Geen behoefte aan gewroet: Moskou verklaart Groene Heinrich-Böll-stichting tot ongewenste organisatie

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland neemt revanche voor de onverholen oorlogspolitiek van de Duitse Groenen (die op dit moment o.a. met Annalena Baerbock de minister van Buitenlandse Zaken leveren) – eerst echter alleen diplomatiek: Moskou heeft nu de aan de Groenen gelieerde Heinrich-Böll-stichting tot ongewenste organisatie verklaard. Deze zou “een gevaar voor de grondwettelijke orde en de veiligheid” van het land vormen, deelde het kantoor van de Russische procureur-generaal mee.

Het Russische ministerie van Justitie plaatst de stichting derhalve op de lijst van “ongewenste organisaties”, waarmee een samenwerking in het vervolg strafrechtelijk vervolgd kan worden. Op deze lijst staan op dit moment al 55 organisaties, waaronder het Centrum Liberale Modernen, de Duits-Russische Uitwisseling en het Forum van Russischtalige Europeanen.

De Heinrich-Böll-stichting was sinds 1999 in Rusland actief en zet zich naar eigen zeggen in op de gebieden civiel-maatschappelijke ontwikkeling, politieke vorming, mensenrechten, internationale dialoog en milieubescherming. In feite ageert de stichting in Rusland echter als NGO, die het regeringskritische gewroet van binnenlandse organisaties ondersteunt. Tot haa rmeest intieme partners behoorde in Rusland de mensenrechtenorganisatie Memorial, die eerst tot zogenaamde “buitenlandse agenten” verklaard en later ontbonden werd.

In april van dit jaar had Rusland al de kantoren van meerdere Duitse instellingen gesloten. Onder andere van de Friedrich-Ebert-stichting, de Konrad-Adenauer-stichting en de Friedrich-Naumann-stichting.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Geen behoefte aan gewroet: Moskou verklaart Groene Heinrich-Böll-stichting tot ongewenste organisatie

 1. Ravian zegt:

  De Russen zijn er wel klaar mee, met het westen, en geef ze eens ongelijk.

  Geliked door 4 people

  • Julia zegt:

   Ravian Inderdaad de hetze tegen Rusland loopt al tijden de spuigaten uit. Dan moeet het westen niet huilen als de grote beer los barst en dat is dan ook verdiend. De corrupte en tot heilig verklaarde oorlogsmisdadiger daar kun je Zelensky inmiddels echt wel van beschuldigen schroomt niet om heel veel meer burger doden te veroorzaken waarom opdracht van de globalisten. https://www.frontnieuws.com/oekraiense-regering-dient-wetsvoorstel-in-om-officieren-in-staat-te-stellen-overgevende-oekraiense-legertroepen-te-doden/
   https://www.frontnieuws.com/youtube-censureert-na-8-jaar-tape-van-obama-functionarissen-uit-2014-die-oekraiense-staatsgreep-plannen-nederlands-transcript/
   Maar het westen kan inmiddels wel toe gaan geven dat zij door de onbezonnen sancties zichzelf flink in de knieën hebben geschoten en eigen burgers gewetenloos de dupe hiervan te worden. Ze weten van ellende niet meer hoe zij de energie tekorten en olie te korten moeten gaan aanpakken vandaar ook dat Rutte al aandringt vanaf 2026 om gedwongen warmtepompen te laten plaatsen als vervanging van de CV ketel. We weten nu al dat dit niet haalbaar is voor burgers die al ruimschoots voor 2026 totaal financieel aan de grond zitten en het hoofd niet meer boven water kunnen houden. Wie heeft er gewonnen? https://www.frontnieuws.com/rusland-bereikt-record-handelsoverschot-de-financiele-oorlog-van-het-westen-is-mislukt/

   Geliked door 2 people

   • Ravian zegt:

    Energie tekorten en olie tekorten die ze zelf zuiver kunstmatig gecreëerd hebben.
    Rusland verkoopt namelijk nog gewoon olie en gas aan eenieder die bereid is daar voor te betalen.
    Dat olie en gas tekort is dus gewoon weer een nieuwe hoax.

    Clown Hugo wil ons inderdaad allemaal de warmtepomp de strot af douwen.
    Volgens Hugo gaat dat 5000 Euro per huis kosten, maar daar gaat hij dan subsidie op geven.
    Het feit dat die subsidie gewoon uit jou en mijn zakken komt even daargelaten, een warmtepomp installatie kost minimaal 30.000 Euro bij nieuwbouw, minimaal 50.000 Euro bij reeds bestaande bouw, en kan bij oudere huizen oplopen tot 100.000 Euro en meer.

