Een kort overzicht van anti-Israëlische hetze in Nederland

Screenshot_44

(Door: Manfred Gerstenfeld)

Deze week zal de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu een bezoek brengen aan Nederland. Een kernachtige samenvatting van de anti-Israëlische hetze daar zou hem en zijn medewerkers kunnen helpen om beter te begrijpen hoe de actuele Nederlandse realiteit zich van het vertekende positieve beeld onderscheidt dat veel mensen nog steeds hebben: namelijk het beeld dat is gebaseerd op het vaak gepubliceerde verhaal van Anne Frank en haar dagboek.

Het verhaal van Anne Frank heeft een veel belangrijker verhaal volledig overschaduwd: de totale desinteresse van de Nederlandse regering in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het lot van haar Joodse burgers onder de Duitse bezetting. Drie vierde deel van de 140.000 Joden in Nederland werden in de Duitse vernietigingskampen in Polen vermoord. Nederland is vandaag het enige West-Europese land dat het falen van zijn regering en haar houding tegenover de Joden nooit heeft toegegeven. Zelfs Luxemburg en Monaco hebben dat onlangs gedaan. Bovendien werd, hoewel archieven de informatie al tientallen jaren bevatten, pas onlangs gepubliceerd dat Nederlandse SS-vrijwilligers hebben deelgenomen aan de massamoord op Joden in Oost-Europa.

Rondom de millenniumwisseling is de belangrijke anti-Israëlische houding in veel Nederlandse kringen sterker geworden. Het voortdurend opstoken door veel Nederlandse – hoofdzakelijk links-extreme en midden-linkse – politici, vooraanstaande media, pseudo-humanitaire NGO´s enzovoort tegen de joodse staat heeft de burgers van Nederland enorm beïnvloed. Een onderzoek van “Eurobarometer” vroeg in 2003 welke landen de wereldvrede het meest bedreigen. Israël kwam na Iran op de 2e plaats terecht – 59% van de Europeanen vertegenwoordigde deze opvatting. Van alle ondervraagde landen had Nederland met 74% het hoogste percentage. Deze mening kan grotendeels met de wijdverbreide Nederlandse hetze tegen Israël verklaard worden. Een onderzoek van de Universiteit Bielefeld uit het jaar 2011 stelde vast dat meer dan 38% van de Nederlandse bevolking het eens was met de uitspraak dat Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert.

De op dit moment voor Israël gevaarlijkste partij is de Partij van de Arbeid (PvdA), junior-partner in de actuele, door de liberale minister-president Mark Rutte geleide regering. De PvdA hitst op velerlei manieren op tegen Israël. Tijdens haar eerste Midden-Oosten-conferentie in het jaar 2013 noemde partijchef Diederik Samsom het Israëlisch-Palestijnse conflict het enige waarbij men het geduld verliest. Hij gaf Israël de volledige verantwoordelijkheid voor de oplossing van het conflict.

De PvdA, D66 (links-liberalen) en het CDA (christendemocraten) hebben ook een motie in het parlement ingediend die tot sancties tegen Israël zou kunnen leiden. Eerder dit jaar probeerde minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders (PvdA) zijn Israëlische opponent voor de gek te houden door te zeggen dat er in Nederland vrijheid van meningsuiting zou bestaan, maar dat de Nederlandse regering tegen BDS zou zijn. Hij zei echter niet dat de Nederlandse regering “Cordaid”, een voor BDS wervende katholieke ontwikkelingshulporganisatie, van 2007 tot 2011 met een half miljard euro subsidieerde en dat sindsdien met minder grote bedragen doet. De ondersteuning door “Cordaid” van de extreme hetze tegen Israël gaat minstens 15 jaar terug.

In 2002 ontwikkelde zich een belangrijk schandaal, toen bekend werd dat de Ford-stichting de anti-Israëlische haatprediker van de Palestijnse organisatie LAW deels financierde, die wegens wijdverbreide corruptie moest worden opgeheven. Het feit dat “Cordaid” zelfs nog meer geld aan LAW had geschonken, werd genegeerd. De huidige minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Lilianne Ploumen (PvdA), bekleedde van 2001 tot 2007 hoge functies bij “Cordaid”. Andere Nederlandse pro-BDS-organisaties kregen van de regering eveneens grote hoeveelheden geld. Koenders is bovendien actief geweest in de Europese campagne om producten uit de “Westbank” te etiketteren.

