“Game of Thrones” in Kiev? Zelensky wil kennelijk drie legerchefs ontslaan

(Vertaling: E.J. Bron)

Nog ontkent het Oekraïense ministerie van Defensie de berichten in de media: kennelijk dienen er tegelijk drie hoge bevelhebbers van het leger te worden afgelost. Op de sociale media wordt deze nieuwe aflevering van de Oekraïense “Game of Thrones” al uitvoerig becommentarieerd.

Nog niet eens twee en een halve maand geleden heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky (foto) zijn toenmalige minister van Defensie Oleksij Reznikov ontslagen, op 18 september volgde toen de afzetting van zes viceministers van Defensie – en nu zou er een nieuw rollen van koppen in Kiev gepland worden: in ieder geval beweert de krant “Ukrainska Pravda” dat er nog een golf van herbezetting in de legerleiding aan zou komen.

In deze episode van de Oekraïense binnenlandse politiek, die door bloggers al met de (tamelijk brute) eskaders van “Game of Thrones” vergeleken worden, dienen deze drie legerchefs hun baan kwijt te raken: de commandant van de strijdkrachten van de Oekraïne Sergej Naev (hij zou een van de belangrijkste aangeklaagden in de zaak van de verdediging van de regio Cherson in 2022 kunnen worden), de commandant van de operatief-strategische legereenheid “Tavria”, Alexander Tarnavskyi, en de commandante van de geneeskundige troepen van de Oekraïense strijdkrachten, Tatjana Ostaschenko.

Hoofd van de geneeskundige troepen zou geen E.H.B.O-sets gekocht hebben

In Kiev becommentarieerde de regering het mediabericht als volgt: “Het ministerie van Defensie laat zich niet uit over geruchten of onbevestigde informatie. Ze werken allemaal zoals gebruikelijk en beslissingen worden in overleg met de generale staf besproken.”

Het is echter bekend dat Oekraïense hospikken en vrijwilligers de legerleiding ertoe hebben opgeroepen om Tatjana Ostaschenko te ontslaan. In juli zei bijvoorbeeld de parlementariër Solomiia Bobrovska dat het commando van de geneeskundige troepen in het jaar 2023 geen E.H.B.O.-sets gekocht zou hebben en dat de door internationale hulp beschikbaar gestelde E.H.B.O.-sets niet volgens de voorschriften gecontroleerd zouden zijn. Het zou dus – weer eens – om een mogelijke corruptiezaak kunnen gaan.

De reden voor het mogelijke ontslag van Tarnavskyi, de bevelhebber van de troepen aan het zuidelijk front, en Naiev zouden niet bekend zijn, schreef de “Ukrainska Pravda”.

Zoals “exxpress.at” heeft bericht, verkondigde de EU-top enkele dagen geleden nog dat de EU-toetredingsonderhandelingen met de Oekraïne zullen beginnen. De Hongaarse regering maakte duidelijk dat dit niet ondersteund zou worden. De Oostenrijkse regering heeft zich daar tot nu toe niet over uitgelaten. In december dient er op een bijeenkomst van de EU-regeringschefs op aangedrongen te worden dat alle EU-staten de start van de toetredingsonderhandelingen goedkeuren.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Game of Thrones” in Kiev? Zelensky wil kennelijk drie legerchefs ontslaan

  1. karton zegt:

    Zou die clown zélf het commando gaan overnemen dan ?
    Niets is meer “gek” wat die man uitvoert.
    Zal hij binnenkort wel in beeld verschijnen, geheel behangen met een enkele wandel-medaille en een groot aantal kroonkurken op z’n jasje; nét zoals die “koning” van ons.
    De opleiding tot “padvinder 1ste-klas” hebben ze nog niet kunnen voltooien wegens gebrek aan IQ, maar een geheel leger aanvoeren ?
    Dat gaat prima, wat dacht je wat, super-intelligent is dat soort gasten áltijd.
    Watermanagement heeft “die van ons” gedaan, is aan z’n kop ook wel te zien.

    Geliked door 3 people

    • 007lucia zegt:

      Het vervelende van leiders die op het schild gehesen worden
      omdat het effe anderen goed uitkomt
      is dat ze in hun rol gaan geloven
      dat zal een hard ontwaken worden
      als ie van het schild af flikkert…
      zo in botsing met de harde werkelijkheid van de stoeprand

      Like

    • BigLJohn zegt:

      Zelensky is net zo’n grote gek als Hitler. Hitler had de rang van korporaal en meende zijn generaals de les te lezen. Dit is een van de redenen waarom Duitsland de oorlog verloor met het onnodige verlies van honderdduizenden Duitse soldaten. ook de klojo Zelensky is ook geen hoge officier, ook hij zal bijdragen aan de ondergang van de Oekraine.

      Geliked door 1 persoon

  2. olieklippie zegt:

    Hij mag wel opassen straks is die zwerzky zelf aan de beurt.😜

    Geliked door 1 persoon

  3. bobzelf zegt:

    IK DENK DAT ALS EEN GENERAAL ZALUZHNY
    ZOALS DE VERHALEN NU RONDGAAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    DUS OP ROEPT OM WEG TE TREKKEN VAN HET FRONT
    EN OP NAAR KIEV
    OM ZELENSKI OP TE SLUITEN

    HET DE GOEIE KANT OPGAAT. . GEINIG TOCH !!!!!!!!!!!!!!!

    NOU STERFT HET MOMENTEEL VAN DE GERUCHTEN NATUURLIJK

    JE KUNT OOK DERK SAUER LEZEN OP X

    DIE PLAATST ELKE LEUGEN DIE JE MAAR KUNT VERZINNEN

    NU OVER DE RUSSEN WHAHAH

    MAAR JA HET VALT OOK NIET MEE. ALS JE MET KOP EN KONT PERSOONLIJK DOOR MIJN OOM VLADIMIR RUSLAND UIT GEFLIKKERD BENT

    WHAHAHAHAHAH

    DUS HET GAAT HELEMAAL GOED VOOR MIJN OOM

    SLAVA VLADIMIR DE MEESTER CHESS PLAYER

    Geliked door 2 people

  4. Peter . zegt:

    Het was toch alleen maar de Ukraine die de ene overwinning na de andere behaalden volgens de media ,en als je dan 3 van die toppers moet ontslaan zal er toch wel iets anders aan de hand zijn ,Brussel en Amerika halen gewoon bakzijl, een land als Rusland moet je zaken mee doen ,en anders niks ,maar maak dat een wijf als von der Leyen maar eens wijs ,die was als minister van defensie al door het ijs gezakt in Duitsland .

    Geliked door 3 people

  5. Ravian zegt:

    Hij begint zich steeds meer gelijk voorganger Adolf te gedragen.
    Das destijds ook allemaal geweldig afgelopen voor de nazi’s.
    Zelfde spel andere jokers.
    De geschiedenis herhaalt zich…

    Like

  6. BigLJohn zegt:

    Het is net als bij een voetbalelftal. De trainer moet opkrassen omdat de prestaties van het elftal slecht zijn. Wat er soms bij vergeten wordt is dat het elftal op zich bagger is. Geen enkele trainer zal in staat zijn dit te veranderen. Hetzelfde geldt voor de drie legerchefs van de Oekraine. Ook zij konden een verloren zaak niet omturnen naar een reeks van overwinningen. Ook drie eventuele nieuwe legerchefs zullen dit gaan ondervinden.

    Like

Plaats een reactie