Kremlin: Biden stelt onacceptabele voorwaarden voor onderhandelingen

(Vertaling: E.J. Bron)

De woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, beschouwt de voorwaarden van de Amerikaanse president Biden voor onderhandelingen met Poetin als onacceptabel. De VS erkennen de nieuwe territoria van Rusland niet en eisen het verlaten van de Oekraïne, wat de zoektocht naar een basis voor mogelijkheden van een overeenkomst moeilijker zou maken, aldus Peskov.

De Amerikaanse president Joe Biden noemde als voorwaarde voor onderhandelingen met Moskou over de Oekraïne de aftocht van het Russische leger uit he land, wat de zoektocht naar een gespreksbasis moeilijker zou maken, zei de woordvoerder van de Russische president, Dmitri Peskov, en becommentarieerde Biden´s eis als volgt:

Hij zei dat Poetin eerst de Oekraïne zou moeten verlaten. Hij denkt dat de terugtrekking van Rusland er een bewijs voor zou zijn dat Poetin tot onderhandelingen bereid is. Dat verandert het nodige. De Verenigde Staten erkennen geen nieuwe territoria binnen de Russische Federatie. Dat maakt de zoektocht naar gemeenschappelijke grondslagen, naar mogelijkheden voor overeenkomsten, aanzienlijk moeilijker.”

De Russische president Vladimir Poetin zou openstaan en altijd open blijven staan voor onderhandelingen om de Russische belangen te behartigen, herinnerde Peskov. Poetin zou geprobeerd hebben om nog voor het begin van de speciale militaire operatie onderhandelingen met de VS, de NAVO en de OVSE op te nemen. Verder zei Peskov:

Het initiatief stuitte niet op wederkerigheid. Poetin staat open voor onderhandelingen. Natuurlijk is de meest vreedzame, de diplomatieke weg, altijd de beste.”

De dag daarvoor had Biden in het Witte Huis tijdens een persconferentie na gesprekken met zijn Franse collega Emmanuel Macron antwoord gegeven op de vraag of hij in de nabije toekomst met Poetin zou onderhandelen. Biden zei daarover:

Er bestaat een verstandige manier om deze oorlog te beëindigen: Poetin moet de Oekraïne verlaten. Dit is manier nummer een. Maar het ziet er niet naar uit dat hij dat zou doen. Hij betaalt er een hoge prijs voor dat hij dat niet doet.”

Bovendien beweerde de Amerikaanse president:

Ik heb geen directe plannen om contact op te nemen met Poetin. Poetin… laar me heel zorgvuldig mijn woorden kiezen… Ik ben bereid met Poetin te praten wanneer hij er werkelijk in geïnteresseerd is een manier te vinden om de oorlog te beëindigen. Die heeft hij nog niet. Als dit daadwerkelijk de bedoeling is, dan zal ik na ruggenspraak met Frankrijk en andere vrienden van de NAVO Poetin met plezier ontmoeten om erachter te komen wat er in zijn hoofd rondgaat.”

Macron op zijn beurt zei dat Frankrijk en de Verenigde Staten nooit druk op de Oekraïners zouden uitoefenen om beslissingen te nemen die ze niet aangenaam vinden. Hij verklaarde onlangs:

We moeten het recht van de Oekraïners respecteren om het tijdstip van de onderhandelingen te kiezen.”

Het laatste telefoongesprek tussen Poetin en Biden vond op 12 februari 2022 plaats.

Rusland is op 24 februari 2022 een speciale militaire operatie gestart in de Oekraïne. Volgens de president van Rusland is daarvan het doel om de inwoners van de Donbas tegen de volkerenmoord door het regime in Kiev te beschermen en het streven naar denazificatie en demilitarisering van de Oekraïne. Poetin zei later dat de bloedige staatsgreep in het Oekraïne in het jaar 2014 tot het begin van de speciale operatie geleid zou hebben en en Ruslands optreden alleen maar de onvermijdelijke processen versneld zou hebben. De Russische president verklaarde daar in oktober over:

De eerste reden zijn de expansieplannen van de NAVO ten koste van de Oekraïne, de tweede de weigering van Kiev om zich te houden aan de Akkoorden van Minsk. Voor ons betekende dit dat we iets met de Donbas moesten doen. De onafhankelijkheid van de Volksrepubliek Loehansk en de Volksrepubliek Donetsk erkennen en ze dan gewoon aan de genade van Kiev over te laten, is onacceptabel.”

Poetin voegde er aan toe dat Rusland zou weten wat e rin Kiev voorbereid werd, en heeft daarom besloten deze speciale operatie te starten om de geplande acties van de Oekraïense strijdkrachten in de Donbas te verhinderen.

Als reactie op Moskous optreden verbrak de Oekraïne de diplomatieke betrekkingen met Rusland, riep het oorlogsrecht uit en kondigde een algehele mobilisatie aan.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Kremlin: Biden stelt onacceptabele voorwaarden voor onderhandelingen

 1. Marijke zegt:

  Ik begrijp nog steeds niet wat de VS in die regio te zoeken heeft! Geen NAVO leden. Geen kolonies van de VS. Wat heeft Biden daar te zoeken, behalve zijn eigen belangen in Oekraïne (en die van zoonlief Hunter)?

  Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   Marijke.De eigenaren van De VS rotschilds/rockefellers oftewel de khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati.Zijn afkomstig uit het gebied ukraine/kazachstan,dat land heette eeuwen geleden khazaria.De KM zijn eeuwen geleden rusland uitgeschopt omdat het een gruwelijk geweldadig bloeddorstig volk was.De KM hielden zich ook bezig met satanische rituelen waarbij baby,s en jonge kinderen geofferd werden (nog steeds) Op het internet kan je informatie vinden over deze monsters:The incredible evil khazarian mafia.Ik heb dit artikel gevonden met de zoekmachine duckduckgo.com omdat google veel censureerd.

   Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Dan lees Ik dat Bulgarije niet welkom zou zijn binnen de Schengenzone omdat er corruptie zou zijn, wat Ik zeker niet zal ontkennen.
  Tegelijkertijd wordt alles uit de kast getrokken om Oekraine waarvan overduidelijk bekend is dat het het meest corrupte land van Europa is het EU lidmaatschap aan te bieden en waar op voorhand al een soort van Schengen is klaargestoomd, want als je ziet hoeveel Oekrainers er al in Europa neergestreken zijn kun je niet zeggen dat hier geen politieke spelletjes gespeeld worden.
  Met name Nederland ligt dwars en wil een onderzoek naar Bulgaarse corruptie, zonder dat ook maar enigzins gekeken wordt naar de Nederlandse regering waar corruptie de standaard is geworden.
  Noem Ik even een paar kleinigheidjes Rutte raakt 15 miljard Euro kwijt en kunnen niet verantwoord worden, Hugo de Jonge doet er daar nog eens 5 miljard bij, onderzoek naar het coronagebeuren wordt gefrustreerd door de kamervoorzitter want er zouden zo maar politieke koppen kunnen rollen, Hugo de Jonge bij de Siewert van der Linden mondkapjesdeal betrokken.
  Zo kan Ik nog wel even doorgaan.
  Maar Rutte en het corrupte zooitje in Den Haag willen een onderzoek naar corruptie in Bulgarije.
  Dan even nog niet vergeten dat ook de sloerie von der Leyen onder een onderzoek is wegens de Pfizer deals die ze met Bourla geregeld heeft.

  Geliked door 3 people

   • Harry zegt:

    Tja , het is maar de vraag wie de ergste is .
    Vóór Rutte kon je met zekerheid zeggen dat Bulgarije erger was , maar is dat nu nog zo ?
    We hebben nu de grootste leugenaar en oplichter ooit ,
    aan de regering .
    We hadden ooit Lubbers , die was wel slim , maar die probeerde ook tevergeefs om de Chinezen 900.000 gulden zwart terug te laten betalen aan HÉM , vanwege het toentertijd nog aanwezige idee dat China ontwikkelingshulp nodig had ! Windmolens ging het om .
    Dus : ze kregen een fors cadeau van ons belastinggeld , maar Lubbers zou de “ provisie “ zwart in zijn zak steken !
    Maar ach ; C.D.A. hè ?
    Als je maar vroom bent , kan alles !

    Like

   • Henk der Niederländer zegt:

    Vandaag toevallig een gesprek gehad met Elenka (vriendin) over dit item Harry en in eerste instantie kon ze niet echt geloven dat de corruptie in Nederland veel erger is dan Hier in Bilgarije totdat Ik een paar voorbeelden liet zien hoe het werkelijk reilt en zeilt in Nederland waar Rutte 15 miljard kwijt wist te spelen en Hugo de Jonge daar nog een schepje van 5 miljard bovenop deed.
    Ik vertelde haar dat het dus geen Leva’s waren maar Euro’s dus 2 keer zo veel en dat dat eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg is.
    Dat mensen tot op het hemd uitgekleed worden door de regering en meer van dat leuks.
    Ik moest het echt opzoeken op internet om aan te tonen dat het allemaal waar was en toen haar nikkeltje eindelijk viel was ze totaal sprakeloos.
    Ik vertelde haar ook dat dit eigenlijk de gangbare zaak is in west Europa en ze zeker niet zo’n grote waffel open horen te trekken tegenover andere landen, want Balk en splinter nietwaar.

    Like

 3. bobzelf zegt:

  dus wordt in DE KOMENDE WEKEN

  HET PROBLEEM , ZELF OPGELOST .

  DOOR OOM VLADIMIR !!!!!!!!!!!!!!!!

  TOT DE LATSTE UKRAINNIER ?? ZEI HIJ ?? JA DUS .

  U VROEG EN U VRAAGT ER OM ..

  SO BITE THE BULLITS

  EN WAAROM GAAT U NU LANGZAMERHAND ALLEMAAL OOK IN UW HERSENEN AFSTAND NEMEN VAN

  UW DODE PAARD . BEVRIJDERS ????