De lijst van de Joodse gasten voor het door koning Willem-Alexander ter gelegenheid van het bezoek van de Israëlische president Shimon Peres georganiseerde diner werd nooit gepubliceerd. De leiders van de beide grote Joodse gemeenschappen, de Asjkenazisch-orthodoxen en de liberalen, werden niet uitgenodigd. De leider van de piepkleine, extreme, anti-Israëlische Joodse groepering EAJG wel degelijk.

Voor het eerst in de historie van onafhankelijk Nederland – afgezien van de periode van de Duitse bezetting – moest een serie Joodse zakenmensen in 2014 privé persoonsbeschermers aanstellen als resultaat van bedreigingen. Het meest heftige antisemitische voorval in Nederland vond vorig jaar (door criminelen, die van Marokkaans-Arabische afkomst schijnen te zijn) plaats in Amsterdam; daarbij werd een oud Joods echtpaar Holocaustoverlevenden beroofd. De vrouw had Auschwitz overleefd. De rovers noemden de man en de vrouw vuile Joden en mishandelden hen ernstig.

Het nieuwste schandaal is een bewering in het dagblad NRC dat de Mossad een mensenrechtenactiviste in Nederland zou bedreigen.

Af en toe bezoekt minister-president Rutte Israël met een delegatie Nederlandse zakenmensen. Hij wordt door twee ministers van de PvdA begeleid, die de Palestijnse gebieden bezoeken. Wellicht nodigt minister-president Benjamin Netanyahu Rutte en zijn ministers uit voor een herdenkingsbijeenkomst op de plaats van de terreuraanslag in de Sbarro-pizzeria in Jeruzalem, waar een Palestijnse zelfmoordterrorist zichzelf in 2001 opblies. Tot de vijftien dodelijke slachtoffers behoorden vijf leden van de familie Schijveschuurder. De beide ouders en drie van hun kinderen werden vermoord, drie anderen raakten gewond. Ze waren kinderen en kleinkinderen van Nederlandse Holocaustoverlevenden.

Het bovenstaande is een kleine steekproef van de wijdverbreide hetze tegen Israël in Nederland. Dit thema zou zonder meer tot een dik boek zijn uit te breiden.

Door:
Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westbank", achterlijkheid, antisemitisme, CDA, Censuur, christendemocraten, D66, demoniseren, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

29 reacties op Een kort overzicht van anti-Israëlische hetze in Nederland

 1. Bob Fleumer zegt:

  Ik sta achter Israel als land en zijn inwoners, ik ben agnost van nature en kan niets met religie die splijt mij teveel gemeenschappen. dus de acties van Israelische mensen die voortkomen uit het geloof daar kan ik niets mee, ook niet van mensen van andere religies trouwens.

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  Het is inderdaad werkelijk bedroevend. Het antisemitisme is vooral door links en katholiek Nederland in stand gehouden. Zie Gretta D. en Dries v. A. Terwijl joden vanaf de 17e zo’n belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling v. ons land en ons (cultureel) erfgoed (Spinoza/Sarfati/Asscher/Joodse advocaten,diamantairs etc…) Maar wij houden slechts obligaat een 2e WO herdenking ieder jaar, en verder trappen we ze de grond in. En Israel erbij. En houden we onze bek dicht over het gore moslimtuig dat ons land al sinds jaar en dag armer, onveiliger, lelijker en dommer maakt. En verder in de wereld ook een complete pestplaag van Bijbelse omvang is.

  Geliked door 1 persoon

  • ReaGluurder zegt:

   Schandelijk! TimmerFranz (PvdA) vergeleek een tijd terug in een uitgebreid interview bij CNN de huidige problemen met immigranten met de problemen met de Joden in het verleden als minderheid!!! Hoe kreeg ie het uit zijn strot! Ik vind dit ronduit stuitend en dit zou opgepakt moeten worden op Het Binnenhof! De Joden hadden/hebben door de eeuwen heen enkel positieve bijdragen geleverd aan de samenleving!! Niet te vergelijken met de situatie waarin we nu beland zijn, met een minderheid die dreigt met geweld, middeleeuws “gedoe” en een vette F-vinger richting de oorspronkelijke bevolking opsteken. (de 4 mei-herdenking is tot een klucht geworden!)

