Uitspraak: Amsterdam moet asielzoekers bed, bad en brood bieden

Screenshot_15

(Door: Marije Willems)

Amsterdam moet met onmiddellijke ingang nachtopvang, een douche, ontbijt en een avondmaaltijd bieden aan asielzoekers. Dat heeft de voorzieningenrechter van de Centrale Raad van Beroep vanochtend besloten.

De uitspraak heeft tot gevolg dat ook andere gemeenten per direct noodopvang voor uitgeprocedeerden moeten gaan bieden. De rechter heeft in de uitspraak rekening gehouden met de gebleken mensonwaardige omstandigheden in de Vluchtgarage en de situatie van diegenen die op straat leven.

Het Europees Comité voor de Sociale Rechten oordeelde eerder ook al dat er in Nederland een basisopvang – bed, bad en brood – moet zijn. Toch wil Teeven de vergadering van het Comité van Ministers in februari afwachten voordat hij verdere maatregelen neemt. Tot die tijd moeten gemeenten die voorzien in winteropvang voor illegalen dit zelf betalen. Teeven wees eerder op de winterkouderegeling die in werking treedt zodra het vriest, waardoor er wel opvangmogelijkheden zijn.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
NRC.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Amsterdam, Immigratie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Uitspraak: Amsterdam moet asielzoekers bed, bad en brood bieden

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Bewijs geleverd. De hele RECHTSPRAAK in NEDERLAND in handen van de RODEN en uiteraard D66. Wel deze voorzieningen, voor gelukzoekers en uitvreters, en de eigen BEVOLKING mag stikken! Wat heb ik een hekel gekregen aan de politiek en rechtspraak/kromspraak in Nederland/ ABSURDISTAN!

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Compleet van de pot gerukt deze idiote uitspraken!! Welkom in fucking hotel Holland waar de eigen bewoners die in financieele problemen komen zomaar uit huis worden gezet en op straat getieft worden terwijl de “zielige” immigrant verwent gaat worden van de wieg tot het graf.
  Uit de EU met de hele tering zooi en die D666 rechters opgerot. Eigen volk eerst want er staan nog zo’n 3 miljard armoeilijers te wachten om in dit hotel (eh meer gezegd zwaar gestoorde open inrichting) te mogen aanschuiven!!!

  Like

 3. Cathja zegt:

  Alleen al in Amsterdam leven er dus 135 illegalen op straat. Deze mensen zijn uitgeprocedeerd, en dat betekent dat ze diverse procedures doorlopen hebben. Uitgeprocedeerd wil zeggen dat je je nergens meer op kunt beroepen, en dat je ook geen recht meer hebt op opvang, in de ruimste zin des woords. Je dient het land te verlaten.
  Ik begrijp niet dat er niet in een veel eerder stadium werk gemaakt is van uitzetting! Nu komt de winter er aan en mógen ze niet worden uitgezet. Hoewel, dat zou eigenlijk best kunnen, want het zijn voornamelijk mensen uit warme landen. Het is dus onwil van de illegaal en laksheid van de overheid. Samen met andere daklozen kost deze opvang de stad Amsterdam dus zowat 900.000 euro!
  Als er straks ‘van hogerhand’ besloten wordt dat de overheid in gebreke is gebleven, en wél de opvang had moeten betalen, dan krijgen ze nog tal van rekeningen te verwerken van alle gemeenten die op eigen kosten opvang hebben geregeld! Tel uit je winst! De belastingbetaler is hoe dan ook de klos.

  Per 1 januari 2015 krijgen we ook te maken met een nieuwe regel: niemand heeft dan meer RECHT op onderdak en voedsel! Dit ‘geinige’ plan komt uiteraard uit de koker van de PvdA. Dat zijn mensen die opkomen voor hun naasten, weet u wel? Ik mag toch aannemen dat deze regeling in eerste instantie voor de asielzoekers en illegalen gaat gelden? Het kan toch niet zo zijn dat wij, degenen die werken de schatkist vullen, daar alleen mee worden bedoeld?

  Het zou een zegen voor Nederland zijn als het socialisme een snelle dood zou sterven! We hebben inmiddels allemaal onze buik wel vol van het geld van anderen uitgeven en opmaken!
  Wie weet worden we nog voor het a.s. weekend verblijd met de val van dit geweldige kabinet!
  Dat zou de kers op de Kersttaart zijn!!

  Like

  • Driek zegt:

   Cathja zegt:Ik begrijp niet dat er niet in een veel eerder stadium werk gemaakt is van uitzetting! Nu komt de winter er aan en mógen ze niet worden uitgezet. Hoewel, dat zou eigenlijk best kunnen, want het zijn voornamelijk mensen uit warme landen.

   Ja, beste Cathja, maar ik weet nog, vorig jaar winter, toen mochten ze ook niet worden uitgezet. Over een jaar krijgen we weer hetzelfde verhaal. Die lui gaan niet meer weg, die krijgen straks een verblijfsvergunning en een sociale huurwoning.
   Die 900.000 euro zo beter besteedt kunnen worden aan oude mensen die deze wintermaanden thuishulp nodig hebben. Het is een fors bedrag waarmee je thuishulpen kunt betalen.Ik vind dit land een grote schande. Plaatsvervangend schaamrood stijgt mij soms naar de wangen.

