Redacteur van “Bild” noemt islam “integratiehindernis”

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

De plaatsvervangend hoofdredacteur van de “Bild am Sonntag” (BamS), Nicolaus Fest, heeft in een commentaar de islam een “integratiehindernis” genoemd. Hier had de hoofdredacteur van “Bild”, Kai Diekmann, openlijk kritiek op.

De BamS-auteur Nicolaus Fest schrijft: “Is religie een integratiehindernis? Mijn indruk: niet altijd. Maar bij de islam vermoedelijk wel. Daarmee zou men bij asiel en immigratie nadrukkelijk rekening moeten houden!” De islam “stoort hem steeds meer”. Fest heeft “geen geïmporteerd racisme nodig en datgene waarvoor de islam anders nog staat, heb ik ook niet nodig.”

In het commentaar staat: “Ik stoor me aan de enorm disproportionele criminaliteit van jongeren met een islamitische migratieachtergrond. Ik stoor me aan de tot doodslag bereide verachting van de islam voor vrouwen en homoseksuelen.” Verder schrijft hij: “Ik stoor me aan gedwongen huwelijken, ´scheidsmannen´, ´eermoorden´. En antisemitische pogroms storen me zó zeer, dat ik daar geen fatsoenlijke woorden voor kan vinden om te omschrijven.”

Hij noemt zichzelf in de tekst een religievriendelijke atheïst. Hij gelooft niet in een god, maar christendom, Jodendom of boeddhisme storen hem niet.

Diekmann: “Ik beschouw het commentaar als fout!”

Bij de Bild-redactie zelf is kennelijk sprake van onenigheid over de beoordeling van het commentaar van Fest. De hoofdredacteur van “Bild”, Kai diekmann, schrijft zondag op Twitter in een commentaar, waarin de Duitse parlementariër van de Groenen Özcan Mutlu Nicolaus Fest een “haatprediker” noemt: “Nicolaus Fest is geen haatprediker! Zijn commentaar van vandaag beschouw ik als fout!”

Maandag geeft Diekmann in een commentaar in de “Bild-Zeitung” zijn mening: “Wie een religie algemeen afwijst, plaatst zichzelf tegenover miljoenen en miljarden mensen, die in overweldigende meerderheid vreedzaam leven.” Onder de kop “Geen gegeneraliseerde oordelen over de islam!” noemt hij een gezamenlijk vredesgebed van Joden, christenen en moslims op zondag in Berlijn. “Precies zo zou religie zich moeten presenteren.” Tot welke god de gelovigen daarbij bidden, maakt geen verschil. “Bij ´Bild´  en Axel Springer is daarom geen plaats voor generaliserende, kleinerende uitlatingen tegenover de islam en de mensen die in Allah geloven.”

Politici eisen verontschuldiging

Volker Beck, politicus van de Groenen en kerkpolitieke woordvoerder van zijn fractie, twitterde: “Ik vind dat ´Bild´ zich voor het commentaar bij alle moslima´s en moslims moet verontschuldigen!”

Niema Movassat, parlementariër van “Die Linke”, neemt in zijn kritiek op de tekst van Fest de verslaggeving van de “Bild-Zeitung” van de afgelopen dagen over antisemitisme mee: “´Bild´ start een campagne tegen Jodenhaat. Maar wie antisemitisme bestrijdt met het aanwakkeren van haat,…”

Fest nam na de kritische reacties op zijn commentaar het woord op Twitter: “Heerlijke shitstorm! Blijkbaar vinden velen homofobie, antisemitisme & eermoorden volledig in orde.”

Bron:
www.pro-medienmagazin.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Populisme", "Religie van de vrede", "Verrijking", antisemitisme, Appeasement, Censuur, Criminaliteit, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Groenen, homofobie, Hypocrisie, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

25 reacties op Redacteur van “Bild” noemt islam “integratiehindernis”

 1. Vederso zegt:

  Het is zo ongebruikelijk dat iemand in de MSM van z’n wrevel blijkt geeft, dat het wel meteen moet opvallen.

