‘Abbas is vredesengel’

Screenshot_10

VATICAANSTAD –  Paus Franciscus heeft president Mahmoud Abbas van Palestina een vredesengel genoemd. Abbas kwam op audiëntie bij de paus in Vaticaanstad. De twee spraken over het vredesproces tussen Israël en de Palestijnse gebieden. Dat meldde het Vaticaan zaterdag.

Het Vaticaan erkende woensdag met een verdrag Palestina als staat en verwierp daarmee kritiek van de Israëlische regering. Franciscus en Abbas lieten tijdens hun ontmoeting weten dat ze hopen op een rechtvaardige en langdurige vrede tussen Palestina en Israël.

Ook spraken de twee over de bestrijding van terrorisme in het Midden-Oosten en het bevorderen van de dialoog tussen verschillende geloven. De paus gaf Abbas een medaille met daarop een vredesengel om „de slechte geest van oorlog uit de weg te ruimen”. De moslim Abbas zal zondag bij de heiligverklaring van twee Palestijnse nonnen aanwezig zijn.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Driek)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", achterlijkheid, antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Heilige Land, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Moslims, Paus Franciscus, political correctness, propaganda, Rotzakken, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

39 reacties op ‘Abbas is vredesengel’

 1. reageerbuis zegt:

  De paus gaf Abbas een medaille met daarop een vredesengel om „de slechte geest van oorlog uit de weg te ruimen”. Dat wil zeggen dat Abbas juist te weinig doet om vrede te bereiken!
  Dat de paus Abbas een vredesengel zou hebben genoemd moet dan ook op een misverstand berusten.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Die redenering klopt helemaal, maar het is de vraag of die Paus zelf in staat is, zo ver door te denken:
   Waarschijnlijk ziet hij z’n geste slechts als een aanmoediging voor Abbas om “door te gaan op de ingeslagen weg.”
   Zo scherpzinnig-dubbelzinnig werkt dat Vaticaan niet; eerder eendimensionaal-simpel:
   Als de Paus het met iemands beleid niet eens is, weigert hij doorgaans hem te ontvangen, zó eenvoudig gaat het.
   Ergo is dit gewoon, wat het lijkt: Kontlikken. -Van de moslimwereld, wel te verstaan.

   Like

  • Jaan zegt:

   U zou inderdaad wel eens gelijk kunnen hebben. De vorige Duitse paus Benedictus was zeer zeker niet gecharmeerd van de islam. Deze paus is veel linkser. Het kan twee kanten opgaan.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Franciscus is gewoon een slinkse communist. Voor mij als katholiek deugt hij voor geen centimeter. Weg met die vent.

    Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Vertrouw nooit een vent in een jurk.

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Zolang er hoop is en/of geloof, zal ik nooit maagden ontmoeten of wie dan ook:

  Prophecy : Destruction of the Vatican

  Like

 4. toestroom zegt:

  Daarom kom ik ook nooit meer in de kerk het zijn homo’s.

  Like

 5. Joost Visser zegt:

  Dan heeft mohammed ook volgens de paus recht op een medaille.

  Like

 6. likoednederland zegt:

  Iemand die Jodenmoordenaars en nazi-oorlogsmisdadigers prijst, is een vredesengel?
  Het Vaticaan heeft nog niets geleerd van haar geschiedenis.

  http://likud.nl/2013/01/abbas-eert-nazi-oorlogsmisdadiger-en-andere-jodenmoordenaars/

  Like

 7. fleckie zegt:

  zo te zien op de ‘foto’, [elkaar grijzend, glimlachend aanzien , ] zijn het’ Geistesgenossen’,] een goed verstaander heeft maar een half woord nodig

  Like

 8. Cathja zegt:

  Als de paus een universitaire opleiding heeft gehad, zou hij toch flink wat Bijbelkennis moeten hebben. Er zijn tal van teksten (al ken ik ze niet uit mijn hoofd) waarin wordt gewezen naar de vijanden van Israël, en wat hun straf zal zijn als ze Israël zouden willen vernietigen. En wat is de bedoeling van Abbas? In elk geval is hij geen vredestichter. Hij gedraagt zich tegenover de paus als een lieftallig lammetje, maar hij is gewoon een schurk. Ik ben bijna geneigd de paus dezelfde ‘titel’ te geven!
  Wat is dat toch met deze paus? Hij is anders dan zijn voorgangers. Een slechtere keuze hadden de kardinalen niet kunnen maken! Deze paus lijkt me eerder een vijand dan een vriend van het christendom, gelet op zijn ‘vleiende woorden’ tegen Abbas, maar ook vanwege zijn houding richting de moslims/de islam.

