“Islamistische” lobby: hoogste controlecommissie van Facebook met nauwe betrekkingen tot de Moslimbroederschap

Screenshot (85)

(Vertaling: E.J. Bron)

Deze persoon verklaart het een en ander over wat er in het rijk van Mark Zuckerberg verkeerd gaat: zoals de politieke blogster Donna Rachel Edmunds, schrijfster van de “Jerusalem Post”, openbaar maakte, onderhoudt een prominent lid van het nieuw gecreëerde “inhoudtoezicht” (Oversight Board) van Facebook – een soort centrale controlecommissie van het platform – nauw contact met de “islamistisch”-radicale Moslimbroederschap: het gaat om niemand minder dan Tawakkol Abdul-Salam Karman (foto), de Jemenitische winnares van de Nobelprijs voor de Vrede in 2011.

journalistenwatch

Karman is een van de 20 leden van de nieuwe Facebook-commissie, die de controle over het proces van inhoudmoderatie zou bezitten. De toezichtcommissie moet er het laatste woord over hebben welke inhouden van gebruikers van Facebook verwijderd mogen worden. Volgens een in de “New York Times” gepubliceerd statement van de vier gezamenlijke covoorzitters van de toezichtcommissie, die over de benoeming van de andere 16 leden – waaronder Karman – meebeslissen, stelt het concern een vermogensfonds van meer dan $ 130 miljoen ter beschikking, opdat de commissie haar werk “volledig onafhankelijk van Facebook” zou kunnen uitvoeren; de beslissingen van de commissie mogen door Facebook absoluut niet herroepen kunnen worden, voor zover ze “geen geldend recht overtreden”.

Het lijkt erop alsof met de voormalige vredesactiviste uit Jemen de kat op het spek gebonden is: want in het verleden heeft Karman volgens het Middle East Media Research Institute (MEMRI) en diverse desbetreffende Amerikaanse en Britse mediaberichten herhaaldelijk onverholen ondersteuning voor de Moslimbroederschap tot uitdrukking gebracht en beschikt derhalve over nauwe betrekkingen tot de staatsoverstijgende “islamistisch”-soennitische organisatie, die ook nauwe banden heeft met terreurnetwerken en fundamentalistische geloofsprincipes propageert. Toen Karman in 2011 de Nobelprijs voor de Vrede won, schrijft Rachel in haar politieke blog, publiceerde de officiële website van de Moslimbroederschap (Ihkwanweb) een verklaring, waarin zij gefeliciteerd en als lid van een tak van de Moslimbroederschap werd erkend.

Na de val van de “islamisten” in Egypte, die na de zogenaamde “Arabische Lente” de macht naar zich toe hadden getrokken, door het leger verklaarde Karman openlijk: “De Moslimbroederschap en haar aanhangers, die zich verzetten tegen de militaire regering, voeren een legendarische strijd, die zij met hun bloed, hun vastberaden standvastigheid en hun overtuiging voeren dat zij de revolutie op haar ware weg zullen terugbrengen.” Met “revolutie” wordt de radicale islamisering bedoeld, de verandering van Egypte in een Allah-staat.

Solidariteit met radicale “islamisten”

Waarnemers vermoeden gezien de achtergrond van Karman´s goede betrekkingen met de Moslimbroeders een sleutel tot meer islamofiele censuurpolitiek van Facebook, dat radicaalislamitische haatinhoud herhaaldelijk en vaak onbestraft op de site duldt, terwijl volledig legitieme meningsuitingen massaal verwijderd worden. Vooral Israël-vijandige, pro-Palestijnse haat- en geweldoproepen blijven regelmatig door Facebook onaangetast en gelden ondanks justitieel discutabele haatinhouden niet als “overtreding van de gemeenschapstandaards”.

Kennelijk heeft Facebook er geen problemen mee dat de zelfs door landen als Saoedi-Arabië, Rusland en Bahrein als terreurorganisatie gekwalificeerde Moslimbroederschap, wier expliciete doel de oprichting van een sharia-staat is en die bijvoorbeeld ook nauw samenwerkt met Hamas, potentiële lobbyisten in haar commissies plaatst.

Integendeel: critici van de bezetting van de “Oversight Board” en Duitse Facebook-gebruikers, die in bijdragen vragen stelden over de nominatie van Tawakkol Karman – zoals de activiste en migratiecritica Rebecca Sommer – werden door Facebook gedreigd met draconische tegenmaatregelen, variërend van de verwijdering van de desbetreffende bijdragen tot het blokken voor een periode van 60 dagen (met gelijktijdige dreiging van verwijdering van het account). Het lijkt bijna net alsof de sharia weldra ook de gemeenschapsstandaards van Zuckerberg´s Social-Media-Moloch vervangt.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "hatespeech", "Islamofobie", "Nuttige idioten", Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, discriminatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Moslimbroederschap, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rechts geluid, Rotzakken, Salafisten, sharia, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op “Islamistische” lobby: hoogste controlecommissie van Facebook met nauwe betrekkingen tot de Moslimbroederschap

 1. Luchtpint zegt:

  Tawakkol de trol.

  Like

 2. Meine zegt:

  Winston Churchill heeft diverse goede en fact-based opmerkingen over moslims en islam gemaakt. Met deze dame zal de erfenis van Winston snel en vakkundig geblokkeerd worden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Heniusz zegt:

  Wat ben ik toch blij dat ik me tot op heden nooit met Fake Book heb ingelaten. Dat zouden meer mensen moeten doen. Dan even “On Topic”: Verbaasd ben ik allerminst, niet alleen Fake Book, meerdere MSM sites hanteren dubieuze dubbele standaards wat betreft “foute content”. Voor mij geldt slechts dat wat de grondwet mij toestaat, bijna alles tenzij de rechter er over gesproken heeft. Maar van een “complot” is absoluut geen sprake…

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  Tja, de Arabieren zijn overal groot aandeelhouder van.
  Dus hebben ze invloed.
  Net als diverse andere boevennesten.
  I vloed kan je, als je over veel geld beschikt, makkelijk kopen.