  Like

 2. Marc Bouwman zegt:

  Tja, dit is het begin van de dansende poppen: losse individuen binnen de politiek ‘correcte’ gemeente die zich beginnen te emanciperen. Natuurlijk zal de Groene, uit de islamitische gemeenschap afkomstige, Mutlu zich distantiëren van Fest. Dat Mutlu niet in staat is zichzelf af te vragen in hoeverre hij nu werkelijk geïntegreerd is, verbaast mij niet. Sterker, Mutlu zal niet weten waarin hij zich geïntegreerd heeft, namelijk in het politiek ‘correcte’ denken van een selecte groep autochtone burgers, die duidelijk het belang van het eigen volk uit het oog verloren heeft.

  Sommigen van jullie zullen bij diverse van mijn commentaren opgemerkt hebben dat ik de politiek ‘correcten’ sinds kort tussen aanhalingstekens plaats. Aanvankelijk omschreven wij ons, tegen de heersende moraal in, als “politiek incorrect”. Dat gold natuurlijk als een geuzennaam. Onze tegenhangers omschreven van de weeromstuit als “politiek correcten”. Zaak is natuurlijk dat deze “politiek correcten” allesbehalve ‘correct’ zijn, zomin als wij politiek ‘incorrect’ zijn.

  Ik vind dat nu de tijd gekomen is de ‘politiek correcten’ voortaan inderdaad tussen aanhalingstekens geplaatst moeten worden. Om duidelijk te maken dat hun mening juist niet door de beugel kan.

  Like

 3. 4sjun zegt:

  Ook bij Trouw liep ooit een Jaffe Vink rond voordat de krant zich weer nagenoeg geheel politiekcorrect liet gelden. Misschien kan Nicolaas Fest iets nieuws beginnen als de druk van verplichte witwassing van islam (http://bit.ly/1nytB0B) te sterk wordt?

  Like

 4. Cathja zegt:

  Ik sta helemaal achter de uitspraken van de heer Fest. Hij is iemand die niet alles wat er misgaat met de integratie voor zoete koek slikt, maar het openlijk in de krant zet. Het zal hem vast niet verbazen dat er politici over zijn uitspraken heen vallen, en zelfs eisen dat hij excuses maakt aan de moslims en moslima’s.
  Hopelijk geeft hij geen gehoor aan deze drammers. De waarheid moet en mag gezegd worden, want…, vrijheid van meningsuiting. Moslims zeggen veel ernstiger dingen, maar dan kijken ‘die Groenen’ weg.
  Het is in Duitsland net zoals in Nederland.

  Like

 5. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Iedere Christen die deelneemt aan een gebed samen met Moslims moet een schop hebben. Wie het verschil niet weet tussen Allah en God, is geen echte Christen.

  Like

 6. Islam = nazisme: http://bit.ly/159JZbR
  Dus: hoezo mogen we de islam niet haten?

  Like

 7. Driek zegt:

  Diekmann heeft het over een gezamenlijk vredesgebed van Joden, christenen en moslims op zondag in Berlijn. “Precies zo zou religie zich moeten presenteren.

  Die man is gek. Ik zie me daar toch Joodse mensen met een keppeltje of gebedsriemen tussen dat mohammedaanse tuig.

  En Volker Beck, politicus van de Groenen en kerkpolitieke woordvoerder van zijn fractie, vindt dat ´Bild´ zich voor het commentaar bij alle moslima´s en moslims moet verontschuldigen!’

  Vandaag geef ik het even op.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  In aanmerking genomen, dat al deze commentaren recentelijk gegeven zijn, kan men niet anders dan zo ’n Diekmann, Beck, Movassat en wat dies meer zij bestempelen als wegkijkers van de ergste soort.
  Vooral het commentaar van die Diekmann slaat alles:”Miljoenen en miljarden, die vreedzaam naast elkaar leven….” Kennelijk totaal niets meegekregen van de demonstraties in de verschillende steden en landen, de afgelopen dagen. En dan vooral: Hoe die verliepen!
  Wat een schandelijk gebazel voor een Hoofdredacteur, zelfs al is het er een van zo ’n kletsblad als de “Bild!” (Om precies te zijn: Bild am Sonntag, maar dat is er aan gelieerd.) Die zou toch beter moeten weten! Of n ee, niet natuurlijk: De Linkse pers…..
  Maar tegen de achtergrond van de recente gebeurtenissen blijven zulke uitspraken belachelijk en onwezenlijk. Daarom trekt die Fest zich er natuurlijk ook niets van aan.
  En gelijk heeft hij!

