Verontschuldiging? Ja, graag! Maar dan goed!

Screenshot_12

(Door: Henryk M. Broder – Vertaling: E.J. Bron)

Wat ik zo-even vanaf veilige afstand  te horen krijg, willen de woordvoerders van de islamverenigingen in Duitsland een verontschuldiging van de “Bild-Zeitung”, de Springer-uitgeverij en de rest van de wereld voor een commentaar van Nicolaus Fest in de laatste “Bild am Sonntag”.

“Ik ben een religievriendelijke atheïst. Ik geloof niet in een god, maar het christendom, het Jodendom en het boeddhisme storen me ook niet. Alleen de islam stoort me steeds meer. Ik stoor me aan de enorm disproportionele criminaliteit van jongeren met een islamitische migratieachtergrond. Ik stoor me aan de tot doodslag bereide verachting van de islam voor vrouwen en homoseksuelen. Ik stoor me aan gedwongen huwelijken, ´scheidsmannen´, ´eermoorden´. En antisemitische pogroms storen me zó zeer, dat ik daar geen fatsoenlijke woorden voor kan vinden om te omschrijven. Dan vraag ik me af: Is religie een integratiehindernis? Mijn indruk: niet altijd. Maar bij de islam vermoedelijk wel. Daarmee zou men bij asiel en immigratie nadrukkelijk rekening moeten houden! Ik heb geen geïmporteerd racisme nodig en datgene waarvoor de islam anders nog staat, heb ik ook niet nodig.”

Met deze zinnen zou Fest de islam beledigd hebben, wat in zoverre al vreemd aandoet, omdat “dé islam”, zoals de woordvoerders van de islamverenigingen in Duitsland ons steeds opnieuw verzekeren, helemaal niet bestaat. Waarom moet iemand zich dan voor de belediging van iets verontschuldigen dat helemaal niet bestaat?

Maar laten we aannemen dat “dé islam” toch bestaat. Dan wordt zijn beeld de laatste tientallen jaren maatgevend bepaald door terreurdaden, eermoorden, bloedbaden onder rivaliserende stromingen, geweld tegenover minderheden in de eigen landen, stenigingen van plegers van overspel, ophangen van homoseksuelen, pogroms op christenen, fatwa´s tegen ketters, Boko Haram, ISIS en de voortdurende neiging tot beledigd zijn. Het is heel goed mogelijk dat dit niet de ware islam is, maar dan moet de ware islam toch een keer het woord nemen en iets tegen diegenen ondernemen die hem constant verkeerd interpreteren. Dat zou eens een keer iets nieuws zijn en het zou de levenskwaliteit en de levensverwachting in de islamitisch gedomineerde landen enorm verhogen.

Als er echter al sprake is van een verontschuldiging, dan aan ons, omdat wij gedwongen worden ons bezig te houden met een ideologie die in de 7e eeuw is blijven steken; omdat we onze tijd ermee verspillen over “eermoorden” te discussiëren en steeds opnieuw het verschil tussen “cultuur” en “civilisatie” uit te leggen; omdat wij ons ervoor moeten rechtvaardigen dat we minirokken en bikini´s mooier vinden dan boerka´s en niqaabs; en omdat we het accepteren dat wildvreemde mensen ons voor iedere vlucht betasten, alleen omdat een of andere gek een rechtstreekse vlucht naar de 72 maagden geboekt zou kunnen hebben.

En omdat we het nu toch over verontschuldigingen hebben. Heeft zich ooit al eens iemand uit de kring van de eeuwig beledigden verontschuldigd voor een fatwa van ayatollah Khomeini of zich in ieder geval van gedistantieerd, bijvoorbeeld van deze:

A man can have sexual pleasure from a child as young as a baby. However, he should not penetrate. Ih he penetrates and the child is harmed, then he should be responsible for her subsitence all her life. The girl, however would not count as one of his four permanent wives. The man will not be eligible to marry the girl’s sister.  

Yes! That’s what’s on an Ayatollah’s mind.

Bron:
www.achgut.com
Auteur: Henryk M. Broder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

15 reacties op Verontschuldiging? Ja, graag! Maar dan goed!

 1. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  7e eeuw? Meer 2500 jaar voor Christus. Allah = Baal

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Er zijn al zoveel woorden over gesproken maar de linkse zogenaamde elite, wat dat dan ook maar mag zijn, heeft het mohammedisme bijgezet in hun ere galerij.
  Wil je van de moslims af dan moet je ook van het zieke linkse wereldbeeld af.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Kijk, het laatste artikel was ècht wat vreemd en vaag gesteld, maar zó herken ik Henryk M. Broder weer: Glashelder en van A tot Z de waarheid!
  Trouwens, die stelling aan het eind was dus van wijlen Khomeini…..
  Gadverdamme, wat een pervers zwijn was het toch ook, om alleen al aan die mogelijkheid te dènken!
  Des te blijer ben ik, dat die hysterische wijven destijds zijn uitvaart tot zo ’n onwaardige vertoning hebben gemaakt! Compleet nààkt lag die vent, voor het oog van de hele wereld, dankzij de TV, en dat was dan ook de enige pose, die die ouwe smeerlap pàste!
  Zó moeten we ons hem herinneren; hem en de hele Godverdomde Islam!

