Kopt in Egypte, oftewel: staat ons hetzelfde lot te wachten als de Egyptische christenen?

Screenshot_136

(Door: Marek Stoniš – Vertaling: Z.B.)

Wil je weten wat ons, de oorspronkelijke inwoners van Europa, te wachten staat? Lees dan iets over de geschiedenis en het heden van de Kopten, de orthodoxe Egyptische christenen. Diegenen dus, wier kerken onlangs door islamitische aanslagplegers aangevallen werden, waarbij tientallen de onschuldige mensen in naam van Allah vermoord werden. Vergeet de praatjes over dat de daders gestoorde individuen waren. Dat waren ze niet. Een bomgordel omdoen en je laten ontploffen om tientallen anders gelovigen te doden – dat is tegenwoordig een volkomen normale uitdrukkingsvorm van maar één specifieke ideologie (religie), die zich richt op de wereldheerschappij door middel van alle beschikbare middelen.

De oorsprong van de Kopten  leidt naar de heilige Marcus en het vroege christendom. In Egypte leefden en vereerden ze Christus al enkele eeuwen voordat de Arabieren kwamen en de christenen geleidelijk aan zich onderworpen hebben. In de daaropvolgende eeuwen van samenleven met de moslims hebben ze periodes van schrikbarende vervolging afgewisseld met periodes van relatieve vrede meegemaakt. Maar de relatie was nooit gelijkwaardig – de moslims beschouwen de christelijke Egyptenaren als een minderwaardig/inferieur ras, dat ze barmhartig tolereren, onder andere omdat ze voor de moslims een bron van bijzondere belastinginkomsten zijn.

Met de voortschrijdende  agressie en expansie van de militante islam gebeurt in het huidige Egypte iets vergelijkbaars als in andere Arabische landen met een christelijke bevolking – met enorme tempo groeit haar emigratie, die, in tegenstelling tot die van de moslims, volkomen geloofwaardig is. Op deze mensen wordt, onder het hooghartig toezicht van internationale organisaties à la de VN, genocide gepleegd. Maar ze vluchten niet naar Europa. Waarom zouden ze – figuurlijk gesproken – het risico lopen om in een van onze grote steden cultureel verrijkt te worden door een gestolen vrachtwagen met chauffeur, voor wie ze hun geboorteland zijn ontvlucht!?

Men kan zich moeilijk aan de indruk onttrekken dat ons Europeanen iets vergelijkbaars staat te wachten als de Egyptische Kopten. In een paar decennia, misschien nog eerder (in Duitsland bijvoorbeeld is de gezinshereniging van de eerste golf  vluchtelingen begonnen, waardoor er honderdduizenden nieuwe moslims op weg zijn) komen de christenen tot ontdekking dat ze een  ongewenste minderheid in hun eigen land zijn geworden. En het gejammer van de Europeanen dat zij veel eerder op het oude continent woonden dan de moslims, dat de Europese beschaving door hun voorouders opgebouwd werd op christelijke grondslagen en dat de basis van hun in het recente verleden bereikte successen aan de strikte secularisatie te danken was, zal ze niet helpen.

De vraag is niet óf het gebeurt, maar wanneer en op welke manier: of de islamisering van Europa middels gewelddadige of op slopende wijze gaat gebeuren, zoals Michel Houellebecq in zijn visionaire roman “Onderwerping” beschrijft. En waarom lijkt  het erop dat onze weg naar het leven onder islamitisch juk onvermijdelijk is? Omdat we iedereen bespotten, die ons in het aangezicht van de verspreiding van de politieke islam in Europa met de naakte waarheid confronteert. Een van de voorbeelden is de Hongaarse president Viktor Orbán. En ook omdat  de meerderheid van onze politieke en maatschappelijke elite geen oplossingen biedt, integendeel.  Ze is een onderdeel van ons probleem. En in sommige gevallen zelfs de veroorzaker van het probleem (Europese Unie, Angela Merkel). En  vertrouwen op het gezag van de overheid kan men ook niet.

Zelfs het hoofd van de katholieke kerk, paus Franciscus, heeft zijn excuses aangeboden aan de moslimvluchtelingen, omdat ze in Europa niet hartelijk genoeg ontvangen werden. “Vergeef ons de geslotenheid en onverschilligheid van onze samenlevingen, die angst hebben voor de veranderingen in hun manier van leven en denken,  veranderingen die jullie aanwezigheid van ze vraagt”, was de boodschap van de paus vorig jaar aan de vluchtelingen, en hij voegde er aan toe: “Jullie worden behandeld als ballast, probleem, uitgavenpost. Terwijl jullie juist een geschenk zijn”.

