“De laatste Nederlander”, deel 3

Screenshot_17

(Door: Martin Bosma)

We hebben honderdduizend dingen te doen om een partij op te bouwen, maar in die hectische wereld van constant tijdgebrek maakt Geert een zeer principiële keuze. Hij wil aan alle belangrijke Kamerdebatten meedoen, plus deelnemen aan alle stemmingen. Dat betekent het voorbereiden van debatten, dus inlezen en een tekst schrijven. Dus zitten we tot diep in de nacht te studeren op, ik noem maar wat, de bv’tjes van minister Veerman als er een debat is over zijn boerenbedrijf in Frankrijk. Eenzelfde molensteen om onze nek vormen de stemmingen. Elke dinsdag stemt de Tweede Kamer over vele tientallen moties, op uiteenlopende terreinen, van verkeer tot landbouw- om maar twee zaken te noemen waar we geen verstand van hebben. Dat betekent inlezen of mensen bellen om advies.

Ik heb Geert vaak vervloekt om zijn beslissing aan alle stemmingen en belangrijke debatten mee te doen, maar achteraf  kan ik hem alleen maar gelijk geven. Het is een principieel kiezen voor de kern van het parlementaire werk – het is waar je voor bent gekozen. De latere neergang van Rita Verdonk wordt door velen geweten aan het verwaarlozen van haar taak als volksvertegenwoordiger. Kiezers zijn bereid je veel te vergeven, maar dat je niet eens namens hen debatten voert, wordt niet gewaardeerd. En terecht. We komen zelf met moties, maar die worden meestal  kansloos verworpen – 149 tegen 1. Twee moties halen het echter zowaar. De Kamer stemt in met het boerkaverbod en er zou een eind komen aan het procedurestapelen.

“Procedurestapelen” is het eindeloos starten van nieuwe procedures door afgewezen vreemdelingen. Na verloop van tijd komt er dan weer een generaal pardon en dan worden ze alsnog  “gewit”. De coalitiepartijen gaan zowaar mee. Beleidsmatig maakt dat helaas niet veel uit. Alle kabinetten Balkenende weigeren die moties uit te voeren.

Bij dit alles is er steeds een grote handicap, de zwarte wolk die constant boven ons hoofd hangt:  de veiligheidssituatie. In de nadagen van de moord op Theo van Gogh slaat de angst in Nederland toe. Mensen durven geen contact met ons te zoeken; of gesprekken gaan op het laatste moment niet door. Een lunch in een restaurant wordt al gezien als gevaarlijk en daarom afgelast. Meestal blijkt dan het thuisfront ophef te hebben gemaakt. Dat vreest blijkbaar dat een bezoek aan ons ontaardt in bloedvlekken op het tapijt. Zo zijn er veel mensen die afhaken. Talent, anders misschien doorgestroomd naar vertegenwoordigende functies in onze democratie, besluit niet mee te doen.

Mensen die ons wel helpen doen dat vaak alleen als hun anonimiteit gewaarborgd blijft. De mensen van het internetbedrijf  dat ons van een nieuwe site voorziet, inclusief een prachtig  content managementsysteem, doen dat op voorwaarde  van anonimiteit. Dus reizen we ’s avonds naar een plek ver in de provincie, op het moment dat het kantoor uitgestorven is, zodat het personeel niet doorheeft dat Geert en ik les krijgen in het bedienen van de website. Allemaal te begrijpen, maar het maakt ons het leven knap lastig. We moeten functioneren als een soort half ondergrondse verzetsorganisatie.

(Lees hier deel 1 en deel 2 van “De laatste Nederlander”)

Bron: “De schijn-élite van de valse munters”
Auteur: Martin Bosma

h/t Tom Hendrix

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PVV. Bookmark de permalink .

13 reacties op “De laatste Nederlander”, deel 3

 1. pieter zegt:

  tja, ik zou jullie graag een handje helpen in raad en daad Martin, als kleine zelfstandige heb ik praktijkervaringen waar jullie vast wel wat mee kunnen… maar ja, om als zelfstandige te overleven heb ik weleens onconventioneel moeten handelen en ik zou niet willen dat zoiets als een boomerang op de PVV terugkeert.
  Jammer want eigenlijk zou bijv. de 2e kamer als volksvertegenwoordiging een afspiegeling horen zijn van de samenleving ipv een verzameling wereldvreemde ambtenaren en leraren

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Ik nam en neem nog steeds mijn hoed af en maak een diepe buiging voor
  de enige Partij voor de nederlanders “”DE PVV “”

  GR. GEERT EN PUTIN DEURMAT , TEVENS PSYCHOPAAT , BOB

  Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Best boeiend wel zo’n glimpje op te vangen
  van ’t wel en wee van onze “Afgezanten”
  dat je maar zelden aan de grote klok ziet hangen,
  laat staan kunt lezen in nog ongekleurde kranten…
  .
  best boeiend Martin, waarvoor oprechte dank
  dit onbedreigd te kunnen lezen…knus en veilig op de bank !
  .

