TOPPUNT VAN HYPOCRISIE!: Ambassadeurs waarschuwen Zimbabwe voor vrijheidsbeperkingen wegens corona

Screenshot_98

(Vertaling: E.J. Bron)

Meerdere ambassadeurs, waaronder die van Duitsland en Nederland, hebben de regering van Zimbabwe gewaarschuwd om de rechten van de burgers niet in naam van de coronacrisis te beperken. Men zou zich grote zorgen maken over de actuele politieke, economische, sociale en medische crisis in het land in het zuiden van Afrika, deelden de ambassadeurs van Duitsland, Canada, Noorwegen, de VS, Nederland, Polen en Groot-Brittannië afgelopen vrijdag mee. “Covid-19 mag niet als voorwendsel gebruikt worden om de fundamentele vrijheden van de burgers te beperken.” Bovendien riep men de regering ertoe op om de corruptie in het land aan te pakken.

Onlangs bekritiseerden mensenrechtenactivisten steeds opnieuw dat de regering tijdens de coronacrisis krachtig tegen de media zou optreden en dat journalisten, die over de pandemie berichten, geïntimideerd en gearresteerd zouden zijn. Op dit moment staat bijvoorbeeld Hopewell Chin´ono onder arrest, een bekend criticus van president Emmerson Mnangagwa. Hij onthulde corruptie bij de aanschaf van medisch materiaal tegen het coronavirus; in het schandaal zouden vertegenwoordigers van de regering verwikkeld zijn geweest. Een rechtbank wees al meerdere van zijn verzoeken voor een vrijlating op borgtocht af.

Zimbabwe zit al jarenlang in een zware economische crisis en heeft een heel zwak gezondheidssysteem, dat al voor de coronapandemie overbelast was. De langjarige president Robert Mugave werd in 2017 door het leger ten val gebracht. Maar ook zijn opvolger Mnangagwa heeft de enorme problemen in het land nog niet opgelost.

De woordvoerder van de regeringspartij Zanu-PF, Tafadzwa Mugwad, had scherpe kritiek op de mededeling van de ambassadeurs. Hij maakte de sancties tegen Zimbabwe verantwoordelijk voor de situatie in het land. Zonder de sancties van deze landen zou Zimbabwe weer floreren, benadrukte Mugwad. De EU en de VS hebben jaren geleden tegen bepaalde personen, organisaties en bedrijven sancties opgelegd, vooral wegens schendingen van de mensenrechten door de regering.

Bron:
www.boersennews.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

7 reacties op TOPPUNT VAN HYPOCRISIE!: Ambassadeurs waarschuwen Zimbabwe voor vrijheidsbeperkingen wegens corona

 1. Een mens vraagt zich af waarom westerse landen, waaronder Nederland eigenlijk politieke banden onderhouden met een shithole land als Zimbabwe, dat houd ongetwijfeld ook in dat Zimbabwe in al die landen ook ambassades hebben, dat geld kunnen ze helemaal niet missen, ze liggen nu al aan de geeuwhonger. Kwestie van prioriteiten stellen.

  Geliked door 1 persoon

 2. David zegt:

  Dat zg corona virus kan alle kleuren van de regenboog hebben, zie ik als ik de foto s bekijk. Kan net zo goed het zaad van een plant zijn als je het mij vraagt

  Like

 3. vangie1206j zegt:

  Typisch Nederland weer met zijn bemoeizuchtige vermanende belerende vinger.
  Kijk eerst eens in eigen land wat jullie hebben aangericht afgrijselijk volk.

  Geliked door 5 people

 4. Blaffertje zegt:

  “Meerdere ambassadeurs, waaronder die van Duitsland en Nederland, hebben de regering van Zimbabwe gewaarschuwd om de rechten van de burgers niet in naam van de coronacrisis te beperken.”

  En wat doet Nederland hier dan met de noodwet?
  Het legt ons aan de ketting.
  We zijn dan wel niet zo’n arm land, maar worden wel beperkt in onze vrijheden en daardoor ligt ook hier de armoede val op de loer.
  Onze economie ligt ook op zijn gat.

  ON.

  Like

  • vangie1206j zegt:

   Deze achterlijke noodwet moet iedereen saboteren.
   We zijn dan wel in Nederland geboren maar wil niet zeggen dat wij dan ook hun bezit zijn.
   En zeker die griezel de Jonge niet.
   Neem nog een extra shotje om nog meer onzin uit te brallen.

   Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  Hypocrieten !!

  Geliked door 2 people

 6. Ton Ruygrok zegt:

  Anderen de les lezen.. , .. nou loop ik niet weg met dat regiem daar.., .. en maar wijzen naar alles en iedereen…, herr president steinmeier ’s verstand staat stil aangaande corona protesten die de democratie ondermijnen…., maar steinmeiers democratie is niet de mijne.., maar is synoniem aan ontwrichting en vernietiging van Waarden en Maarschappij… zulke lijijders ..en daar hebben we er veel teveel van..moeten in een vergeetkuil worden gedumpt…, weg er mee…,
  A.Ruygrok, Monster.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s