Overigens, over twee weken bezoekt de paus Egypte. Misschien gaat er dan een lampje bij hem branden dat de veiligheidsmaatregelen rond zijn persoon niet worden genomen vanwege het gevaar voor een aanslag van de kant van de militante orthodoxe christenen, de onverdraagzame Joden of de fanatieke boeddhisten, maar van mensen die volgens hem een zegen zijn voor onze intolerante mentaliteit. Het zou geweldig zijn om het mis te hebben, maar de wereld zoals die nu is,  is niet echt een hoopvolle plaats.

Bron:
www.reflex.cz
Auteur: Marek Stoniš

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Arabische wereld, Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Egypte, Eurabië, Europa, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Kopten, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, Paus Franciscus, political correctness, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Kopt in Egypte, oftewel: staat ons hetzelfde lot te wachten als de Egyptische christenen?

 1. Luchtpint zegt:

  Moslims gedragen zich in het Westen vandaag al alsof ze in een moslim-meerderheid land leven. Dat is de ironie. We worden sowieso al behandeld alsof we minderheden zijn in een moslim land En de enige reden daarvoor is dat moslims vinden dat ze doorlopend besmet geraken met ongelovige immoraliteit door het loutere feit dat we leven.

  Maar dat snappen de PC appeasers niet goed. De afgrond van de ondergang komt heel dichtbij.

  Like

  • Steven zegt:

   We krijgen eerst gigantische burgeroorlogen in Europa, waarna de ondergang van héél Europa zal volgen.

   Geliked door 1 persoon

   • hans-e-pans zegt:

    We staan erbij en kijken ernaar.
    Wat zien wij wel en de bovenonsgestelden niet.
    Wat de bovenonsgestelden doen noemt men politiekkorrect.
    Wat wij zien noemen zij onderbuikgevoelens

    Like

  • scheermes zegt:

   Het verschil is ;De moslim”’s zijn schijtleisters en lopen altijd met meerderen over de straat !! De nederlanders zijn VAAK alleen !!Alleen met een duidelijke meerderheid durven ze iets !! Maar alleen ?? NIKS !!

   Like

 2. Jade zegt:

  Goed artikel!
  “Terwijl jullie juist een geschenk zijn.”
  Een geschenk uit de Hel, ja…
  Wat mij betreft loopt de paus tegen een bomgordel aan.
  Blaas de klootzak maar op.

  Geliked door 2 people

 3. Gert Jan Reitsma zegt:

  Beste Marek Stonis, dank voor je voortreffelijke artikel. Het is geen vraag of het gebeuren gaat. We worden verraden door ONZE politici, ook alle zogenaamde christelijke partijen. Zij die ziende blind zijn. Geen historisch besef, geen kennis van de dogma;s van de islafieten, alleen maar een schijnheilige “bewogenheid” voor mensen die geen vluchteling zijn. En wij? We kunnen wat hen betreft dood neervallen, Zonder ons hoofd.

  Geliked door 2 people

 4. Vermoedelijk wacht ons hetzelfde lot als hier geen verandering in gebracht wordt, dat straalt deze tijd al helemaal uit.

  Like

 5. Beschouwer zegt:

  Ik ken nogal wat Katholieke Christenen die uit Egypte zijn gevlucht voor geweld en dreiging.

  Like

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Als het aan mij lag woonde er geen enkele moslim in Nederland en de rest van Europa. En ook geen enkele Afrikaan. Ik zie op termijn wel een kentering aankomen. Ook de huidige politiek zal 180 graden draaien. Uiteindelijk ziet iedereen in dat praten geen zin heeft en de islam slechts een doel voor ogen heeft. En dat wordt niet langer mee gepikt. Wat er dan met al die gasten gaat gebeuren boeit me voor geen meter.

  Geliked door 3 people

  • Luchtpint zegt:

   Die kentering kan nog heeeeeeel lang op zich laten wachten. Ik begin de laatste tijd serieus te gaan geloven dat ik het nooit zal meemaken.

