Orbán beschuldigt EU van machtsmisbruik

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft in een toespraak voor parlementariërs Brussel van machtsmisbruik beschuldigd. Tegen de EU-agenda van de “gender-waanzin en een links Europa” zou hij zich verzetten, aldus Orbán.

Maandag legde de Hongaarse minister-president Viktor Orbán zijn ambtseed af, nadat hij in april voor een vierde opeenvolgende ambtsperiode werd gekozen. Op de gebruikelijke wijze deinsde hij voor het parlement niet terug voor onvriendelijke woorden. Hij verklaarde:

Brussel misbruikt elke dag zijn macht en wil ons dingen opdringen die wij niet willen.”

Volgens Orbán probeert de EU-leiding de soevereiniteit van de lidstaten te beperken en de “Verenigde Staten van Europa” op te richten. Hij beweerde dat de culturele vervreemding tussen West- en Oost-Europa zou toenemen.

Het zou echter ion het belang van Hongarije zijn om in de Europese Unie te blijven zolang het “een onafhankelijk en vrij land” zou kunnen blijven. Hij voegde er aan toe:

Bij het beeld van het voor ons liggende oorlogsdecennium behoren ook de zelfmoordgolven van de westelijke wereld.”

Als voorbeelden voor zulke “zelfmoordgolven” noemde hij het geringe aantal geboortes in christelijke gezinnen, de toestroom van migranten evenals de “agenda van de gender-waanzin en een links Europa.” Orbán benadrukte:

In deze situatie moet de koers voor Hongarije vastgesteld worden.”

Verder bracht de minister-president zijn vertrouwen tot uitdrukking dat zijn landgenoten in staat zullen zijn om de aanvallen op hun nationale identiteit en hun tradities te weerstaan. Zijn landgenoten zouden “uit hard hout gesneden zijn”, aldus Orbán.

Met betrekking tot het zesde pakket sancties, dat de EU op dit moment als reactie op Ruslands militaire operatie in de Oekraïne voorbereidt en dat voorziet in een stapsgewijs verbod van koolwaterstoffen uit Rusland, verzekerde Orbán het parlement dat zijn land het opleggen van nieuwe sancties aan Moskou niet in de weg zal staan, zolang deze de energiezekerheid van Hongarije niet bedreigen. Hij benadrukte dat Boedapest zou moeten vasthouden aan een onafhankelijke politiek binnen de Europese Unie, en argumenteerde dat dit ook voor het NAVO-lidmaatschap zou gelden. De Hongaarse regeringschef haalde naar voren:

De NAVO is een vaste ondersteuner, maar ze zal Hongarije niet voor ons verdedigen.”

Het is de meest dringende taak om het Hongaarse leger te versterken en er een echt leger van te maken.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Orbán beschuldigt EU van machtsmisbruik

 1. Julia zegt:

  Er blijkt tussen de EU verraders en WEF dictatoren nog één verstandige en weldenkende leider te zitten die voor volk en land opkomt. Chapeau op zo een leider kunnen wij heel jaloers zijn. De EU ziekelijke machtswellustelingen en haar WEF marionetten zijn volop bezig Europa economisch kapot te maken en tirannie hoogtij te laten vieren. Je mag hopen dat miljoenen Europeanen hun ogen gaan openen en zich daadwerkelijk realiseren waar de ongekozen EU dictators mee bezig zijn en hier drastisch een einde aan gaan maken.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Julia op 17-5-2022 om 19.52 u. Ik moet u toch wel ff wijzen op de vele prijswinnaars binnen de EUSSR-“leiding”. Zo hoorde ik onlangs dat ons aller Fransje Timmermans de glorieuze winnaar is geworden van de zg. Nijmeegse Vredesprijs, aan hem uitgereikt door een écht Dansmarieke, nl. Betsy Bruls. Ook heeft Fransje nóg een kroonkurk op z’n jasje gespeld gekregen door dè strandjutter van Rottumerplaat, nl. de Vergulde Vissekop. Gait Verhofstadt kreeg de hoofdprijs voor de fraaiste fietsenstalling…….nl. tussen z’n voortanden. Marietje in ‘t Veld heeft een prijs ontvangen in de categorie: “Lullen zonder iets te zeggen !” Zoals u ziet: een prijswinnend geheel, die EUSSR.

   Like

 2. stradivotsi zegt:

  Haarscheiding iets meer naar rechts, klein snorrie onder reukorgaan, en verhaal duidelijk. Al meer dan eeuw europa onder duim klemmen, Orban “: ist böse! , Putin ist böse” BRD was de laatste recentelijke ongewenste opkomende macht en dat mocht niet gebeuren. Hungary en Volks getrouwe Orban, Russia met putin een fukkin doorn in het oog van die globalisten USA Navo, bewerkt bestuurd en verweven met…. Go do the History at real.