  Men zegt dat deze paus de laatste paus is, en ik geloof het nog ook.

  Like

 9. Comsol zegt:

  Die Paus is een grapjas.

  Like

 10. Hendrik Morren zegt:

  Erkenning va een niet bestaande Palestijnse staat, een smerige steek in de rug van Israël.
  Hoop dat de katholieke mens zich hier massaal van distancieert!

  Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  De paus is een ” warlord” als je zoiets doet ben je van kwade wil.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Die ouwe Franciscus begint toch aardig dement te worden gezien z’n maffe uitspraken.
  Abbas een engel ??? met zwarte vleugels zeker !!

  Like

 13. Gert Jan Reitsma zegt:

  Lees WAAROM ISRAËL NIET MAG BESTAAN IN HET MIDDEN OOSTEN? van wijlen onze vriend Dr.Hans Janssen en je leest wat voor een engel Abbas echt is!! Zo’n engel wil je nog niet naast je sterfbed hebben!

  Like

 14. BertG. zegt:

  En er is nog niks veranderd.

  Kerken pasten in de Tweede Wereldoorlog dikwijls hun morele boodschap aan aan de nukken en grillen van Hitler, Stalin en Mussolini. De kerken richtten zich vooral op het handhaven van hun eigen positie.
  http://cult.thepostonline.nl/2015/05/16/kerken-dachten-in-woii-vooral-aan-zichzelf/

  Like

 15. Jean zegt:

  Die schijnheilige van Rome zakt elke dag met 2 treden. Respect moet men verdienen en dus gaat men niet met islamtuig in vriendschap om, islam is onze grootste vijand op aarde.

  Like

 16. Velen gaan er aan voorbij dat naast de islam ook het vaticaan een belang heeft in Jeruzalem.
  Sommigen die dat wel beseffen gaan daar zo ver in door dat zij stellen dat het vaticaan de islam heeft gesticht. De eerste vrouw van mohammed was Khadija; een weduwe die ‘christelijk’ was opgevoed. Zij zou mohammed hebben onderwezen in die leer. Maar mohammed wilde een eigen religie/ideologie voor de nakomelingen van Abraham via zijn zoon Ismaël en niet via Izaak.
  Niet geheel verwonderlijk zijn er daarom ook veel overeenkomsten in de ‘verhalen’ uit de Bijbel en de koran. Vanuit de Bijbel loopt de lijn van Abraham naar Izaak naar Jakob die later Israël genoemd werd en niet zoals beschreven staat in de koran; Abraham, Ismaël waaruit later mohammed kwam.

  In het heden maar zeer zeker in het verleden heeft de paus/het vaticaan al laten zien zeer geïnteresseerd te zijn in Jeruzalem en dan met name de Tempelberg.
  De eerste Kruistocht staat wel te boek als reactie op de islamitische gewelddadigheden in dat gebied (helaas wordt dat in de landen van het M-O niet zo onderwezen) de twee opvolgende Kruistochten hadden toch een ander karakter.
  Het doel zal wel hetzelfde geweest zijn (Jeruzalem bevrijden) maar de uitwerking totaal anders.
  De Tempeliers hebben behoorlijk huisgehouden onder de bevolking die daar toen leefde; de arabieren/moslims moesten er aan geloven maar ook de christenen en Joden.

  Natuurlijk hebben de knights Templars ook zaken gedaan die buiten de opdracht vielen. Maar het belang van het vaticaan om Jeruzalem te bezitten springt er bovenuit.