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Luchtpint, voor velen is de situatie nog niet ernstig genoeg. Zolang men niet aan de uitkeringen gaan lopen knoeien vindt de grote massa het wel goed. Met name kennis en kapitaal is al redelijk wat jaren Nederland aan het verlaten. Dit soort mensen, circa 400 per dag zijn overal welkom. Per saldo blijft het aantal inwoners in Nederland gelijk omdat er dagelijks ook ongeveer datzelfde aantal Nederland binnenkomen. Aangezien het niet de beloofde hoog opgeleiden zijn zullen ook deze massaal in een uitkering terecht komen. De onderkant samenleving groeit dus met de dag. Dat de ooit goed gevulde belastingpotten snel de bodem zullen bereiken lijkt me logisch.

    Het relatief kleine aantal nog werkenden kan meer belastingdruk niet meer opbrengen. De rek is er gewoon uit. Resultaat, armoede is troef. De criminaliteit zal nog verder toenemen. En dan geldt er nog maar een ding en dat is overlevingsdrang. Gevolg daarvan is dat de burgers de touwtjes zelf in handen gaan nemen en alle ongewensten het land uitflikkeren.
    Ik zie de huidige situatie met dat slappe migrantenbeleid dan ook als een factor die de revolutie waar we nu midden in zitten, alleen maar doet versnellen.
    Ik verwacht niet dat dit nog jaren gaat duren tot de bom barst. En die bom hoeft niet per definitie in Nederland te barsten. Dat mag ook elders in Europa. Het zal echter wel in heel Europa een domino effect hebben met grote gevolgen.

    Like

 7. Ron zegt:

  The Palm Sunday Bombings: Are Coptic Christians Islamophobes? – YouTube

  Like

 8. De Paus veroordeelt zichzelf en andere christenen; “Wij zijn zo fout want we hebben jullie niet allemaal met open armen ontvangen…” “Wij zijn schuldig aan de kruistochten en kolonisatie een paar eeuwen geleden… en christelijke Bush en Obama hebben ‘zomaar’ bommen gegooid op jullie prachtige landen en jullie uitgebuit met hun wapens en daarom vluchten jullie naar Europa…”

  Like

 9. Ze willen fuseren met de islam en dit bedoeld die Paljasjurk natuurlijk met dat lam en die leeuw die straks gezellig naast elkaar van een uitkering liggen te genieten die opgebracht wordt door die goddeloze heidenen en wat gehersenspoelde twijfelgristenen. Lammetjes en leeuwen die samen de rest van de opstandige en weldenkende schapen in het gareel zullen stampen. Ik ga op de zolder kijken of ik de plunjebaal nog heb uit die tijd toen we nog weerbaar waren en ik samen met mijn maten te lui was om die kuthippies en andere linkse vlooienhonden die nu onze elitaire leiders spelen onder het puin van hun kraakpanden te bedelven. Maar ja, aan de andere kant: ze waren wel willig, die hippiewijven. Als je niet bang was van een flinke vette SOA. Maar ik dwaal af, excuses. Kutpaus.

  Geliked door 2 people

 10. Antivenin zegt:

  Voor de multicultureel verdwaasden onder ons:

  Soera 8.39. En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor
  Allah wordt…

  Met andere woorden: sla ze allemaal dood tot jullie een islamitische monocultuur hebben gevestigd.

  Is dat nou zo moeilijk te begrijpen als je kijkt naar de geschiedenis van de islam, oftewel een 1400 jaar durend bloedbad met 300 miljoen niet-islamitische slachtoffers???

  Geliked door 1 persoon

 11. delamontagne zegt:

  Waarschijnlijk zijn er in het Ontkerkelijkte NL niet meer die Paas-vieringen zoals nog wel in de Zuidelijker landen.
  Maar die Christelijke vieringen worden meer en meer door moslims verstoord.
  Gisterenavond in Sevilla, Z-Spanje, tijdens een processie.
  Zo erg de mensen wegvluchten.
  In Fr vandaag o.a. in Nice, L’Église Saint-Pierre d’Arène,
  waar een déséquilibré = een onevenwichtig = gestoord persoon tijdens een H.Mis de dienst kwam verstoren met Allahah-Hakbar en zwaaiende met mes.
  HEEL TYPISCH………….., waren allemaal moslims.
  Zou er een verband zijn met……….?
  Dan was er het “incidentje” in Toulon waar een,[ alweer ] MOSLIM ook het nodig vond de dienst te ontregelen”
  Ook in midden- Fr moest een……………..
  enfin, laat maar. Zal wel niets van doen hebben met die nieuwe bevolkingsgroepen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s