   Like

 3. ReaGluurder zegt:

  All over the world; ‘Des te meer islam, des te meer IsraelHaat!! In USA, Canada, Australie etc. neemt het ook toe met de komst van “vluchtelingen”. Het goede nieuws in deze is dat een aantal Arabische landen in het geniep contact hebben / goederen importeren uit Israel. Ook een paar Afrikaanse landen toont meer interesse in Israel. In Egypte had een minister zelfs de moed om het voor Israel op te nemen en ging bij Bibi op visite. Ondertussen kijkt Israel met verbazing toe hoe de EU zijn eigen ondergang aan het organiseren is.

  Like

 4. Alex Delarge zegt:

  Die verknipte dementerende anti-semitische smeerpijp van Dries van Acht kreeg ook weer een podium in 2 vandaag.

  Like

 5. Pieter zegt:

  je schaamt je dood, nederlander te zijn…

  Like

 6. Ik zie nog de misselijkmakende ontmoeting op het Binnenhof met de aantoonbare massamoordenaar Arafat met de twee naoorlogse landverraders Wim Kok en mijnheer Jozias van Aartsen ,deze beide heren in het kwaad zijn zich tot op de dag van vandaag niet bewust van de onherstelbare schade die zij hebben aangericht! Ik ben natuurlijk wel bevooroordeeld als kleinzoon van een opa en een oma die met behulp van een welwillende Nederlandse overheid vermoord zijn op 19 november 1943 te Auschwitz;behalve elk jaar op 4 mei krokodillentranen ,heb ik de houding van Nederland niet zien veranderen ten op zichte van het Joodse volk!!Zelf ben ik ook pas laat in mijn leven tot besef gekomen ,dat er een levende GOD is die zich nooit heeft geopenbaard door Mohammed het afschuwelijke boegbeeld van de islam ,maar door Yeshua Hamasiach (JEZUS )waardoor je voor de eeuwigheid gered kunt worden!Persoonlijk vermoed ik op bijbelse gronden dat De GOD van Israël onze harten alleen kan veranderen met een ware liefde voor Israël, zelfs in haar onbekeerde staat ,die bekering komt spijtig genoeg pas later!Laten wij hopen en bidden dat er nog veel Nederlanders tot erkentenis der WAARHEID(JEZUS ) komen!Shalom van Léon van Duren.

  Like

 7. Hendrik zegt:

  De nederlandse regering staat al lang onder invloed van de meeest achtelijke groep gelovigen op deze planeet, de moslims. Nederlandse politici zien ons graag afglijden naar de steentijd, dan kunnen we elkaar wetteloos de hersens inslaan. Tenminste de moslims mogen ons de hersens inslaan, wij mogen hun geen haar krenken want het zijn de nieuwe uebermenschen. Hup Israel!

  Like

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  Vanavond nog in Eén Vandaag. Dries van Agt kreeg alle ruimte om zijn Israelhaat te spuien. Hij noemde het bouwen van nederzettingen in “bezet gebied” een oorlogsmisdaad en Netanyahu een oorlogsmisdadiger, die rechtstreeks doorgestuurd zou moeten worden naar het ICC.

  Het is kennelijk niet tot de kwezel doorgedrongen dat die zogenaamde “bezette gebieden” alleen maar bezette gebieden waren toen ze door Jordanië bezet waren tussen 1948 en 1967. De vernielingen in die periode aan de Joodse heiligdommen in Jerusalem door Jordanië, het ontheiligen van heilige Joodse plaatsen en het trachten judenfrei te maken van Jerusalem kreeg geen aandacht. Dat waren met recht oorlogsmisdaden, maar ja, die werden gepleegd tégen Joden, dus dat geeft niet.

  Het wordt nu echt tijd dat Van Agt doodgaat.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 9. Thoth zegt:

  En daar werkt van Agt (CDA) er aan mee :

  Like

  • fleckie zegt:

   Misschien weet van Agt nog, toen hij nog in de Heilige Land Stichting woonde, bij Nijmegen, hoeveel door een of andere emir betaald werd aan een deels gebouw waarin o.a.OOK een moskee ‘gehuisvest ‘?werd

   Like

  • Eduard uit Breda zegt:

   Deze van Agt is niet goed bij zijn hoofd waarschijnlijk aan het dementeren dus binnenkort horen en zien we je niet meer hoera hoera hoera eindelijk wordt Nederland verlost van deze kwal

   Like

 10. fleckie zegt:

  Zelf brengen Arabieren nergens iets van terecht, vernietigen alles, verruwen alles, en moeten worden ‘in stand gehouden worden’ door de hun met geweld onderdrukten, en uitgebuitte volkeren, en…van hen zware belastingen te eisen!.