    Vervolgens zit je dan nog met het probleempje dat een warmtepomp installatie bij een beetje koud weer het huis gewoon niet meer warm gestookt krijgt, het voldoet in ons klimaat dus gewoon niet als verwarmingssysteem.
    Voeg daar aan toe dat er net een nieuw Maunderminimum gearriveerd is, ook wel een kleine ijstijd genaamd, en tel uit je winst.

    Tot slot is een warmtepomp huis dan nog eens een potdicht huis, want ventileren is uit den boze, en daarom is zo’n huis dus ook nog eens een heel erg ongezond huis.
    Maar ja, gezien de vorige positie van Hugo de Josef Mengele clown zal hem dat helemaal zijn reet roesten.

    Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  IK KWAM NET NOG DE OPLOSSING TEGEN ALS U DENKT MET HET APENPOKKEN VIRUS BESMET DENKT TE ZIJN ??

  BREAKING NEWS!!!
  De World Hustlers Organization heeft een nieuwe lijst naar buiten gebracht van symptomen van het apenpokkenvirus, u lijdt bij de volgende symptomen waarschijnlijk aan de monkeypox.
  # als u haargroei krijgt op plaatsen waar uw ladyshave niet bij kan.
  # als u de onbedaarlijke behoefte voelt uw eigen ballen, anus of geslachtsdelen te likken, en dit ook daadwerkelijk kan.
  # als u uit uw partner i.p.v. het gebruikelijke gezeik, ineens alleen maar kreten krijgt als oehoe of aahaa.
  # als u i.p.v. niesen in uw elleboog, nu ineens hardstochtelijk krabbelende bewegingen wilt maken in uw oksel.
  # als u de onbedaarlijke behoefte voelt te gaan smijten met uw eigen uitwerpselen, nadat u deze op eetbare restjes heeft uitgeplozen.
  # als u met uw tenen ineens uw volle gewicht kunt dragen, hangend in uw eigen rododendron.
  # als u uw bedwantsen ineens als ontbijt gaat beschouwen.
  En voor vrouwen geldt nog het volgende extra symptoom:
  # als u bananen ineens niet meer als seksspeeltjes ziet, maar als daadwerkelijk voedsel.
  Bij één of meerdere van de symptomen verzoeken wij u zich te melden bij de Apenheul, voor een quarantaine van 3 weken, uiteraard gescheiden van de daar reeds verblijvende populatie, tenzij u zich eenzaam voelt.
  Einde bericht.

  OOM UW SPUIT LIGT KLAAR . TEGEN HONDSDOLHEID TROUWENS

  Geliked door 5 people

  • Boike zegt:

   @ bobzelf 25 mei 2022 om 20:41

   Gelet op deze symptomen, vrees ik, dat veel licht getinte en donker gekleurde kansparels reeds aan de muteerde helse zelensky-variant van de apenpokken lijden.
   Deze variant zou, volgens wookse propaganda afkomstig zijn uit Rusland, want Poetin did it.
   De NAZI-variant zou ook al gededecteerd zijn. En in Zwitserland wordt onderzocht of de wef-variant uit te roeien is met het giftige billy-vaccin.

   Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Het feit dat de pacifist en verbeten criticus van het staatspaternalisme Heinrich Böll tot pilaarheiligen van de Groenen werd gemaakt, zou hem tot soortgelijke uitbarstingen hebben gedreven als een Jeroen Brouwers.

  Geliked door 2 people

  • BosscheBol zegt:

   Heinrich Böll was toch ooit een gerespecteerde schrijver. Ik heb in mijn jonge jaren (lang geleden) bijna alles van hem gelezen. Alle kunstenaars helden toen naar links over. Maar het links van toen was niet hetzelfde als het links van nu.

   Like

   • droevige mof zegt:

    Toen hij de Sovjetdissident Lev Kopelev en zijn gezin in huis nam, raakte hij uit de gratie bij de Duitse communisten. In die tijd dacht hij dat de Groenen idealistische filantropen waren. Maar al snel besefte hij zijn vergissing. In die tijd woonde ik in Keulen in dezelfde straat als Böll. Hij was een zeer bescheiden en bedachtzame man, getekend door de oorlogsgebeurtenissen.

    Geliked door 1 persoon

  • BosscheBol zegt:

   Ik herinner me vooral “Doktor Murkes gesammeltes Schweigen”. Volgens mij was Böll totaal gedesillusioneerd en geloofde hij vrijwel nergens meer in.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s