“From the River to the Sea” – Netanyahu belooft volledige controle over de Palestijnse gebieden

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Een Palestijnse staat zou er, onafhankelijk van hoe de oorlog eindigt, noch in de Gazastrook noch op de “westelijke Jordaanoever” komen. Dit beloofde de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Daarmee wijst hij ook een een tweestatenoplossing duidelijk van de hand. De minister-president maakt Washington duidelijk dat hij zich geen voorschriften van buitenaf laat dicteren.

Israël wil met betrekking tot de Gazastrook spijkers met koppen slaan. Voor een staatkundige soevereiniteit van de Palestijnen is in de plannen van minister-president Benjamin Netanyahu geen plaats. De als hardliner geldende regeringschef verklaarde volgens mediaberichten het volgende: “In elke toekomstige overeenkomst… heeft Israël de veiligheidscontrole over het totale territorium ten westen van de Jordaan nodig. Dit is in tegenstrijd met het idee van de soevereiniteit. Wat kan men doen?”

De Israëlische regeringschef voegde er aan toe dat hij dit “tegen de Amerikanen gezegd” zou hebben en benadrukte toen: “De minister-president moet in staat zijn om tegenover onze vrienden nee te zeggen.” Hij zei ook dat Israël streeft naar een “beslissende overwinning” op Hamas en dat de oorlog “er niet om gaat dat er geen Palestijnse staat is, maar om het bestaan van een joodse staat”.

“Elk gebied dat wij evacueren, zorgt voor vreselijke terreur tegen ons. Dat gebeurde in Zuid-Libanon, in de Gazastrook en ook in Judea en Samaria (“Westelijke Jordaanoever”)… en daarom verduidelijk ik nu dat in elke toekomstige overeenkomst de staat Israël het hele gebied van de rivier tot de zee moet controleren.” Hij benadrukte met betrekking tot Washington dat vragen van de Israëlische soevereiniteit niet van buitenaf “opgedrongen” kunnen worden, zelfs niet door de “beste vrienden”.

Gezien het feit dat met de rivier de Jordaan bedoeld wordt en dus ook de “Westelijke Jordaanoever”, maakt minister-president Benjamin Netanyahu zodoende aanspraak op alle Palestijnse gebieden. Hierbij gaat het heel duidelijk niet alleen maar om de Gazastrook. In het begrip van de rechts-conservatieve Israëlische regering bestaat er voor het land ogenschijnlijk alleen maar veiligheid wanneer de Palestijnse gebieden volledig onder Israëlische controle staan.

Gezien het feit dat de Israëlische militaire operatie in de Gazastrook volgens berichten ondertussen aan meer dan 24.000 Palestijnen het leven kostte, neemt ook de internationale kritiek op dit optreden toe. Tegenstanders spreken van een genocide en van etnische zuiveringen. De al sinds decennia voortdurende religieuze en etnische conflicten zorgen echter voor verharde fronten, zodat een duurzame vreedzame oplossing hoogst onwaarschijnlijk is.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op “From the River to the Sea” – Netanyahu belooft volledige controle over de Palestijnse gebieden

  1. bobzelf zegt:

    HEERLIJK HEERLIJK . SCHOP ZE NAAR MEKKA …ALLAH EN MO

    LIEFST LLEMAAL .
    JE BENT NOU TOCH LEKKER BEZIG

    ANDERS HOUDT HET NOOIT OP

    12 POINTS VOOR KONING DAVID

    Geliked door 3 people

    • leeuw7 zegt:

      Persoonlijk verheug ik mij pas als alle moslims en mijn eigen volksgenoten (de Joden) YESHUA hebben aangenomen!!

      Ja nog steeds probeer ik met pijn en moeite van mijn vijanden te houden!!

      De liefde overwint alles!!

      Like

  2. karton zegt:

    Ik zou Netanyahu aanraden toch eerst even te overleggen met Rutte.
    Met Rutte ?
    Ja zeker, want ik hoorde vanmiddag dat Rutte van Netanyahu “eist” dat hij gevechtspauzes in Gaza inlast teneinde humanitaire hulp te kunnen geven aan de Palestijnen.
    Rutte, onze “Staatsman” bemoeit zich met een “oorlog op leven en dood”.
    Deze Rutte, niet in staat om de door hemzelf veroorzaakte problemen in NL op te lossen, denkt zich iets te kunnen veroorloven waarvoor hij véél te klein is.
    Burgemeester van Madurodam is nog te hoog gegrepen voor deze mietsnut.