  DUS225 OORLOGEN . UKRAINE NOG NIET MEEGETELD

  VERLOREN ZE ER 224 . VANAF VIETNAM TOT AAN CUBA . TOT AAN SYRIE

  NOU HIEROM . EN ZE HOUDEN MAAR NIET OP .

  I

  SYRIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  n haar verklaring zei Douhan: “De economie is gegijzeld door een langdurige economische crisis met toenemende inflatie en frequente devaluatie van de nationale munteenheid” –

  Kortom, de meeste Syriërs kunnen niets anders doen dan hopen te overleven.
  Dit zijn geen strijders, dit zijn geen terroristen die granaten naar Amerikanen slingeren.

  Dit zijn volkomen gewone mensen die elke dag proberen niet te sterven aan Amerikaanse sancties.
  En je zou kunnen zeggen: “Nou, dat is de schuld van de Syrische regering.

  Waarom geven ze de mensen niet gewoon wat ze nodig hebben?”
  Maar de Syrische regering kan hun volk niet helpen omdat de VS en onze bondgenoten ervoor hebben gezorgd dat ze hun volk niet kunnen helpen.

  Washington heeft de meeste Syriërs afgesneden van voedsel, medicijnen en grondstoffen die ze nodig hebben om te leven.

  Het is moeilijk te overschatten hoe erg het in Syrië is.

  Volgens Douhan “wordt 90 procent van alle Syriërs tegenwoordig gedwongen onder de armoedegrens te leven, terwijl ongeveer 12 miljoen mensen worstelen met ernstige voedselonzekerheid.” We hebben bewijs dat sancties duizenden, zo niet miljoenen doden.

  Ze veroorzaken zelfs enorme dood en lijden wanneer ze intern worden gedaan.
  Wanneer een economische oorlog wordt gevoerd tegen de eigen burgers van een land, heeft deze een andere naam.

  Het wordt “bezuinigingen” genoemd.

  Uit een baanbrekend onderzoek uit 2017 bleek dat de conservatieve Britse regering ‘economische moord’ had gepleegd.

  De studie koppelde de bezuinigingsprogramma’s van het land aan 120.000 doden in slechts een paar jaar tijd.

  Als zoveel mensen worden vermoord door bezuinigingen op welzijn en gezondheidszorg, stel je dan eens voor hoeveel onschuldige mensen omkomen doordat er in Syrië niet eens schoon water is.

  Evenzo zei een voormalige VN-rapporteur voor mensenrechten in 2020 dat Amerikaanse sancties tegen Venezuela 100.000 mensen hadden gedood.

  Vorig jaar eiste de VN-mensenrechtenraad een einde aan alle unilaterale sancties.

  Ze zeiden: “Er moet een einde komen aan de bestraffing van ‘onschuldige burgers’ door middel van overheidssancties.” De VN-verklaring vervolgt:

  “De experts onderstreepten dat mensen in beoogde landen zoals Venezuela, Cuba, Syrië en Iran in armoede wegzinken omdat ze geen essentiële diensten zoals elektriciteit, huisvesting, water, gas en brandstof kunnen krijgen, laat staan ​​medicijnen en voedsel.”

  ALDUS . UW USA VRIENDEN .. GOED HE ???

  OOM BOBBBBBBB

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  Biden leeft duidelijk in “de maakbare wereld” waar je, gelijk in een computerspel, bij tegenslag terug kunt springen naar je laatste “goede save”.
  Hij zou er goed aan doen eens op te zoeken wat “realpolitik” betekend…

  Geliked door 1 persoon

 5. bobzelf zegt:

  helaas kan ik de engelse vertaling dan wel versie niet vinden

  maar misschien wilt u , een land zien. met boeven schurken . ssers . azov . right sector bendes .bandera fans . en ??/ NAZI’S

  GENIET EVEN MEE .MET HET GROOTSTE GAJUS OP DEZE AARDKLOOT

  UW NIEUWE VRIENDEN ZEG MAAR.

  HET IS TENSLOTTE OOK UW OORLOG . HELAAS KOMEN ER AARDIG WAT VERMOORDE MENSEN VOOR IN OPNAMES

  MAAR GOED. NOEM HET GEWOON COLLATRAL DAMAGE

  HIER HEEFT U HONDERDEN MILJOENEN EN WAPENS NAAR TOE GESTUURD .

  EN EEN 100.000 GEVLUCHTE SS ERS ZIJN NU UW NIEUWE BUREN

  WHAHAHAHA

  VEEL PLEZIER

  Geliked door 1 persoon

 6. Henk der Niederländer zegt:

  En dan nog even iets anders.
  Wapens die aan Oekraine geleverd zijn duiken op in Nigeria.

  Wapens gebruikt in Oekraïens conflict verkregen door opstandelingen in Afrika – de president van Nigeria.

  https://rumble.com/v1yha76-weapons-used-in-ukrainian-conflict-obtained-by-insurgents-in-africa-nigeria.html

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s