Nieuwssite The Post Online ontslaat alle redacteuren

Screenshot_3

Nieuws- en opiniesite The Post Online gaat flink bezuinigen, melden de Volkskrant en journalistenwebsite Villamedia. Vanaf volgende maand neemt het internetplatform afscheid van alle redacteuren, die als freelancer voor de site werken. Alleen hoofdredacteur Bert Brussen en adjunct-hoofdredacteur Bas Paternotte gaan verder. 

Broekriem

Volgens uitgever Jan-Jaap Heij moet de broekriem worden aangehaald wegens tegenvallende resultaten. Hij zegt dat het bedrijf alleen gezond kan blijven door de freelancers weg te sturen.

De meeste redacteuren zijn bereid gratis columns te blijven schrijven voor de site, zegt Brussen tegen de Volkskrant. De site werd in 2012 opgericht en trekt maandelijks ongeveer 850.000 bezoekers.

The Post Online wilde tegenover de NOS niet reageren op de berichten.

Bron:
http://nos.nl/artikel
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Nieuwssite The Post Online ontslaat alle redacteuren

 1. vanhetgoor zegt:

  Als mij gevraagd zou worden om TPO in een woord samen te vatten dan is “pretentieus” het juiste woord. Ooit bedoeld om als tegenhanger van de VARA-ledensite Joop.nl te werken, en daarna direct overstag gegaan voor het grote geld, maar het is nooit gelukt om tegen Joop op te komen, wel wat bezoekers betreft want die zijn van Joop inmiddels onmeetbaar laag geworden. Echter TPO is nooit een Huffington Post geworden, dat is niet gelukt.

  Ik geloof wel dat er 850.000 bezoekers zijn, wat pageviews betreft, maar ik twijfel er hartgrondig aan of dat unieke bezoekers zijn, zoveel dataverkeer kost nogal niet wat, en als er zoveel unieke bezoekers zouden zijn dan kon men zich meten met De Telegraaf die dan pakweg nog maar slechts twee tot drie keer zo groot is. Klein beetje onvoorstelbaar.

  Misschien is het Nederlandse taalgebied gewoon te klein voor een echte nieuwssite, misschien moeten ze beter kijken naar de Huffington Post, nog beter imiteren dus.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “…misschien moeten ze beter kijken naar de Huffington Post…”

   Of naar E. J. Bron.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • dgneree zegt:

   Bezoekersaantallen worden per dag gemeten, dus om te beginnen moet 850.000 (per maand) door 30 gedeeld worden aangezien iedere dag dezelfde lezers terug zullen komen. zo komt men op ongeveer 28.000 dagelijkse lezers. Daar komt bij, dat van die vaste lezers een deel meerdere keren per dag terugkomt en/of meerdere pagina’s leest.
   Het aantal unieke bezoekers (per dag) ligt dus een stuk lager dan die 28.000 en als de pageviews geteld worden dan ligt dat nog een stuk lager.

   Het aantal van 850.000 is dus bijzonder willekeurig en onecht. Als dat namelijk het geval zou zijn, dan zou het idd beter scoren dan De Telegraaf en was er geen reden om redacteuren te ontslaan.

   Like

 2. Pingback: Nieuwssite The Post Online ontslaat alle redacteuren |

 3. Wachteres zegt:

  Merkwaardig dat een Belgische krant Jan Mulder 5000 euro per column kan betalen.

  Ik veronderstel dat ThePost meer naar links moet opschuiven om flink subsidie te krijgen?.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/6849/Sylvain-Ephimenco/article/detail/4070188/2015/06/11/5000-euro-per-column-voor-Jan-Mulder-een-zinderende-revolutie.dhtml

  Like

 4. W.H.J. Reiss zegt:

  Een beetje minder controle op commentaar (net als hier) zou de cijfers omhoog helpen.
  De DDS laat enkele idioten los met reacties. En dat IS nu ook weer niet de bedoeling.
  1. EJ Bron 2. Post online en dan DDS op plaats 99 m.b.t. kwaliteit !

