Driekwart Nederlandse elite wil Grote Reset: “Dat betekent meer dwang, minder vrijheid”

(Door: “9ForNews”)

Uit een enquête die is gehouden onder zo’n 400 leden van de Nederlandse bestuurlijke elite blijkt dat bijna driekwart van hen vindt dat er een grote maatschappelijke reset nodig is na de coronacrisis, die ‘moet leiden tot meer duurzaamheid, en minder polarisatie en ongelijkheid’.

“We moeten deze crisis integraal aanpakken, want die raakt de hele maatschappij,” zei Kim Putters (foto), directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en invloedrijkste Nederlander. (Kim Putters, PvdA) Ook opmerkelijk: volgens de elite is er in Nederland sprake van ‘structureel racisme’.

Lees verder>>>
(h/t “Heer M”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Driekwart Nederlandse elite wil Grote Reset: “Dat betekent meer dwang, minder vrijheid”

  1. Nachtkaarsje zegt:

    Ik heb verschillende gesprekken gehad over het depopuleren van de aarde. Als je dan voorstelt met hun kinderen te beginnen dan is dat zomaar ineens niet goed en slaat zomaar de stemming om in totale vijandigheid. Als je dan voorstelt te beginnen met henzelf dan wordt je verzocht weg te gaan. Tja….
    Ik wil graag meewerken aan een grote reset. Dan gaan we wel beginnen met diegenen die er zo een enorme teringtroep van hebben gemaakt dat kinderen overal op de wereld in hun tienerjaren (van 10 tot 19) zelfmoord plegen. Wanneer gaan we beginnen?

    Geliked door 2 people

    • M. zegt:

      Ze zijn het allemaal inderdaad roerend eens met de leugen dat de aarde te vol is wat een pertinente leugen is.
      Ze vinden in principe massamoord wel oké, omdat er ergens een paar mensen liegen dat de aarde te vol is, als het de ander maar is.
      Ze hebben niet eens door hoe ziek hun gedachten gang eigenlijk is.
      Dat een paar mensen wel even bepalen wie blijft en wie gaat en dat vind men de normaalste zaak van de wereld?
      Dan ben je toch ziek in je hoofd?
      Omdat ze geloven dat de aarde te vol is mag een ander wel dood.
      Zelfs al was de aarde te vol dan nog is het ziek.

      Like

    • LUCIA zegt:

      Sympathiek idee nachtkaarsje ..verbeter de wereld begin bij jezelf en dat geldt ook voor hun ideeën over onteigenen van het bezit ( huis, grond, goederen, geld) Laten we vooral met hen beginnen die ons jarenlang bestolen hebben en het meeste vergaard hebben wel iedereen gelijk op nul.

      Like

  2. Julia zegt:

    Zullen we dan maar eens beginnen dwang op Sylvana Simons uit te oefenen haar ziekelijke partij te verbieden. Deze haatzaaier en oproerkraaier waar de mond van overstroomt durft het woord Racisme nog in haar mond te nemen dit soort gif binnen onze samenleving doen zelf aan racisme en kunnen zelfs in de Tweede Kamer plaatsnemen of een zwarte omroep die wordt gesubsidieerd op te richten. Een zwaar verbod moet komen op Sylvana en de rest van die zwarte racisten die kans zien onze geschiedenis en tradities grotendeels de nek om te draaien en gif blijven verspreiden binnen onze samenleving. Waar gaat het heen als dit soort racisten en haatzaaiers medezeggenschap krijgen binnen onze samenleving. Het enige waar dit soort draken op uit zijn is tweedeling zaaien en hebben geen enkele toegevoegde waarde binnen een democratie.Daarna praten we wel verder.

