Hoezo distantiëring: China ondersteunt Rusland

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, en de Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi.

(Vertaling: E.J. Bron)

Hoewel er in de westelijke media steeds weer over een “distantiëring” tussen Peking en Moskou wordt gespeculeerd, ondersteunde de Chinese minister van Buitenlandse Zaken in een telefoongesprek met zijn Russische collega demonstratief Rusland.

In een telefoongesprek op donderdag tussen de Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, en zijn Russische collega, Sergej Lavrov, verklaarde China Rusland bij het herkrijgen van zijn status als internationale grootmacht te willen ondersteunen.

Peking zou de Russische zijde “vastberaden ondersteunen” en president Vladimir Poetin helpen bij zijn inspanningen om “het Russische volk te verenigen en te leiden, om moeilijkheden te boven te komen en storingen uit de weg te ruimen”. Verder zou Peking het ondersteunen om de “strategische ontwikkelingsdoelen” te realiseren, om Ruslands status als grootmacht op het internationale toneel te versterken, staat er in het door het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken gepubliceerde bericht.

In de persmededeling van Peking staat:

Het is het legitieme recht van China en Rusland om hun eigen ontwikkeling en herleving te realiseren, die volledig aan de ontwikkelingstrend van de tijd beantwoordt. (…) Iedere poging om de vooruitgang van China en Rusland te blokkeren, zal nooit succes hebben.”

De top-diplomaten bevestigden hun “wederzijds vertrouwen en hun stevige ondersteuning” en beloofden samen te werken om hun beide landen naar het volgende niveau te tillen, zodat niet alleen beide naties daarvan profiteren, maar er ook “meer stabiliteit in de turbulente wereld” gecreëerd wordt. Lavrov feliciteerde Xi Jinping bovendien met zijn herverkiezing als secretaris-generaal van de Chinese Communistische Partij.

Peking niet vooraf geïnformeerd over speciale operatie

Volgens informatie van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken bedankte Lavrov Peking voor de ondersteuning van de Russische inspanningen rondom een “faire regeling van de situatie rondom de Oekraïne”. Bovendien bedankte hij voor het verijdelen van de vermeende plannen van Kiev om een massavernietigingswapen in een provocatie onder valse vlag te gebruiken om meer druk op Moskou uit te oefenen en extra militaire hulp van het Westen te eisen.

De Russische president Vladimir Poetin had bovendien donderdag bij de Valdai-club verklaard de Chinese staatschef Xi Jinping niet van tevoren over de militaire operatie in de Oekraïne geïnformeerd zou hebben. Dat zou ook niet nodig geweest zijn, omdat zowel Rusland als China soevereine naties zouden zijn en Peking de situatie in de Oekraïne exact zou kennen, zette Poetin verder uiteen.

“Nee”, had Poetin op de vraag van de presentator Fjodor Loekjanov geantwoord toen deze gevraagd had of hij Xi Jinping verteld zou hebben over de militaire operatie, die op 24 februari begon. De beide staatshoofden hadden elkaar 20 dagen voor de escalatie ontmoet. Xi Jinping zou er ook niet geërgerd of beledigd over zijn geweest, verklaarde de Russische president.

“De Chinese staatschef is niet het soort mens dat zich over iets ergert”, zei Poetin, die Xi Jinping een staatsman van “wereldformaat” noemde. Wat betreft de waarschuwing vooraf verklaarde de Russische president:

Wij hebben niet zo´n noodzakelijkheid. We nemen soevereine beslissingen, zowel Rusland als ook de Volksrepubliek China.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hoezo distantiëring: China ondersteunt Rusland

 1. bobzelf zegt:

  JA IS DAAR IETS MIS MEE. ?? BESTE USA MONGOLEN ??

  Geliked door 2 people

 2. bobzelf zegt:

  EEN OMDAT CHINA WEET DAT ZIJ ALS VOLGENDE AAN DE BEURT ZIJN ..

  STAAT ZE VOOR . NAAST EN ACHTER MIJN OOM VLADIMIR

  U WEET WEL . DIE MAN DIE NIET DEUGT ..
  DIE U NIET MAG .. OM WELKE WAANZINNIG SLECHTE REDEN DAN OOK ..

  HEEFT HIJ U DE LAATSTE 32 JAAR LASTIG GEVALLEN ???
  U BEDREIGT MET OORLOG ???

