Grieken brengen veel “vluchtelingen” naar het vasteland

Screenshot_121

In het kamp Moira op Lesbos, maart 2017.

(Vertaling: E.J. Bron)

Bijna de helft van de “migranten” dat overstak van Turkije naar Griekenland, werd naar het Griekse vasteland gebracht. Dat is in strijd met de EU/Turkije-deal.

epoch times

Tegen de afspraken in het EU/Turkije-vluchtelingenakkoord in is tot nu toe blijkbaar bijna de helft van de migranten, dat vanuit Turkije op de Griekse eilanden is aangekomen, verder getransporteerd naar het Griekse vasteland.

Volgens interne cijfers van de Europese Commissie bereikten sinds het sluiten van het EU/Turkije-akkoord in maart 2016 tot begin januari 2018 in totaal 62.190 “migranten” uit Turkije de Griekse eilanden, meldt de “welt”.

In diezelfde periode werden volgens de krant 27.635 personen naar het Griekse vasteland overgebracht – dat is ongeveer 45%.

Turkije neemt maar weinig mensen terug

Volgens het akkoord neemt Turkije echter alleen “migranten” terug die zich op de Griekse eilanden ophouden, en geen mensen die zich op het Griekse vasteland bevinden.

“Naast het zeer geringe aantal repatriëringen naar Turkije waren de transfers naar het vasteland blijkbaar een extra aantrekkende factor”, staat er in een intern rapport van het Gemeenschappelijke Analyse- en Strategiecentrum illegale Migratie (GASIM), meldt de krant verder.

Volgens informatie van de “Welt” wees een hoge vertegenwoordiger van het Duitse ministerie van binnenlandse Zaken er onlangs in de commissie Binnenlandse Zaken van het Duitse parlement op, dat “de Grieken regelmatig vluchtelingen naar het vasteland brengen in plaats van – zoals immers overeengekomen was in het EU/Turkije-akkoord – deze personen naar Turkije terug te brengen.”

Dat zou “natuurlijk nog een aantrekkende factor” zijn, zei de vertegenwoordiger voor de commissie Binnenlandse Zaken verder. Bij de Brusselse Europese Commissie en het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken bestaat bovendien de vrees dat het voor de naar het vasteland overgebrachte “vluchtelingen” eenvoudiger wordt om verder te trekken naar het noorden.

De kampen zitten propvol

Eigenlijk mogen alleen maar zogenaamde “kwetsbare personen”, dus met gezondheidsbeperkingen, door de Griekse autoriteiten van de eilanden naar het vasteland gebracht worden.

Uit onderzoek bleek echter dat de kwalificatie “kwetsbaar” zeer ruim wordt geïnterpreteerd door de Griekse autoriteiten en artsen om de overvolle kampen op de eilanden te ontlasten.

“Voor de kwalificatie ´kwetsbaar´ is het al voldoende wanneer een migrant minutenlang loopt rond te schreeuwen of zijn eigen arm tot bloedens toe open krabt”, zei een medewerker van het EU-grensagentschap Frontex volgens de “Welt”.

Bron:
https://www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Brussel, Criminaliteit, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

8 reacties op Grieken brengen veel “vluchtelingen” naar het vasteland

 1. Statler & Waldorf zegt:

  “Tegen de afspraken in het EU/Turkije-vluchtelingenakkoord in.”

  Die afspraken zijn halfbakken en voor de bühne.

  De enige keiharde afspraak in Brussel die staat als een huis is zoveel mogelijk migranten importeren en het autochtone volk voor gek houden, voorliegen, aan één stuk belazeren en in een coma houden.
  En 8 van de 10 mensen vinden dat best.

  Geliked door 3 people

 2. fleckie zegt:

  Men mag zich wel realiseren, dat de binnendringers OOK NOG EENS de Griekse Economie behoorlijk veel geld kosten,…: wat onze W- Europese landen er nog bij MOGEN BEKOSTIGEN!!

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Wat de sultan lukt moet de Grieken ook lukken. Chantage wordt nog heel groot.

   Italië ligt economisch op zijn gat en zal binnenkort met EU gelden op de been worden gehouden. Macron wil EU-obligaties om andere landen de Franse tekorten aan te smeren.
   En door de Brexit verliezen de Noordelijke EU staten de gekwalificeerde meerderheid om de Zuidelijke EU staten in het gareel te houden.

   Timmermans staat niet voor niets op het punt van ontploffen.
   Pas op als in Brussel het woord solidariteit valt want de geldwolven liggen op de loer.

   Like

 3. louis-portugal zegt:

  Het klinkt weer geweldig allemaal.
  Haal al die zieken enz. hiiernaartoe want onze ziekenkassen zitten te vol, onze artsen weten met hun tijd geen raad, en we hebben geen eigen zieken en ouden van dagen om te verzorgen.

  Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Het probleem lost de politiek gewoon op met een Generaal Pardon, zoals in NL, Spanje en Duitsland. Ik heb vast ’n EU-land vergeten.

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Het zit daar gigantisch te borrelen. Wanneer breekt de hel los?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s