Ongelooflijk: ex-bondskanselier Merkel krijgt onderscheiding voor haar vernietigende vluchtelingenpolitiek

(Door: Andrea Waldner – Vertaling: E.J. Bron)

Helaas geen satire: de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel krijgt van de VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR) niet alleen veel lof voor haar vluchtelingenpolitiek, maar ook de aan $ 150.000,- verbonden Nansen-vluchtelingenprijs. Welke onderscheiding zou ze waarschijnlijk van de Duitse bevolking, waarvan ze gezworen had schade af te wenden, ontvangen?

In de jaren 2015 en 2016 had de ex-bondskanselier ervoor gezorgd dat er in Duitsland meer dan 1,2 miljoen vluchtelingen en asielzoekers opgenomen werden. “Doordat ze verplichtingen op zich nam voor de bescherming en de mogelijkheden van een nieuw begin van zo´n groot aantal vluchtelingen, bewees Angela Merkel grote morele en politieke moed”, aldus VN-vluchtelingencommissaris Filippo Grandi ter motivering van de onderscheiding. Merkel zou een “echte leidende persoonlijkheid” geweest zijn, “die appelleerde aan onze gemeenschappelijke menselijkheid en zich vastberaden opstelde tegenover diegenen die angst en discriminatie bezweren”, verklaarde Grandi verder. Ze zou haar medeburgers hebben opgeroepen om splijtend nationalisme af te wijzen en in plaats daarvan “zelfbewust en vrij, medemenselijk en open naar de wereld toe” te zijn en hebben laten zien wat er bereikt kan worden “wanneer politici de juiste weg inslaan en zich inspannen voor oplossingen voor de uitdagingen van de wereld in plaats van verantwoordelijkheid op anderen af te wentelen.”

Grandi accentueerde bovendien dat Merkel “ook een drijvende kracht achter Duitslands collectieve inspanningen” geweest zou zijn om vluchtelingen op te nemen en hen door onderwijs-, opleidings- en arbeidsmarktprogramma´s bij de integratie in de samenleving te helpen.”

De prijs, die aan de ex-bondskanselier en vier regionale prijswinnaars op 10 oktober in Genève wordt overhandigd, werd naar de Noorse ontdekker, wetenschapper, diplomaat en humanist Fridtjof Nansen genoemd en wordt sinds 1954 elk jaar verleend aan een persoon, een groep of een organisatie die zich op een eruit springende wijze voor de bescherming van vluchtelingen, binnenlandse verdrevenen of statelozen heeft ingezet. Aan de prijs is een geldbedrag van $ 150.000,- verbonden.

Terwijl de UNHCR van pure lof nauwelijks nog kalmeert, zou Merkels omstreden onderscheiding om in 2015 de grenzen te openen en het sociale stelsel van het land te degraderen tot een “All you can take”-buffet voor alle immigranten uit de hele wereld bij de autochtone bevolking vermoedelijk op lang niet zoveel enthousiasme gestuit zijn. Per slot van rekening zijn het de burgers die de gevolgen van deze ongecontroleerde immigratie moeten dragen – en deze kan men alleen maar negatief tot deels catastrofaal noemen.

De immigranten zijn geen geschoolde arbeidskrachten zoals in het begin aangekondigd, maar voor het grootste deel achtergebleven en niet geschikt voor de arbeidsmarkt. Velen moeten hun leven lang ondersteund worden en daarvoor moet de sowieso al enorm geteisterde belastingbetaler opkomen. Niet voor niets hebben landen zoals Denemarken hun migratiepolitiek al met 180 graden omgedraaid. De criminele overvallen door migranten kunnen bovendien absoluut niet gewoon maar als op zichzelf staande gevallen worden afgedaan. Hoeveel schachtoffers van bijvoorbeeld seksuele delicten, roof en dagelijkse aanvallen zijn er inmiddels? Het antwoord zou onzeker kunnen maken… Ook het feit dat er bij immigranten geen onderscheid gemaakt wordt tussen vluchtelingen en migranten en dat personen die uitgezet moeten worden niet uitgezet worden, is gewoon onverdraaglijk en leidt tot plundering van ons sociale stelsel. Maar: “Wir schaffen das!” Het kan immers allemaal niet zo erg zijn wanneer de dame, die voor deze toestanden verantwoordelijk is, exact daarvoor een onderscheiding krijgt…

Bron:
report24.news
Door: Andrea Waldner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Ongelooflijk: ex-bondskanselier Merkel krijgt onderscheiding voor haar vernietigende vluchtelingenpolitiek

 1. karton zegt:

  Dit Duitse Färkel verdient maar één prijs : de ereprijs voor “diepzeeduiken met een stuk beton van 85 kg. aan haar achterpoot gebonden.”
  (deze prijs is haar in juli 2022 reeds uitgereikt, maar zij is tot op heden nog niet opgedoken om het geldbedrag in ontvangst te nemen)

  Geliked door 4 people

 2. Henk der Niederländer zegt:

  De onderscheiding die de Duitse bevolking krijgt bestaat uit de rekening die ze op mogen hoesten.

  Geliked door 2 people

  • Blaffertje zegt:

   Is dat volk hun eigen schuld.
   Hadden ze dat mens naar niet moeten kiezen, herkiezen en herkiezen etc.

