOT 6 X 3 METER
  WAAR ALLES WAT JE ZAG IN DE BRAND STOND !!

  ER LAGEN OUDE ADELAARS KAPOT OP DE GROND , HEERLIJK OM TE ZIEN /…

  DU OME BOB VROEG DUS HEEL ZACHTJES, WELKE STAD IS DIT ??

  DE SUPPOST ZEI, IEDERE STAD IN RUSLAND KAN DIT GEWEEST ZIJN !!

  OOK HINGEN ER GEBRUIKTE CONCENTRATIEKAMP GALGEN
  EN GESTREEPTE KINDERKLEDING VAN DE VERNIETIGINGS KAMPEN

  EEN OUDE VEEL GEBRUKTE GUILLOTINE

  ADEMLOOS , BEN IK HUILEND NAAR BUITEN GELOPEN !!

  DE RUSSEN DID IT , GELUKKIG WEL !!

  OOM BOB

  Geliked door 3 people

 10. Republikein zegt:

  Geliked door 2 people

  • bobzelf zegt:

   DEZELFDE MONGOLEN KOP

   DUS HEEFT dr MENGELE ,, und freunden …… SPERMA INGEVROREN ,,

   als je schemerlampen kon maken , van mensenhuid , kan je alles..

   als gewone dochter , is ze te jong , dus

   2 druppels water toch ????

   en na de familie , de onschuldige familie “”DE RANITZ “”

   mit SS TROUWAUTO’S, SPERMADONOREN , STEEKPENNINGEN …PISBUIS LEEGKLOPPERS .., SLECHTE SKIERS, STROPDAS, PEDOFIELEN, , HUISJESMELKERS ,, ZEILOREN , MEVR, WIJDBEENS … MARKIES VAN BINGHAM ,,,, BOMENKNUFFELAARS, , SLECHTE ZANGERESSEN EN BELASTING ONTWIJKSTERS

   GELOOFT OME BOB ALLES !!

   WAT EEN KUT WERELD WAARIN WIJ LEVEN ,,,,

   EN HET WORDT GODGLOEIENDE GLOEIENDE MET DE DAG GEKKER !!

   ZOUDEN ER GEGADIGDEN ZIJN VOOR EEN MOORD COMMANDO VAN

   DE “”wij zijn het spoegzat , hier is uw ONVERWACHTE SNELLE dood “” ofzo

   VALERY ZAICHEV

   Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Daar hoog in de bergen, daar woont een Chinees, die maakte kapotjes van rendieren vlees, lang geleden hoor, don’t worry.

    Like

   • bobzelf zegt:

    republikein

    en er was eens een man in Timboektoe
    die sprak tot zijn wijf ,,,doe je broek toe
    de stank van je kudttt
    verpest heel de hut
    en anders ga ik naar de hoer op de Hoek toe ..

    JA KEN JE KLASSIEKERS , IK DENK 65 JAAR OUD ??

    OOM METHUSALEM

    Like

   • Republikein zegt:

    Net zo oud als de DDR😢.

    Like

 11. verwardeman zegt:

  Merkel heeft het Vierde Rijk gerealiseerd , de moSSlims zijn haar Schuts Staffel , policor links
  is haar Sturm Abteilung …………..en de Joden zijn weer de sigaar .
  Grappig detail : de bevrijders van toen : Amerika ,Engeland , Rusland , zijn nu de slechterikken , volgens onze main stream rioolistiek .
  En Rutte ? dat is de huidige……………… MUSSEEEEEEEEEEEEERT !

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   nou dan wacht hem een snelle dood

   VUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

   OOM VASILY ZAITCHEV

   Like

   • Monalisa zegt:

    En die domme Nederlanders geven Rutte nu 38 zetels, ik las deze dag in de krant dat de lijders van alle landen het fantasties doen, maar Poetin deugt niet.

    Like

   • bobzelf zegt:

    NEE MONA ……….MIJN OOM . PUTIN DEUGT NIET ..

    EEN MAN DIE WIL STERVEN VOOR ZIJN LAND EN ZIJN VOLK ???????

    DIE VRIENDEN IN NOOD KOMT HELPEN

    DIE HULPGOEDEREN STUURT

    MAAR OOK DAT MAG NIET , VAN ONZE GEWELDIGE EU

    DIE LATEN JE DAN OMVLIEGEN EN 1000 KM OMRIJDEN

    WAAR IS HET GLOEIENDE GLOEIENDE MISGEGAAN ?????

    JE KAN TOCH OOK MET ZIJN ALLEN EEN BIERTJE DRINKEN ??

    NEE DE USA BESLUIT DAT OORLOG , HET MESTE GELD OPLEVERT

    DUS MOGEN WIJ, OOK BETALEN VOOR DIE ISIS TOYOTA’S
    MET EEN MITRAILLEUR ACHTEROP !!

    VOOR DE GEMATIGDE REBELLEN , WHAHAHAHAHAHAHAHA

    OOM VALERY ZAITCHEV

    HET MOT NIET GEKKER WORDEN TOCH ?? WAT JIJ NELLIE ??

    Like

 12. karton zegt:

  @ Monalisa op 11 mei 2020 om 21.49 uur.
  Rutte, nú 38 zetels ? Ik zag dat ook zo hier en daar staan, maar ik geloof er geen ene moer van !
  Deze omhoog gevallen nitwit doet helemaal niks, komt af toe met een “geleerd gezicht” op de tv. verklaren hoe goed het wel gaat en dat we moeten volhouden enz. enz. Deze cijfers betr. het zetelaantal van zijn clubje is verzonnen, als dat maar vaak genoeg herhaald wordt dan zal een groot aantal domme Nederlanders het gaan geloven !

  Like

  • bobzelf zegt:

   JA KARTON

   WIJ VAN WC… EEND !!!!!!!!!!!!!

   is er nou , behalve hier nog ergens een betrouwbare idioot te vinden ??

   bobbieeeeeeeeeeeeeeee

   Like

  • malsion zegt:

   En ….. een groot aantal kl…zakkerige Nederlanders heeft dat nog steeds in hun achterhoofd als ze gaan stemmen. Rutte heeft al eerder door een (slimme) … sluwe presentatie een grote verkiezingsoverwinning binnen gehaald.
   Dat kan alleen voorkomen worden als de PVV en FvD – aanhangers zoveel mogelijk kabaal maken voorafgaand aan de stembusgang. Wie doet er mee?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s