“Catastrophic Failure” – Stephen Coughlin: Een boekbespreking

Screenshot_39

(Door: Ronald B. – Vertaling: “Vederso”)

Op aandringen van John Brennan, nu hoofd van de CIA, zijn alle verwijzingen betreffende islam en terrorisme uit leermateriaal voor Amerikaanse overheidsdiensten geschrapt.

Coughlin heeft nu al zijn materiaal, notities, referenties, dia’s, verklaringen en conclusies genomen, ze uitgebreid bewerkt voor de organisatie en samenhang van een boek. Met andere woorden; veiligheidspersoneel dat geïnteresseerd is in het begrijpen van het denken, de filosofie en de doelstellingen van de meeste terroristen kunnen nu de volledige inhoud en organisatie van Coughlin’s voordrachten voor $ 6 op Kindle verkrijgen. Een zeer gewaardeerd docent en trainer en als een dienst aan het publiek, is de gehele inhoud van zijn presentaties tegen een kleine prijs beschikbaar gemaakt.

En het materiaal is niet alleen beschikbaar voor veiligheidsdiensten, maar voor iedereen die een diepgaand begrip van de filosofische grondslag en doelstellingen van de jihad wenst. Het is een unieke kans om in een klas  te zitten van een van de meest gerespecteerde en gewilde trainers (voor 2011) voor hoge ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor de Amerikaanse veiligheid.

Ik garandeer dat dit materiaal van cruciaal belang is, niet alleen voor degenen die niet thuis zijn in de concepten van jihad, maar ook voor degenen die denken dat ze de basis van de jihad in de islamitische doctrine begrijpen. Een verrassing voor mij was dat het concept van abrogatie of opeenvolgende vervanging van koranverzen door latere, niet een onbelangrijk fenomeen is dat Mohammed’s inconsistenties verklaart, maar abrogatie is in feite een kritische functie in de ontwikkeling van de jihad, zoals uiteengezet in Sayyid Qutb’s “Milestones”. Wilt u meer informatie, lees “Catastrophic Failure”.

Bron:
www.amazon.com
Auteur: Ronald B.

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Jihad, VS, Westen. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Catastrophic Failure” – Stephen Coughlin: Een boekbespreking

  1. Tom zegt:

    Abrogatie is inderdaad een fenomeen waar de meeste mensen niet van op de hoogte zijn. Hierdoor kan ook verwezen worden naar meer gematigde soeras en gezegd worden dat de islam vrede en liefde is. Belangrijk is dat er onderscheid gemaakt wordt tussen Mohammeds tijd in Mekka(gematigd) en Medina(krijgsheer).
    Een vredevolle uitspraak kan dan vervangen worden door een oorlogszuchtige uitspraak in zijn latere leven als het hetzelfde onderwerp betreft. Dan geldt dat de later gedane uitspraak leidend is, omdat Mohammed toen ouder en dus wijzer was. Pervers.

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Ja, en de perversie is gelegen in het woord “dus:” Ieder mens wordt weliswaar ouder, maar niet noodzakelijkerwijs wijzer.
      Natuurlijk wordt er met de jaren levenservaring opgedaan, maar is bij ieder individu weer de vraag, hoe die wordt verwerkt:Als die levenservaring, zoals bij Mohammed er tenminste deels uit bestaat, dat successen kunnen worden behaald door bloedvergieten en onderdrukking, dan krijgt de ‘levenswijsheid’ gemakkelijk gestalte in de vorm van hoogmoedswaanzin, waarbij al helemaal niet meer van “wijsheid” gesproken kan worden.
      Daarvan hebben we in de geschiedenis legio voorbeelden.

