Griekenland: EU sluit in geval van nood de grenzen

Je gelooft het nauwelijks. Een commissie van bureaucraten uit Brussel en de EU-landen houdt zich kennelijk bezig met plannen voor de herinvoering van grenscontroles. Echter niet om de bevolking eindelijk te beschermen tegen de toenemende criminaliteit of massa-immigratie, nee, men vreest de noodtoestand in Griekenland:

In de Europese Unie worden op het hoogste niveau theoretische modellen opgesteld over welke effecten een ineenstorting van Griekenland op de veiligheidssituatie in de EU zou kunnen hebben. “Er is in de commissie al een discussie gaande over hoe men de grenzen zou kunnen sluiten in het geval van het uitroepen van de noodtoestand”, werd uit commissiekringen bevestigd. “Alle landen bereiden zich op zo´n mogelijkheid voor”.

Nadere bijzonderheden werden niet genoemd. Enerzijds vreest men dat er bij een chaos in Griekenland grote sommen geld illegaal naar het buitenland worden gesluisd en dat de criminaliteit in het land zou kunnen toenemen. Anderzijds is Griekenland in de EU op dit moment het middelpunt van de migratie, die verloopt via Turkije en de Middellandse Zeeroute.

In het elf miljoen inwoners tellende landen bevinden zich meer dan een miljoen migranten. Het aantal illegalen is groot. De EU heeft via haar grensagentschap Frontex de druk op Athene om de grenzen beter te beveiligen enorm verhoogd. In het noorden werd de grens naar Turkije bijna veranderd in een vesting.

De noodplannen zouden een “zeer hachelijke zaak” zijn, zei een expert in Brussel. Men zou met het oog op de principiële betekenis van de binnenmarkt en de open binnengrenzen wel tweemaal over zulke plannen nadenken. Formeel zou het sluiten van de grenzen door de Schengen-partners geen probleem vormen – heel anders dan bij de eveneens bediscussieerde uittreding van Griekenland uit de eurozone, waarin in de EU-verdragen niet is voorzien en daarom juridisch en technisch uiterst onzeker zou zijn. Maar in het Schengen-verdrag bestaat daarvoor een duidelijke procedure.

Eerst zou duidelijk moeten zijn welk niveau van bedreiging er bestaat. “Aangrenzende landen” zouden in geval van gevaar voor de openbare orde en veiligheid uit zichzelf en met onmiddellijke ingang 30 dagen de grenzen kunnen sluiten, dus opnieuw personen- en goederencontroles invoeren. Deze periode kan met een maand verlengd worden. Daarna zou vermoedelijk de EU-ministerraad over het verdere optreden moeten beslissen.

Over een hervorming van de Schengen-overeenkomsten met meer bevoegdheden om te coördineren voor de Europese Commissie wordt al een jaar lang heftig gediscussieerd. De ministers van binnenlandse Zaken houden vast aan nationale invloed.

Dat in geval van nood tijdelijke grenscontroles goed functioneren, is in de zomer aangetoond bij de terreuraanslag van Anders Breivik in Noorwegen: Zweden sloot destijds binnen enkele uren de grenzen. Dat was immers werkelijk een noodgeval in Zweden! Men vergeet helemaal, dat twee weken geleden ook Spanje vijf dagen lang grenscontroles aan de grens met Frankrijk heeft ingevoerd, toen de Europese Centrale Bank in Madrid bijeenkwam!

Overigens, alle stemmen, die al minstens een jaar geleden al deze scenario´s hadden aangekondigd, werden destijds afgedaan als samenzweringshippies!

Bron:

http://sosheimat.wordpress.com/2012/05/30/griechenland-eu-macht-im-ernstfall-grenze-dicht/

Auteur: derpatriot

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Griekenland. Bookmark de permalink .

23 reacties op Griekenland: EU sluit in geval van nood de grenzen

 1. Piet zegt:

  Geweldig. Decennia heeft het geduurd om Europa te herstellen van de gevolgen van WO II. In no time wisten dezelfde socialisten alles weer de vernieling in te helpen.
  Barosso, Rompuy, Ashton, al die gekken wil ik zien hangen.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Samenzweringshippies?
  leuke term. 🙂

  Ik kan me herinneren dat we zo rond kerst en de jaarwisseling bijna een ban hadden op NWO en conspiracy.
  Het was allemaal ‘toeval’ en een ongelukkige samenloop van omstandigheden……toch?
  En niks geen verborgen agenda’s, alles netjes volgens democratische weg besloten. Er waren alleen wat domme mensen aan de macht. Maar, hoe vreemd, nou er bankiers in wat landen de zaken regeren…is het er nog niet beter op geworden. We moeten zelfs nog meer dokken.
  Zouden dat ook al van die domme jongens zijn?