    Geliked door 9 people

    • Alice zegt:

      Netanyahu: ‘Who the fuck is Roette?’

      Geliked door 2 people

    • Marijke zegt:

      Man, man, man…. Rutte heeft echt geen idee! De Israeliërs knokken voor hun bestaan! Je zou denken dat onze geschiedenisleraar wel zou weten dat dit niet de eerste keer voor ze is en dat ze constant op hun hoede moeten blijven. Wat een verstand! Misschien moet Rutte eens met die Holblos (o.i.d.) gaan praten, dan weet hij waar hij mee te maken heeft. Die laatste heeft overigens eerste zelf alles gedaan wat god verboden heeft en nu is hij supervroom. Zo werkt dat bij veel moslims. De mannen dan he.

      Geliked door 1 persoon

    • Harry zegt:

      De opmerking van advocaat Job Knoester , dat Rutte een psychopaat is ,
      heb ik vorige week kunnen toetsen aan een overzicht van de aandoeningen die bij die diagnose hoort .

      HET KLOPT VOLLEDIG ,

      Ik heb zo’n figuur in mijn omgeving , nu ik het beter snap , heb ik daar afstand van genomen .
      En nog steeds blijkt dat de diagnose volledig correct is .

      Beetje stom lachen en alles van je af laten glijden .
      En dat blijkt nu toch maar weer , met deze uitingen !
      De omhooggevallen niksnut die op onverklaarbare wijze weet te blijven zitten , ondanks alle onkunde , incompetentie en onontkenbare leugenachtigheid .
      Ons hele land naar de donder geholpen en hij stroomt gewoon door !
      Een half a4-tje vol crisissen en geen één opgelost !

      In wat voor debiele wereld zijn we beland ?

      Geliked door 5 people

    • Harry zegt:

      Prima reactie , Karton !

      Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    Het moet eens doordringen dat alle inwoners van het voormalige “Palestina” per definitie Palestijnen zijn, en dat dit ALLE inwoners van het huidige Israël EN Jordanië omvat.
    Er waren dus ooit Joodse Palestijnen en Arabische Palestijnen, en beide groepen hebben, ongeveer een eeuw geleden inmiddels, door de Volkerenbond (de huidige VN) een gedeelte van Palestina toegewezen gekregen, waarbij de Jordaan als grens functioneerde.

    Zodoende behoort het gedeelte van Palestina ten westen van de Jordaan de Joden toe, en het gedeelte van Palestina ten oosten van de Jordaan de Arabieren.
    Dit IS de “twee staten oplossing”, en het zooitje in de Gaza strook en op de Westelijke Jordaanoever woonachtige Palestijnse Arabieren dat zich de nep titel “het Palestijnse volk” heeft toegeëigend bezet dus gewoon land dat eigendom is van de Joodse Palestijnen en hen dus gewoon niet toekomt.

    En dat is slechts het begin van het hele affront, dit zooitje claimt namelijk ook nog eens al de rest van het de Joodse Palestijnen toekomende grondgebied, en pleegt al een halve eeuw lang de ene na de andere bloeddorstige terroristische aanslag op de Palestijnse Joden.
    Vroeg of laat komt dan eens de dag dat het allemaal wel mooi genoeg geweest is, en die dag was 7 oktober 2023.

    Sinds die dag is het wel klaar met “het Palestijnse volk”, waarvan al meer dan een halve eeuw lang een overweldigende meerderheid genocide op de Joodse Palestijnen nastreeft, en die, voordat de Palestijnse Joden terug begonnen te meppen, massaal de door Hamas uitgevoerde beestachtige martel verkracht en moordpartij met meer dan 1000 Joodse slachtoffers vierden, als ze er al niet persoonlijk aan deelnamen.
    Het “Palestijnse volk” heeft gewoon haar bestaansrecht verspeeld, en dient gewoon geruimd te worden gelijk de walgelijke beesten die zij zijn.