  Like

  • dgneree zegt:

   Wat DDS betreft leeft u in het verleden. DDS is afgezakt naar een hetzerig feelgood weblog met ‘human interest’onderwerpen waar de honden geen brood van lusten. (“Maar wacht! Zie ik daar een straathond brood eten? Wat er daarna gebeurt is Hartverwarmend!!!” dat werk.)

   De weinige artikelen over relevante onderwerpen hebben een hetzerige anti-Wilders en ant-Rusland teneur, waarna de commentaarsectie verziekt wordt door trollen als Simon Brouwenstein en consorten, die iedere discussie doen ontaarden in moddergooien en persoonlijke aanvallen op andere reageerders.

   DDS is een hoop stront geworden.

   Like

 5. 4sjun zegt:

  Goed dat TPO gewoon verder gaat opdat er naast de met veel toewijding gefabriceerde weblogs en fora ook andere geluiden dan mainstream media mantra’s over het heil van Europa, de culturele en maatschappelijke verrijking van immigratie en de zegeningen van islam weerklinken.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Ze kunnen beter Bert Brussen, die pretentieuze kwal die zich verbeeldt het alleenrecht op het grote gelijk te hebben, eruit trappen.

  Like

 7. Theodoor zegt:

  Publieke omroep = gecensureerd nieuws betaald door het volk.

  Particulier initiatief is natuurlijk schadelijk en moet de kop ingedrukt worden.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  TPO, is niks meer. Is gewoon een anti-PVV site net als alle andere. Waar D66 wordt vertegenwoordigd door ene meneer Aalders en de linxe kerk wordt bezongen door Raak, Flohr en ene de Ruiter (arabist vindt hij zelf).
  Nu je er alleen nog kunt reaguren als je een facebooker bent is het waanzin om nog langer al die linxe shit te lezen.
  Aangezien ik niet linx ben en geen FB heb, kom ik er nooit meer.

  Like

 9. BertG. zegt:

  Ze doen maar, dit is werkelijk het laatste wat mij boeit hoe ze met hun personeel omgaan.
  Jammer dat er zoveel brood schrijvers zijn die op zich soms best wel leuke stukjes schrijven.
  Maar nooit zonder dat er eerst geld op tafel moet liggen.

  Ik vind dan ook de inzendingen van de reageerders hier perfect zijn en geheel belangeloos met maar 1 bedoeling. De wereld wakker schudden, en daar zijn ze verdomd goed in.
  Maar dat kan ook niet anders meer inmiddels. Wanneer je alles laat doordringen wat je hier leest.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Ter aanvulling: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/06/bidmathof.html#more
  Hoe de overgebleven redacteur van de TPO geld naar binnen probeert te harken door de PVV af te branden. Ondertussen niets te melden heeft over een haathut, die gebouwd gaat worden. Ook niet over de centen van de haatreactor. Niets over de 1000? moslims, die er vandaag weer zijn bijgekomen. Niets over het haatvolk in het Nederlands bestuur. Maar wel meneer de Graaf aanvalt om hij de PVV vertegenwoordigt.
  TPO gaat nog groot worden, morgen weer extra veel advertenties van bedrijven die iets doen met “groen” .

  Like

 11. dgneree zegt:

  @BertG. Daar is geen link van, maar dat is het bedrag dat de ronde doet.
  Dat hij een flinke smak geld heeft gekregen is al op te maken uit de professionele technische ondersteuning en opmaak en natuurlijk het feit dat alle schrijvers en redacteuren daar betaald krijgen. Twee jaar werken met zulke hoge kosten (5 artikelen minstens per dag, plus afbeeldingsrechten en abonnementen op nieuwsbureaus) trekt wel goede schrijvers, maar dat kost dan ook wat. Ik ben geen uitgever, maar weet wel dat bij een nieuw bedrijf na twee jaar een balans opgemaakt wordt, dus is Bert Brussen aan het schiften gegaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s