  Raar eigenlijk….al die domme jongens regeren al ik weet niet hoe lang de wereld….en nou ook nog zelfs landen. daar moet je toch echt wel dom voor wezen.

  Verrek, en daar weten wij helemaal niks van, ons is niks gevraagd, wij hebben ze nooit gekozen…toch. Zelfs Nigel was hoogst verbaasd, waar ze allemaal vandaan komen.

  Wanner en waar zouden ze dat dan toch democratisch besloten hebben en door wie zijn toch al die domme jongens gekozen? Bij stemming? van wie?

  Misschien wel aardig om eens terug te zien, hoe veel artikelen inmiddels een link met die duistere zaken hebben.

  De Rothschild- en Rockefeller-dynastieën hebben hun handen ineengeslagen, zo hebben de twee families zelf vol trots aangekondigd.

  Beleggingsmaatschappijen van beide internationale zwaargewichten worden samengevoegd. Dat meldt de Britse Daily Telegraph.
  RIT Capital Partners onder leiding van Lord Rothschild wordt voor 37 procent eigenaar van Rockefeller Financial Services.

  Reuben Jeffrey, Ere-directeur en oud-bestuursvoorzitter van Rockefeller & Co. David Rockefeller (96) zei: “Lord Rothschild en ik kennen elkaar al vijf decennia. De band tussen onze twee families blijft heel sterk. Ik ben verheugd Jacob en RIT als aandeelhouders en partners te verwelkomen in ons vermogens- en adviesbeheer.

  En daarnaast beginnen de onderhandelingen met Société Générale private banking, dat sinds 2008 het beheer voert over deelnemingen in het bedrijf.

  RIT Capital Partners PLC is een beleggingsmaatschappij in Londen met een eigen vermogen van naar schatting 1,9 miljard pond. De firma’s willen gaan samenwerken op het gebied van investeringsoplossingen en ‘andere gebieden van gedeelde expertise’ om de wensen van klanten en investeerders te bedienen.

  De deal komt voort uit een ontmoeting twee jaar geleden toen David Rockefeller Lord Rothschild introduceerde aan de algemeen directeur van Rockefeller & Co., Reuben Jeffrey.
  Jeffrey diende onder Bush als staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, is adviseur voor het Center for Strategic and International Studies (CSIS) en was jarenlang werkzaam voor Goldman Sachs.

  Zouden we toch nog een beetje wakker worden?
  Misschien,…maar dan toch van uit een droom in een nachtmerrie!
  De islam is de primaire strijd , maar de echte oorzaak zit bij de ‘elites’ die het geld hebben…..en daarmee de macht over de wereld en haar kuddes!

  Like

 3. Predictor zegt:

  De echte reden: De kapitalisten, die dit allemaal bij de oprichting van de EU hebben bekokstoofd, vrezen nu dat hun verworven en nog te verwerven kapitaal in gevaar komt (deze grootste groep graaiende mafioso heeft nl. bij de banken de dikste vinger in de pap!)
  De zgn. “noodplannen” dienen alleen om dit tegen te gaan; de escalatie van criminaliteit, die er al was vanaf de eerste dag dat de grenzen open werden gesteld, kan hun geen malle moer schelen!

  Like

 4. Linsky zegt:

  Misschien ook wel eens aardig om te beseffen dat sinds de crisis zo rond 2008 ontstond, er een ‘gebrek’ aan geld schijnt te zijn.? Ieder land en eljke burger heeft enorm te weinig en moet een steeds groter deel van de opbrengst van hun arbeid inleveren om ‘erger te voorkomen’.

  Toch is sindsdien de totale hoeveelheid geld die in omloop is niet verminderd. In tegendeel.!!!!

  Dat geld is dus niet ‘verdampt’, maar in andere handen overgegaan. Omdat 99,9% van de wereldbevolking een tekort ervaart, moet dat geld dus in handen zijn van de resterende 0,1%

  De crisis is dus per definitie in het belang van die ‘elites’!!!!

  Misschien dat we daar dan eens een antwoord in zouden kunnen vinden…over wat zij eigenlijk willen bereiken. Waarom knijp je met opzet de toevoer van energie (geld) dicht?

  Waarom is met al die honderden, nee duizenden miljarden aan hulp door de hele wereld heen, nergens ook maar één baan gecreëerd en één land gered?
  Waarom wordt ondanks alle geld en reddingen de crisis alleen maar steeds groter?

  Waarom laat je met OPZET de wereldbevolking creperen?

