Alweer geen Nobelprijs voor de Vrede voor Greta Thunberg? How dare you!

(Door: Michael van Laack – Vertaling: E.J. Bron)

Verleden jaar al was de psychisch opvallende jonge vrouw (Syndroom van Asperger) een van de favorieten en pieste niet alleen tot ontzetting van de gelijkgeschakelde Duitse media naast de pot. In 2020 is het haar opnieuw niet gelukt. Wat jammer nou! In plaats daarvan gaat de prijs naar het Wereldvoedselprogramma van de VN. Ook niet helemaal een onpolitieke beslissing. Maar in ieder geval veel beter dan Thunberg, Merkel of paus Franciscus, de favorieten uit het links-groen besmette milieu.

De coronarestricties hebben ook de wereldwijd agerende eco-socialistische jeugd zwaar getroffen. Een beweging, die weliswaar niet op (hoewel enkele van haar leden er zo uitzien), maar toch van de straat leeft, raakt mediale aandacht kwijt wanneer zij zich niet openlijk kan mobiliseren. Internetactiviteiten en kleinere manifestaties hebben weliswaar verhinderd dat de beweging helemaal uit de herinnering van de mensen verdwijnt. Desondanks dreigt er een aanzienlijk verlies van invloed!

Prijs zou voor de splijtster van generaties belangrijk zijn geweest

De prijsuitreiking zou dus vanuit strategisch oogpunt dringend noodzakelijk zijn geweest om van het moeizaam op de straat zittende schoolmeisje een tot door de voor de VN en de EU strijdlustige toespraken houdende jonge vrouw opgebouwde Zweedse niet op de middellange termijn in betekenisloosheid te laten storten. Het Nobelprijscomité heeft echter niet zoals besteld, geleverd. Er bestaan in Europa toch nog een paar niet gelijkgeschakelde organisaties.

Wellicht werd haar de prijs ook niet toegekend, omdat het boegbeeld van een alleen maar naar links gericht gezelschap met een van woede vertrokken gezicht en aanmatigende woorden tekeergegaan was tegen de vertegenwoordigers van de VN en de EU? Ervaren politici lieten zich in de afgelopen maanden veel door haar welgevallen. Want ze wisten: de journalistiek staat aan de kant van “Fridays For Future” en kan op elk gewenst moment iedereen zwartmaken die onwelgevallige kritiek heeft. De leden van het Nobelprijscomité waren dit jaar echter gelukkig  niet onder de indruk van luidruchtige eisen.

Fridays For Fascism – Een virtuele NGO

Het systeem zou veranderd moeten worden, horen we steeds opnieuw van zowel Thunberg als haar volgelingen. Democratische grondwetten zouden eerder lastig zijn om de “wereld te redden”. Waarmee het doordrukken bedoeld wordt van de doelen van de zogenaamde klimaatjeugd. Als je aandachtig de tweets rondom bijvoorbeeld de Duitse Greta-apostel Luise Neubauer leest, wordt duidelijk: “Klimaatverandering” is alleen maar het sleutelbegrip om een nieuwe politieke religie door te drukken, die onvermijdelijk naar het totalitarisme zal leiden. “Fridays For Future” neemt steeds vaker een standpunt in over andere politieke thema´s: of het nu vrouwenquota zijn, de “strijd tegen rechts”, gender-politiek of zelfs interne kerkelijke kwesties zoals celibaat en priesterdom van de vrouw.

Dit jaar werd dus de Nobelprijs voor de Vrede terecht geweigerd aan de leidster van een beweging, die generaties tegen elkaar uitspeelt door jonge mensen te indoctrineren. Ouders en grootouders zouden de schuldigen zijn – het gepersonifieerde kwaad, dat met haar verschrikkelijke gedrag zou zorgen voor de spoedige verwoesting van de wereld. Bovendien zouden alle burgerlijk denkende mensen en critici van ongereflecteerde eisen – bijvoorbeeld over de de-industrialisatie – vijanden van de samenleving van de toekomst zijn. Ook diegene die vlees zou eten, zou niet echt een goed mens zijn en van de jonge mensen van vandaag hun levenskwaliteit van morgen stelen.

Het is nog een keer goed gegaan!

Hoe dan ook: hoewel je ook bij het Nobelprijscomité af en toe van politieke instrumentalisering kon spreken (bijvoorbeeld de prijsuitreiking aan Obama), is men deze keer in Oslo niet aan de verzoeking bezweken om te buigen voor de wensen van het linkse media-establishment. Vermoedelijk heeft het een of andere jurylid gedacht: indien Thunberg en haar gewillige beulen ooit door succes gekroond zouden worden: Bye bye democratie. Bye bye welvaart, bye bye rechtvaardigheid!

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Michael van Laack

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, dictatuur, gezond realisme, klimaatfascisme, Links fascisme, Marxisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Alweer geen Nobelprijs voor de Vrede voor Greta Thunberg? How dare you!

 1. Julia zegt:

  Schaf a.u.b. die nobelprijs af, mensen die deze echt verdienen komen niet in aanmerking voor welke prijs dan ook. Dat geïndoctrineerde kind wordt gebruikt door o.a. Frans Timmerman zoals Hitler o.a. ook kinderen inzette. Pure misbruik van ziekelijke volwassen machtswellustelingen en dat moet dan blijkbaar worden beloond met een nobelprijs.

  Like

 2. vangie1206j zegt:

  Goh bestaat die trol nog.
  Had lang niets meer van haar gehoord.
  Was in de veronderstelling dat ze misschien al onder haar gewenste GROENE ZODEN lag.
  Of ergens in de maag van een witte haai.met haar gepeddel over de oceanen.

  Like

 3. Jantje zegt:

  Alleen Trump kwam er voor in aanmerking dit jaar.
  Maar ik heb begrepen dat hij voor 2021 is aangemeld.
  Hij zal hem wel niet krijgen.

  Like

 4. Arthur Schop zegt:

  Klimaathysterie heeft niets te maken met vrede, wel met veroorzaken van schisma’s en conflicten, alsook van economische recessie en verpaupering.

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Hoe bitter zal het voor de Linksche Looney Brigade zijn als Trump terecht de vredesnobelprijs uitgereikt krijgt, daar helpt geen lieve moedertje aan, zelfs geen levenslange psycho of shocktherapie………

  Like

  • hans-e-pans zegt:

   Als Trump niet meer dan terecht de Nobelprijs voor de VREDE krijgt, zal er in Amerika wel weer het nodige in brandgestoken worden, en ook afgebroken.

   Like

 6. karton zegt:

  Heeft dat debiele meisje nog steeds geen prijs ontvangen ? Een feestelijk ingepakte doos met pampers lijkt mij zeer op z’n plaats.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s