  -Even voor de goede orde; Het gaat hier om de plek waar Yeshua HaMassiach van heeft gezegd dat Hij daar terug zal keren.-

  De strijd om dat stukje grond gaat daarom iets verder dan zomaar een strijd om een stukje land.

  Vraag maar eens aan een moslim wat de belangrijkste plek is op aarde.
  Vraag het daarna eens aan een Jood of een christen.
  Vraag uzelf eens af waarom de naam van die plaats meer dan 700 x genoemd wordt in het ene religieuze boek en 0 x in het andere en dat de aanhangers van dat boek toch koste wat het kost dat stukje in haar bezit wil hebben.

  Abbas is helemaal geen vredesengel. Abbas is een instrument om dat stukje grond in bezit te nemen voor zijn godje/voor hun eigen slag volk of voor het vaticaan. Abbas was een leerling van Arafat wat weer een leerling was van Amin Al-Hoesseini, de grootmoefti van Jeruzalem, die lekker kon keuvelen met Hitler.

  Was het niet lachwekkend dat de grootste aartsterrorist ooit de Nobelprijs voor de vrede heeft gekregen?
  In dat licht moet je deze titel van het vaticaan ook zien.

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘IN DE MACHTSSFEER VAN DE ISLAM’, uit ‘EN ZIJ WERDEN VERSTROOID ONDER ALLE VOLKEN’. pag 144……UITG.LA RIVIERE en VOORHOEVE, ZWOLLE………………..
   In 632 sloot Mohammed voorgoed de ogen. Nauwelijks tien jaar later wapperde over de mooiste landstreken van Noord- en Noordoost-Arabie de vlag v.d. profeet. Bij hun eerste opmars hadden de krijgslieden v.d.Islam,toen zij de grenzen van het schiereiland overschreden, …PALESTINA…
   SYRIE en EGYPTE aan het machtige Byzantium ontrukt en in het Tweestromenland Babylonie bedwongen. Nog voor de Byzantijnen en Perzen tot bezinning waren gekomen,had de heilige oorlog onder de kreet ‘er is geen andere god dan Allah’! de wereldsituatie voorgoed veranderd.
   Ook de Joodse gemeenten van de Nijl tot aan de Eufraat waren plotseling aan nieuwe heersers onderworpen. …..In 638 valt JERUSALEM,…moslim-troepen veroveren de stad ,die door het Byzantijnse garnizoen hardnekkig werd verdedigd…Kalief Omar ibn al Katab [634-644]houdt met zijn krijgsscharen een triomfantelijke intocht. Voor de tweede maal nemen gelovige aanhangers en wereldlijk gezag van een aan het Jodendom ontsproten religie bezit van de heilige stad.
   OOK zij leggen beslag op de oude,eerbiedwaardige plaatsen. ……….Hoog op de oude…TEMPELBERG…moest ingevolge de wens van Omar een moskee worden gebouwd —
   als overwinningssymbool voor de Islam temidden van de vroegere ..HOOFDSTAD..van het Jodendom en van de heilige stad van het christendom. Omar zelf kwam er niet meer toe zijn plan te verwezenlijken. Pas een halve eeuw later liet kalief Abd-el-Malik [687-691] het practige koepelgebouw oprichten dat- als een v.d.belangrijkste getuigenissen v.d.islamitische architetuur- van alle omringende heuvelen zichtbaar, tot heden indrukwekkend boven het stadsbeeld van JERUSALEM.. uitsteekt–de beroemde Omar-moskee. …………..Onmiddellijk na de capitulatie wordt de eeuwenoude,strenge beperking opgeheven;Omar staat de Joden het betreden en het verblijf in Jerusalem weer toe. Zij mogen ook ongestoord op de heilige plaatsen hun godsdienst uitoefenen-tot grote ergernis v.d.christenen. Bij de capitulatie-onderhandelingen zou namelijk, volgens een arabisch kroniekschrijver,een delegatie onder de patriarch Sophronios het oude verbod nadrukkelijk als een v.d.voorwaarden hebben gesteld……………Evenals ..JERUSALEM… vielen ook de steden met de oude beroemde hogescholen, LYDDA en JABNE,TIBERIAS en ZIPPORAI in mohammedaanse handen.Als laatste bolwerk werd in 640 het zwaar verdedigde ..CAESAREA aan de Byzantijnse keizer Heraclios ontrukt. Na een felle tegenstand viel de stad door overrompeling ; een Jood,Joessoef genaamd, leidde de arabieren door onderaardse gangen de stad binnen. Tot ontzetting v.d.inwoners doken de krijgslieden v.d.veldheer Moeawija onder het zingen van de mohammedaanse hymne’Allah is de grootste’ plotseling midden in de stad op. Daarmee was haar lot bezegeld. ……….In hetzelfde jaar waarin Jerusalem viel,bedwongen de legers v.d.kalief,onder bevel v.d.veldheer Kjalid,ook geheel Babylonie.De druk en de vervolgingen onder de Perzische koningen waren tenslotte zo toegenomen dat de Joden en arabieren gaarne hielpen. Toen niet lang daarna de arabieren er ook in slaagden Egypte te veroveren,- in 641 capituleerde Alexandrie- haalde het Jodendom van het gehele Nabije Oosten adem.