  Like

 5. nederlands verzet zegt:

  @Linsky zegt:
  Waarom is met al die honderden, nee duizenden miljarden aan hulp door de hele wereld heen, nergens ook maar één baan gecreëerd en één land gered?
  Waarom wordt ondanks alle geld en reddingen de crisis alleen maar steeds groter?
  ———————————————-
  best linsky je denk toch niet dat die linkse socialisten hun fouten zullen toegeven.
  zij zullen hum collaboratie doorzetten, wan zij willen een linkse wereld dictatuur.
  zo niet dan zullen zij alles vernietigen .

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @linsky, het zijn duizenden miljarden die uitgegeven zijn, en zoals U zegt het gaat er niet beter door. Hier moet echt meer aan de hand zijn, en ook ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er een deal is tussen de elite, over de gehele wereld. Het lijkt mij een scenario voor een wereldregering, waarin we slechts nog slaven zullen zijn.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Lees net op ESEVIER, dat de Europese Commissie bang is voor de NEDERLANDSE verkiezingen.
  Hebben we nog meer BEWIJS nodig om aan te tonen dat de EUSSR een DICTATUUR is, voor mij is het wel duidelijk, voor mij een STEM TEGEN de regenten in DEN HAAG en de COMMUNISTEN van het POLITBURO BRUSSEL!

  Like

 8. friki zegt:

  Ongelooflijk, stem PVV. Is er nog hoop?

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Natuurlijk is er een ons kent ons groep in de wereld. Het is voor mij onbegrijpelijk dat een (tijdelijke) minister daar aan meedoet. Wat beweegt hem/haar?
  Snoepen uit de grote kleverige honingpot? Of is het gewoon een dik betaalde baan in de toekomst.

  Like

 10. Linsky zegt:

  Theodoor;
  Natuurlijk juist vooral omdat ze er maar tijdelijk zitten, na de rotzooi die ze hebben getrapt, krijgen ze een lekker pensioentje en zitten voor de rest van hun leven op rozen, en hoeven zich nooit te verantwoorden voor de ellende waar ze het volk in hebben gestort.
  Da’s het leuke van ’t systeem. je besteelt ‘wettelijk’ de mensen, en daarna geef je als er teveel weerstand is, de scepter door aan anderen, zodat die hetzelfde kunnen doen alleen noemen die het dan anders. Een soort van oude wijn, maar dan in nieuwe zakken. 😦

  Like

 11. Henk Schroemges zegt:

  Het moet voor de uitgebuite en eeuwig belazerde en vernederde bevolking indertijd toch een mooie tijd zijn geweest toen het valbijl tijdens de Franse revolutie nagenoeg geen rust kende en men manden tekort kwam om de koppen in op te vangen.
  Zou zo’n tijd ooit nog eens terugkomen?
  Men zegt wel dat de geschiedenis zich steeds herhaalt.
  Hoop dit toch nog mee te mogen maken.
  Er zijn momenteel gegadigden genoeg aan te wijzen die voor dat bijltje in aanmerking komen.

  Like

 12. nederlands verzet zegt:

  @Theodoor zegt:
  beste Theodoor
  ik denk dat het niet alleen het goed betaald baantje is .
  maar macht .die linkse collaborateurs willen macht lees 1984 van George Orwell
  en je zult het merken dat het boek pressies aansluit op deze tijd .
  big Brother lezen als Europa
  . . . ___

  Like

 13. holycrab zegt:

  Goed voorbeeld : TONY BLAIR (socialist)
  Verdient nu 2 miljoen pond per jaar over de ruggen van alle gestorven soldaten in oorlogen begonnen onder valse voorwendselen. (net zoals Libie, Egypte en nu Syrie en Iran)
  www. thetruthseeker.co.uk

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, zo werkt het inderdaad. Ik durf de stelling hier te verdedigen, dat als ieder kamerlid-man of vrouw- hoofdelijk aansprakelijk zou kunnen worden gesteld, voor de rotzooi wat ze maakten en maken, dan kregen ze NIEMAND om in de 2e Kamer plaats te nemen! We hebben geen democratie, we hebben baantjesjagers en profiteurs in Den Haag zitten, de enkelen die wel opkomen voor de burger en nederland uiteraard uitgesloten. En iedereen weet welke klojoos en partijen ons de laatste 40 jaar hebben gepiepeld!

  Like

 15. Linsky zegt:

  Tom, helaas niet alleen in Nederland hè, het is ziekte verspreidend ongedierte wat zich over de gehele aarde heeft voortgeplant!

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, ja net als de “builenpest”, in de Middeleeuwen. Tja, ik kan wel de mede scribenten begrijpen die pleiten voor “bijltjesdag”, maar als 12 september “gehaktdag”zal worden voor de kunduz-kliek, zal ik al een beetje blij zijn. Patriotten denk aan uw keuze 12 september!

