Steek- en schietpartijen en registratie

Screenshot_255

(Door: “Mark de Hollander”)

Regelmatig worden mijn tweets met cijfers over steek- en schietpartijen in twijfel getrokken. De cijfers die ik publiceer, zouden niet kloppen, want ‘het CBS zegt dat alle misdaad daalt’. Ik ben de registratie juist begonnen, omdat de politie nog niet de juiste manier van registeren heeft gevonden zoals begin dit jaar naar buiten kwam. Bijvoorbeeld een overval waarbij een mes is gebruikt, wordt (terecht) als overval geregistreerd. Wanneer er met dat mes iemand gestoken wordt, registreert de politie dit incident nog altijd als overval en niet als steekpartij. Ook werd het aantal misdrijven waarbij een slag- of steekwapen werd gebruikt op een hoop gegooid.

Geen juiste analyse door wijze van registratie

Na alle ophef eind vorig jaar over de aantallen waarbij stelselmatig van een incident werd gesproken wanneer sprake was van een steekpartij kwam de politie met verklaringen naar buiten. Zo bleek dat door de manier van registreren de politie geen goede analyse kan maken van het aantal incidenten met steekwapens. Naar aanleiding van de forse toename van het aantal ernstige steekincidenten wil de politietop een goed landelijk beeld krijgen.

Bekijk het artikel in de Telegraaf over falende registratie van steekpartijen hier.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, Criminaliteit, Desinformatie, gezond realisme, Nederland, Overheid, politie, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Steek- en schietpartijen en registratie

 1. Republikein zegt:

  Elke 1e maandag om 12.00 van de nieuwe maand is er wel luchtalarm, heb het bijgehouden, al 50 jaar, de Russen komen.

  Like

  • LUCIA zegt:

   @ Republikein ;Bedoel je daarmee te zeggen dat het niet zinvol is om te registreren z.a. in dit artikel gesteld wordt, ik kan je opmerking niet zo goed plaatsen vandaar mijn vraag .Meestal ben je duidelijker

   Like

  • Harry zegt:

   Nog even en dan gaat het luchtalarm als er meer dan zeven marokkanen op een kluitje staan , dat wordt burgeroorlog met dat tuig !
   Ze pakken hun telefoon en dan heb je er zo honderd !
   Dat soort terroristen hebben goed werkende systemen waar lastig tegen op te treden is .

   Like

 2. 12gauge zegt:

  Hey maar das heel goed en zinvol.
  Waarom is het toch dat als men de verantwoordelijke personen vraagt, dat er altijd niets op orde is, dat de software niet deugt, en dat ze niet weten hoe ze met het systeem om moeten gaan.
  En diegene die het wel juist doet wordt beticht van onjuiste statistieken.
  Mark zou een super minister van justitie zijn.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  In wijken in de hoofdstad rukt de omvolking steeds verder op, winkeliers en uitbaters die niet willen verkassen met hun zaak krijgen een duidelijk aanbod, of een verloren handgranaat voor hun deur, of een paar kogelgaten in de gevel, en de burgemeester helpt vervolgens door de boel een paar maanden te sluiten, en wanneer de openbare verkoping begint worden eventuele opkopers bedreigt en verjaagt, en de zaak gaat voor een habbekrats naar de Grijze Wolven of naar de Diyanet, men noemt het graag diversiteit maar ik noem het pure corruptie, de turkse maffia heeft heel de Pays-Bah by the balls……wijk na wijk worden geannexeerd, de turkse invasie rolt doorrrrrrrr.
  en de domme Hollanders verhuizen continu als op hol geslagen schapen, achter de kudde aan.
  Alleen onze MP niet, die blijft koppig in z’n oude Haagse studentenflatje wonen, die bouwt z’n paleisje wel ergens in New York., kan hij mooi het vastgoed van de Oranjes in de gaten houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s