EU-dictatuur: opname van de Oekraïne via de achterdeur en het van de macht beroven van de landen

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

EU-baas Ursula von der Leyen (foto) wil de EU nu met veranderde verdragen “serieuze hervormingen” toedienen en de leden er met alle middelen toe brengen hiermee akkoord te gaan. Het belangrijkste doel van de hervormingen: afschaffing van het unanimiteitsprincipe en een “Europese politieke unie” die voor landen zoals de Oekraïne of Groot-Brittannië een “quasi lidmaatschap” mogelijk maakt. Daarvoor heeft men vorig jaar – onopgemerkt door het publiek – in het kader van de “Conferentie van de toekomst” schijn-democratische voorstellen van EU-burgers binnengehaald. Von der Leyen beroept zich nu op deze voorstellen in haar absolutistische machtsambities.

Omzeiling van de EU-burgers

De huidige EU-verdragen veranderden altijd de structuur, de competenties en de functie van de Unie – verborgen of heel openlijk – ten koste van de soevereiniteit van haar leden. Ook de nationale grondwetten waren hier meestal de dupe van. Eigenlijk zouden er bij elke verdragswijziging referendums in de lidstaten hebben moeten plaatsvinden. In veel landen vonden die plaats, in Oostenrijk was daar geen sprake van. De grondwet wordt in Oostenrijk nog steeds monter via EU-wetten uitgehold. De nieuwe constructie wordt “Europese politieke unie” genoemd. Een groep noordelijke landen wijst op dit moment een verdragswijziging af. De EU kan zich beter met de gevolgen van “de crisis” bezighouden.

Veroorzaker: Corona en Oekraïne

De wens naar een hervorming van de EU werd door de corona-pandemie en nu opnieuw door het Oekraïne/Rusland-conflict aangewakkerd. De beide gebeurtenissen openbaarden de zwaktes van de macht van Brussel om maatregelen te nemen. Dat wil men veranderen. Frankrijk is al een voorvechter van de “Nieuwe Unie”. President Emmanuel Macron lokte daarmee de toenmalige Britse premier Boris Johnson. Voor landen van “Groot-Brittannië tot de Oekraïne zou dit de mogelijkheid openen tot een volledig lidmaatschap”, voor zover zij de principes van de veel geprezen waarden van de EU, de rechtsstatelijkheid en democratie, onderschrijven. Johnson wees dit af. Groot-Brittannië zou zich niet via een achterdeurconstructie opnieuw in de afhankelijkheid van Brussel begeven. Liz Truss, destijds nog minister van Buitenlandse Zaken, wees het idee van Macron eveneens duidelijk af. Of ze dat nu, als nieuwe Britse premier, nog steeds doet, is onduidelijk.

Openlijke frontale dictatuur

Enkele regeringen klaagden over de langzame invoering van sancties tegen Moskou – een beletsel daarbij is de unanimiteit. Een veto volstaat en Brussel is geblokkeerd. Daaraan wil de EU – in ieder geval op belangrijke gebieden zoals de buitenlandse politiek – een einde maken. Op dit moment is Hongarije de “kwaaie pier”, omdat premier Viktor Orbán een einde van de EU-sancties tegen Rusland tot het eind van dit jaar eist en niet met alle maatregelen wil meedoen. Het uitgesproken democratiebegrip van de EU openbaarde von der Leyen onlangs in een voordracht aan de Princeton University: gevraagd naar de Italiaanse verkiezingen (dit weekend), waar het rechtse blok bij peilingen aan de leiding gaat, zei ze: “We zullen zien – wanneer de dingen zich in een moeilijke richting ontwikkelen – ik heb Hongarije en Polen al genoemd – hebben we instrumenten…” Concreet: de opschorting van miljarden uit het EU-cohesiefonds, waar op dit moment Hongarije mee gedreigd wordt als het zich niet wil onderwerpen aan Brussel.