  Like

 11. Eduard uit Breda zegt:

  Waarom sturen we van Agt en greta duisenburg niet met enkele reis naar Gaza
  Dan leren ze het wel af om tegen Israël te zijn
  Zij weten kennelijk niets van de staat Israël welke medische zorg wordt verleend aan inwoners van Gaza zelfs leden van het bestuur en hun familie worden door Israël in het geheim geholpen even als duizenden Palestijnse kinderen
  Maar ja veel vrienden van Israël weten beter dan deze onnozele politiek mislukte sukkels wat er werkelijk gebeurt
  Lang leve ISRAËL
  Bibi hartelijk welkom in Nederland mijn vriend luister maar niet te veel naar die Joden verraders
  Ik schaam mij steeds meer om Nederlander te zijn
  Links Nederland verheerlijkt de Islam daar mag je niets van zegen anders krijg je een proces verbaal aan je broek
  Gr. Eduard uit Breda

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Zij weten kennelijk niets van de staat Israël

   Deze anti semitische smeerlappen (Kwezel van agt en aanhang) weten alles van Israël en zeker hebben ze ook weet van de hulp die Israël biedt aan Palestijnen die om medische bijstand vragen. Uiteraard hebben deze anti Israël samenspanners ook weet van de oorlogsmisdaden van HAMAS en de PA.. Ze zijn immers niet achterlijk. Maar doordat het anti semieten pur sang zijn weten ze de waarheid sluw te verdraaien en maken van Israël de boef en van de Palestijnse terreur plegers slachtoffers. Ook weten deze vuilspuiters heel goed dat de grootste vijanden van de Palestijnen niet de Israëliers zijn maar hun eigen Arabische broeders en zusters. Echte anti semieten zijn nooit misleidt. Integendeel zij zijn het die het grote publiek willens en wetens misleiden met verdraaien, liegen en opzettelijk kwaadspreken. Hun haat voor het Jodendom zit zo diep dat hoe ouder ze worden ze verbaal steeds driester om zich heen gaan slaan. Moge de Heer hun snel hun anti semitische rust geven. Maar het meest trieste van alles is dat wij zelf als vrienden van Israël ook al over Palestijnen spreken wetende dat er de facto geen Palestijnen zijn. Palestijnen zijn een uitgevonden volk (door Arafat en de KGB) dat immaginaïr gecreëerd werd om Israël te kunnen beschuldigen van landroof en de vernietiging van Israël in te kleuren als een vrijheidstrijd.

   https://opiniez.com/2015/05/20/fantasialand-palestina/

   Like

  • fleckie zegt:

   LINKS NL mag NIET altijd anti- zijn,:…UIt het NW.Isr.Weekblad 2.9,2016: …’SP’er uit de bocht’, …..:SP-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Diemen. Wim van Vugt, vloog zondag op Twitter totaal uit de bocht met een aantal tweets waaronder deze;’Er komt bij zionisten niets anders uithuw bek dan “Jodenhaters” te schreeuwen. Ga ergens anders pissen!’. Ook was volgens Van Vugt Israel vergelijkbaar met het fascisme in 1940 en volgens de politicus is Geert Wilders de nieuwe Anton MUSSERT. Er brak een storm van verontwaardiging los en nadat het NIW alarm sloeg over Van Vugts denkbeelden over Israel was er contact met de landelijke SP-partijtop , die beloofde achter deze zaak aan te gaan. Niet veel later was Van Vugts Twitteraccount opgeheven, zijn Facebookpagina opgeheven, zijn Facebookpagina ging in diepe slaap en zijn 06-nummer dat gepubliciteerd staat op de site van de SP-Diemen is niet meer in gebruik…………Van Vugt was al eerder betrokken bij controverse binnen de SP zelf. Vorig jaar was hij een belangrijke speler in een rel tussen fractieleden onderling. Twee van hen stapten op na een geschil met Van Vugt uit de fractie, waarna begin dit jaar SP-wethouder Maita van der Mark door de partij werd teruggetrokken als wethouder…………Hoe het nu verder moet met deze fractievoorzitter was bij het ter perse gaan van dit NIW nog niet bekend……In het dagelijkse leven is Van Vugt werkzaam in het onderwijs.<<<<<<<<<<<<<

   Like

  • fleckie zegt:

   In ‘het boek der fout-linxen’ staat bijvoorbeeld hoeveel …..DIVERSE..!!…..personen aan subsidie …’opstrijken’!, men ontdekt dan vanzelf een en ander!

