China wijst af: Geen ontmoeting met de minister van Defensie van de VS

De Chinese minister van Defensie Li Shangfu.

(Vertaling: E.J. Bron)

De VS hebben China een ontmoeting voorgesteld tussen de ministers van Defensie Lloyd Austin en Li Shangfu. Zoals het Pentagon maandag tegenover de “Wall Street Journal” verklaarde, wees Peking het initiatief af. Bovendien zou China de VS van onoprechtheid beschuldigd hebben.

Maandag had het Amerikaanse ministerie van Defensie een poging bevestigd om een ontmoeting van minister Lloyd Austin met zijn Chinese collega Li Shangfu te organiseren. Al begin mei wendden de VS zich met een desbetreffend initiatief tot China. Uit een verklaring in de “Wall Street Journal” blijkt dat de uitnodiging van het Pentagon afgewezen zou zijn. Ondanks de afzegging zou Washington hopen op verdere samenwerking met Peking.

Het ministerie is er vast van overtuigd dat het belangrijk is een open communicatie tussen de militairen in Washington en Peking in stand te houden om veilig te stellen dat concurrentie niet in vijandigheid ontaardt.”

Een mogelijke ontmoeting zou volgens Amerikaanse plannen zou tijdens de Shangria-La-dialoog, de jaarlijkse veiligheidsconferentie in Singapore, plaatsgevonden kunnen hebben. Minister van Defensie Li Shangfu zal aan de conferentie in het kader van zijn officiële bezoek aan de Aziatische stadstaat van 31 mei tot 4 juni deelnemen. Zijn weigering Lloyd te ontmoeten, zou als “een ongebruikelijk onverbloemde boodschap” worden waargenomen, benadrukte de “Wall Street Journal” onder verwijzing naar een niet nader genoemde ambtenaar van het Pentagon.

Daarvoor had de “Financial Times” bericht dat er nauwelijks kans zou zijn op een ontmoeting tussen Lloyd en Li Shangfu. De reden daarvoor zouden volgens de krant de Amerikaanse sancties tegen de Chinese minister van Defensie kunnen zijn vanwege diens vermeende rol in de koop van Russische wapens. Vorige week had het Chinese ministerie van Defensie Washingtons oprechtheid in twijfel getrokken. Volgens het ministerie willen de VS een dialoog, terwijl ze echter tegelijkertijd proberen China te onderdrukken. Daarbij zouden alle mogelijke middelen, zoals beperkingen tegen Chinese burgers en organisaties ingezet worden.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op China wijst af: Geen ontmoeting met de minister van Defensie van de VS

  1. Niek zegt:

    Verstandige man die Li Shangfu, of hoe hij dan ook heet, onthoud die naam want dat is niet malle pietje, klinkt een beetje als Bruce lee maar dan omgekeerd? Het zal zijn tegenstander zijn in de volgende film…

    Geliked door 2 people

  2. de barbaar zegt:

    Sambal bij?
    Lekkah lekkah….pleur maar lekkah lekkah op amerikanen…en de rest van de cabal erbij…neem rutte en kaag en de rest van wef likkertjes ook mee naar sambal-eiland…

    Geliked door 3 people

  3. mooinique zegt:

    Ik heb het niet op de Chinezen maar nog minder op de Amerikanen. Chinezen hebben maar 1 God en dat is de partij baas. Amerikanen zijn zo hypocriet als wat. Veel elite hebben huizen in het oosten. Als uitvalsbasis als er wat gebeurt. Tenminste toen ik nog helemaal meegetrokken werd in het uliminatie gebeuren jaren terug was dat zo. Dit kan natuurluck ook gewoon bij het script horen. Verdeel en heers. China toont ballen. Ze zitten net als de Amerikanen over de hele wereld.

    Geliked door 3 people

  4. Harry zegt:

    Goed zo !
    Laat die achterlijke Amerikanen maar op hun smoel vallen !
    Maar het zal nog een lange moeizame weg worden om ze tot enig normaal besef te brengen !
    Zolang er Democraten de scepter zwaaien wordt het totaal niks !

    Geliked door 3 people

  5. Johan zegt:

    Hoe crimineel en verrot zijn de VS :

    1)
    Ze hebben zèlf bewust ‘9/11’ ontketend om oorlog te kunnen beginnen in het Midden Oosten.

    2)
    Ze hebben bewust het Sars-Cov2 virus losgelaten in de wereld.
    Hierdoor ontstond een wereldwijde pandemie, die geen pandemie bleek te
    zijn.
    3)
    Ze hebben willens en wetens de NordStream 2 pijpleiding opgeblazen tussen Rusland en Duitsland.
    Hiermee wilde men West Europa energie-afhankelijk maken van de VS en de oorlog in Oekraine verder laten escaleren.

    Geliked door 5 people

  6. antiislamnu zegt:

    Chinezen maken lekker eten ze zijn vriendelijk beleeft werken hard en zijn de maatschappij nimmer tot last .Dat is wat ik zie dus mensen laat je niets wijs maken door de westerse leugen fabriek

    Like

  7. aquarius4422 zegt:

    De Amerikanen hebben sinds het uiteen vallen van de Sovjetunie de Russen belogen, bedrogen en in een oorlog gelokt.
    Logisch dat de Chinezen hen niet vertrouwen.

    Like

  8. Republikein zegt:

    Zeg Jan Kees, hou eens op met die kutoorlogen, ga patat vreten.

    Like

Plaats een reactie