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Altijd heeft de islamofiele kortzichtige meute het over die miljoenen moslims die vreedzaam leven. Als goed lezer maak ik dan ook op dat Dhr. Fest niets gezegd heeft over al deze miljoenen geboren moslims. Dhr. Fest heeft het over de islam. Een ideologie die zich heeft weten te vermommen als religie. Hier heeft hij 100% gelijk in. De islam is binnen het hele integratie proces inherent een enorm storende zender en helaas in honderdduizenden gevallen een zender die integratie absoluut onmogelijk maakt. Het is de ideologie die gelovigen (beter gesproken over miljoenen die gehersenspoeld zijn) zelfs verbiedt te integreren. Dit verbod staat duidelijk omschreven in meerdere verzen en ook mag de gelovige moslim geen andere wet boven zich dulden dan de wet van Allah die zijn weerslag heeft gevonden in de sharia. Elke gelovige moslim heeft als geloofsplicht alle democratisch verworven wetten en bepalingen te ondermijnen en af te wijzen. Als zij de democratische wetten al accepteren dan is dat slechts een voorlopig accepteren totdat ze in aantal sterk genoeg zijn en een poging kunnen wagen het seculiere democratische systeem omver te werpen. De essentie van de islam is wereldheerschappij waarin de moslim de meester is en de Jood en Christen de onderdanige die hoofdelijke belasting moet betalen om voorlopig nog gedoogd te worden. Een moslim die definitief seculiere wetten aanvaard is de facto geen moslim meer.

  http://logicfreezone.wordpress.com/2013/12/15/het-sprookje-van-de-gematigde-moslim/

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Chapeau, Nicolaus Fest. Echter dit is nog zwak uitgedrukt.
  De aanhangers van dit zogenaamde geloof passen helemaal niet in een westerse samenleving net als hun broeders en zusters uit donker Afrika die meestal het zelfde ‘geloof’ aanhangen maar buiten dat, er nog meer barbaarse zeden en gewoonten er op na houden .

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  Dhr. Fest heeft volkomen gelijk, de Islam is niet meer of minder dan een DOODSCULTUS. Maar gelijk komen de RODEN, GROENEN en GUTMENSCHEN uit hun holen, om schande te spreken over hetgeen Dhr. Fest naar buiten heeft gebracht, wat niet meer is dan de WAARHEID. Maar over deze waarheid mag niet meer gesproken worden!

  Like

 12. cat zegt:

  Mesut Ozcan, ach ja ein Turkische moslim bei dem Grunen!! Moslim infilteratie tot aan de Duitse Parlement. Zo n reactie is van hem te verwachten. Haatzaierij: nog zo n neo woord van de linkse woordenschat. Ja , islam is als: wat Winston Churchill ooit ze: “Islam is like a rabbies in a man”.

  Like

 13. cat zegt:

  Angola is NOG NU TOE, het enige land waar de Islam bij de wet verboden. Kan je zeggen wat je wilt over de donkere Afrika, maar op het punt van de Islam hebben ze de wijste beslissing genomen. Islan, Koran bij de wet verbieden. In heel de EU. Zo moeilijk is het niet. Er zijn zoveel punten dat het in strijd is met de mensenrechten. Paar goede advokaten is genoeg. Laat de Internationale Gerechtshof in Den Haag maar over de ideologie van de Islan neerbuigen en beslissen. Islam uit het hokje van religie verplaatsen naar: verboden organisatie. Ten strijdig met het Westen. Dan volgt het rest.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cat: 16.07. uur. Dat klopt wat U zegt, maar dat gaat in Nederland nooit lukken, de macht van “de rode linkse kerk”, de goedmensen, en de D66 rechtsspraak zal dat nooit toelaten! Deze verraders laten eigen volk nog eerder doodvallen!