    Geliked door 2 people

    • droevige mof zegt:

      Dat klopt allemaal, Israël heeft gelijk. Maar de handhaving van dit recht is nu het grootste probleem. Netanyahu heeft niet voldoende steun in zijn eigen land, de regering Biden zit al in de verkiezingscampagne en handelt alleen tactisch, ze is onbetrouwbaar, de BRICS-landen verschuilen zich achter een geveinsde neutraliteit, de EU-leiding in Brussel is pro-Palestijns, individuele EU-staten plus Groot-Brittannië zijn declamatorisch pro-Israël, vooral Duitsland en Nederland, maar ze kunnen en willen niet langer effectief helpen omdat de oorlog in Oekraïne hen militair en financieel heeft uitgeput. Maar tegelijkertijd steunen beide landen de Palestijnen en wordt de bevolking via de staatsmedia op één lijn gebracht.
      De militaire tegenstanders van Israël zijn geen kamelendrijvers, vooral Hezbollah is sterk en met Iran op de achtergrond. Turkije is niet afhankelijk van de NAVO als het om Israël gaat en Erdogan zal tegen Israël vechten als dat nodig is.
      Het ziet er niet goed uit, ik zeg het niet graag.

      Like

      • Ravian zegt:

        “De militaire tegenstanders van Israël zijn geen kamelendrijvers”

        Dat klopt, maar een modern leger is het ook niet, EN ze zijn zwaar in de minderheid, EN Gaza is gemakkelijk te isoleren.
        Verder is de geopolitieke situatie momenteel uiterst complex, waarbij allerlei landen gewoon niet openlijk voor hun mening uit kunnen komen, om geen ‘bondgenoten’ te verliezen.

        Zo is Israël officieel vóór Oekraïne, om de VS bondgenoot niet tegen de schenen te trappen, maar leveren ze Oekraïne dus wel geen wapens.
        En Rusland is officieel vóór de Palestijnen, om bondgenoot Iran niet tegen de schenen te trappen, maar daadwerkelijke acties tegen Israël ondersteunen dat doen ze niet.

        Vervolgens is er dan de situatie in de Arabische wereld zelf nog, die volledig tussen de Soennitische en Sjiitische kampen verdeeld is.
        Daar zijn ze dus allemaal vóór de Palestijnen, totdat een van die twee kampen daar strategisch voordeel uit lijkt te gaan behalen.

        Op de achtergrond komen de verkiezingen in de VS er aan, met een potentiële winnaar die vóór Israël is en niets met het corrupte Oekraïne en de oorlog tegen Rusland heeft.
        En tot slot kan de oorlog in Oekraïne op elk moment afgelopen zijn, omdat Oekraïne zowel militair als politiek op het randje van de afgrond balanceert.

        De geoploitieke kaarten konden dus sowieso eens zeer spoedig opnieuw geschud gaan worden…
        En in de tussentijd hebben de Palestijnen net zoveel kans tegen Israël als de Oekies tegen Rusland…

