Islam4Dummies

Screenshot_202

(Door: “Quo Vadis”)

“Wie de huidige wereld wil begrijpen, moet de islam begrijpen”. Dit schreef de Zwitserse theoloog Hans Kung (Sursee, 19 maart 1928) in de inleiding van zijn uitvoerige werk “De islam”. In zijn ander magistrale werk, “Het christendom”, schreef hij in de inleiding ervan: “Het wezen, de aard, de kernwaarden van het christendom liggen besloten in het voorbeeld en leven van Jezus van Nazareth”. Dat is een logica waar je niet omheen kunt en dat geldt ook voor de islam. Wie dus de islam wil begrijpen, moet weten wie of wat Mohammed precies was, hoe hij heeft geleefd, wat hij deed. De islam is een complexe materie, het “begrijpen” van de islam bereik je niet alleen door de islamitische theologie en haar dogma’s te bestuderen. Om de islam te begrijpen, moet je doordringen tot de kern, terug naar zijn oorsprong,  hoe hij begon, hem volgen vanaf het begin. Deze methode van analyseren van Jacques de Kadt over het fascisme geldt voor elke religie of ideologie en dus ook voor de islam..

“Wat noodzakelijk is om over het fascisme een oordeel te vormen, is dat men doordringt in de gevoels- en gedachtewereld van het fascisme in plaats van zich tevreden te stellen met de fascistische doctrines. Men moet het fascisme kennen, want daaruit komt het gevaar voor onze wereld op, daarin wortelt de kracht van onze vijanden”.

Lees verder>>>
(h/t W.C.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Allah, Barbarisme, Fascisme, Islam, islamitische ideologie, koran, Mohammed, Terrorisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Islam4Dummies

 1. Ben er al sinds Hans Jansen achter dat de islam niet te doorgronden is voor westerlingen.
  Zodra er een discussie ontstaat tussen moslims en niet-moslims vliegen de soera’s en de hadith’s je om de oren, wat ze er dan weer niet bijvertellen is dat alleen de laatste telt want die maakt alle voorgaande weer nietig. Zo lust ik er nog wel een paar!
  Je zou dus eigenlijk een koranstudie hebben moeten doen om te doorzien of er gelogen wordt, ook de ‘gewone’ moslim loopt zonder het te weten tegen ditzelfde probleem aan.

  Like

 2. ronjaspers zegt:

  Maar,maar politieke westerse kankergezwellen hebben de mensen wijs gemaakt dat islam vrede is.

  Like

 3. Bas zegt:

  Christenfobie

  Like

 4. Bas zegt:

  https://nypost.com/2020/09/05/osama-bin-ladens-niece-says-only-trump-can-prevent-another-9-11/amp/?__twitter_impression=true

  De nicht van Osama bin Laden zegt dat alleen Trump nog een volgende 9/11 kan voorkomen

  Een nieuwe aanval in 9/11-stijl kan net om de hoek komen als Joe Biden tot president wordt gekozen, waarschuwt Noor bin Ladin, de nicht van 11 september terreurmeester Osama bin Laden.

  “ISIS verspreidde zich onder de regering-Obama / Biden, wat ertoe leidde dat ze naar Europa kwamen. Trump heeft aangetoond dat hij Amerika en ons bij uitbreiding beschermt tegen buitenlandse dreigingen door terroristen bij de wortel uit te wissen voordat ze de kans krijgen om toe te slaan, ”vertelde de 33-jarige Bin Ladin aan The Post in haar allereerste interview.

  Bin Ladin (wiens tak van de familie hun naam altijd anders heeft gespeld dan haar beruchte oom) woont in Zwitserland, maar zei dat ze zichzelf beschouwt als ‘een Amerikaan in hart en nieren’. Op 12-jarige leeftijd hing een Amerikaanse vlag op ware grootte in haar kinderkamer en haar droomvakantie is een camperreis door Amerika.

  De verbluffende, in Zwitserland geboren Bin Ladin zegt dat ze all-in is voor Trump in 2020 en noemt de verkiezingen de belangrijkste in een generatie.

  “Ik ben een aanhanger van president Trump sinds hij aankondigde dat hij in het begin van 2015 actief was. Ik heb van veraf toegekeken en bewonder het besluit van deze man”, zei ze. “Hij moet herkozen worden … Het is van vitaal belang voor de toekomst van niet alleen Amerika, maar de westerse beschaving als geheel.”

  “Je kijkt naar alle terroristische aanslagen die de afgelopen 19 jaar in Europa hebben plaatsgevonden. Ze hebben ons volledig door elkaar geschud tot de kern… [de radicale islam] is volledig onze samenleving geïnfiltreerd, ”vervolgde bin Ladin. “In de VS is het erg zorgwekkend dat links zich volledig heeft aangesloten bij de mensen die die ideologie delen.”

  Like

 5. Bas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s