   Met het moederland zijn na lange zware tijden ook alle andere gemeenten in het vroegere machtsgebied van Byzantium van het juk der christelijke keizers en de ..overheersing..door de KERK bevrijd;de gemeente aan de Eufraat zijn verlost van de vervolgingen der laatste Perzische heersers. Voor de eerste maal sinds de tijd van Alexander de Grote wonen de Joden van de Nijl tot de Eufraat in EEN rijk verenigd. ……….De gemeenten in Babylonie krijgen een grote mate van vrijheid. Hun hulp moet de mohammedanen zeer welkom zijn geweest.Kalief Omar beloonde hen grootmoedig;opnieuw verwierven zij het recht zich onder een exilarch,een vorst met politieke en rechterlijke bevoegdheden,in een eigen gemeenschappelijk bestel aaneen te sluiten. ……….De veldheer en latere kalief Ali bevestigt Bostanai ,de jonge nazaat v.d.verbannen vorsten, in zijn waardigheid als opperhoofd v.d.Babylonische Joden. Hij schenkt hem zelfs Isdadvar,de zuster van de overwonnen Perzische koning Jezdegerd 3, tot gemalin en staat hem toe zijn oorkonden en decreten met een eigen zegelring te signeren. ………..Onder Bostanai begint voor de Joodse hoogwaardigheidsbekleders een tijd van buitengewone staatsie. Bewaard gebleven afbeeldingen tonen de weelderige oosterse pronk die dit ambt omgaf. De exilarch had in zijn residentie een lijfwacht en was omgeven door een schaar dienaren. Wanneer hij de kalief bezocht,werd hij begeleid door een escorte van mohammedaanse en Joodse ruiters.Herauten draafden voor de stoet uit en verkondigden het volk zijn nadering.De vorst was gekleed in prachtige gewaden van een koninklijke pronk.Aan het hof ontving men hem staande. Zelfs de kalief stond op om hem te begroeten en wees hem een plaats aan op de troon tegenover de zijne……Een hele reeks legendenheeft zich later om de gestalte van Bostanai geweven en hem bezongen. Tot heden ten dage hebben zij de herinnering wakker gehouden aan de eerste exilarch onder de nogjonge heerschappij van de islam. Zijn nakomelingen zouden dit ambt meer dan drie eeuwen bekleden= tot het uiteindelijk zijn tijd had uitgediend……..Het duurde niet lang of ook het geestelijk leven in Babylonie kreeg een nieuwe impuls. De rectoren van de eeuwenoude academieen in Soera en Poembandita stegen in waardigheden en golden als hoge geestelijke dignitarissen:zij kregen de eervolle benaming ..gaon..,zij werden excellentie.’……………….Ali verleent het hoofd van Soera voor de eerste maal de priveleges die zijn ambt van nu af zullen onderscheiden-als een dankbare geste………..In de verbitterde gevechten die onder de mohammedanen om de erkenning van de nieuwe rechtmatige opvolger van Mohammed waren uitgebroken,hadden de Joden Ali begunstigd en hem uit alle macht gesteund.Abdallah ben Saba, een tot de islam bekeerde Jood,had kans gezien in Babylonie,Syrie en ..PALESTINA.. grote massa’s moslims voor de zaak van Ali te winnen. Na de inneming van de stad Peroz-Sjapoer in 638 – zegt de kroniek- zou een menigte van vele duizenden Joden uit Soera zijn toegestroomd. …..Mar Isaak, de rector v.d.talmoedische hogeschool,die hen leidde, wenste Ali uit naam v.d.Joden geluk. De veldheer nam de huldiging verheugd in ontvangst en benoemde de geleerde tot’excellentie’………..Met de gaon Mar Isaak begon een nieuw hoofdstuk in de Joodse geschiedenis- het tijdvak van de geonim’.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