        Geliked door 1 persoon

  4. Svalbard zegt:

    Over welke “palestijnse” gebieden hebben we het hier?
    Er wordt ook op het journaal van NPO of RTL4 altijd weer gesproken over bezette palestijnse gebieden. Ik snap niet waar ze dat vandaan halen, want er zijn ten eerste helemaal geen palestijnse gebieden, simpel, omdat er geen palestijnse staat is, en ook nooit heeft bestaan. Er is gemeten naar het internationale recht ook geen sprake van bezette gebieden, wel van heroverde gebieden.
    Helaas begrijpt men bij zowel NPO als RTL4 het internationale recht niet, maar ook de geschiedenis, daar moeten ze voor terug naar de schoolbanken.
    Maar het kan nog erger, want ook de UN (United Nothing!) blijkt geen verstand van internationaal recht te hebben.
    De Volkenbond was de voorloper van de Verenigde Naties, en als opvolger van de Volkenbond moesten alle uitspraken en besluiten van de Volkenbond worden overgenomen.
    In april 1920 hield de Volkenbond een conferentie in San Remo.
    Tijdens deze Conferentie van San Remo zijn juridisch bindende en onherroepelijke beslissingen genomen. Deze moesten door de VN worden overgenomen
    Waar ging het om? Het mandaatgebied Palestina, dat na de Eerste Wereldoorlog door de Britten werd bestuurd, werd bestemd voor een Joods Nationaal Tehuis, of in modernere taal, een onafhankelijke Joodse Staat. Dat was de uitkomst van de Conferentie van San Remo.
    Het Verdelingsplan van de VN in 1947 had dus geen rechtsgrond, omdat hier een deel van het Joodse land werd afgesplitst, want dit wilde men tot een onafhankelijke Arabische staat maken. Ook al accepteerden de Joden dit verdelingsplan, het was niet volgens het internationale recht, want dat gaat uit van het hele gebied voor een Joodse Staat.
    Na de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 en 1949, waren de gebieden Judea, Samaria en Oost-Jeruzalem door Jordanië bezet gebied, dat tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 door Israël werd heroverd.

    Geliked door 2 people

    • Ravian zegt:

      Correct, op één ding na.
      Het mandaat gebied Palestina was bijna drie keer groter dan het huidige Israël, en omvatte ook het huidige Jordanië.
      En dat gebied is destijds gewoon eerlijk verdeeld tussen de Joodse en Arabische inwoners.
      Het aan de Arabieren toegewezen gedeelte is toen Trans Jordanië gedoopt, wat de Arabieren later naar Jordanië ingekort hebben, omdat die originele naam, “aan de overzijde van de Jordaan” niet strookte met hun aanspraken op héél Palestina.

      Geliked door 2 people

  5. leeuw7 zegt:

    Oorlogsnieuws

    Nabij de stad Khan Younis in Gaza werd op vrijdag een groot militair trainingskamp gevonden, dat ook dienst deed als ontmoetingscentrum voor het Hamas-leiderschap. In het kamp werden naast een grote hoeveelheid wapens ook modellen van Israëlische pantservoertuigen en tanks aangetroffen. Alles was afgedekt met camouflagetentdoeken zodat het kamp vanuit de lucht onzichtbaar was.

    Premier Mark Rutte haalde zich de irritatie van velen in Israël op de hals toen hij tijdens een telefoongesprek over Gaza met zijn collega Netanyahu zei dat “het geweld tegen de Palestijnen aanzienlijk moest worden gereduceerd”. Rutte vertelde Netanyahu ook dat de gevechten in Gaza moeten stoppen om meer humanitaire hulp toe te laten. De irritatie over dit soort buitenlandse bemoeienis met de crisis in Israël neemt met de dag toe. Men schijnt niet te begrijpen wat 7/10 in Israël teweeg heeft gebracht en valt terug op oude patronen waarbij de oorlogen die Israël gedwongen is te voeren gereduceerd worden tot ‘humanitaire crisissen’. Op Facebook in Israël is er ook woede over de acties van voormalig minister Sigrid Kaag, die op een foto te zien was met een Hamas-vertegenwoordiger die haar kwam bedanken voor een gift van 13 miljoen dollar aan Gaza.

    Met dank aan Christenen voor Israël!!

    De Nederlandse demissionaire,levensgevaarlijke vaccinazi Mark Rutte en z’n boevenbende bemoeit zich ook al met de Israëlische strategie!!

    De demissionaire mafketel Mark Rutte (en z’n neonazistische entourage )is de laatste die z’n grote bek moet opentrekken tegen het moedige Israëlische leger!!

    Wie zwijgt stemt toe met de FAILED State Nederland!!

    Geliked door 1 persoon

  6. Blaffertje zegt:

    “Rutte, onze “Staatsman” bemoeit zich met een “oorlog op leven en dood”.”
    👍🏻 Karton.
    Dat stuk ellende heeft zijn land naar de kloten geholpen en gaat dan nu een staatsman met ballen vertellen wat die moet doen,?
    Wat een arrogantie.
    Pinokkio moet zich dood schamen.