  Like

 4. cat zegt:

  Madness , krankzinnig. Excuses? Ik ga niet meer reageren, t’is te belachelijk.

  Like

 5. Vederso zegt:

  Broder zet mooi op een rijtje wat er mis is met de islam, namelijk: moord en doodslag.

  Like

 6. Arriën zegt:

  Geweldig dit betoog, slaat precies de spijker op de kop. Echter, leugens zijn toegestaan bij de islam, een aftreksel van de meester van de leugen, genaamd lucifer of satan. We zullen zien hoe alles gaat lopen de komende tijden….

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  De islam is niet meer of minder dan een perverse DOODSCULTUS!

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Dit is op vanhetgoor herblogden reageerde:
  Een 100% raak stuk in de richting van de islam, door Henryk M. Broder, vertaald door E.J. Bron.

  Like

 9. vanhetgoor zegt:

  Dit is een waarheid als een koe! En er is geen speld tussen te krijgen. De islam is geen religie maar een mentaal overdraagbare geestesziekte.

  Het verstand komt met de jaren, en het komt maar heel erg langzaam, velen hebben reeds ingezien dat de islam gelijk staat aan het fascisme, het willen uitmoorden van de tegenstander ZONDER die tegenstander met zinnige argumenten de baas te kunnen. De islam is uitermate zwak, het is een miezerig zootje. Er is een besef dat de islam ziekelijk is en het meeste overeen komt met misdadige geestelijke afwijking, dat besef groeit maar heel er beperkt. Alleen mensen die door die bedrieglijke façade heen kijken kunnen het zien. De islam is een misdaad tegen de menselijkheid.

  Er moet aan gewerkt worden om meer mensen goed te informeren over de werkelijke doelen van de islam. Dan kunnen de misdadigers die zich met de islam bezig houden eindelijk opgenomen worden in een kliniek voor geesteszieken.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Om de islam en de islamieten te beledigen hoef je weinig moeite te doen !!

  Like

 11. Auke zegt:

  Fijn dat hij een religie-vriendelijke atheïst is. Hij brengt het, alsof dat een pluspunt is, want het atheisme is namelijk, volgens de atheïsten dan, “neutraal”. Ik zie wel vaker atheïsten zich beroepen op hun, totaal niet op feiten gebaseerde, sprookje. Atheïsme is namelijk niet iets om trots op te zijn, zeker niet na Mao, Stalin, Lenin, Kim il Sung, Castro en Hitler en meer van dat soort door het atheisme gedreven ideologen. Allen “links” dat wel.
  Kom eerst maar eens met bewijs dat de God van de Bijbel niet bestaat. Dat kan een atheïst niet, des al niet te min gaat de gemiddelde atheïst er van uit dat zijn wereldbeeld de enige juiste is. En dat dus alle religies gelijk zijn; simpelweg bedenksels van mensen. Dat dit een onjuiste kijk is op de wereld, is te verwachten. Aan de vrucht herkend men de boom en het atheisme is een van de meest giftige, alleen de vrucht zelf ziet er prachtig uit en smaakt opperbest. Alleen al het gegeven dat er logica bestaat geeft al te denken, zeker voor een echte atheïst. Logica is niet een materialistisch gegeven, maar speelt zich af op een ander niveau, het geestelijke. Een atheïst gaat er vanuit dat alles door toeval ontstaan is en dat betekend dat gedachteprocessen gebaseerd zijn op toevallige stroompjes in zijn/haar hersenen. Dit betekend dat een atheïst zichzelf niet kan vertrouwen op wat hij of zij zegt. Het atheïstische wereldbeeld kent geen goed en kwaad, dat bestaat namelijk niet. Alleen voorkeur. Vandaar de akelige, maar heel mooi klinkende verhaal: alle culturen zijn “gelijk”. Dat hij/zij zich toch gevoel heeft voor goed en kwaad, heeft te maken met het gegeven dat het besef van goed en kwaad in het vlees geëtst is, aldus de Bijbel.
  Voor Jezus is het atheisme dwaasheid en heeft het atheisme meer van doen met allah die een drekgod of afgod is. Aan de vrucht herkend men namelijk de boom. En beide wereldbeelden hebben gezorgd voor onnoemelijk veel leed en doden.
  Voor de rest een goed stuk.

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  De tijd komt waarin de verderfelijke islam verboden zal worden komt nader en nader!!!

  Like

 13. Pingback: Taboebreuk: Grootste Duitse dagblad “BILD” wijst op verband tussen islamitisch terrorisme en de koran! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s