   Like

 4. Sjaak zegt:

  EN WAT IS MET DE NEDERLANDSE THUIS EN DAKLOZEN ?
  IS DAAR OOK EEN AANWIJZING (BEVEL) VOOR UITGEGEVEN ?

  Like

 5. Rick zegt:

  Kunnen ze van dat “bad” geen douches maken!? 😉

  Like

 6. Hendrick M. zegt:

  Niets anders verwacht van een D66 rechter !

  Like

 7. Maria zegt:

  deed mee aan die test, waar ik het onterecht vind dat de stad amsterdam onderdak moet geven, waarom niet? Uitgeprocedeerden zet je terug op vliegtuig naar land van herkomst!!!
  rarara 67% was het niet met me eens en stemden positief om ze onderdak te geven…
  Tja dan zijn we uitgepraat niet, VEROORZAAK dan maar je eigen ondergang en eindig dan als zweden… waanzin gewoon… begrijp niet wat uitgeprocedeerden hier nog zitten te doen, laat staan dat je ze nog pampert ook nog. pfff moedeloos hopeloos is dit

  Like

 8. koloth zegt:

  Niks mee te maken, de EU is een illegale onderneming en heeft hier dus niks te vertellen.
  Het is beter voor hun eigen veiligheid dat ze opsodemieteren, vol is vol.

  Like

 9. Bas Koning zegt:

  Hebben Nederlanders ook recht op bad, brood en bed? Of hebben alleen buitenlanders dat recht?

  Heeft mijn oma bij wie de pis langs de benen loopt in het verzorgingshuis recht op een bad?
  Heeft mijn gekke oom die op straat zwerft deze kerst recht op een bed?
  Heeft mijn neef wiens huis onder water staat dankzij het mismanagement van deze regering recht op een stuk brood?

  Of moeten ze dan eerst buitenlander worden? Is er alleen geld voor het bed, bad en brood van NIET-nederlanders in Nederland?

  Ik zeg wel eens (voor de grap, maar de grap word steeds meer waarheid) dat wie een huis wil in Nederland het best zijn paspoort kan verbranden en zich als ‘Somalier’ bij de gemeente kan melden.

  Like

  • Jan zegt:

   volgens mij is het Europees arrest zo gesteld dat Nederland verplicht is elke inwoner van Nederland bed, bad en brood moet geven, dus ook de Nederlanders die niets hebben. Dat vind je echter niet terug in de nieuwsbericht, de 5 families die het nieuws verzorgen vinden dat zeker geen nieuws .

   Like

 10. johannes zegt:

  bed bad en brood,en wat geld en gratis ook nog wat te neuken soms?

  Like

 11. Claudia M. zegt:

  Q; Tot die tijd moeten gemeenten die voorzien in winteropvang voor illegalen dit zelf betalen.

  Nee, tot die tijd mogen de burgers van betreffende gemeente dat betalen! Tijd om ze over de gemeentegrens heen te jagen, maar bij voorkeur nog liever over de landsgrens!

  Like

 12. Joost Visser zegt:

  En voor autochtone daklozen is geen plaats, maar die hebben dan ook geen zieligheidsorganisatie achter zich staan gefinancierd met subsidies om te procederen.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Ik geloof in sprookjes!

  Like

 14. Nico Leiden zegt:

  Als dit inderdaad tot een dwingend recht gerekend kan worden dan zijn huisuitzettingen als gevolg van bijvoorbeeld huurachterstand in de regel onwettig. Dus……heel nederland kan stopppen met huur betalen.

  Like

 15. Avidia zegt:

  Ik ben kort en krachtig: illegalen hebben nergens recht op, ze Zijn hier illegaal: dus niet toegelaten, laat ze dan ook niet toelaten, waar is anders die wet voor??? Wegwezen ermee!!!!

  Like

 16. Avidia zegt:

  Vervolg; heeft mijn Zus die in een verzorging tehuis woont recht op prive? Nee, dat heeft zij niet. Zij zit daar door opstoking van haar z.g. vriendinnen die op haar bezittingen uit waren, ze zit onder de verplichte medicijnen, zonder dat ik en haar familie daar iets van wisten, kan dat????? Ja, dat kan! Het kan dat z.g. vriendinnen je laten opsluiten, ze zit onder de medicijnen omdat ze zich verzet tegen opsluiting, ik ben er kapot van, wat ik er ook tegen inbreng, het helpt niet, de aanklacht van die vriendinnen telt, niet onze tegenaanklacht. Alles is scheef, de linksen onder meer in die verzorgingshuizen kunnen niet zonder meer iemand opnemen zonder toestemming van een familielid of meerderen. Ik kan haar niet vrij krijgen, heb alles gedaan, die “vriendinnen” hadden het voor het zeggen, maar ondertussen is haar hele huis leeg geroofd, ik heb daar ook een aanklacht ingediend, maar die werd verworpen, omdat die flat leeg moest voor de volgende bewoner. . Ik geef het op, ik ga hier onderdoor, zoveel tegenwerping, waar is het gezond verstand gebleven bij onze rechters????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s