   Like

 12. Dat is ook de haat van de Arabieren tegen de Joden. Zij maken het land vruchtbaar en bebouwen het. Ik ben pro Israël. Maar kijk uit als je dat hard op zegt in ons vrije democratische land. Er liggen weer NSB ers op de loer.

  Like

  • Thoth zegt:

   B.v. het NSB Handelsblad. Vroeger was’ie een normaal, rechtschapen media, tot die werd overgenomen door de Belgen. Nu is het ook een jodenhater. Alles wat ze er aan doen, ligt volgens het Handelblad aan Israel, die omringt zijn door Arabische staten…waaronder Hamas. Uiteraard zijn dit ‘journalisten’ die door een ‘hogeschool ‘ zijn opgeleid. Zonder enige besef die ze werkelijk zijn…

   Like

 13. Mary zegt:

  Zo lang smerige partijen zoals PvdA met vriendje VVD, CDA, D66 en alles wat maar naar links ruikt alsmede de linkse media hier iets te zeggen hebben zal ware geschiedkunde omtrent de Joden en Israel niet geventileerd worden, hedendaagse calimiteiten de schuld van Israel zijn en zal antisemitisme gekweekt worden. Vreselijk hoe de Nederlandse regering op het lot van de Joden tijdens de Duitse bezetting reageerde, we zien eigenlijk in deze periode precies hetzelfde gebeuren ten aanzien van hun eigen bevolking het interesseert ze geen moer, de EU en de door die EU geliefde moslims daar moeten ze het van hebben, wat deze vreselijke barbaren ook hier of daar doen wordt allemaal zo veel mogelijk onder het tapijt geveegd door het gajes. Het word echt hoog tijd voor Wilders.

  Like

 14. Taljaard zegt:

  Verwacht een stinkende stroom van links en mohammedaans antisemitisme en Israel-haat de komende dagen. Maar misschien heeft dat wel als gunstige bijwerking dat de ogen van veel christenen in dit land hierdoor geopend zullen worden.
  Dat is met mij in 1994 al gebeurd toen ze die moordenaar van een Yasser Arafat de Nobelprijs gaven en veel linksen hier in dit land daar euforisch van werden.
  Dat was mijn eerste ”ruk naar rechts.”

  Daarvoor eigenlijk een nogal brave policor christen, wiens politieke engagement zich beperkte tot eens in de zoveel tijd het hokje van de RPF en later de CU rood maken en zich verder niet zo veel voor politiek interesseerde.
  Maar zag dit met een mengeling van ongeloof, verbijstering en walging aan.
  En hoorde toen linkse kennissen en vrienden, die ik tot dan toe nooit iets over Israel had gevraagd, de meest afschuwelijke dingen uitkramen; alsof ik plots in een open graf keek.
  Het zou zo maar kunnen zijn dat dit bezoek van Nethanyahu ook andere christenen de ogen op deze manier zal openen. En het hen ook duidelijk zal worden wie de echte vijanden van Gods volk en Gods Kerk zijn. In het bijzonder sommige SGP-ers, die de laatste tijd de weg helemaal kwijt lijken te zijn.

  Like

 15. KRAFTAVILQA zegt:

  Dat de pvda vol zit met rabiate Jodenhaat is niet vreemd als je bedenkt dat diepartij de ware erfgenaam van de nsdap is.

  Like

 16. Joshua zegt:

  Deze dwaas, v.agt, hoort in een inrichting thuis.

  Like

 17. Philippine zegt:

  Een land dat ‘een van Agt’ een podium geeft, zou ik mijden als ik Netanyahu was.
  Tenslotte stond de Nederlander van Balen niet zo lang geleden op de Maidan in Kiev de neonazibende toe te juichen.
  Israël zoekt positievere contacten met Poetin.
  Nederland zit onder de Amerikaanse plak.
  Obama heeft de uitzonderings status van de VS verlengd.
  Overal in Europa stikt het van de Nato troepen.
  De Amerikaanse Russofobie kent geen grenzen.
  Waarom gaat Netanyahu naar een Nederland dat geen enkele moeite had met de SS’er Bernard?
  Als ik Netanyahu was dan zou ik niet naar Gebied gaan dat zich nu nog Nederland noemt.

  Like

 18. Pingback: De anti-Israëlische hetze in Nederland | Likoed Nederland

 19. Pingback: Vergelijk vorig bezoek van Netanyahu met dat van nu | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s