Russisch persbureau: Amerikanen brachten ISIS-commandanten in veiligheid

(Vertaling: E.J. Bron)

Een explosieve melding, die de officiële Syrië-politiek van de VS – de zogenaamde bestrijding van de terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS) – doorkruist: het Russische persbureau RIA Novosti wil uit een niet nader genoemde militair-diplomatieke bron te weten zijn gekomen dat de Amerikaanse luchtmacht in augustus meer dan 20 commandanten van ISIS uit het omstreden Oost-Syrische Deir ez-Zor in veiligheid gebracht zou hebben.

Duits - Zuerst

Letterlijk citeert RIA Novosti de bron met de woorden: “In de laatste weken in augustus werd tegen de achtergrond van de successen van de Syrische regeringstroepen in het oosten van Syrië een serie commandanten, die ressorteren onder de Amerikaanse geheime diensten, uit Deir ez-Zor in veiligheid gebracht.” Dit zou gedaan zijn om de ervaring van de strijders elders te kunnen inzetten.

Zo zou een helikopter van de Amerikaanse luchtmacht 26 augustus laat in de buurt van het dorp Treif ten noordwesten van Deir ez-Zor twee ISIS-commandanten van “Europese herkomst” met hun familieleden hebben weggebracht.

Het optreden van de Amerikaanse luchtmacht zou echter gunstig zijn voor het Syrische regeringsleger, want: “De strijders, die dankzij de Amerikanen zonder hun aanvoerders achtergebleven zijn, geven georganiseerde activiteiten op, verlaten hun stellingen door zich bij andere groepen aan te sluiten of slaan op de vlucht”, aldus de bron van RIA Novosti verder.

De door de VS aangevoerde coalitie heeft de informatie inmiddels prompt ontkend.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t B. v.d. M.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Russisch persbureau: Amerikanen brachten ISIS-commandanten in veiligheid

  1. koddebeier zegt:

    De Amerikanen en de EU spelen al jaren een vies spelletje in het Midden Oosten !!

    Like

  2. Japio zegt:

    Wie is nou eigenlijk de vijand? Amerika, Rusland of Turkije? Of zijn het Saoudi Arabië, Noord Korea of Zuid Afrika? Of is het de Europese Unie? Misschien China of Iran? Het lijkt wel een complot tegen de ” mensheid “. Gender Neutraalheid, homofilie, pedofilie de islam en beperking van de vrijheid van meningsuiting moeten er ook voor zorgen dat de “gewone mensen” onderdrukt en/of geëlimineerd worden.

    Like

  3. guusvelraeds zegt:

    Klinkt best logisch. IS werd opgezet door de CIA in samenwerking met salafistische stromingen (met instemming van de soeniet Obama en dat slinkse Clinton wijf) binnen het kader van hun regime change strategie. Nu later blijkt dat hun agenda is mislukt (door interventie Rusland) moeten de nog altijd onafhankelijk (deep state) opererende CIA afdelingen snel de vuile was binnen halen. Trump is welliswaar de nieuwe door de deep state niet gewilde POTUS geworden maar ook hij zal met het verstrijken van de maanden steeds meer verstrikt raken (of hij dat wil of niet) in het web van intriges, macht honger en behoud en haar geo politieke financiële belangen.

    Deze info kan natuurlijk ook geclassificeerd worden als nep nieuws maar intuïtief krijg ik de boodschap dat dit waarschijnlijk niet zo is.

    Geliked door 1 persoon

  4. peter zegt:

    Kijk nergens meer van op,11.000 blanco paspoorten gestolen in Syrië, door de IS ,vandaag bekend gemaakt, wat wordt dat tuig in bescherming genomen . Ze zouden eens één goede reden moeten geven waarom we die lui massaal Europa inhalen .

    Geliked door 1 persoon

  5. Mensen die anderen met plezier de keel doorsnijden, worden opgehaald door de VS?? Ja zo gaan militairen met elkaar om ! ECHT NIET!! Er is maar 1 reden. De VS willen kost wat het kost Assad kapot hebben. Niet dat hij mijn vriend is maar de dwaze gedacht dat Syrië een democratie moet worden rechtvaardigt dat je commandanten van IS helpt ipv hen de keel doorsnijdt.

    Geliked door 1 persoon

    • Petra DeBoer zegt:

      @Gert Jan Reitsma, of ze worden opgehaald zodat ze niet in Assad zijn handen vallen en gaan praten. Assad heeft samen met de Russen in Aleppo al een zooitje CIA figuren en andere figuren van inlichtingendiensten opgepakt.

      Geliked door 1 persoon

  6. Rookmelder zegt:

    Dat is geen verrassing, als je de sociale media -wereldwijd- volgt hoeft het geen betoog dat Amerika in het Midden Oosten, zoals eigenlijk overal, een dubbele agenda dient en IS steunde om middels een revolutie Assad ten val te brengen in het belang van geografische doeleinden en -militaire- macht.

    Geliked door 1 persoon

  7. tippelaar zegt:

    Isismoordenaars moeten worden gedood. Niets meer en niets minder. Elke isismoordenaar die in leven blijft is er 1 teveel.

    Geliked door 1 persoon

  8. Marian zegt:

    Dumpen in een vat met beton.

    Like

  9. dondorp zegt:

    net gelezen over een russise aanval op de vs die zeer binnenkort gaat plaats vinden en de elektriciteit doet uitvallen In dat land waar trump net over de streep de verkiezingen won heb ik geen medelijden wetende dat daar 4 miljoen mensen in satanaanbidding kinderen offeren.“`een stond ik naast zigeuner en vroeg ik zie iemand voor jou voeten sterven heeft dat iets met jou te maken werd erg boos maar 2 weken later vertelde de 65 jarige dat toen hij 8 jaar oud was zijn vader iemand voor zijn voeten heeft dood geschoten Ik ben dus profetisch begaafd en ben overtuigd dat god de USA grotendeels gaat vernietigen er mogelijk de helft gaat omkomen in een russise aanval electronica magnetiet impuls

    Like

Plaats een reactie