    Geliked door 2 people

    • R Thomasson zegt:

      @Julia. Nog voordat men de spookpartij van Sylvana Simons verbiedt, moet men de PvdA buiten de wet stellen; precies zoals men destijds deed met de NSB. De PvdA was vroeger een partij voor de armen en de arbeiders. Zeker in de tijd van Willem Drees senior en junior. PvdA deed geweldig werk om de sociale misstanden in Nederland uit de weg te ruimen. Echter, sinds Nieuw Links begin jaren ’70 de partij op brute wijze had gekaapt, werd de PvdA geleidelijk de vijand van alle Nederlanders; rijk, arm, links rechts- het maakt niets uit. Deze vullispartij die geleid werd door nieuwe generatie van arrogante betweters met academische vorming (op de kosten van hardwerkende mensen) begon zo goed als direct met de afbraak van alles wat op sociale vlak werd bereikt: a) de afbraak van het onderwijs, b) het land volpompen, op de kosten van de belastingbetalers, met geïmporteerde drek uit de Derde Wereld. De nieuwe socialistische elite zag zichzelf als “Wereldburgers”. In de jaren ’90 van de 20ste eeuw bereikte de afbraak de top. Een bedrieglijk stuk Paarse Tyfus genaamd Wim Kok, een zoon van een Amsterdamse timmerman, waande zichzelf als lid van de Kapitalistische adel, en vond het noodzakelijk Nederland aan de Vrije Economie te onderwerpen (andere woord voor Darwinistische Jungle Kapitalisme). Alles werd van de mensen geleidelijk afgepakt. Wooncorporaties (meestal o.l.v. PvdA geldwolven zoals Möllenkamp (wooncorporatie Roshdale A’dam) begonnen de huren te harmoniseren. De huur ging direct – ieder jaar opnieuw – bliksemsnel omhoog. Er werd alles aan gedaan om betaalbare zorg via de ziekenfondsen af te breken. Hun recentelijke held genaamd Martin van Rijn – de ware vriend van Magere Hein – heeft gezorgd dat meer mensen zouden in Nederland doodgaan. Hij heeft talloze goed functionerende ziekenhuizen gesloten, en voor ouderen de weg naar bejaardentehuizen afgesneden. Om kosten te besparen kunnen de oudjes beter en goedkoper thuis creperen. Het is aan te nemen dat toen de Corona uitbrak zijn de vrienden van Martin van Rijn uit de elite “Hoera” geroepen, en een fles Campagne ontkurk. Aan de andere kant werkte de PvdA aan het project Kalergi-Plan. Islamitische allochtonen met dubbele nationaliteiten kregen stemrecht en de mogelijkheid overal in het overheid te snuffelen. De PvdA met haar Paarse matties hebben onze Gulden van ons afgepakt, en Nederland onderworpen aan een nieuwe bezetter: de EU. Het is vanzelfsprekend dat mensen van het soort Kim Putters (PvdA) ambiëren de “Grote Reset” van de NWO geldvampiers. Zij zien de stroom dollars in de richting van hun bankrekening, en hogere carriers perspectieven. Voor niets gaat de zon op.

      Geliked door 1 persoon

      • Julia zegt:

        R Thomossan. Kijk naar de geschiedenis met name WOII wie hadden de macht de elitaire kopstukken. Vergeet niet dat men in WOII eigen volk verraadde men kreeg zelfs kopgeld als men mensen overleverde aan de SS en Gestapo puur voor eigen gewin. Zo is het ook met Rutte gesteld hij voert uit wat door de elitaire machtswellustelingen wordt opgedragen vandaar dat de algehele Nederlandse politiek hem totaal niet interesseert en sluit hij zelfs partijen niet uit die een activiste van het Moslimbroederschap die zelfs met een demonstratie met haakkruizen mee liep op de kieslijst hebben gezet. Waarom hij heeft namelijk Nederland al overgeleverd aan de waanzin van elitaire machtswellustelingen en voert alles uit puur voor eigen gewin net als de rest van die linkse ziekelijke politici die hiervoor zelfs eigen volk en land verraden. Kortom de geschiedenis herhaalt zich en is in volle gang gezet.

        Geliked door 1 persoon

  3. Mary zegt:

    Die elite moeten we als volk Nederland uittrappen of permanent in een psychiatrische inrichting plaatsen, daar hoor je thuis als je denkt de vrijheid en het leven van je medemens af te kunnen nemen op welke manier dan ook, elke dictatuur is gedoemd te mislukken een moordenaar verwijder je uit de maatschappij, dat kleine clubje psychopaten brengt alles om zeep en is volgens hun agenda van plan een groot deel van de mensheid uit te roeien, wat is hier zo anders aan dan die moordenaar….. juist niks, behalve dan dat het niet een enkeling betreft maar de totale wereldbevolking, dus het is of wij of zij……….