  Like

 17. Linsky zegt:

  Bilderbergers willen euro ten koste van alles in stand houden

  Global Warming bedrog gebruikt voor eerste vorm van planetaire wereldregering – Globalisten besluiten wie de Amerikaanse verkiezingen zal winnen: Obama of Romney
  Het feit dat de Republikeinse presidentskandidaat Willard ‘Mitt’ Romney (inzet) is vernoemd naar de Mormoonse oprichter van de Marriott hotelketen is mogelijk een aanwijzing dat hij in november de presidentsverkiezingen gaat winnen.

  Vanaf vandaag vindt in het ongekend zwaar bewaakte (2)Westfields Marriott Hotel in Chantilly, Virigina (VS)(foto) de jaarlijkse Bilderberg conferentie plaats. Belangrijkste onderwerp: de financiële crisis in de eurozone. De globalistische machtselite wil ten koste van alles voorkomen dat Griekenland uit de eurozone treedt, omdat dan een kettingreactie dreigt te ontstaan die de hele eurozone kan doen instorten. En daarmee zou het tientallen jaren oude plan om het Europese eenheidsproject uiteindelijk over de hele wereld uit te vouwen en een wereldregering op te richten in duigen vallen.

  In 2009 pochte voorzitter Étienne Davignon nog dat de euro het geesteskind is van de Bilderberg groep. Dit jaar is EU president Herman van Rompuy één van de belangrijkste aanwezigen op de jaarlijkse conferentie (1). Hij en zijn medeglobalisten zullen plannen opstellen om te zorgen dat niets de oprichting van de al zolang in voorbereiding zijnde Nieuwe Wereld Orde in de weg zal staan. Hiervoor zullen de komende jaren ook de allerlaatste restjes vrijheid, soevereiniteit, democratie en zelfbeschikkingsrecht van de landen in Europa worden vernietigd, zodat alle macht in Brussel wordt geconcentreerd.,

  Al 20 jaar is één van de belangrijkste middelen om de mensheid gedwongen te verenigen het op deze site al vaak besproken Global Warming bedrog, de daaraan gekoppelde Co2- en milieubelastingen en het misleidende concept van ‘duurzame ontwikkeling’.

  Het ook door Nederland ondertekende ‘Agenda 21’ programma van de Verenigde Naties is daarom eveneens een onderwerp op de huidige Bilderberg conferentie (4). ‘Agenda 21’ voorziet in een forse welvaartsreductie van de Westerse landen door hen torenhoge Co2-, milieu- en energiebelastingen op te leggen.

  ……verder:
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=660053&r=1&tbl_archief=&

  Like

 18. Lucky9 zegt:

  De Nederlandse kiezer heeft op 12 september 2012 een historische verantwoordelijkheid.
  Voor of tegen de islamofiele dictatuur om slechts één voorbeeld te geven.
  De pro’s en de contra’s moeten nu goed overwogen geformuleerd en openbaar gemaakt worden.
  Eens de vakantie-uittocht begonnen is, is het daarvoor veel te laat.

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  De VVD begint alweer met slijmen naar de KIEZER. Nu, is er zo een nep-liberaal Dijkhoff in de 2e Kamer, die grote woorden gebruikt tegen VOLKSCOMMISARIS OLLI REHN, omdat die zich nu bemoeit namens het POLITBURO met onze hypotheken. Maar let op, deze DIJKHOFF heeft overal met de andere NEP LIBERALEN van de VVD VOOR gestemd wat het monster EU betreft.
  Neen, VVD de kiezers laten zich niet meer zo “bezeiken”.

  Like

 20. Theodoor zegt:

  Ja Tom Hendrix ,

  De VVD heeft de vorige verkiezingen belazerd met hele mooie punten voor Nederland te benoemen…….. en wat hebben ze gedaan, GEWOON 180 graden draaien, daar trap je toch nooit weer in!
  Ik niet meer, nooit meer, het moet maar eens afgelopen zijn met de mooie praatjes.

  Like

 21. Tom Hendrix zegt:

  @Theodoor zo is het maar net. Ik heb begrepen dat het kort geding tegen de Staat verloren is door Geert Wilders. En gelooft U maar dat de kunduz gangsters vreselijk veel lol hebben nu. Het zal nu aankomen op 12 september. Stem TEGEN de eurofiele partijen!

  Like

 22. Columnist zegt:

  De NWO zal stuklopen op de burgeroorlog in Syrië. Als de Bilderbergers zich niet bekeren tot mijn godsdienst, zullen zij eeuwig branden in de hel. Dit profeteer ik, en als Profeet heb ik recht op hun dochters. God bestaat, en de hel is eeuwig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s