CITAAT van Sophie Scholl

“De grootste schade ontstaat door de zwijgende meerderheid, die alleen maar wil overleven, die zich schikt en aan alles meedoet.”

Sophie Scholl,
verzetsstrijdster tegen het
nationaalsocialistische regime (1921-1943)

Geplaatst/vertaald door:
E.J. Bron (via Twitter; “veerman4“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op CITAAT van Sophie Scholl

 1. bobzelf zegt:

  ALS EEN OUWE LUL ALS OOM BOB DIT VERTELT ??
  DENK U ACH .. DIE OUWE LUL ..

  MISSCHIEN IS HE BETER DAT MIJN OOM VLADY HET EFFE DOET …

  DUS OVER UW ASHOLES FROM USA

  HUGGIE

  waar haalt die man , de rust vandaan om u niet vandaag nog te vernietigen als MEDE ASHOLES IN DE EU

  oom bobzelluf

  Like

 2. BosscheBol zegt:

  Haar laatste woorden vóor haar executie waren:
  “Hoe kunnen we verwachten dat gerechtigheid de overhand krijgt als er bijna niemand bereid is om zich individueel aan een rechtvaardige zaak over te geven? Zo’n fijne, zonnige dag, en ik moet gaan, maar wat doet mijn dood er toe, als door ons duizenden mensen worden gewekt en tot actie worden aangezet.”

  Haar verhaal is meermalen verilmd. Een film werd hoog onderscheiden met Duitse filmprijzen. Ik ga er maar van uit dat de instanties die deze prijzen toekenden afstammelingen (in de geest) waren van de Gestapo en de rechters die haar veroordeelden en vermoordden.

  Als je maar tot die enorme, zwijgende en meewerkende meerderheid hoort, zit je altijd goed. 50 Jaar na dato maak je van een verzetsstrijdster die je onthoofd hebt, een brave meid en geeft haar een lintje. Je deugt! Je zit feitelijk zélf in het verzet!

  Geliked door 1 persoon

 3. Edwin Vissers zegt:

  Wie zijn leven vindt, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest om Mijnentwil, zal het vinden.

  Zeg de waarheid wees niet bang ,het zijn complete losers

  Like

 4. Edwin Vissers zegt:

  Al op 22-jarige leeftijd werd Sophie Scholl (die op 9 mei 100 jaar zou zijn geworden) door het nazi-bewind wegens hoogverraad geëxecuteerd. Maar in haar korte leven liet ze door moed en onverzettelijkheid een onuitwisbare indruk achter.

  Dank

  Like

 5. Peter Rissing zegt:

  Hallo vvd / d66 stemmers. Jullie die zwijgen als Rutte / Kaag ons mooie land verkrachten en er armoede zaaien. Hoe lang blijven jullie egoïsten nog zwijgen omdat jullie je rekeningen nog wel kunnen betalen ? Hoe lang ?

  Like

 6. In Nieuwsuur zal ALWEER een landverrader te zeveren over nog meer AZC’s en PARASIETEN!! Op naar de 4 miljoen Niksnutten en nog veel meer ellende in K(R)utlandje. Laat die LANDVERRADER zich maar drukmaken over het gebrek aan 10.000en opvangplekken voor ZIEKEN en Ouderen!! Vieze LANDVERRADER die je bent!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Andre zegt:

  Sophie Scholl werd ter dood veroordeeld door top rechter Roland Freisler. Roland Freisler heeft er zo ruim 1000 via de rechterlijke macht opgeruimd die het systeem van bloksnor in de weg stonden. Onschuldige mensen die hun mening, het vrije woord niet mochten vertellen. Toen niet en nu nog steeds niet.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ravian zegt:

  “Das NS-Regime”

  Het vrijspelen van het socialisme is al heel erg lang geleden begonnen…

  Like

 9. koosv8 zegt:

  Precies wat we nu ook zien , ik had het niet verwacht, maar dat zal de psychologische kant van de mens wel zijn. Er zijn nog steeds gehersenspoelde die WEER een prikkie gaan halen. Er zijn er ook die de stikstof leugens voor waar aannemen, die hele klimaat zooi wordt in grote lijnen gelooft door scholieren. Dat is geen lesgeven, dat is het spoelen van de hersentjes in wording, gendertje erbij en dan geestelijk gesloopt raken en de weg kwijt voor de rest van je leven. Maar ze hebben gelukkig hun telefoontje nog!🤮🤮

  Geliked door 1 persoon

 10. droevige mof zegt:

  In onze tijd is er een nieuwe factor bijgekomen, “de meerderheid die de
  minderheid wil overheersen”. De hele politieke correctheid is een machtsspel dat steeds verder wordt uitgebreid. Het kan dus absoluut
  incorrect zijn om eenvoudige vragen te stellen, omdat de vraag suggereert dat er iets verkeerds is gedacht. “Waarom vallen er zoveel treinen uit?” is een actuele vraag in D en NL. De antwoorden zijn allemaal kritisch over de staat, dus: verboden vraag.
  In mijn vak, geneeskunde, is de infectiologie nu in de greep van politieke correctheid. Ook hier mogen er geen vragen meer gesteld worden. Maar vragen, methodologische twijfel, zijn de motor van het onderzoek.

  Like

 11. Léon van Duren zegt:

  T.a.v: De Nederlandse corrupte gecorrumpeerde gewetenloze terroristische COVID-19 pharma maffia overheden!!

  COVID-19 WAS SLECHTS EEN OEFENING!!

  STOP DE FASCISTISCHE TERRORISTISCHE COVID-19 PHARMA MAFFIA QR CODE SAMENLEVING!!(NAAR CHINEES VOORBEELD.)

  https://niburu.co/het-complot/18059-covid-19-was-slechts-een-oefening

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Haelen 6081CZ

  Like

 12. Sophie Scholl hoopte echter nog dat zij, toen ze met haar broer Hans Scholl en Christopher Prost in 1943 voor het Volksgerichtshof in München terecht stond, dat ze de rechters daarvan nog kon bekeren!
  Roland Freisler, de nazi-rechter, had echter zijn ziel en zaligheid zodanig aan het nationaal-socialisme verkocht dat hij er alles voor over had om de Scholls ter dood te veroordelen!
  Eigenlijk vraag ik me zelfs af of Sophie Scholl niet een goede vriendin van Cato Bontjes van Beek was geweest die ook tegen het nazi-regime in opstand kwam ofschoon zij beiden een half jaar later achter elkaar onder de guillotine stierven!

  Like

 13. Léon van Duren zegt:

  T.A.V: DE POLITIE!!

  WANNEER WORDT HET TERRORISTISCHE COVID-19 PHARMA MAFFIA PSYCHOPATEN KABINET VAN DE NIETSONTZIENDE EN SCHAAMTELOZE RECIDIVERENDE BOEF MARK R. IN ZIJN GEHEEL PREVENTIEF GEDETINEERD IN AFWACHTING VAN HUN BERECHTING DOOR EEN ONAFHANKELIJK NEURENBERG 2.0 TRIBUNAAL!!

  Er zijn waarschijnlijk duizenden ambtenaren medeplichtig aan het willens en wetens faciliteren van het gewetenloze terroristische COVID-19 pharma maffia stappenplan!!