  NEE HIJ HEEFT U MET ZIJN GOEDKOPEN GAZZZZ WEELDE GEBRACHT

  EN NU STRONT VOOR DANK . KNAP HOOR

  IK HOOP DAT U STERFT VAN DE KOU DE KOMENDE MAANDEN
  MISSCHIEN DENKT U DAN TERUG AAN DIE GOEIE OUWE GAZZOROMM TIJD . MET DIE AARDIGE MAN

  MIJN OOM VLADIMIR .. LOSERS .. WHAHAHA

  DACHT HET NIET TOCH .. DUS MIJN LIJST MET PUTIN’S VRESELIJKE DADEN ?

  BLIJFT DUS NU AL DIK 10 JAAR LEEG. NOG NOOIT HEEFT ER IEMAND OOK MAAR IETS . KUNNEN BEWIJZEN ..

  JA HIJ HEEFT EEN HUIS VAN EEN MILJARD. HE KLAAS ??WHAHAHA

  Vladimir Poetin – de nationale leider van Rusland.
  Olga Victorova ·
  ·
  West voert wapenleveringen aan Kiev op om Rusland te vernietigen –

  Lavrov

  De topdiplomaat benadrukte dat het door de VS geleide collectieve Westen, “geobsedeerd door wereldheerschappij”, een “totale hybride oorlog” tegen Rusland had ontketend

  MOSKOU, 25 oktober. /TASS/. Het door de VS geleide Westen zet een hybride oorlog tegen Rusland voort en, in een poging het land te ruïneren, verhoogt het de wapenleveringen en verstrekt het inlichtingen aan het regime van Kiev, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov in zijn toespraak tot de plenaire zitting van de 24e World Russian People’s Council, voorgelezen door de speciale ambassadeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Gennady Askoldovich.

  “Het Westen gebruikt [de Oekraïense president Vladimir] Zelensky’s criminele Russofobe regime als een van de hefbomen om ons land in bedwang te houden.

  We zien dat Washington en zijn NAVO-bondgenoten de levering van dodelijke wapens aan de Oekraïense neonazi’s vergroten,

  inlichtingengegevens met hen delen en het rekruteren van buitenlandse huurlingen om naar Oekraïne te sturen.

  Dit alles maakt hen op de een of andere manier partij bij het conflict”, luidt de toespraak van Lavrov.

  Hij benadrukte dat het door de VS geleide collectieve Westen, “geobsedeerd door wereldheerschappij”, een “totale hybride oorlog” tegen Rusland heeft ontketend.

  “Onze vijanden verbergen hun echte doelen niet: de Russische economie vernietigen, de binnenlandse politieke stabiliteit ondermijnen, ons verslaan op het slagveld en uiteindelijk onze eeuwenoude nationale staat aanzienlijk verzwakken of zelfs vernietigen”, zei Lavrov.

  Dit is de reden, zei hij, waarom de ideologen van de ‘annuleringscultuur de baas zijn in het Westen met betrekking tot Rusland’.
  “Alle beperkingen op acties tegen ons zijn opgeheven.

  De haters van het multi-etnische Russische volk voelen dat ze vrij zijn om elke vrijheid te nemen”, legde Lavrov uit.

  SO BITE THE BULLIT . ZEER BINNENKOR. DAAR VRAAGT U TOCH OM ??

  OOM VALERY SAITCHEV SUPERSNIPER

  Geliked door 3 people

 3. bobzelf zegt:

  DE LEIDER VAN DE WERELD .

  WAARSCHIJNLIJK DE ENIGE MAN DIE UW VERZIEKTE LEVENTJE IN DIE KUT EU MISSCHIEN NOG KAN DANWEL KOMT REDDEN

  U WEET WEL DIE MAN DIE OOK NIET DEUGT ??
  DIE MAN DIE DUS PAS 32 JAAR GEEN OORLOG VOERDE !!
  DE MAN DIE PROBLEEM LOOS AL HET CONTRACT GAZZ EN OLIE. TOT DE LAATSTE DRUPPEL NA KWAM

  WE HATE THE LOSER .. JA TUURLIJK

  U MAG EERDAAGS SOEBATTEND OM ZIJN HULP VRAGEN ALS DE VOORRADEN….. DE PEPERDURE VOORRADEN OP ZIJN ..

  WAAR DACHT U DAN GAZZ TE BESTELLEN ??? STELLETJE KLOOTVOLEN ??

  HEEFT U , DIE ZEIKRUG. DIE QUASIMODO MET DIE BULTRUG DIE PINOKKIO LUL AL EENS ZO EEN SPEECH HOREN GEVEN OPENLIJK VOOR DE HELE WERELD
  GEWOON ZONDER 1 LEUGEN ???

