LIJFEIGENSCHAP

(Door: A.S.)

Lijfeigenschap is de situatie dat iemands lichaam wordt beschouwd als het eigendom van de heer (landsheer, heerser) van een bepaald gebied. Het is een vorm van horigheid die de slavernij dicht benadert. Het kwam in de Europese middeleeuwen veel voor.” (Wikipedia) Heden is er geen sprake meer van lijfeigenschap in een bepaald gebied, maar van mondiaal lijfeigenschap. Koningin Máxima is lid van het bestuur van het rentmeesterschap van het World Economic Forum. Een systeeminitiatief voor het vormgeven van de toekomst van financiële en monetaire systemen van het WEF.

Daarnaast is zij sinds 2021 lid van een samenwerkingsinitiatief om de wereldwijde digitale inclusie te bevorderen, met als doel om tegen 2025 1 miljard mensen via digitale platforms te verbinden met essentiële diensten zoals gezondheidszorg, onderwijs en financiën.

Koningin Máxima heeft tijdens een bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds in oktober 2022 in Washington gepleit voor het invoeren van een programmeerbare digitale munt, waarmee de overheid het gedrag van burgers volledig kan controleren.

Hoewel er veel kritiek op haar is, doet zij dat vanuit haar positie als assistente/medewerkster aan het wereldomvattend lijfeigenschap. Dat wereldwijde lijfeigenschap delen wij met onze Surinamers die met ons opnieuw lijfeigenen zijn sinds wij het volledige beheer over HET, en dus ONS lichaam aan de grootste misdadigers in de geschiedenis overdroegen.

Op 1 juli 2023 vertelde jokkebrok de koning bij de nationale herdenking slavernijverleden in het Oosterpark in Amsterdam dat “de ketenen zijn verbroken, echt waar!” Ten behoeve van het WEF-World-Serfdom (Wereld lijfeigenschap) keurde de koning op 17 januari 2024 de meelworm-hamburger die de lijfeigenen van het WEF en consorten te eten voorgeschreven zullen krijgen. De EU heeft al toegestaan krekelpoeder in brood te verwerken.

Het is geen toeval dat in Nederland uitgerekend het jaar 2024 is uitgeroepen tot herdenkingsjaar van de slavernij. De bedoeling is dat wij dit jaar, gezamenlijk met onze Surinamers, omkijken naar een slavernijverleden, opdat wij ons mondiale lijfeigenschap niet als zodanig ervaren. We beseffen het niet, maar stapje voor stapje zullen we ons lijfeigenschap en de onteigening van bezittingen gewaar worden.

De koning sprak tijdens de herdenking van het slavernijverleden deze woorden: “Een medemens zien als koopwaar waarover je naar goeddunken kunt beschikken. Als een willoos werktuig om winst mee te maken. Dat je kunt vastketenen, verhandelen, brandmerken, afbeulen, straffen, straffeloos doden zelfs.”

Die woorden doen het gezonde verstand denken aan de huidige distributie en handel in kinderen en geslachtscellen, aan de kinderfabrieken, aan de kinderslachthuizen en de promotie van pedofilie.

Door:
A.S.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op LIJFEIGENSCHAP

  1. Julia zegt:

    Daar weet het koningshuis alles van. De voorouders van de huidige koninklijke familie hebben minstens een half miljard euro verdiend aan de Nederlandse kolonies, waar slavernij wijdverbreid was. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook de Staat verdiende op allerlei niveaus geld aan de kolonies en de slavernij. Dan zullen we het maar nog niet hebben over zijn Argentijnse schoonvader het fijne heerschap. Hij was staatssecretaris en minister van Landbouw in het regime van dictator generaal Jorge Videla en het verleden van opa Bernhard. Ik mag toch aannemen dat die zogenoemde koning al het half miljard uit de erfenispot heeft gehaald om de nabestaanden van de slaven waar hij graag excuses voor maakt heeft uitgekeerd. Hou toch op moet een weldenkend mens enig respect hebben voor de Oranjes die de betaalslaven miljoenen per jaar kost. Afschaffen die Oranje komedie die geen enkele feeling hebben met eigen land en volk.

    Geliked door 1 persoon

  2. Gerrit zegt:

    Bij zijn bezoek aan Indonesië sprak de Koning daar de regering niet aan over het ophijsen in stukken van Nederlandse oorlogsschepen. (Slag in de Javazee.1942)
    De bemanning kwam om in de schepen. Het ging hier om het metaal uit winst bejag.
    Bij het bezoek aan Zuid-Afrika sprak het Koningspaar niet met Afrikaners met
    oude Hollandse afkomst. Die hadden hiertoe zelfs voorstellen gedaan bij de Ambassade. Geen reactie. Want stel je voor dat dan de “Plaasmoorde” ter sprake zouden komen. Deze man blijft ver weg van moeilijke onderwerpen.

    Geliked door 2 people

  3. hw.rademaker zegt:

    slavenij project middeleeuwen
    horigheid en lijfeigenen
    nieuwe stijl
    ik denk dat N.L de proeftuin wordt de kartel jongens moeten op de staart getrapt worden
    zodat de leeg geroofde boeren ook weer bestaans recht hebben
    de eu is ook van de partij herorganiseren
    katrijntje een schop onder haar hol
    ik vraag mij af wat voor eed maxima afgelegd heeft
    zonder toestemming achter de schermen meewerken aan de ergste vorm van onderdrukking op kosten van de bevolking
    als deze deksel opgelicht wordt vormen zich wel hele donkere wolken boven het konings huis

    Geliked door 1 persoon

  4. Ravian zegt:

    “Het kwam in de Europese middeleeuwen veel voor.”

    Lijfeigenschap was een vorm van slavernij en is in Nederland pas in 1798 afgeschaft.
    Das nogal ruim na de middeleeuwen dus.
    Maar dat past natuurlijk niet lekker in het door links gepromote “slavernij verleden plaatje”, waarbinnen enkel ‘zielige’ zwartjes slaven waren.

    Nederlanders hebben, net als alle andere blanken, net zoveel onder slavernij geleden als die ‘zielige’ zwartjes.
    En de grootste en smerigste slavenhouders in de geschiedenis zijn, met een ruime voorsprong, de Arabieren.

    De blanken zijn daarentegen degenen die de slavernij wereldwijd afgeschaft hebben, waardoor slavernij tegenwoordig grotendeels beperkt is tot die delen van de wereld waar de blanken het niet voor het zeggen hadden.

    Like

Plaats een reactie