De overeenkomst tussen Vladimir Poetin en Robert E. Lee

(Door: Paul Craig Roberts – Vertaling: J. Johns)

In de geschiedenis gaat men Poetin’s geduld en zelfbeheersing misschien nog ooit waarderen, die schijnen te blijven, ondanks dat hij er nooit krediet voor krijgt. Poetin’s zelfbeheersing dient hemzelf of Rusland nu echter allesbehalve. Dit omdat de westerse wereld niet meer de éigen 4 grote morele waarden erkent die altijd de hele Westerse beschaving definieerden. Tegenwoordig zijn er in de westerse wereld nog maar twee ‘waarden’: macht en geld.

Het is lang geleden dat een Amerikaanse of Europese militaire leider iets zei dat ook maar in de verte leek op wat Robert E. Lee zijn soldaten van het geconfedereerde leger voorhield:

“We voeren alleen oorlog tegen gewapende mannen en we kunnen geen wraak nemen voor het onrecht dat ons volk heeft geleden zonder onszelf te verlagen in de ogen van al diegenen wiens afschuw is opgewekt door de gruweldaden van onze vijanden ….”

Veel van de noordelijke soldaten die zuiderlingen haatten, onderwierpen de burgerbevolking in het zuiden aan verkrachting en plundering. Ze brandden huizen plat en slachtten het vee, waardoor de vrouwen en kinderen van de geconfedereerde soldaten onbeschermd bleven tegen winter en honger. Het echte doel van de noordelijke president Lincoln’s ‘Emancipation Proclamation’ was om een slavenopstand in de zuidelijke vrije Confederatiestaten te creëren, die ervoor zou zorgen dat hun soldaten de oorlog zouden verlaten om naar huis terug te gaan om vrouwen en kinderen te beschermen. Zoals Lincoln’s minister van Buitenlandse Zaken zei, heeft de president de slaven alleen in naam “bevrijd” in die gebieden waar we níet aanwezig zijn en in slavernij achtergelaten waar we het bevel voeren.

In de afgelopen jaren, toen de VS nog historici hadden in plaats van de propagandisten van het 1619 Project (project dat de geschiedenis van het land wil herkaderen door zwarte Amerikanen in het centrum van het nationale verhaal van de Verenigde Staten te plaatsen), was Lee’s geduld en zelfbeheersing de basis van zijn hoge reputatie bij Amerikaanse soldaten. Tijdens Eisenhower’s presidentschap hing Lee’s portret zelfs aan de muren van het Oval Office. De ineenstorting van de Amerikaanse moraal is intussen zo volledig dat zelfs het standbeeld van Robert E. Lee al is verwijderd uit de oude zuidelijke hoofdstad Richmond, Virginia, die hij beschermd had voor plundering en vernietiging door Unionistische troepen.

In de Tweede Wereldoorlog bombardeerde de geallieerde luchtmacht opzettelijk hele Duitse steden, terwijl men concentratiekampen, waarvan men wist dat er iedere maand honderdduizenden mensen vergast werden, met rust liet. De Brits/Amerikaanse bombardementen op Hamburg, Dresden en meer steden zijn beslist een van de ergste oorlogsmisdaden in de geschiedenis, en zeker de atoombommen waarmee Amerika twee Japanse steden met vele honderddúizenden burgers letterlijk platgooide, terwijl de oorlog al gewonnen was.

Denk ook aan Vietnam, aan de napalm en Agent Orange die op ontelbare dorpelingen werd gedropt, de foto van dat naakte meisje dat de vlammen ontvluchtte, de meedogenloze bombardementen op burgers in Irak, Afghanistan, Libië, op bruiloften, begrafenissen, voetbalwedstrijden voor kinderen, de jarenlange beschietingen door Oekraïense neonazi’s, met steun van onze liberale pers, van burgers in de Donbass. Het Westen voert totale oorlog met maar weinig ontziende terreur met honderdduizenden burgerslachtoffers en er is nóóit een bevelhebber of regeringslid zelfs maar voor een rechter gekomen. Wat voorbeelden:

https://stringfixer.com/nl/Casualties_of_the_Iraq_War

https://www.mo.be/nieuws/amerikaanse-luchtaanvallen-na-11-september-maakten-minstens-22000-burgerslachtoffers

https://decorrespondent.nl/10350/is-er-genoeg-aandacht-voor-burgerslachtoffers-van-moderne-oorlogvoering/742757400-dfd055e9

