“Wegsturen” . . .

Zeg Merel, waar in de Dikke van Dale staat dat “liquideren” ook “wegsturen” kan betekenen? Ik kan het niet vinden namelijk.

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Annelies)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Wegsturen” . . .

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Ach de nationale leugenaar dacht ook commentaar te moeten geven op de actie van Gideon van Meijeren.
    Hij vond het dus een nieuw dieptepunt van het FVD maar vergeet even dat deze rioolrat dus inderdaad de zaak belogen heeft.
    Of zal het zijn dat deze rioolrat er geen actieve herinnneringen aan heeft om in zijn leugens voort te borduren.
    De rest van de kamer vond het uiteraard ook niks wat Gideon deed want door dit soort acties worden “journalisten” maar ook corrupte politicie geexposed, en dat zien ze natuurlijk niet zo graag in het Haagse.

    Geliked door 1 persoon

  2. Marc zegt:

    Een keurig net filmpje, waarin Van Meijeren in keurige bewoordingen een journaliste ter verantwoording roept. Terecht noemt hij dit riooljournalistiek. Hij zoekt de journaliste in haar kantoor op en confronteert haar met haar onterechte suggestieve vraagstelling. Zij geeft haar fout toe. Hij vraagt haar om rectificatie van haar eerdere bericht. Dat weigert ze doodleuk.

    Rutte, Kaag en de NOS presteren het dit als intimidatie weg te zetten. Rutte: “In een democratie moeten journalisten hun werk kunnen doen zonder in diskrediet te worden gebracht.” Dat was nu precies de klacht van Van Meijeren over deze journaliste.

    Kijk zelf.

    Ondertussen classificeer ik Rutte, Kaag en de hele reut als rioolpolitici die nepnieuws verspreiden en de bevolking opjutten tegen gekozen Kamerleden. Het is echt niet normaal wat politiek ‘gevestigde’ partijen op het ogenblik allemaal aan het uitvreten zijn. De situatie hier lijkt meer en meer op die in de Verenigde Staten, waar Trump door de Democraten wordt gedemoniseerd.

    Het is pure intimidatie van gekozen Kamerleden door de gevestigde politiek!

    Geliked door 4 people

    • LUCIA zegt:

      Heel goed van van Meijeren… maar ja als je ballen hebt en durft te tonen in den Haa(t)g… dan heb je een probleem… dan wordt je van alle kanten oneigenlijk beschuldigd en de verontwaardiging die dan ten toon gespreid wordt…. is hemeltergend. Vooral als je onze nationale Liar King in een ongemakkelijke morele rol ziet glijden, als een slang over kiezelstenen….

      Like

      • karton zegt:

        Ik hoor van (bijna) niemand iets over ´t feit dat die zg. “verslaggeefster” met een vals voorbeeld probeerde om dhr. v.Meijeren “vast te zetten”.
        Als hij (v.Meijeren) ff later verhaal komt halen is Leiden in last en valt geheel links Nederland over hem heen.
        Hij noemde e.e.a. “riooljournalistiek”, zoals Marcel v. Dam dhr. Fortuyn ooit vergelijk met Adolf Eichmann en noemde Fortuyn zelfs “untermensch”.
        Óók Paul Rosenmöller kon hierbij niet achterblijven en noemde Fortuyn : “de Berlusconi v.d. Lage Landen”, en zelfs Hans Dijkstal bemoeide zich ermee en deed dapper mee aan de demonisering van dhr. Fortuyn.
        Het linkse schorem was toen in “topvorm” in die jaren.
        Hetzelfde schorem verzamelt zich nú achter een terechtgewezen links creatuur in de vorm van Merel Ek, een wicht uit Hoogeveen dat “het licht nog niet heeft gezien”.
        (uit de provincie Drenthe komt niet veel goeds : Derksen, Merel Ek, wolven enz.)

        Like

  3. droevige mof zegt:

    Liquidatie en liquideren waren vaste termen in de taal van het nationaal-socialisme en vooral van de SS. Zo sprak men van de liquidatie van het getto van Warschau of van de liquidatie van partizanen.
    De bagatellisering van deze term buiten de toepassing ervan in de commerciële sfeer is waarschijnlijk bedoeld om iets te verbergen.