   Like

 14. Mr Talkie zegt:

  Maandag geeft Diekmann in een commentaar in de “Bild-Zeitung” zijn mening: “Wie een religie algemeen afwijst, plaatst zichzelf tegenover miljoenen en miljarden mensen, die in overweldigende meerderheid vreedzaam leven.” Dat is knap om dat zo te zeggen,maar als hij mij 1 land te wereld aan kan wijzen waar Moslims wonen en daar geen geouwehoer is dan krijgt hij van mij elke week een kratje bier gratis ( van een goed merk ) die man heeft vergeten z`n pillen te nemen en is daarom de weg helemaal kwijt…misschien een suggestie laat hij eens een paar maanden in de Gaza gaan wonen…eens kijken wat hij er dan van vind…

  Like

 15. Kraftavilqa zegt:

  “Integratiehindernis” dat vind ik wel een mooie. Omdat hij de afschuwelijke waarheid over pislam schrijft zou Fest zich moeten verontschuldigen tegenover het mohammedanengespuis, dachutnie!

  Like

 16. Roger Catrysse zegt:

  Kritiek op de islam is verboden maar zij mogen bijna zonder kritiek alle ongelovigen , christenen enz de kop afsnijden waarschijnlijk in naam van de linkse democratie

  Like

 17. Jan zegt:

  Vanuit Washington dit bericht, nu het schranzen en vreten is afgelopen:

  Statement by the President on the Occasion of Eid-al-Fitr

  In the United States, Eid also reminds us of the many achievements and contributions of Muslim Americans to building the very fabric of our nation and strengthening the core of our democracy

  http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2014/07/27/statement-president-occasion-eid-al-fitr

  Like

 18. Yvonne van Cleef zegt:

  Vreedzaam naast elkaar leven???Waar dan?De heer Fest is een verademing!Waarom mag je niet benoemen wat er mis is?Net zoiets stoms als onschendbaarheid voor sommige “hooggeplaatsten”.Gewoon een vrijbrief om niet te hoeven deugen!

  Like

 19. Pingback: Verontschuldiging? Ja, graag! Maar dan goed! | E.J. Bron

 20. Jan zegt:

  33 van de 44 wereldwijde terroristische groeperingen zijn islamitisch

  Abu Nidal Organization (ANO)
  Abu Sayyaf Group (ASG)
  Al-Aqsa Martyrs Brigade
  Al-Shabaab
  Ansar al-Islam
  Armed Islamic Group
  Asbat al-Ansar
  Aum Shinrikyo
  Basque Fatherland and Liberty (ETA)
  Communist Party of Philippines/New People’s Army
  Continuity Irish Republican Army (CIRA)
  Gama’a al-Islamiyya
  HAMAS
  Harakat ul-Jihad-i-Islami/Bangladesh (HUJI-B)
  Harakat ul-Mujahideen
  Hizballah
  Islamic Jihad Union (IJU)
  Islamic Movement of Uzbekistan
  Jaish-e-Mohammed
  Jemaah Islamiya (JI)
  Al-Jihad
  Kahane Chai (Kach)
  Kurdistan Workers’ Party (PKK)
  Lashkar e-Tayyiba (LT)
  Lashkar i Jhangvi (LJ)
  Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE)
  Libyan Islamic Fighting Group
  Moroccan Islamic Combatant Group
  Mujahadin-e Khalq Organization
  National Liberation Army (ELN)
  Palestine Liberation Front – Abu Abbas Faction
  Palestinian Islamic Jihad – Shaqaqi Faction
  Popular Front for the Liberation of Palestine
  Popular Front for the Liberation of Palestine-General Command
  Al-Qa’ida
  Al-Qa’ida in Iraq (Tanzim Qa‘idat al-Jihad fi Bilad al-Rafidayn)
  Al-Qa’ida in the Islamic Maghreb (AQIM)
  Real IRA
  Revolutionary Armed Forces of Colombia
  Revolutionary Nuclei
  Revolutionary Organization 17 November
  Revolutionary People’s Liberation Party/Front
  Shining Path
  United Self-Defense Forces of Colombia

  Duidelijk is dat de islam hen in bloeddorstige monsters, kannibalen, maniakken en hersenloze zombies verandert

  Like

 21. Pingback: Taboebreuk: Grootste Duitse dagblad “BILD” wijst op verband tussen islamitisch terrorisme en de koran! | E.J. Bron

 22. Pingback: VIDEO Nicolaus Fest: Waarom ik mezelf beken tot de AfD? | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s