Poetin vertelde de Russische soldaten, voordat hij ze naar de Donbass stuurde, dat Rusland niet op deze manier vecht. Hij verbood hen zware wapens te gebruiken ín burgergebieden en dat blijkt ook: geen enkele grote stad is echt met de grond gelijk gemaakt. Het waren met name Oekraïense militairen en neonazistische Azov-brigades die gingen schuilen tússen de burgers, waar ze zelf zware wapens konden afvuren zonder doelwit te worden van Russische zware wapens. Net als Lee zijn geduld, gematigdheid en zelfbeheersing blijkbaar voor Poetin deugden, morele principes die je niet opoffert voor oorlog. Net als Lee vertelde Poetin de troepen dat “we alleen oorlog voeren tegen gewapende mannen”. Poetin beperkt het gebruik van geweld tegen burgers niet omdat hij lof verwacht, maar omdat het deugden zijn waaraan hij blijkbaar wenst vast te houden.

Als men eerlijk is, ziet men duidelijk dat de ‘deugden’ die het Westen voor zichzelf claimt, allang massaal zijn verlaten en in de praktijk niet meer bestaan.

Het probleem met Poetin’s geduld en zelfbeheersing is dat dit niet alleen geen gewaardeerde deugden meer zijn in het Westen, maar ze zelfs zo vreemd aan de moderne westerse geest zijn geworden dat ze worden gezien als zwakte. Daarom verergeren de westelijke acties en provocaties richting Rusland ook meer en meer. Vreemd genoeg leiden Poetin’s geduld en zelfbeheersing er momenteel toe dat het Westen steeds meer rode lijnen overschrijdt en de Westerse arrogantie op lijkt te stijgen tot aan de hemel.

Poetin’s probleem is iets dat het Westen niet begrijpt. Zijn deugden worden gezien als zwakte, waartegen steeds meer dreigende acties kunnen worden ondernomen. De vraag is óf Poetin’s verkeerd geïnterpreteerde geduld en zelfbeheersing een Armageddon kunnen veroorzaken. Als Rusland met zijn hele militaire arsenaal Oekraïne was binnengevallen, net als de VS deden in Irak, dan had men in Washington en de hoofdsteden van Europa kunnen zien dat het porren van de huidige Russische beer een dwazenspel is dat een snelle en zekere vernietiging brengt.

De Russische Federatie heeft een actieve troepenmacht van meer dan 1 miljoen soldaten, 2 miljoen reservisten en kan daarenboven snel ruim 10 miljoen man mobiliseren die de afgelopen 10 jaar hun militaire dienstplicht hebben gedaan, heeft de modernste technologie, waaronder hypersonische raketten (sneller dan Mach 5) die de NAVO niet heeft. Raketafweer-systemen kunnen haast onmogelijk zulke raketten uit de lucht halen. En dan nog natuurlijk zijn 6.500 kernkoppen, precies de helft van het totale kernwapen-arsenaal van de héle wereld. Rusland had gemakkelijk een verwoestende snelle Blitzkrieg in de Oekraïne kunnen doen, die echter nog veel meer burgerdoden zou hebben gekost. Regeringen in de EU en Washington zouden dan wél gezien hebben dat het beleid van ‘Westerse hegemonie’ extreem prijzig was en er zouden dan wel stemmen opgaan voor een veel terughoudender beleid.

In plaats daarvan hebben we in onze media nu het lachwekkende verhaal van massale ‘Russische verliezen en nederlagen’ en lijkt geen enkel Westers land nog bang om Rusland het bloed onder de nagels vandaan te halen, wat ze in de Koude Oorlog wel uit hun hoofd lieten. Wapens, geld, diplomatieke steun voor de Oekraïense nazi’s strómen binnen uit de Westerse wereld. Deze week schreef de Washington Post, uit de hoofdstad van de ‘Westerse beschaving’: “De wereld mag de verdedigers van Marioepol niet vergeten. Het zijn helden.”

Deze “helden” zijn die types van het openlijk nazistische Azov-bataljon, van wie er achteraf velen zullen worden berecht voor oorlogsmisdaden.