 17. BertG. zegt:

  De Westerse media en politiek blijven opnieuw muisstil nu de Turkse islamistische president Erdogan gisteren in een toespraak opnieuw oorlogszuchtige taal bezigde aan het adres van Israël. Hij herinnerde de Turken aan het Ottomaanse Rijk dat hij in 2023 wil gaan herstellen, en vroeg het volk op hem te blijven stemmen, omdat hij van plan is om ‘Jeruzalem binnen te vallen’.

  ‘Helaas zijn wij moslims ons doel om op te trekken naar Jeruzalem kwijtgeraakt,’ aldus Erdogan. ‘Het vocht in onze ogen bevroor zodat wij blind werden, en onze harten die voor Jeruzalem hadden moeten kloppen zijn in plaats daarvan tegen elkaar opgezet en in een staat van oorlog met elkaar.’

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/05/President-Erdogan-belooft-in-toespraak-Turkse-invasie-van-Jeruzalem

  Like

 18. luckybee zegt:

  Wie heeft dat gezegd? Fransiscus de Jesuit?

  Like

 19. Aegolius cs zegt:

  Het Vaticaan en geschiedenisdienaren.

  Hitlers vrome paus
  In de Vaticaanse heiligenfabriek onder leiding van paus Johannes Paulus II zijn al bijna 1.000 zaligverklaringen en zo’n 300 heiligverklaringen van de lopende band gerold. De kandidaat-heilige moet wel minstens 2 “wonderen” hebben verricht. Johannes Paulus II wil ook Pius XII (letterlijk: de vrome XII), de meest omstreden paus van de twintigste eeuw, heilig verklaren. Zijn “wonderen” bestonden uit machtswellust, jodenhaat en collaboratie met het Duitse en Kroatische fascisme voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  “96 concilies en 114 pausen hebben in de loop der eeuwen wetten geformuleerd om het joodse volk bespottelijk en belachelijk te maken, om hen te laten martelen en te verbannen, om hun goederen te onteigenen en hen als paria’s van de samenleving te beschouwen.” Het antisemitisme heeft diepe wortels in de kerkgeschiedenis. In die traditie stond Hitler.

  Leest u verder:

  http://www.doorbraak.eu/gebladerte/10701f42.htm

  Like

 20. Aegolius cs zegt:

  Abbas wil dat Arabieren Gaza bombarderen

  http://nl.gatestoneinstitute.org/5484/arabieren-gaza-bombarderen
  Aldus houdt het sprookje waarin westerse regeringen zo in geloofde:

  Abbas: ‘Onoverbrugbare kloof in Palestijnse regering’

  Het einde is in zicht voor de Palestijnse eenheidsregering, waarin de groeperingen Hamas en Fatah samenwerken. President Mahmoud Abbas heeft aangekondigd dat het kabinet ontslag gaat nemen, bericht de BBC.

  Volgens Abbas is de breuk de schuld van Hamas, dat niet zou willen dat zijn Fatah-beweging voet aan de grond krijgt in de Gazastrook. De eenheidsregering kwam een ongeveer jaar geleden tot stand, toen beide partijen besloten de strijdbijl te begraven.

  Het conflict……..

  http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUITENLAND/article/detail/4078647/2015/06/17/Abbas-Onoverbrugbare-kloof-in-Palestijnse-regering.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s