    Geliked door 3 people

    • karton zegt:

      @ Blaffertje op 19-1-2024 om 22.59 u.
      Deze psychopaat, Rutte dus, is zó met zichzelf ingenomen dat hij niet meer weet hoe zich dient te gedragen als piepklein, niets zeggend mannetje.
      Deze miskraam heeft de euvele moed op échte leiders als dhr. Orbán, Netanyahu, Wilders enz.
      “de les te lezen”, zou hij zélfs niet in de gaten hebben hoe belachelijk zijn gedrag is.
      Loopt dagelijks als een Paljas met een bekertje koffie, over straat in de richting van Psychiatrische Instelling “het Binnenhof” te Den Haag voor z’n dagelijkse psychische behandeling.
      Zoals je wellicht merkt, Woefje, ik heb een pest-hekel aan die vent.

      Geliked door 1 persoon

      • Blaffertje zegt:

        😘Kartonnetje.
        Een narcist heeft niet in de gaten dat hij zich belachelijk maakt omdat ze vreselijk met zichzelf zijn ingenomen.
        Daarom heeft hij ook geen partner.
        Met zo iemand is niet samen te leven.

        Like

  7. leeuw7 zegt:

    Als reactie op de beslissing van Trump heeft de pro-Palestijnse D66-minister minister Sigrid Kaag op vrijdag 20 januari 2018 bekend gemaakt versneld 13 miljoen euro hulpgeld aan de UNRWA over te maken als compensatie voor de beslissing van Trump. Naar aanleiding van deze gulle donatie bedankte de Palestijnse terreurbeweging Hamas op 22 januari 2018 Nederland voor hun bijdrage aan UNRWA. De donatie wordt door Hamas uitgelegd als steun voor Palestijnse jihad tegen Israël.Deze Kaag is getrouwd met de Palestijn Anis al-Qaq, een vertrouweling van de voormalige terreurmiljardair Jasser Arafat. Al-Qaq was namens de Palestijnse terreurorganisatie PLO ‘Onderminister van Planning’. Ook wijst Kaag in interviews op haar goede relatie met de Sji’itische doodscultuur Hezbollah in Libanon. De democratisch gekozen Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemt zij onder meer “een racistische demagoog”. Ook blijkt zij een voorstander te zijn van de anti-Israëlische boycotbeweging (BDS).(met dank aan mijn wijlen broeder in de Here Jezus ,Franklin ter Horst!!)

    De UNRWA is een incompetente, geldverkwistende anti-Israëlkliek

    Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 14 september 2017) (Laatste bewerking: 10 februari 2023)

    https://www.franklinterhorst.nl/De%20UNRWA%20is%20een%20incompetente%20geldverkwistende%20anti%20Isra%C3%ABl%20kliek.htm

    Nederland is wederom een hypocriet achterbaks land betreffende de noodzakelijke steun aan Israël!!

    Gezegend die u zegenen; en die u vervloe- ken, vervloekt!” Deze woorden moest de du- bieuze profeet Bileam uitspreken over Israël toen hij gegrepen werd door de Geest van God, je kunt het nalezen in Numeri 24.

    Ook de gewetenloze WEF vaccinazi Sigrid Kaag gaat ook anno 2024 gewoon door met het van overheidswege ondermijnen en destabiliseren van de veiligheid van Israël en de bevolking aldaar!!

    Wie zwijgt stemt toe met de corrupte gewetenloze FAILED State Nederland!!

    Like

  8. leeuw7 zegt:

    De onbetrouwbare,geldverslindende United Nonsens(=VN) gazant ,de terroristenvereerster Sigrid Kaag geeft waarschijnlijk de bevelen aan de demissionaire ,onbetrouwbare, oorlogshitsende, pathologische beroepsleugenaar Mark Rutte!!

    Premier Mark Rutte haalde zich de irritatie van velen in Israël op de hals toen hij tijdens een telefoongesprek over Gaza met zijn collega Netanyahu zei dat “het geweld tegen de Palestijnen aanzienlijk moest worden gereduceerd”. Rutte vertelde Netanyahu ook dat de gevechten in Gaza moeten stoppen om meer humanitaire hulp toe te laten. De irritatie over dit soort buitenlandse bemoeienis met de crisis in Israël neemt met de dag toe!! Waar bemoeien de schurken met Nederlandse signatuur zich mee??

