Hoezo plots die paniek over ‘complottheorieën’?

Politici van D66 en GroenLinks vinden dat een tijdschrift als dit vanwege ‘desinformatie’ geweerd moet worden uit de verkoop. Beseffen ze wel dat ze oproepen tot censuur?

(Door: Coen de Jong)

In oktober 2020 verscheen in de Nederlandse media een groot aantal nieuwsberichten, artikelen en rapportages over het gevaar van complottheorieën. Afgaande op deze berichten zou, naast de fysieke dreiging door corona, nu ook de geestelijke volksgezondheid acuut gevaar lopen. Er tekent zich een ware morele paniek af. En achter een morele paniek zit meestal een politieke agenda.

Nadat op 20 augustus op het Binnenhof een groepje coronademonstranten dreigementen uitte richting CDA-kamerlid Pieter Omtzigt besteedden de Nederlandse media veel aandacht aan complotdenkers. Half oktober ontstond opwinding en verontwaardiging over het verschijnen van een nieuw papieren tijdschrift genaamd Gezond Verstand, een initiatief van ex-NRC journalist en voormalig UvA-hoogleraar Karel van Wolferen. ‘Allemaal complottheorieën over het coronavirus, klimaatverandering en 9/11’ klonk het unisono. De eerste editie is door de makers gratis online beschikbaar gesteld, waardoor iedereen zelf kan oordelen over de inhoud.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, D66, demoniseren, Desinformatie, gezond realisme, GroenLinks, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, Rechts geluid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Hoezo plots die paniek over ‘complottheorieën’?

 1. Hovawart zegt:

  Er heerst paniek bij de politieke partijen nu de waarheid aan het licht komt en de Europese leugenaars en Haagse opportunisten betrapt worden, doorzien worden, en vooral ontmaskerd worden als leugenaar, bedrieger, domoor, enz…….AU!

  Geliked door 1 persoon

 2. Boike zegt:

  Tjonge, jong, jonge, wat moeten we hier nu van gaan denken. De sluwe duivels van D66 en GroenLinks kraaien weer eens hoog van de toren, maar het is geen getuigenis van slimheid. De grote verspreiders van desinformatie beschuldigen journalisten, die waarheid proberen te publiceren, ervan, dat ze desinformatie verstrekken. Wat een gore duivelse streek !!! En dat nog wel voor partijen, die altoos schermen met ”democratie” en ”politieke correctheid”. Die duivels hebben zelf nog nooit de waarheid gesproken. Bij deze duivels moet je alles altijd omdraaien, omkeren, omwentelen, achterstevoren, ondersteboven en binnenstebuiten keren. D66 en GroenLinks zouden zelf als producenten van desinformatie verboden dienen te worden. De hel met hen, want daar horen deze duivels thuis. Aan vrijheid van meningsuiting en vrijheid van drukpers hechten WIJ ”Nederlandse burgers” grote waarde. Deze vrijheden worden niet voor niets uitdrukkelijk in de Nederlandse grondwet vermeld. Duivels, het is de hoogste tijd om te dimmen !!!.

  Geliked door 3 people

  • koddebeier zegt:

   D66 en Groen sLinks zijn een gevaar voor de democratie en de vrijheid van meningsuiting !

   Like

   • Boike zegt:

    Inderdaad. Deze duivels zijn wolven in schaapskleren. Ze sussen de bevolking in slaap met sprookjes. Ze hebben ziel en zaligheid verkocht voor een hemel op aarde. Maar de duivel zetelt niet in de hemel, doch in de hel.

    Geliked door 1 persoon

 3. Bob zegt:

  Als de overheid en door hen gesteunde
  media valse berichten verspreiden is dat
  geen nep nieuws of complot denken.
  Als wel denkende mensen hier vraagtekens
  bij zetten is gevaarlijk complot denken.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  De politiek is al jaren vervuild met leugenaars, oplichters en landverraders !!

  Geliked door 1 persoon

 5. Harrie Vaes zegt:

  Als de leugen regeert zal de waarheid als ….complot…..bestempeld worden.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Kent u de reclame van Klaverblad?
  Wij helpen mensen met geld😆.

  Like

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Laten we liever dood66 en groenlinks uit ons midden verwijderen. Zou een hele opluchting zijn. Eindelijk vrij. Eindelijk normaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s