Als je het hebt over de volledig bedorven deugden van het Westen…

Bron:
freewestmedia.com
Door: Paul Craig Roberts

Vertaald uit het Engels door:
J. Johns
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op De overeenkomst tussen Vladimir Poetin en Robert E. Lee

 1. bobzelf zegt:

  MIJN HEMEL IK DACHT EERST IK MOET ZO ALLE REGISTERS EFFE OPEN TREKKEN

  WAT EEN GEWELDIG FIJN GOED . DUIDELIJK STUK PROZA

  INDERDAAD . EEN OORLOG MET ZO WEINIG MOGELIJK DODEN
  IS VOOR ONZE BEVRIJDERS DE REDEN OM ZWARE WAPENS TE STUREN

  MOCHT MIJN OOM 1 ZWAK MOMENT HEBBEN DE GEWELDIGE SCHRIJVER HEEFT HE AANTAL MANSCHAPPEN AL VERTELD

  DUS DAN KOMEN ER NOG 2700 TANKS UKRAINE BINNEN GEREDEN
  EN
  EEN 1500 GEVECHTSVLIEGTUIGEN OVER GEVLOGEN

  DUS WAT WILT U NU .

  DEN TOTALE VERNIETIGING ?? KANHOOR

  DUS GEWELDIG STUK , GAAF. EN WAARHEDENALS EEN KOE

  KIJK ALS HET OP DE USA MANIER WAS GEBEURD

  WAS KIEV DUS NU WEG. ODESSA NU VERDWENEN
  DUS
  MAAKT U MAAR GEEN ZORGEN

  BOOS KAN MIJN OOM ALTIJD NO WORDEN

  ONZE GEWELDIGE OUDE VRIEND

  JA HET EU / USA GEKKENHUIS VONDT “” NIET BIJ DE NAVO “” GEEN OPLOSSING

  DUS NU MAG U HET UKRAINE GAJUS BINNEN HALEN MET EEN GESTREKTE ARM

  DIE ZONDER GESTREKTE ARM ZIJN DE RUSSEN IN UKRAINE WHAHAHAHAH

  U GAAT NOG WAT BELEVEN HOOR

  VEEL PLEZIER

  OOM CATASTROFE DE ZELNSKI AANHANGERS UW SS NAZI VRIENDEN

  Geliked door 3 people

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hum… Freewestmedia.com, is dat een soort Engelstalige variant op De Speld ?
  Nou ja, het maakt ook niet uit, ik vond het wel komisch.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Deze man is een van de belangrijkste schrijvers op “Free West Media”: Paul Craig Roberts
   https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Craig_Roberts

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Inderdaad wel indrukwekkend maar u zult toch ook op die pagina gelezen hebben;
    “Hij is een sterke tegenstander van het neoconservatisme en zegt: “de neocons zijn het ergste dat de Verenigde Staten ooit is overkomen. (Ze zijn) echt het uitschot van de aarde … Ze moeten allemaal worden opgehaald en het land uit worden verscheept. Ze horen allemaal in Israël. Daar zouden ze moeten zijn. Haal ze op, verstuur ze naar Israël, trek hun paspoorten in.” [19]

    Roberts heeft zijn verzet uitgesproken tegen de betrokkenheid van de Verenigde Staten bij de oorlog in Afghanistan na 2001 en tegen de invasie van Irak in 2003 . [34] Volgens Roberts hebben “de reactie van het Bush-regime op 9/11 en de validatie van dit antwoord door het regime-Obama een verantwoordelijke, democratische regering in de Verenigde Staten vernietigd”. [18] Hij gelooft dat de VS een marionettenregering van Israël is. [19]”

    Een begenadigd econoom maar naast zijn vakgebied toch ook controversieel.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Een Amerikaanse “neocon” is toch echt wel iets anders dan een Hongaarse/Europese neoconservatief.

    Like

   • bobzelf zegt:

    E.J. Bron zegt:
    21 mei 2022 om 15:54

    LIEVE BESTE BERTUS,

    DOE JEZELF … MIJ …., KARTON ….. RAVIAN …HARRY …HASIKIDEE… BLAFFERTJE ….JULIA .. .e.v.a.
    EEN PLEZIER EN PLEUR HEM ER NOU GEWOON AF .

    WAT BRENGT DIE BERG STRONT NOU,
    GOEIE STUKJES ??

    WANNEER ?? IS GENOEG NOU GENOEG ???

    GELUL , EN MAAR ZUIGEN AANNAMES, VERKEERT INZICHT, DANWEL TOTAAL GEEN IDEE WAT ERECHT GEBEUT
    8 JAAR LAG NIET OPGELET, HOEZO DE DONBASS .??
    DAT GELUL VAN HEM IS TOCH GEN ONGELUKKIE MEER ??

    DUS DONDERSTRAAL HEM ER NOU GEWOON AF.