  Like

  • stradivotsi zegt:

   hoeveel staatsgrepen zijn er al na WW2 gepleegd door syndicaat cabbalero’s ? Heel veel. Gaddafi onerd anderen idem, als monster “dargestelt” is dat zo? Nogthans wilde hij de zoetwater voorziening in zijn land voor de droge geboieden een mega pijpleiding aanleggen. De valuta naar eigen en afrikaanse landen. Een van die ongunst landen was Frankrijk. Die zag hun ( gejatte ) kolonien uit handen gaan, de delfstoffen ( the fucking money ) waar het altijd om gaat, in gevaar. Alles wat aan machts wellustigen te na komt word als slechterik bestempeld. Wie heeft de financien de grote media in de pocket, wie? Kwisvraag nummer 2 met 5000 virtuele spaarzegels te verdienen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Daar kun je die doorgeslagen dictators in Den Haag ook wel een stempel op geven https://www.ninefornews.nl/kabinet-wekt-woede-met-warmtepompplicht-en-weer-een-complottheorie-die-werkelijkheid-wordt/ Weer wat nieuws om het vel over onze neus te trekken. Knettergek midden in een crisis die jaren gaat duren en waar vele duizenden gezinnen nu al niet meer het hoofd boven water kunnen houden hebben die Haagse klootzakken iets nieuws verzonnen. De volgende stap naar de volledige dictatuur u moet dit, u bent verplicht. u heeft niets meer te vertellen, wij bepalen uw leven en wij trekken u volledig leeg totdat u volkomen kaal bent geplukt en van eigen bezittingen geen sprake meer kan zijn, u dient op de fiets te gaan naar uw werk, u moet zoveel mogelijk uw auto laten staan, u dient zich verplicht te laten vaccineren met experimenteel gif, u dient straks weer uw mondmuil te dragen, u dient zoveel mogelijk kort te douchen, u verwarming moet naar beneden, uw vrijheid van meningsuiting wordt niet meer gewaardeerd, u moet mantelzorger zijn om enigszins uw naaste of ouders nog de nodige zorg te kunnen geven, u dient nog uitsluitend de linkse MSM te lezen en geen enkele tegenreactie meer te leveren aan de linkse ziekelijke politieke cultuur, u moet op een jaren durende wachtlijst voor een betaalbare woning en ga zo maar door. Hoe lang duurt het nog voordat er een volksopstand komt om de idioten uit hun zetel maar dan wel voor goed te verbannen en hoelang willen wij nog onder dictatuur leven dit gun toch zeker de jonge generatie en eigen kinderen niet.

  Geliked door 2 people

 4. Niek zegt:

  Nou dan heeft hij behoorlijk gelijk en heb ik niets aan toe te voegen, helemaal mee eens
  Je bent tenslotte gekozen door het volk en niet om wat anders te doen, toch?

  Like

 5. David zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   whahahahahahah ,weer iemand zonder hersens

   EN OOK NIET KAN REKENEN

   KIJK DE BOEL OPNAAIEN KAN IK ZELF WEL DROOGSTOPPEL

   DUS OM JE EVEN EEN ZELDZAME DOODSCHOP TE GEVEN !!

   ISRAEL VERDUBBELT ??

   ZIJN GAS LEVERING NAAR ??? WHAHAHA 40 MILJOEN M3 PER JAAR !!

   PIJPLEIDING 1 FROM RUSSIA IS 1200 MILJOEM M3 PERDAG LULLO
   PIJPLEIDING 2 FROM RUSSIA IS 500 MILJOEN M3 PER DAG LUL 3

   PER DAG DUS UILSKUIKEN .

   DUS ISRAEL REDT EEN PATATZAAK IN AMSTERDAM ZEG MAAR

   WHAHAHAHAHAH
   WAT DOEN ALS DIE KLOOTHOMMEL NITWITTEN EIGENLIJK HIER ????

   LUL VERHALEN OP HANGEN WANT DAT MOEST VAN BRUSSEL WHAHAHAH

   IEDERE KEER DE VOLGENDE KLOOTZAK HOPPA

   TIEFT STAALT LEKKER OP KLOOTVIOOL

   Like

 6. saddy zegt:

  Waar valt dit dan onder: ?

  Binnenkort is er geen ILLEGALE migratie meer, alleen nog IRREGULAIRE.
  Hoef je niemand meer terug te sturen, hij krijgt alleen een foei-gesprek. En daarna een huis, uitkering, vul verder zelf maar in.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  De groene hetze jegens de Europese bevolking draait op volle toeren, het wegbezuinigen en het geplande saneren van verworvenheden geeft de politiek een vrije hand, banken en geldautomaten sluiten om iedereen te verplichten om via smartphone en contactloze betalingen te betalen, geen contant geld meer, extra controle niet nodig, en macht over uw koopgedrag en bestedingen.
  Dat we via deze methode allemaal gedwongen worden schijnen nog weinig mensen te willen zien, men sluit weldra veel benzinestations waardoor het omslachtiger zal worden om te tanken, vrijwillig verplicht om een accu-autootje te kopen, men draait u straks een poot uit om u te verplichten een warmtepomp in huis te halen, en wat al niet meer aan groene waanzin……….weg vrijheid, weg vrije keuze, we leven en betalen binnenkort verplicht voor elke waan van de dag……bent u het er niet mee eens?…….dat is dan dikke pech, hogere belastingen voor de ongehoorzame bewoners.
  De politiek dwingt hun groene waanzin op, met maatregelen en wetten totdat het volk geknecht is…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s