Egyptische rechtbank veroordeelt 75 “islamisten” (Moslimbroeders!) tot de doodstraf

Screenshot_215

Een Egyptische rechtbank in Caïro heeft 75 mensen tot de doodstraf veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een actie in 2013 voor de radicaalislamitische Moslimbroederschap. Meer dan 700 mensen stonden terecht tijdens het proces. 

HLN Be.

Onder de veroordeelden zijn de kopstukken van het Moslimbroederschap Essam al-Erian en Mohamed Beltagi. Ook de prominente islamistische geestelijke Safwat Higazi wacht de doodstraf, meldden juridische bronnen in Caïro.

Het leger zette in juli 2013 de islamitische president Mohamed Morsi, de eerste vrij verkozen president van Egypte na de val van Hosni Moebarak in 2011, af na massaal protest tegen zijn bewind. De toenmalige legerchef Abdel-Fattah al-Sissi, sinds 2014 president van Egypte, zei in een verklaring dat “het leger zich niet wilde bemoeien met politiek, maar dat de strijdkrachten niet doof konden blijven voor de eisen van het Egyptische volk”.

Bij een steunbetuiging in 2013 voor de Moslimbroederschap waarvoor de 75 “islamisten” zijn veroordeeld, vielen honderden doden waaronder 43 politieagenten. Volgens Amnesty International werden toen meer dan 800 demonstranten gedood.

Bron:
www.hln.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Egypte, gezond realisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

15 reacties op Egyptische rechtbank veroordeelt 75 “islamisten” (Moslimbroeders!) tot de doodstraf

  1. Hovawart zegt:

    Dat mag tegenwoordig De Nederlandse Radicaalislamitische Moslimbroederschap genoemd worden, Nederland is de nieuwe uitvalsbasis, omdat ingrijpen en controle onmogelijk is Nederland vanwege ons liberale rechtssysteem en de vermaledijde politieke voorkeur voor het knuffelen van islamietjes…….

    Like

  2. Aegolius cs zegt:

    saoedi-arabië heeft meer inwoners en bovenal de steen in Mekka.

    Like

  3. scherpschutter zegt:

    zo, dat is het enigste dat de moslimbroeders begrijpen, zwaarder geweld dan dat ze zelf kunnen oproepen. Echter, mijn inziens is het voor een islamgelovige niet erg om gedood te worden. Hij gaat als martelaar rechtstreeks naar Allah met het maagdenkoor. Iedereen tevreden. Zouden we in nederland ook zo moeten doen. Scheelt een heleboel gedonder en een heleboel geld. Helaas de nl.watjesbevolking krijgen het alleen bij het idee al, benauwd. Daar hebben moslims geen last van. Ze snijden uw lachend de hals af, natuurlijk pas als hun tijd daar rijp voor is. Ze moeten nog even wachten maar hun tijd komt. Kijk naar Scebrinica. Gaat hier ook gebeuren.

    Like

  4. Johan van Vught zegt:

    Nooit gedacht dat Egypte zich zo zou ontwikkelen.
    Maar die regering daar… Daar kunnen we nog wat van leren in het westen

    Like

  5. Mary zegt:

    En terecht, die moeten nooit nergens een tweede kans krijgen, opruimen dat vuilnis.

    Like

  6. Republikein zegt:

    Wat staat er op de kaart, ben wel benieuwd.
    Servet niet nodig.

    Like

  7. Pietersen zegt:

    Ik hoop dat ze vandaag beginnen met executeren, want deze monsters vinden het een eer te sterven voor allah. Een prachtige win-win situatie dus.

    Like

  8. kruisridder zegt:

    Kunnen de overige 700 man de kogel ook krijgen? En gelijk daarna op de vuilnisbelt?

    Like

  9. kampersrene zegt:

    Nederlandse rechtbank veroordeelt 75 “islamisten” tot de doodstraf…….gaan we dat ooit mogen lezen ?

    Like

  10. Peter zegt:

    Opgeruimd staat netjes.

    Like

  11. Niemand weet uit hoeveel leden die genootschap bestaat………het kunnen er zomaar 1 miljoen zijn

    Like

Plaats een reactie