    DAN KUNNEN WIJ GEWOON DOOR PRATEN ALS VOLWASSENEN

    DANK JE WEL ALVAST

    OOM BOBZELF

    Geliked door 1 persoon

   • Willie zegt:

    Zelfs Russische ondertitels hehehe

    Like

  • BosscheBol zegt:

   Laat je piemeltje maar eens los, haal die rechterhand maar eens uit je gulp en steek hem met gestrekte arm schuin omhoog. Dat beeld past beter bij je.

   Like

 3. Sinyo zegt:

  De wereld draait al “eeuwen lang om GELD & VROUWEN”.
  Grensoverschrijdend gedrag is een slap aftreksel voor persoontjes op een lager machts-niveau.

  Like

  • Ravian zegt:

   Geld > macht > vrouwen
   Heel veel geld > heel veel macht > alles wat god verboden heeft.
   Het begint met geld…

   Geliked door 2 people

   • bobzelf zegt:

    Ravian zegt:
    21 mei 2022 om 17:53

    NEE VRIEND WHAHAHA HET BEGINT MET EEN NIEUWE FIETS
    EN
    EEN WIPPIE ..

    100 % ZEKER WHAHAHAHAHA

    Geliked door 2 people

   • Ravian zegt:

    Had je die nieuwe fiets dan gejat Bob?
    😉

    Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    Ravian zegt:
    23 mei 2022 om 13:40

    Had je die nieuwe fiets dan gejat Bob?

    WHAHAHAHA ..NEE NATUURLIJK NIET
    IK ZAL HET GEWOON NETJES UITLEGGEN

    IN DE GOUDEN TIJDEN ZO ZEG 1965 1970 1975
    VAN DE SEX REVOLUTIE DE LANGE HAREN EN DE PUCH MET HOOG STUUR
    HAD JE EEN ZUNDAPP, OF BERINE DAN WEL EEN KREIDLER ???
    DAN WAS JE EEN “”‘VETKUIF “” DIE MOCHTEN NOOIT MEE DUS WHAHAHA

    DUS ALLES KON… ALLES MOCHT …. PUCH ,HOOG STUUR , LANG HAAR ( NOG TROUWENS WHAHAHA
    DE PIL UITGEVONDEN DAN WEL VIA DE HUISARTS VOOR DE DAMES
    VRIJHEID BLIJHEID DE JONGENS MET EEN STIJVE L.L
    DE DAMES DAAR STONDEN DE HORMONEN STIJF . IN DE BH EN DE SLIPJES

    EINDELIJK NIET MEER IN DE ZENUWEN GEWOON LEKKERE WIP MAKEN
    OP IEDERE PLEK . ACHTERI INDE BIOSCOOP . AUTO . POORTJE PORTIEK
    BEZEMHOK . YOU NAME IT

    ALS JE MAZZEL HAD IN EEN BED. NOU ZEKER NIET BIJ OOM BOB THUIS

    MIJN MOEDER.!!!! IK WEET DAT HET GEBEURD, MAAR NIET IN MIJN HUIS

    DUS DAT JIJ NOU DACHT DATT IK EEN FIETS NODIG HAD OM WEG TE GEVEN ?? WHAHAHAHA

    ZE KWAMEN GEWOON BELLEN, EN IEDER LEKKER DING…… MOKKEL…. NAM IK MEE NAAR HUIS . GEWOON OMDAT IK NIKS TE VERBERGEN HAD
    EN
    GEEN ENKELE VERANTWOORDING AAN IEMAND HAD, DAN WEL IETS UIT TE LEGGEN

    MIJN OUWE SNOEPDOOS VADER VOND HET WERKELIJK GEWELDIG . EN IKKE TROUWENS OOK .

    MIJN MOEDER KON HET NIET BIJBENEN DUS KWAM ER EEN STRAAT VERBOD
    WHAHAHAHA
    MIJN VADER VOND DAT NIET LEUK , DAT VERBOD VAN MIJN MOEDER .. . AL DIE “”BLOMMIGE MEIDEN ” BINNEN WAT TE DRINKEN
    EN MIJ ??

    NOU DAN NIET MEER MEE NAAR HUIS

    DUS DEED MIJN VADER WEER EEN GOED WOORDJE DUS WERD HET STRAATVERBOD REDELIJK SNEL OPGEHEVEN

    MIJN VADER DEED DAT OP DE TOUR, DIE JONGEN WIL NIETSVOOR ONS VERBERGEN EN DIE STONK DAAR GELIJK IN .

    WHAHAHAHAHAHAHA

    BEN JE ER NOG ??? NIEUWE FIETS ??