  Like

 4. Doornroosje zegt:

  Ik lees de artikelen van Martin Bosma, want ik vind ze waardevol. Je krijgt een kijkje , in waar je normaal niet bij stilstaat. Wat erg dat mensen angst moeten hebben om te zeggen dat ze iets voor de PVV doen.
  Wij zijn onze beste vrienden kwijt geraakt omdat we het voor Wilders opnamen met zijn minder Marokkanen. Ze maakten ons uit voor racist en erger. We waren daardoor erg van slag.
  We wisten natuurlijk wel dat ze alleen maar naar de éénzijdige berichtgeving van krant en TV keken. Alles wat wij zeiden was “een leugen of het viel wel wat mee” . Dan valt er niet meer te praten. Jammer.
  Maar angst hebben we niet. We hoeven ook niet meer bang te zij dat we geen baan kunnen krijgen. Wat we wel vrezen is de toekomst van ons kleinkind. Daarom stemmen we PVV.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Zulke “vrienden” ben je liever kwijt dan rijk, vind ik persoonlijk.

   Webmaster

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Doornroosje: 09.40. uur. Dat is zo herkenbaar, Doornroosje. Ook ik merk, dat zodra ik inga op de islam, men heel snel aankomt met: “ach, zo zijn ze niet allemaal ( de moslims)”. Of ze proberen zo snel mogelijk op een ander onderwerp over te gaan. Deze tweedeling is er DOOR DE ISLAM. Deze tweedeling is verschrikkelijk, maar we laten ons er niet door “uit het veld slaan”. We hebben vele mede reageerders, die aan ONZE KANT staan, en dat voelt goed, Doornroosje. Laten we pal blijven staan voor onze vaderlandsliefde. Groeten van deze mede-strijder.

   Like

 5. Doornroosje zegt:

  Dat is waar webmaster. Maar het was even wennen. 🙂

  Like

 6. Martha N zegt:

  Martin Bosma, bedankt voor het oplichten van een tikje van de sluier.
  Het is goed dat er wat meer informatie komt.
  Wij, de schrijvers/sters bij EJ staan zoals altijd achter de PVV er moet echter meer duidelijkheid komen voor de mensen die geen durvers zijn.
  Ja, bang zijn de meeste mensen. Bang je baan te verliezen. Bang voor het woord “discriminatie”, wij discrimineren immers…. Het is verboden om PRO Patria te zijn!
  WIJ de autochtonen worden aan alle kanten gediscrimineerd.
  Justitie is niet om de autochtone bevolking te helpen, die redt de boeven.
  Komma’tje verkeerd, deurtje open, foutje bedankt, weg crimineel…
  Gezondheidszorg: laten ze dit woord a.u.b. afschaffen, weg ermee, net zoals met de gezondheid

  Een vriendin schrijft aan mij, en DAT is de waarheid:
  >>>Mijn lieve vriendin Dory heeft gemantelzorgd, want de nazorg is hier in Nederland volledig uitgekleed. Waar je een jaar geleden nog 14 dagen naar een verpleeghuis ging als je alleen was, beperkt de zorg zich nu tot de Thuiszorg, die nog geen boterhammetje mag smeren.
  Het kwam erop neer dat ze naast me kwamen staan terwijl ik onhandig op een krukje mezelf zat te wassen in de badkamer, voor de veiligheid.<<<

  Dit is maar een top-je van de ijsberg ellende, U weet het ook. Veel Nederlanders echter vervolgen slaafs hun uitgesleten pad naar het einde!

  Like

  • Jaantje zegt:

   Toevallig sloeg ik gister terwijl ik mijn fiets neerzet voor de deur bij een cliënt een oude meneer gade die moeizaam liep of eigenlijk keek ik naar degene die ernaast liep ik wou er bijna naartoe lopen en zeggen dat ze net zo goed de man alleen kon laten daar ze te ver bij de man vandaan liep en amper oplette.
   Gelijk schoot me degene die mijn cliënt moest beoordelen jaren terug te binnen die deed precies hetzelfde en ondanks dat ik waarschuwde bleef die persoon op een meter afstand ernaast lopen gevolg was een valpartij midden op het zebrapad.
   Heb toen uitgelegd dat redzaamheid/mobiliteit beoordelen ook kon op een manier die valpartijen voorkomt want daarom heeft men namelijk een begeleider(ster) maar wat blijkt die lopen er ook een meter vandaan op advies.. stel je zou een oudje moeten opvangen die struikelt kan je door je rug gaan en dat kost ziekengeld dus gewoon laten storten op het beton….afstand houden en gadeslaan en gebeurd er iets ambulance bellen en de naam doorgeven dat is alles.
   Hebben nog nooit gehoord van voorkomen is beter als genezen.
   Ze weten en kunnen het niet.

   Like

 7. Edwin Lauxen zegt:

  Ik heb van Martin Bosma zijn gesigneerd boek gekregen De schijn-élite van de valse munters, daar ben ik erg blij mee, maakt veel helder en een dikke aanrader om het te lezen.

  Like

 8. Pingback: “De laatste Nederlander”, deel 4 | E.J. Bron

 9. Pingback: “De laatste Nederlander”, deel 6 | E.J. Bron

 10. Pingback: “De laatste Nederlander”, deel 7 | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s