  LEUGENS WERDEN GEVOLGD DOOR LEUGENS!!

  https://bijbeloptiek.weebly.com/senator-geeft-donderspeech-over-vaccinatieschade-lsquojullie-hebben-geen-idee-waar-jullie-het-over-hebben-onder-tijdsanalyses.html

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.(een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Like

 14. BigLJohn zegt:

  Dappere meid die Sophie Scholl. Hier in Nederland hadden wij ook zo’n bekende verzetsstrijdster. Hannie Schaft. Slechts enkelen durfden het aan om gewapend in verzet te komen. En inderdaad, de grote massa hield zich afzijdig. Verzetsstrijders konden daarom alleen maar speldenprikken uitdelen, een rotzak hier doodgeschoten, enkele anderen ook, sabotagedaden, tot het moment aanbrak dat ze gesnapt werden. Hoe zou de geschiedenis verlopen zijn als heel ons volk zich gekeerd zou hebben tegen de bezetter. We zullen het nooit weten.

  Geliked door 2 people

 15. Léon van Duren zegt:

  Mijn familieleden zijn met behulp van de achterbakse angstige joodse raad verraden en natuurlijk Nederlandse justitieambtenaren gedeporteerd naar Auschwitz en daar vermoord op 19 november 1943 !!”Befehl ist Befehl “ gold toentertijd en momenteel weer !!

  https://www.joodsmonument.nl/nl/page/151591/hubert-maurits-van-duren.
  (Hubert Maurits van Duren 43 jaar , oma Anna van Duren 39 jaar)

  De angstige Nederlandse bevolking zweeg en deed net als nu anno 2022 niets!!Ruim 85 % van één bevolkingsgroep is geruisloos van overheidswege uitgeroeid!!

  Deze geschiedenis gaat bij mij als een rode draad door mijn leven!! Mijn vader kon met moeite onderduiken te ELIM (=oase in de woestijn,plaats in Drenthe)!Gelukkig waren er in Nederland toch nog enkelingen die met gevaar voor eigen leven zich wel hebben ingezet voor hun naasten!!Nog nooit heb ik als zoon van een vrijwel vermoorde joodse familie één oprechte verontschuldiging vernomen vanwege het nalatige wangedrag van de Nederlandse overheid in en na de tweede Wereldoorlog,zelfs de NS waren te beroerd om het bloedgeld fooitje te betalen wegens de door mijn familieleden zelf betaalde reiskosten naar het doodskamp!!

  Nederland en Europa hebben bar weinig geleerd van de Holocaust !!
  Voor mij is het onbestaanbaar dat momenteel een terroristische COVID-19 pharma maffia terroristenvereerster Sigrid K.van de schaamteloze fascistische politieke partij D’66 überhaupt minister kan zijn in deze gecorrumpeerde collaborerende WEF-BILDERBERGER regering van de terroristische COVID-19 pharma maffia psychopaat Mark R.!!

  L’HISTOIRE SE RÉPÈTE?? OF WIR HABEN ES NICHT GEWUSST??

  OOK MOMENTEEL IS DE SCHAAMTELOZE NEDERLANDSE OVERHEID VOLKSVIJAND NUMMER ÉÉN GEWORDEN !!

  Rechters, officieren van justitie, advocaten, door de overheid betaalde denktanks, aan de overheid gelieerde geldverslindende wetenschappelijke instituten, enz…….. zijn inmiddels verworden tot daders van zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid!!

  Het ons kent ons corrupte banencarrousel houden elkaar angstvallig een hand boven het hoofd!!Zie de vooringenomen fascistische D’66 NPO staats -censuur!!Onwelgevallige meningen en mensen worden momenteel stelselmatig gedemoniseerd en zwart gemaakt door het huidige van overheidswege gefaciliteerde fascistische (D’66)establishment !!

  De meerderheid van de ruggengraatloze waardeloze achterbakse minkukels
  in de tweede kamer stemmen in met deze huidige verraderlijke status quo!!

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ.

  Like

 16. J.v.d.Heijden zegt:

  @Jules Vismale, 2-12, 21:45
  Het had moeten zijn Christoph Probst.
  En voor zover bekend is, heeft alleen Hans Scholl
  vlak voor zijn dood gezegd: es lebe ein freies Deutschland.
  Sophie zou helemaal niets gezegd hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s