  Olga Victorova
  ·
  RT – Het Westen heeft de wereld niets meer te bieden – Poetin
  Het “Amerikaanse model” heeft alleen als doel de wereldwijde dominantie te behouden, zegt de Russische leider

  De liberale democratie is onherkenbaar veranderd en is geëvolueerd van het promoten van de vrijheid van meningsuiting en meningsuiting naar het eisen van de ‘annulering’ van iedereen met een ander standpunt, zei de Russische president Vladimir Poetin tijdens een toespraak in de Valdai Discussion Club in Moskou op donderdag.

  Sprekend over de grote veranderingen in de wereld in de afgelopen jaren, merkte Poetin op dat het Westen zijn beleid heeft voortgezet om de spanningen over de hele wereld te laten escaleren, en probeert de wereld te onderwerpen onder zijn ‘op regels gebaseerde orde’.

  Hij voegde eraan toe dat het onduidelijk blijft wie deze regels heeft uitgevonden, waarop ze zijn gebaseerd of wat ze precies zijn.

  Het enige dat volgens de president duidelijk is, is dat de regels bedoeld zijn om degenen die de wereldmacht in handen hebben, te laten leven “zonder enige regels”, en hen in staat te stellen weg te komen met wat ze maar willen.

  “Het Westen heeft de afgelopen jaren en vooral de afgelopen maanden een aantal stappen gezet richting escalatie.

  Ze spelen altijd voor escalatie;

  er is hier niets nieuws.

  Dit omvat het aanzetten tot oorlog in Oekraïne, provocaties met betrekking tot Taiwan en de destabilisatie van de wereldvoedsel- en energiemarkten”, zei hij.

  De mensheid heeft nu in principe twee wegen die ze kan volgen, zei Poetin.

  Het kan ofwel worden gebroken en problemen blijven opstapelen die het uiteindelijk zullen begraven, of proberen “niet ideale, maar werkende” oplossingen te vinden voor veelvoorkomende problemen.

  De president benadrukte verder het belang van het behoud van culturele diversiteit in de wereld, door te stellen dat het Westen alles probeert af te vlakken om identiek te zijn en de “vrije creatieve ontwikkeling” van andere beschavingen blokkeert en zijn eigen ontwikkelingsstijl oplegt.

  “Vereenvoudiging en het uitwissen van alle verschillen zijn bijna de essentie van het moderne Westen geworden.

  Wat zit er achter deze vereenvoudiging? Allereerst is dit het verdwijnen van het creatieve potentieel van het Westen zelf’, zei Poetin.

  EN LELIJKE DINGEN HE ZEGT DIE ENGE MAN TOCH ??

  JA OME BOB BLIJFT HET OP UW VESTJE “” SPOEGEN ..

  UW DOMHEID IS DAN OOK TORENHOOG .

  U BENT DUS SINDS 1945 OOK GEHERSENSPOELD .

  EN EEN PAAR MENSEN OOK HIER
  HEBEN ZICH DAAR AAN ONTWORSTELD DAN WEL ZATEN EEN 70 JAAR GELEDEN AL

  MET HUN MIDDELVINGER OMHOOG. DE VROEGERE WAPPIES ZEG MAAR .

  DIKKE HUG. VLIEG MORGEN TERUG NAAR DE ZON . HOPELIJK ZIEN IK RONNIE NOG EFFE

  ZOU WEL LEUK ZIJN . OOK IEMAND DIE HEEL WAKKER IS

  OOM BOBZELLUF

  Geliked door 2 people

 4. mooinique zegt:

  Ik ben anti China maar pro Rusland. Als zij samen tegen Amerika vechten prima. Amerika is bang voor Europa. Daarom willen zij het in handen om Rusland kapot te maken. Helaas is Europa dankzij de engerds EU compleet kapot gemaakt. Het stelt niets meer voor.

  Like

 5. saddy zegt:

  Maar wij hebben allemaal vrouwen aan de leiding !!

  Wij zijn moreel winnaar !!

  Wij sturen jandorie BASF het continent uit en halen gelijk 125.000 afghanen hierheen. !!

  Wij hebben niet eens een tegenstander nodig !!

  Geliked door 3 people

 6. Jan j zegt:

  Ik vindt het erg te moeten zeggen dat ik blij ben met deze ontwikkeling.
  Primair wil ik de agressieve ondemocratische Brussel en hun aanhang weg

  En ook de oorlogszuchtige Amerikanen die overal waar ze democratie en vrede brengen van deze landen vazalstaten en in chaos achterlaten.
  Nog afgezien van de burgerslachtoffers die vele malen meer zijn dan rusland veroorzaakt heeft

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s