    Like

    • R Thomasson zegt:

      @Julia en @Mary. De zgn. Nederlandse politieke elite (vooral links en liberaal) zijn de kruiperige onderdanen van de EU-bezettingsmacht. De EU bestaat uit nietige loopjongens. Bedienden van de globalistische geldmonsters; een groep elitaire psychopaten die hun menselijke eigenschappen hebben verloren met iedere 100X-miljoenen dollars die zij verdienen. Zij zijn geen mensen meer, maar geldvampiers. Jeffrey Epstein staat symbool voor deze heersers die verslaafd zijn aan geld, macht, drugs en seksuele excessen. Dat geldt trouwens ook voor de loopjongens in de EU waar Cocaïne sporen zijn overal in de toiletten te vinden https://www.nu.nl/algemeen/557727/duitse-zender-sporen-cocaine-in-europarlement.html en https://www.youtube.com/watch?v=ZVfwuFrJ-5E Maar wij hebben geluk: de kleine club psychopaten aan de wereldtop kan geen lange termijn plannen maken. Alles wat zij doen, veranderd in stront. Het begon al direct na de Eerste Wereldoorlog, en hun support aan Hitler. Later moesten ze toch honderdduizenden arme soldaten naar Europa sturen, om de boel weer recht te zetten. Maar wij hoeven niet zover te gaan voor recentelijke stommiteiten zoals: het bewapenen en trainen van de Mujahedeen van Osama Bin Laden – hun loyale bondgenoot! de ondersteuning dat zij gaven (misschien nog steeds) aan de rebellen in Syrië, de shit die ze in Irak hadden gebouwd, en hielpen indirect aan het ontstaan van ISIS enz. Net zo goed dat al deze projecten zijn mislukt, zal de Kalergi-Plan ook mislukken. Het zal Rivieren van Bloed kosten: ONS BLOED! (Enoch Powell speech 1968 https://www.youtube.com/watch?v=SpVhafP9PLw. De elite zal net als regering De Geer in mei 1940 wegvluchten.

      Like

      • LUCIA zegt:

        Ik wou dat meer mensen het zo helder zouden kunnen zien mijnheer Thomassen en ik moet u gelijk geven, de slechte nietsontziende mensen ontspringen altijd de dans, terwijl wij ergens in de goot creperen.

        Like

  4. Bob zegt:

    Er zijn twee dingen die niet kloppen.
    1-Als je gelijkheid wil zullen de veel
    verdieners niet meer mogen verdienen
    dan het gemiddelde inkomen. Ze hebben
    allen een betere wedde dan het gemiddelde
    dus ze bedoelen de ander moet zijn geld
    inleveren.
    2-Het soort anti racisme is een voor-
    geschreven racisme, dus een staats
    racisme. In de politiek heerst nu al een
    verkapt racisme, dus ongelijkheid.
    De een mag zeggen en doen waaarvoor
    hoewel het precies hetzelfde , wordt bestraft.

    Geliked door 2 people

  5. Boike zegt:

    “enquête die is gehouden onder zo’n 400 leden van de Nederlandse bestuurlijke elite”
    Dus is de elite aan het woord !!!
    Dus is er aan de burgers niets gevraagd !!!
    Dus staan de burgers buitenspel !!!
    Dus vaart de elite blind op de mening van de elite !!!
    Dus is er een grote kloof tussen de elite en de burgers !!!
    Dus is er sprake van dictatuur !!!
    Dus druipt de propaganda van de enquête af !!!
    Dus is de enquête nonsens !!!
    Dus het grote probleem is de elite !!!
    Dus heeft Joost Niemoller gelijk !!!
    Dus heeft Wierd Duk gelijk !!!
    Dus heeft Elise De Windt gelijk !!!