    Hoeveel doden heeft de demissionaire WEF-vaccinazi-psychopaat Mark Rutte al op z’n geweten in de bloedige onnodige uitgelokte Oekraïne oorlog??

    Hoeveel ellende heeft de onbetrouwbare demissionaire Mark Rutte en z’n neonazistische entourage al in Nederland aangericht met behulp van het van overheidswege georganiseerde Corona bedrog ??

    Gaza zal tot de laatste islamitische,terroristische Hamas barbaar gezuiverd moeten worden,ja de prijs is verschrikkelijk hoog voor het ook nog steeds vasthouden van de gekidnapte gijzelaars!!

    Islam en vrede is een contradictie!!

    Een islamitische Palestijnse terreur staat is een project van en voor gestoorde idioten!!Werelwijd kunnen 1,6 miljard moslims deze absurde terreurstaat op hun buik schrijven!! Israël mag nooit en ten immer meer buigen voor de druk van de wereld!!

    Wij mogen ons voorbereiden op de wederkomst van ………………… op de olijfberrg!!??

    In Zacharia 14 zien we echter ook dat Jeruzalem eerst door een crisistijd heen zal gaan. De stad wordt veroverd en geplunderd (14,1-2). De HERE zal dan uittrekken tot de strijd tegen die volken (14,3). Zijn voeten zullen staan op de Olijfberg (14,4), maar dit is nog niet de uiteindelijke verlossing. Juist wanneer de HERE zijn voeten zet op de Olijfberg, zal deze splijten en de bevolking van Jeruzalem die is overgebleven (14,2b) zal vluchten als met de aardbeving in Uzzia’s dagen (14,4b-5a). Pas na die totale achterlating van Jeruzalem breekt de dag van de HERE aan: dan komt Hij met al zijn heiligen en dan breekt de dag aan van eeuwig licht en van levend water uit Jeruzalem. Dan zal Jeruzalem onbezorgd wonen (14,5b-11).

    Wie zwijgt stemt toe met de FAILED State Nederland!!

    Like

    • bobzelf zegt:

      keep on dreaming leeuw .KEEP ON DREAMING

      WANNEER WAS HET LAATSTE ??? TASBAARSTE BEWIJS DAN ??

      OP DE SONAI. MET KLOTEN WEER. EN NOODWEER EN STORM

      EN LIKSEM . EN DAN HOPEN DAT MOZES NIET ZELF HAD ZITTEN BIJTELEN IN DIE MARMEREN PLATEN ????

      ALS ZO’N KANJER ECHT ZOU BESTAAN EN DE ISRAELITEN WAREB N
      400 HELE JAREN IN EGYPTE GEWEEST .EEN GROTE ALL.IN VAKANTIE ??

      DAN HOE JE TOCH NIET ALS ZE EINDELIJK DOOR DE ZEE AANKOMEN IN DE WOESTIJN ??

      DAN LIGGEN DIE 15 GEBODEN TOCH GEWOON KLAAR. NETJES INGEPKT MET STRIK EROM HEEN

      STOP NOU EENS MET DIE LULVERHALEN NA 5000 JAAR ..

      GEEN DANK . IK LEG HET ALLEEN MAAR EFFE UIT ..

      GEHERSENSPOELD IS ZELFS ALS UITLEG NIET GOED GENOEG.

      OOM EFFE OP DE TROMMELS EN BAZIJNEN WAT RONDJES JERICHO DOEN ??

      Like

      • leeuw7 zegt:

        De droom zal met 100 procent zekerheid uitkomen!!
        Het is fijn om tegen de stroom in te zwemmen,veel zuurstof met weinig mensen onderweg!!

        Like

  9. dutchess43 zegt:

    Moet nou verdorie altijd die bijbel erbij gehaald worden????
    Is de onvoorwaardelijke steun van dit blog niet voldoende?
    Krijg altijd kippenvel van die vrome bijbelspreuken.
    De here Jezus en al zijn heiligen komen niet/ nooit, anders waren ze bij zóveel onrecht er toch allang geweest?

    Like

Plaats een reactie