      Like

  2. Tom zegt:

    Dit is ook het principe dat imams en sheikhs en zo gebruiken om hun volgelingen een rad voor ogen te draaien mbt de werkelijke grondslag van islam. En tja, van al die volgelingen is een zeer groot deel analfabeet, dus wat weten die nou? De geestelijken hebben de touwtjes stevig in handen, en zeggen dat de islam zowel vredevol is als oorlogszuchtig. Beiden kloppen, maar als het op abrogatie aankomt is het pure oorlogszucht.
    Ook in Nederland is een stevig deel van de moslims analfabeet of wat ze laaggeletterd noemen. Een hele schizofrene ideologie.

    Like

  3. Anna zegt:

    Prima dat dit beschikbaar komt. Er is zeker in West Europa veel te weinig kennis over de islam. Tegelijkertijd laat dit zien hoever Amerika al geïslamiseerd is. Met een president als moslim gaat dat heel snel.

    Like

  4. luckybee zegt:

    Maars eerste moet ze de Kenyaan Barack Hussein Obama, die in Mombassa geboren was, uit het Wittehuis er uit knikkeren.Hij kan en mag geen president van de USA blijven.

    Like

  5. BertG. zegt:

    door Afshin Ellian
    De Egyptische president vroeg de grootmoefti van de Al-Azhar-moskee in Caïro om de islam te hervormen. Moeten we vertrouwen hebben in een plek waar kinderen vanaf twaalf jaar oud de jihad wordt aangeleerd?
    http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/6/Het-begint-met-les-in-de-sharia-en-eindigt-met-bomaanslagen-1775770W/?masterpageid=158493

    Like

  6. Jan Wandelaar zegt:

    +

    +

    Like

  7. Tempelier zegt:

    De koran is een echt serpent , altijd spreken met een gespeten tong.

    Like

  8. Hendrik M. zegt:

    Hoe kan het zijn dat mensen met een Nederlands paspoort analfabeet zijn?
    M’n Echtgenote, afkomstig van de Filipijnen, moest eerst daar een cursus Nederlands volgen en op de ambassade een examen met goed gevolg afleggen om een 1 jarig partner visum te verkrijgen.
    Na dat jaar weer betalen, nu voor een 5 jarig partner visum.
    Na aankomst in Nederland volgde een verplichte inburgeringscursus met weer examens.
    Pas na deze inburgering en 3 jaar gehuwd zijn met mij, autochtoon Nederlander, betaling van ongeveer € 830,-, voor een IND onderzoek mag ze Nederlandse worden…
    Van analfabetisme kan dus geen sprake zijn; of gelden er voor moslims andere regels?

    Like

    • Tom zegt:

      Helaas, de feiten spreken voor zich. Een aanzienlijk deel van (ook) islamieten die hierheen trekken zijn toch echt laaggeletterd of analfabeet. Analfabetisme betrek ik ook niet specifiek op Nederland, maar in zijn algemeenheid. Geletterdheid is in het midden oosten nog altijd niet de standaard.

      Like

      • Tom zegt:

        Even aanvullend: nederland kent zo’n anderhalf miljoen laaggeletterden. 70% daarvan is autochtoon, 30% dus allochtoon. Het komt bij vrouwen en allochtonen vaker voor.

        Like

      • Tom zegt:

        En daar bovenop nog 250.000 volledig analfabeten.

        Like

    • Kraftavilqa zegt:

      “gelden er voor moslims andere regels?” Ja, muzels zijn namelijk de favoriete knuffelgroep van de policor (= linkse) gutmensch. De gutmensch gaat niets te ver om z’n knuffelgroep te bevoordelen waarbij de gutmensch zich bezondigt aan het racisme van lagere verwachtingen, ja ja zelfs de gutmensch weet dat een muzel nimmer op hetzelfde niveau in alle opzichten kan functioneren als echte mensen. Derhalve moeten t.b.v. de muzels regels verruimd of naar beneden bijgesteld worden zodat ze schijnbaar(!) nog een beetje kunnen meekomen. Het is eigenlijk obsceen maar ja zo rolt de gutmensch.

      Like

  9. joopklepzeiker zegt:

    abrogatie is niet uniek voor de islaam hoor,, maar dit boek is een belangrijk stuk werk.

    Like

Plaats een reactie