Goddeloos: Vandalen verwoesten kerk en schenden heilige Agata op Sicilië

(Vertaling: E.J. Bron)

Voor de tweede keer binnen enkele dagen werd de kerk Sant´Agata al Collegio in Caltanissetta (Sicilië) het slachtoffer van vandalisme. Deze keer werden altaren, tabernakels en zelfs de heilige Agata vernield.

 

Het zijn vreselijke beelden, die de gelovige Zuid-Italianen schokken. In de nacht naar 22 september hadden het de – nog onbekende – daders op de beeltenissen van de heilige Maria voorzien. Ettelijke beeltenissen werden vernield, het offerblok werd leeggeroofd.


Standbeeld van de heilige Agata vernield

De glazen sarcofaag, waarin zich de heilige Agata bevindt, werd door de vandalen ingeslagen en het standbeeld werd geschonden. Het altaar werd op de grond gegooid.

Katholieken in de hele wereld zijn verontwaardigd en boos

De vernieling van de Agata-kerk is niet alleen een steek in het hart van de strengkatholieke Sicilianen. Ook internationaal zijn katholieken boos en verontwaardigd. Zo veroordeelde ook de populaire katholieke Youtuber Dr. Taylor Marshall de daad:


(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)

Het hart van de stad

De Sint-Agatakerk in Sicilië is het summum van de Italiaanse barok. Ze werd in de 18e eeuw gebouwd en is het grootste erfgoed van de stad Caltanissetta. Ze is het middelpunt van een actieve kerkgemeenschap en een groep priesters en studenten, “Dienaren van de Barmhartigheid”, werkt er keihard aan dat dit ook zo blijft. Ook toeristen waarden de imposante kerk in het midden van de historische stadskern.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, christenhaat, Italië, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

27 reacties op Goddeloos: Vandalen verwoesten kerk en schenden heilige Agata op Sicilië

  1. Bas zegt:

    Zo erg is het tegenwoordig in onze zgn open samenleving.
    Kerken moeten absoluut beveiligingscamera’s ophangen en afsluiten als er niemand aanwezig is.

    Geliked door 4 people

    • LUCIA zegt:

      Juist Bas ze hebben teveel aan het alziende oog van God overgelaten, gewoon een moderne camera plaatsen en de vandalen trakteren op een flinke anti-vandalen behandeling ter plekke….. en aangezien het een oude kerk is, denk ik aan de ijzeren maagd ot iets moderners; pek en veren!!!.

      Like

  2. Joannes den Hollander zegt:

    En nog steeds worden er geen dode negers gevonden.

    Like

  3. Elena zegt:

    Sorry,,,het moet Elena zijn

    Like

  4. Elena zegt:

    Hier zijn op de dag als er geen diensten zijn , alle kerken gesloten

    Like

  5. Yvonne zegt:

    Laat me raden, boze asielzoekers? Als iemand een plakje ham aan een moskee hangt wordt hij gevangen gezet , hij is geloof ik in de gevangenis vermoord
    Notre dame in de fik gestoken en meerdere kerken ,een priester vermoord ,vuile ratten
    Was toch een keer iets met een moskee zijn ze in een kring er om heen gaan staan blanken bedoel ik
    Er hadden nooit moskeeën in Europa gebouwd moeten worden wij steken ze ook niet in brand

    Geliked door 3 people

  6. Gienekehado zegt:

    Dat kan alleen maar in een onnozele, ONGEÏNTERESSEERDE samenleving! Kerken zijn al jarenlang doelwit van TUIG!

    Geliked door 3 people

  7. jack black zegt:

    Zou de Mafia er achter komen, kunnen ze de daders gelijk begraven !
    Goedkoopste manier van entzorging !

    Geliked door 1 persoon

  8. guusvelraeds zegt:

    De Jezuïeten Paus moet nog meer voeten van moslims gaan wassen.

    Geliked door 2 people

  9. guusvelraeds zegt:

    Normaal zou dit een klusje voor de Siciliaanse maffia zijn maar wat wil je ook die zitten tot aan hun nek in de mensensmokkel.

    Geliked door 3 people

  10. freda110 zegt:

    Niet heel erg slim om dat op het eiland van de Siciliaanse maffia te doen, het zou mij niets verbazen als daar repercussies op komen.

    Like

  11. Barokino zegt:

    Maar o wee als er hier een hakenkruis ter grootte van een stuiver op een moskee geklad wordt, dan zijn er meteen vergelijkingen met de kristallnacht. Ik heb dit verhaal nog nergens in de Nederlandse media gezien.

    Geliked door 2 people

  12. Jan j zegt:

    Ik meen te weten in welke hoek je dit moet zoeken. Laten we hopen dat de vrome maffia die mariabeeltjes gebruiken als ze een nieuw lid verwelkomen afrekenen met de daders zoals ze met collega tegenstanders doen. Zoutzuurbad, betonblok. Etc

    Like

  13. droevige mof zegt:

    Het onverrotte lichaam van Agatha, die in 251 werd vermoord, werd uit de glazen kist getrokken. Dit heeft een symbolische waarde. Een aanval op het vroege, onverdeelde christendom. Zelfs als ongelovig man ben ik woedend over deze heiligenschennis.

    Geliked door 4 people

  14. ronjaspers zegt:

    En de christenhaters zijn doodstil.

    Geliked door 1 persoon

  15. Julia zegt:

    Al deze smerige vandalen zijn een gevaarlijke brandhaard voor Europa en het zal niet lang meer duren totdat het vuur hoog naar de hemel reikt en de chaos niet meer is te overzien. Dit is niet meer toelaatbaar en zal tot geweld leiden dat ook de heilige haathutten van deze vandalen in de fik worden gestoken of worden geplunderd. De schuldigen zitten in de Politiek en het Vaticaan.

    Geliked door 2 people

  16. Alfred Mol zegt:

    Zelfs een kind kan begrijpen, dat je geen bendes kansloze, moslim migranten in het Katholieke Sicilie moet laten rondlopen. Dit kan slechts leiden tot criminaliteit en terreur. Et voilà – dat gebeurt dan ook. Uiteraard moet je die kanslozen ook niet in NL opvangen, want dan krijgen wij de overlast.
    Houd ze buiten de EU.

    Like

Plaats een reactie