   Like

   • karton zegt:

    @ Blaffertje op 7-10-2022om 08.33 u.
    Als de verkiezingen van dat Färkel écht eerlijk zijn verlopen dan heeft u volkomen gelijk.
    Ondanks dat, wens ik haar, Frau Färkel, de vliegende tering, knokkelkoorts, malaria, Hindoestaanse hoofdpijn, kink-en kroephoest toe, maar wél allemaal tegelijk !
    Ik wens u, vriendin mevrouw Blaff, een goed weekend.
    Nog ff off-topic: hoorde u vandaag ook wat vrouwtje Halalsema uit A’dam voorstelde ? Wel……..omdat de “oorlog” tegen de drugs niet is gewonnen wil zij het verkopen, gebruiken enz. van heroïne en cocaïne vrij geven ! Om de kosten van onderzoeken enz. de pan uitrijzen.
    Ik stel voor om diefstal, moord en verkrachting niet meer strafbaar te stellen want ook die onderzoeken leveren vaak helemaal niks op en kosten klauwen met geld.
    Hopelijk is uw weekend ook nog goed, nadat u dit gelezen hebt, mevr. Blaff.

    Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    “Hopelijk is uw weekend ook nog goed, nadat u dit gelezen hebt, mevr. Blaff”
    Dan moet je van betere huize komen Kartonnetje 😉

    Like

   • karton zegt:

    @ Blaffertje op 7–10-2022 om 21.18 u. 👍👍🙋‍♂️

    Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  De twee goudstukken zijn voor op de ogen wanneer zij rust wil vinden in het rijk van Hades, als veergeld om door de veerman de rivier de Styx overgezet te worden,……..

  Like

 4. Marc zegt:

  Natuurlijk is het wel satire, gezien vanuit de moslims die de VN mensrechtendivisie beheersen: ze lachen het westen gewoon vierkant uit!

  En van hun kant uit gezien, hebben ze gewoon gelijk.

  Like

 5. Niek zegt:

  DDR blijft lang plakken en het socialisme ook, die hadden ze nooit die rol mogen geven, “wir schaffen das” is het ene? maar niet het andere….trut.

  Like

 6. BosscheBol zegt:

  Ach, ze pijpen elkaar en ze pijpen zichzelf.

  Like

 7. Ravian zegt:

  1,2 miljoen uitkeringstrekkers, die allemaal nog zo’n jaartje of vijftig iets van dertigduizend Euro per kop per jaar kosten…
  Dat is dan een DIRECTE kostenpost van 1.800 MILJARD Euro.
  Daarbovenop komen dan nog de menselijke en financiële kosten van alle criminaliteit en dergelijk waar deze 1,2 miljoen parasieten zorg voor gaan dragen.
  En dan hebben we het nog niet over het nageslacht ervan gehad.
  De schade die dit achterlijke wijf Duitsland berokkent heeft gaat werkelijk alle voorstellingsvermogen te boven…

  Geliked door 3 people

 8. Ton Ruygrok zegt:

  Ach.., heden worden…, nutteloze destructors worden als constructors geprezen en geëerd..
  En Nuttige Constructors worden als Destructors beschimpt en bespot…
  Zie o.a. bijv slopers rutte / biden…versus Bouwers bijv. Baudet / Trump..
  De eerste zijn “”staatsmannen”””….
  De Tweede zijn “”Loosers””…
  Altijd Groot respect voor die Baudet..
  Zie hem nog staan in de 2e kamer in een soldaten kloffie pleitend voor een sterke defensie…, meewarig keek men hem aan ..
  D66 zei ze moeten bij defensie maar pang , pang roepen bij gebrek aan munitie.
  En nu, Nu.. is hij de verrader en zij zijn de gevierde vaderlandse strijders .
  Weg met dat Vuilnis!
  To Ruygrok, Monster.

  Like

 9. LUCIA zegt:

  Die Globa’s verzinnen iedere keer weer van die verwerpelijke prijzen om zichzelf mee te kietelen..let maar op; Rutte kreeg de global citizen award for f..g his citizens..dit lelijk uitgevallen misbaksel van een vrouw krijgt the drowning the country in refugees award ..het is wachten op wat voor nep-prijs ZELENSKY gaat krijgen ..de pis peace award omdat we allemaal in de zeik worden genomen of gaan ze iets anders verzinnen. Trudeau kreeg toch ook een award, ik let niet eens meer op waarvoor… ik minacht, dit soort schijtmensen en hun nepawards..zelfde geldt ook voor de oranje lintjes en awards laten ze die toch lekker in hun koninklijke opening steken .

  Like

 10. karton zegt:

  Weet je, het uitreiken van prijzen aan nietsnutten als Färkel Merkel maakt dat soort óók nog eens nóg meer trots op hetgeen zij “gepresteerd” hebben.
  Hetzelfde zie ik gebeuren na het uitreiken van allerlei prijzen aan nietsnutten die iets doen/hebben gedaan op radio en/of tv. Ze hebben lopen blèren of grove leugens “verkocht” aan de kijkers/luisteraars. Zij ontvangen allen een prijs in de vorm van een beeldje en loffelijke woorden van een mede-nietsnut uit hun eigen kringetje. Na ’t in ontvangst nemen van een beeldje lopen de ontvangers, geheel blind van trots, als een aap met 7 lullen, van een podium en dompelen zich in een orgie van toejuichingen door uiterst jaloerse collega’s.
  Alle zg. BN’ers zijn inmiddels voorzien van zo’n beeldje en voelen zich bovengemiddeld belangrijk in dit piepkleine en armzalige landje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s