Beslissing tot oktober

Wat tot nu toe duidelijk is: in de nieuwe verdragen dient de “solidariteit tussen de generaties” verankerd te worden. Een ruim en elastisch definieerbaar areaal, dat vele politieke gebieden omvat. Al het andere zal – net als anders ook – op de bazaar van de belangen in Brussel verhandeld worden. Volgens het motto “Als jij me dat geeft, ben ik het ermee eens”. In juni ondersteunden de Europarlementariërs in ieder geval een resolutie, waarin de EU-regeringen worden opgeroepen een grondwet vergadering op te richten. De lidstaten zijn wettelijk verplicht tot oktober te antwoorden. Mochten de 27 EU-landen het eens worden over een hervormingsbehoefte van de EU-verdragen, dan zou een regeringsconferentie bijeenroepen om de verdragsverandering uit te werken.

Ursula in grootheidswaanzin

Crisismanager Ursula zal dat spoedig doen en informeert de “leiders van de lidstaten: “Als we het serieus menen met een grotere EU, dan moeten we ook haar hervorming serieus nemen.” Zij zou eraan werken om elke individuele regering ertoe te brengen om zich met de eisen van de burgers bezig te houden. Daarmee doelde ze op de verdachte “Conferentie van de toekomst” van vorig jaar. De gemiddelde EU-burger had hier vast en zeker geen idee van en werd door Brussel ook niet om zijn mening gevraagd. Zoals gewoonlijk melden zich bij zulke projecten goed georganiseerde NGO´s, belangen- en lobbyverenigingen. Zij zijn de eigenlijke vormgevers van de EU.

Bron:
wochtenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op EU-dictatuur: opname van de Oekraïne via de achterdeur en het van de macht beroven van de landen

 1. Olie bol zegt:

  Het blijft een moffin

  Like

 2. Boike zegt:

  Hoogste tijd voor NEXIT.

  Geliked door 3 people

  • Qvic zegt:

   @ Boike zegt: 23 september 2022 om 20:47,
   Het zogenaamde Nederland is een coöperatie met winst oogmerk. Dit private bedrijf, heeft zijn lease contract van 125 jaar niet verlengd over het grondgebied Nederland. Deze was op 19-07-2021 verlopen. Toen hadden zij 3x de toestemming van de bevolking moeten vragen met een referendum om door te mogen regeren. Waarschijnlijk hebben zij dit via het zogenaamde vaccin gedaan, de meeste hebben 3x de injectie gratis vrijwillig opgehaald. Wellens en wetens onder valse voorwaarde. Daarmee is het ongeldig als zijnde toestemming van de bevolking. De bevolking is trouwens op 20-07-2021 soeverein geworden. Dus we hebben helemaal niet iets met de EU meer te doen, alleen de coöperatie. Maar die heeft geen autoriteit meer over ons. Elke verplichting kan op 2 manieren tot stand komen. 1) vrijwillig 2) met een contract waar beide zijn natte handtekening onder hebben gezet en in 2-voud is opgemaakt.

   Geliked door 1 persoon

 3. bobzelf zegt:

  HET FEEST GAAT BEGINNEN , EEN NIEUW HEERLIJK STUK RUSLAND ERBIJ

  HET ONTKENNEN EN HET LIEGEN KAN BEGINNEN ZELENSKI

  WHAHAHAHAHAHAH

  ALSOF MIJN OOM ZICH IETS VAN DIE KABOUTERT AAN TREKT

  OOM OEHOEBOEROE

  Geliked door 1 persoon

 4. Léon van Duren zegt:

  Deze zeer misdadige klimaatfascistische pharma maffia horror dokter Ursula von der L. heeft al haar burgerrechten verspeeld,en moet direct preventief gedetineerd worden in afwachting van haar berechting door een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal!!

  Het van overheidswege georganiseerde terroristische COVID-19 pharma maffia stappenplan heeft de wereld ,Europa en ook Nederland astronomische geldbedragen gekost!! Deze van overheidswege georganiseerde misdaden zijn onvergeeflijk!!

  https://davidicke.com/2022/09/23/failed-zero-covid-policy-cost-australia-over-938-billion-report-finds/

  Met vriendelijke groeten Léon van Duren.

  Like

 5. Jan J zegt:

  We moeten zo snel mogelijk uit de EU.
  ook als de EU maatregelen zou nemen om ons re “straffen”

  Like

 6. Hovawart zegt:

  De Eufacisten proberen het momentum nog te benutten, steeds meer haast maken met het uitrollen van hun ideeën, het struikelen en de uiteindelijke val ligt in’t verschiet……Pleistertje voor Ursula!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s