Lavrov waarschuwt voor een escalatie tussen Rusland en de VS

(Vertaling: E.J. Bron)

De VS ondersteunen de Oekraïne met een hulppakket van $ 61 miljard. Deze beslissing zorgt in het Kremlin voor beroering. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov (foto), heeft in een videoboodschap gewaarschuwd dat het Westen daarmee de “gevaarlijke rand” van een oorlog met Rusland zou hebben bereikt. Daarvoor had een woordvoerster een vergelijking getrokken met de oorlogen in Vietnam en Afghanistan.

De VS en de NAVO zouden zijn land “een strategische nederlaag willen toebrengen”, aldus Lavrov. Een directe militaire confrontatie tussen de beide atoommachten zou “catastrofale gevolgen” kunnen hebben.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken noemde de westerse atoommachten de “hoofdsponsors van het criminele regime van Kiev”. Hun optreden zou “de omvang van de nucleaire bedreiging” vergroten.

Bovendien sprak Lavrov van een “openlijk vijandige anti-Russische politiek” van de VS. Om het conflict op te lossen, zou “de agressieve uitbreiding van de NAVO naar het oosten” gestopt moeten worden.

Onlangs had het aanbod van de Poolse president Andrzej Duda om NAVO-atoomwapens in zijn land te laten stationeren voor extra spanning gezorgd. Rusland heeft daar al met een waarschuwing op geregeerd.

Bron:
weltwoche.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Lavrov waarschuwt voor een escalatie tussen Rusland en de VS

  1. koddebeier zegt:

    Het Westen is bankroet oorlog zien ze als de enige uitweg !!!

    Vooral de haantjes slaan de oorlogstrom; VS, VK, Frankrijk en Polen !!

    Deze idioten willen niet inzien dat ze deze oorlog gigantisch zullen verliezen !!

    Like

  2. Lee zegt:

    Hoeveel rode lijnen hebben ze nu al overschreden? Een waarschuwing werkt alleen als je ook de daad bij het woord voegt. Ik vind de timide reacties van de kant van rusland dan ook hilarisch inmiddels. Blaffende honden bijten blijkbaar toch niet. Hij lijkt wel op die inlichtingen officier van S. Hoessein. Ook erg grappig!

    Like

  3. Elst zegt:

    De VS voert nu eenmaal een gevecht op leven en dood. De overwinning op Rusland moet er komen want anders rest er niets anders dan junkstaat VS. Er rest Rusland niets anders dan versneld alles te geven om de Oekraine binnen de kortste keren te bezetten en uit te gummen. Praten helpt niet meer want dan wordt het gevecht in de Oekraine alleen maar moeilijker. Stoppen met praten en zo verantwoord mogelijk vechten om de eigen troepen te beschermen tegen onbezonnen aanvallen.

    Like

Plaats een reactie