    Like

  4. Julia zegt:

    De kwaliteit van een SBS6 journalist weinig diepgang en erger nog geen kennis van de Nederlandse taal. Kortom iedereen kan zich zonder meer journalist noemen zonder enige kennis van zaken.

    Like

  5. Wim Vreeswijk zegt:

    Met zo’n levensbedreigende opmerking van Derksen, gemaakt op TV voor honderdduizenden kijkers, kan Thierry met een deskundige strafrechtadvocaat minstens een ton pakken. In mijn verleden als raads- en statenlid in Utrecht ben ik zelf ook meerdere malen publiekelijk uitgescholden en als de dader duidelijk is en getraceerd kan worden is het m.i. cashen voor Thierry. Ook de 2 dames die en passant ook nog eens gekwalificeerd werden door Derksen als ‘snollen’ kunnen ook rekenen op een vergoeding voor smaad. Maar dat zal Thierry ook wel weten als ervaringsdeskundige. Gewoon doen dus !

    Geliked door 1 persoon

    • LUCIA zegt:

      Die Dercksen, ook zo’n jaren 60 uitgerangeerd droefsnor graten pakhuis, met nog 1.5. friktionerende duidelijk niet functionerende hersencel…die wil effe de lont in het kruitvat steken ..als Thierry iets overkomt zal ie niet genoeg mensen vinden om hem te kunnen bewaken ..dat is een ding wat zeker is , dan breekt de pleuris uit en terecht.

      Geliked door 1 persoon

  6. delamontagne zegt:

    Ze was in de war met Fr. woord “liquide” = vloeistof.
    Liquider is dus wegvloeien /wegsturen [ zal ze gedacht hebben ]
    Liquider in NL “liquideren”………

    Like

    • karton zegt:

      @ delamontagne op 24-10-2022 om 08.54 u.
      Mogelijk heeft dat wicht, die Mereltje dus, daaraan gedacht, maar ik denk eigenlijk dat zij helemaal niet gedacht heeft, want daartoe is zij beslist niet in staat.
      Toen dhr. v.Meijeren aan haar kantoordeur klopte kwam zij naar buiten maar toen zij een camera zag vluchtte ze als een schurftige straathond terug haar kantoor binnen.
      Maar duidelijk werd wél dat zij in eerdere instantie dhr. v.Meijeren valselijk heeft beschuldigd; maar als de benadeelde om een reactie komt is dat linkse schorem nóóit thuis.
      Rutte vindt ’t heel erg vreselijk wat dhr. v.Meijeren deed en veroordeelde zijn handelen.
      Mogelijk hoopt die dwaas op een “beloning” van Mereltje Ek.

      Geliked door 1 persoon

  7. Peter zegt:

    Rat Rutte heeft er een hekel aan als er een mede rat wordt benoemd ,o wat was die leugenaar weer aangedaan ,dat heel Nederland hem spuugzat is trekt hij zich niks van aan .

    Geliked door 1 persoon

  8. J zegt:

    Zij staat ook vermeld onder rioolratten!methoden om baude uitspraken recht te zetten!

    Like

  9. Rene zegt:

    Het straatje schoon vegen is voor Rutte en Kaag te laat daar licht zoveel de ratte kruipen er overheen .Bergen achterstallig politiek onderhoud waar met geen bulldozer door heen is te komen.Daar zijn schoonmakers voor en die zijn er . Te beginnen bij de troep makers op ruimen daarna de bulldozers die
    de lucht op klaren en de ratten stank. Dan op nieuw starten en de nep
    democratie op schonen.

    Geliked door 1 persoon

  10. Harry zegt:

    Géén zorgen , Merel !

    Onze grote voorman Rutte springt voor jullie ratten in de bres !

    Geliked door 1 persoon

  11. LUCIA zegt:

    @Harry; Ja hoor de rode rattenri(e)dder van de lage landen zeker

    Like

Plaats een reactie