    Geliked door 3 people

  6. Jan zegt:

    Dit is zo 1:1 op Nederland te copieëren

    Onze politieke tegenstanders zijn gemeen, maar ook gek
    ….
    Laat me u er voorlopig aan herinneren dat linksen in feite krankzinnig zijn. We weten dit omdat ze het vrijuit belijden. Volgens de laatste Gallup-peiling over geestelijke gezondheid zijn de meeste Amerikanen dit jaar niet erg gelukkig. Dus terwijl 56% van de Republikeinen zei dat ze in 2020 een uitstekende geestelijke gezondheid genoten, genoot slechts 41% dit jaar van dat gevoel. Republikeinen lopen nog steeds voor op Democraten. In 2019 zei slechts 30% van de democraten dat ze een uitstekende geestelijke gezondheid hadden. Dit jaar zijn ze gedaald tot 29%.
    ….
    Linksen leven in een wereld van rassenhaat, geslachtsverwarring, blanke zelfhaat, religieuze afkeer, Amerikaanse afkeer, antichristelijke en antisemitische gevoelens, vrouwenhaat, misandrie, homofobie, transfobie en nog veel meer. Alles wordt bepaald door haat voor anderen. Het is onmogelijk om in een wereld doordrenkt van haat te leven en toch gelukkig te zijn.

    Deze -ismen en fobieën worden op jonge mensen op openbare scholen en in instellingen voor hoger-links leren gedrukt. Veel van deze mensen blijven, wanneer ze de universiteit of universiteit verlaten, baden in deze stinkende bouillon van zelfhaat en paranoia. Je vindt veel van deze jongeren in de media, of het nu in traditionele winkels is, zoals de über-woke New York Times , CNN of zelfs Bon Appetit .
    …..

    ….

    https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=nl&u=https://www.americanthinker.com/blog/2020/12/our_political_opponents_are_vicious_but_theyre_also_crazy.html

    De vloek van de linkse gekke dames treft Rep. Dan Crenshaw
    Dit gekke jaar heeft onthuld dat te veel linkse vrouwen irrationeel, emotioneel, wraakzuchtig en onstabiel zijn. Het nieuwste, meest verontrustende voorbeeld is een voormalige militaire sneeuwvlok wier belachelijke beweringen worden gebruikt om Rep. Dan Crenshaw aan te vallen.
    ….
    Amerikaanse vertegenwoordiger Ayanna Pressley braakte een marxistische woordsalade uit over COVID-tarieven in zwarten:

    . @AyannaPressley : Covid heeft een onevenredige impact op zwarte Amerikanen vanwege “de comorbiditeit van structureel racisme … vanwege transportwoestijnen en voedselapartheidssystemen” pic.twitter.com/GJfRmArLUO
    – Tom Elliott (@tomselliott) 11 december 2020

    Er zijn ook gekke rijke vrouwen .
    …..
    https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=nl&u=https://www.americanthinker.com/blog/2020/12/our_political_opponents_are_vicious_but_theyre_also_crazy.html

    Like

  7. Peter zegt:

    “Elite”volgevreten blaaskaken,die zich met d’r ellebogen naar boven hebben geroeid,75%die als je ze in dienst zou hebben als personeel binnen een halve dag een schop onder hun reet je tent uitschopt ,omdat je er geen moer aan heb,

    Like

  8. oudmarinier zegt:

    Dat geloof ik graag ja , dat deze oetlullen die geen enkele positieve toevoeging aan de NLse economie zijn , een grote reset willen. De vraag is …” Wil het VOLK dat ook ?? ” Antwoord ..?? JA dat wil het VOLK ook….. Echter in de volgende betekenis…..”Het afzetten van DIT soort idioten , alsook het afzetten van de huidige (probleem-veroorzakende-politici-in de 2e Kamer) , ALLE corrupte rechters , financiele instellingen , waaronder banken e.d…… NIEUW en VERS (eerlijk) beleid .

    Like

  9. Jan zegt:

    What is “The Great Reset” & Why are People So Worried About It?

    De Great Reset=De Grote Zuivering

    Like

Plaats een reactie