    HET BEGON MET EEN NIEUWE FIETS .WAS IETSIE LATER VOOR DE CHEFS . DE BAZEN DIE NOG GEEN BLINDE KONDEN VERSIEREN ,OF ERUIT ZAGEN ALS RUTTE DAN WEL QUASIMODO INCL BULTRUG /ZEIKRUG EN ZO’N AARDAPPEL KOP … ZEG MAAR OF ZOALS BRULS UIT NIJMEGEN DIE FRICANDEELN KOP . OF OF NIET DURFDEN VOOR OR MIJ HEET DAT ….”””” DUS JE GING NAAR DE HOEREN ???

    IK SNAP HET NOG NIET, ……DUS JE ZAG IN DIE DAGEN EEN LEKKER MOKKEL
    LEKKER DING MOOI MEISSIE LEKKERE AANKOMENDE SNOL ZEG MAAR
    MOOIE BORSTEN LEKKER KONT
    JA HET KON NIET OP . WHAHAHAHA

    DUS ONBEZORGT LIEP JE DAAR DAN NAAR TOE . OVERAL . IN WINKELS . OPSTRAAT IN DE TRAM MAAKTE GEEN FLIKKER UIT .

    DUS GEWOON DE VRAAG ??, GA JE VRIJDAG MEE NAAR ??

    DISCO ?? BIOSCOOP ?? NAAR HET VOETBALLEN ??

    DUS MAKKIE……..JA DANWEL NEE
    NEE WAS IN DIE TIJD ONGEWOON DUS VRAAG NEE. HOEZO NEE. ?????

    KWAM DE AAP UIT DE MOUW . … DUS MOEST ZE WERKEN OF NAAR VERJAARDAG etc

    dus herhaal vraag ….. dus dan pik ik je zaterdag op ?? ja is goed

    DUS ?? VRAGEN GEEN VRAGEN, DIT WAS HET SPEL EN ZO MOEST HET GESPEELD WORDEN KREET VAN FREEK DE JONGE TOEN HIJ NOG LEUK WAS MET “”NEERLANDS HOOP “”

    dus ik snap dat hele gelul niett. van die kaars van johan derksen ervoor of erin ?? BRANDEND . ???
    MAAKTE DAT WAT UIT DAN ??? IN MIJN TIJD NIET HOOR WHAHAHAHA

    ben jij wel eens in de bananen bar geweest op de wallen ??

    whahahahaha .nou er kan dus een kaars in, een grote banaan of een man zijn bril die tovallig iets te dicht bij het toneel stond ..

    dus waarom die herrie over een overjarige kaars ??

    DIE HELE VET KAARS ZAAK IS OOK DUIDELIJK VEJAARD .

    DUS NEDERLAND IS EEN ZEIKERIG KUT LAND MET NOG POKKN WEER OOK

    WIE DAT LEUKE LANDJE NAAR GOD HEEFT GEHOLPEN NOU OME BOB ZEKER NIET HOOR

    DE SACHARIJN DRUIPT ERAF, VAN DIE GLADJANUSSEN .

    12 POINTS ZOU IK ZEGGEN

    MORGEN TROUWENS DE HELE MAAND AL 30 / 32 GRADEN
    DUS OOK MORGEN STRAND ROEPT

    huggie . whahahaha

    ALS HET KON GING IK MORGEN TERU IN DETIJD GEWELDIG WAS HET

    oom BOBDEBEFFER ( IS OOK SCHITTEREND VERHAAL VOOR LATER )

    Geliked door 2 people

   • Ravian zegt:

    Hè hè, mooi verhaal Bob.
    Ik ben van iets later, ik had lang haar en een Yamaha.
    En van disco werd ik niet goed van.
    Ik was meer van de scheurende gitaren.
    Tegenwoordig heb ik een Honda brommert met een hoog stuur.
    En een ietsepietsie meer cilinderinhoud.
    Het haar en de scheurende gitaren zijn al die jaren hetzelfde gebleven.
    Daar ga ik nooit meer van af geraken ben ik bang.
    Maar het ging er dus om dat die nieuwe fiets van jou ook met geld begon… 😉

    Like

 4. Ronald B zegt:

  Poetin gaat deze oorlog winnen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Belozersky zegt:

  Macht en geld? Babylon? Kenmerken van Babylon, groeit in omvang en aanzien, zinnebeeld van een goddeloos systeem. Men draait zijn hand niet om voor leugens bv liegen en bedriegen over de oorzaak van de Russische invasie om een bepaald doel te bereiken enz

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s