  Like

 5. Jack Terrible zegt:

  Ik heb zo’n acht jaar op Facebook gezeten, onder mijn echte naam Hans van Tamelen. Ben vaak voor een paar dagen of weken geblokkeerd op Facebook. Terwijl ik dezelfde dingen ook op Twitter zette. Op Twitter ben ik zelden geblokkeerd. Op Facebook voortdurend. Zo’n half jaar geleden is mijn account definitief verwijderd op Facebook. Ik heb ook geen behoefte mij weer opnieuw op Facebook voor een account aan te melden. Want dan wordt ik weer opnieuw geblokkeerd of definitief verwijderd op Facebook. Loop maar naar de Hel Facebook!!!

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Moslimbroeders zijn fascisten. Los daarvan het hele islamitische geloof is fascistisch. Moet ik het uitleggen…………… Nee ga ik niet doen. Voor het overgrote deel van de lezers is het een open deur en voor de NOS politiek correcte kijker is het parels voor de zwijnen. Hun kinderlijk narratief is ” Ja maar iedereen heeft toch recht op zijn geloof”. Alleen bij de KKK komen ze uit hun stoel. Mogen zij mij het verschil komen uitleggen tussen de KKK en de islam.

  Geliked door 1 persoon

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Hier is wel een trend zichtbaar. facebook faciliteert de islam door die zogenaamde comissie van toezicht. Dit is echter het begin van het einde. De macht over facebook wordt strak volledig door de islamieten over genomen. Ze zijn nu legaal aan boord van facebook. Nu kan de moslimterreur beginnen. Dat kunnen ook de koptukken van facebook niet veranderen. Ook zij zijn mensen, bebben misschien een gezin , kinderen en belangen en gevoelig voor bedreiging en chantage.. De islamieten kennen geen pardon of genade en zullen alles doen om de macht over facebook volledig over te nemen. Daarna volgen andere communicatieprogmma’s, wereldwijd. het domino-effect. In nederland zal dat simpel zijn. In Duitsland ook. Dar gaat zelfs de politie in het openbaar op de knieën voor de raddraaiersr. Tken van totale overgave.

  Geliked door 3 people

 8. delamontagne zegt:

  Strijd tegen “Haat-inhoud” ! van Facebook: Kan men nu nog werkelijk vertrouwen hebben in Facebook ?……….
  + + +
  In Fr is een Wet in voorbereiding, de Wet AVIA, die oproepen tot haat, uitingen van haat en discriminerende uitingen strafbaar moet stellen.
  Velen in Fr zijn bezorgd dat dit Éénrichtingsverkeer gaat worden en alleen negatieve berichten over muslims/islam zal betreffen.

  FIGAROVOX/TRIBUNE;
  De Nobelprijswinnares voor de vrede, Tawakkol, gaat toetreden tot de Raad van Toezicht van Facebook.
  Haar betrekkingen met de moslimbroederscap heeft bij senatrice Nathalie Goulet ongerustheid opgewekt, dit in verband met de nieuwe Wet “AVIA”.
  Kan het zijn dat Facebook inderdaad belangrijke voorrechten krijgt in de strijd tegen haatdragende inhoud.
  Het tegengaan van kwetsende tot geweld oproepende taal op het internet is al jaren een cruciale kwestie in de strijd tegen het terrorisme, waarbij het evenwicht moet worden gevonden tussen controle, veiligheid en vrijheid van meningsuiting.

  De afgelopen dagen werden gekenmerkt door twee gebeurtenissen: de goedkeuring van de zogenaamde Wet “Avia” en de aankondiging van de
  de leden van de raad van commissarissen van Facebook.

  Tawakkol bij haar bezoek aan Parijs maakt het teken van de Moslimbroederschap

  En hier is zij in gezelschap van de allah-loog “Youssef al-Qardaoui,”
  een vooraanstaand lid van de moslimbroeders

  BRON: LE FIGARO
  https://www.lefigaro.fr/vox/societe/lutte-contre-les-contenus-haineux-peut-on-vraiment-faire-confiance-a-facebook-20200515

  Like

 9. Julia zegt:

  Snel opgelost gewoon Facebook de dictatuur en censuur op social medium verwijderen. Er zijn genoeg andere wegen om mening en dergelijk duidelijke en goed kenbaar te maken en te verspreiden zowel nationaal als internationaal. Waarom nog Facebook laat het lekker ten onder gaan en verwijder het. Facebook is puur achterhaald en door censuur niet meer van deze tijd. Even bij de les blijven.

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Ze mopperen er wel over maar ze zullen facebook nooit opgeven.
   Dan zijn ze hun contacten en “vriendjes” kwijt.
   Ze laten zichzelf klem zetten omdat de rest niet mee verhuisd, dus laten ze het maar zo.
   Maar inmiddels is denk alles wel zo een beetje gezegd over facebook, deze discussie speelt zich al ruim 10 jaar af.
   Om iets op te zeggen waar je tegen bent heb je principes nodig en die ontbreekt bij de meesten.
   Dus over 10 jaar hebben we het er nog steeds over.

   Like

 10. Yehezkel de Profeet zegt:

  Tja ook in de tweede Wereldoorlog waren moslims en nazis de beste maatjes. Blijkbaar nu nog steeds

  Geliked door 1 persoon

 11. Republikein zegt:

  Nooit aan gedaan, facebook?
  Ga karre man.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s