Tegenstanders van Zwarte Piet stappen in Nederland naar rechter tegen intocht van Sinterklaas

Screenshot_70

(Door: Cyril Rosman)

Anti-zwartepiet activisten proberen de landelijke intocht van Sinterklaas in Nederland tegen te houden via de rechter. Een tot gisteren onbekende stichting, gevestigd in Utrecht, vindt de intocht ‘racistisch en discriminerend door de aanwezigheid van zwarte pieten en roetveegpieten’.

In Nederland willen tegenstanders van Zwarte Piet via een kort geding de landelijke intrede van Sinterklaas verbieden. De stichting ‘Majority Perspective’ daagt onder meer de openbare omroep NTR, die de tv-uitzending verzorgt, en burgemeester Jan Hamming van Zaanstad, waar de intocht volgende week plaatsvindt, voor de rechter.

Ook onder meer het Commissariaat voor de Media en de Staat zijn gedagvaard. De stichting eist een verbod op de volgens haar “racistische nationale intocht in Zaanstad op 17 november”, door de aanwezigheid van zwarte pieten en roetveegpieten.

Lees verder>>>
(h/t M.V.A.)
HLN Be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

54 reacties op Tegenstanders van Zwarte Piet stappen in Nederland naar rechter tegen intocht van Sinterklaas

 1. koddebeier zegt:

  Ik heb er genoeg van !!!!!!!!! Hoeveel echte Nederlanders met mij ???
  Trap dat tuig ons land uit en hun politieke vriendjes er achteraan !!
  IK BEN HET ZAT !

  Geliked door 8 people

  • Frauke zegt:

   Ik ben dit ook spuugzat ! Ze gaan het nog voor elkaar krijgen ook , de stumpers. Waar komt die soros uhh sores toch allemaal vandaan he .

   Geliked door 3 people

  • koosv8 zegt:

   Tot nu 3.

   Geliked door 1 persoon

  • QENQ5 zegt:

   De EVH – HOOLS zijn het ook zat. (Eindhoofse Voetbal Hooligans)…

   Geliked door 2 people

  • King Arthur zegt:

   Zie je dan niet al die zielige “slachtoffers” op de vootoo?
   Als ik zo luieflikker kansloze slinkse rotkop had zou ik ook tegen swarte Piet gaan demonstreren, want je moet toch iets met je zielige leven.
   Natuurlijk alle uitkeringen stopzetten van die labswansen, ze leven op onze zak.

   Geliked door 3 people

  • ruud beijer zegt:

   Helaas we kunnen niet veel doen.Het enige wat we kunnen doen is Er over blijven praten met de niet PVV stemmers. Zij moeten inzien dat er geen toekomst voor hun kinderen overblijft
   Wat overblijft is de islam en de asielparasieten. Die eten alles op waar wij Nederlanders al die jaren voor gewerkt hebben. Helaas de meeste geven alles op .Dus doe je best (mij kennen ze op mijn werk als ruudjepvv)Dagelijks val ik mijn collega,s lastig.De waarheid maar dat willen vele niet horen.

   Geliked door 1 persoon

  • Mary zegt:

   Natuurlijk is iedereen dat walgelijke etterclubje spuugzat!!!!

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Dat zwarte krapuul gaat Godverdomme elk jaar ’n stap verder!!!
   Het wordt tijd dat we ze duidelijk maken dat WIJ in ons land waar wijze met ons geld in leven houden hun grote bekken moeten houden en anders zullen wij ze dichtrammen!!!

   Geliked door 2 people

 2. annah zegt:

  allemaal niet werkende uitkeringstrekkers … die hebben kennelijk niets anders te doen

  Geliked door 5 people

  • Jules Vismale zegt:

   Beter gezegd nog: Het zijn allemaal kleinzielige, luie, parasiterende, betweterige en akelige nietsnutten, labbekakken, broekschijters en lapzwansen die denken dat ze de klok wel horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt! Hopelijk worden ze gewoon op hun beurt hier verjaagd omdat ze totaal NIETS bereiken met hun stupide ideeën!

   Geliked door 2 people

  • Aegolius cs zegt:

   Zou best wel eens kunnen:
   Kort geding tegen Zaanse Sint-intocht
   Het geding is aangespannen tegen de ‘racistische nationale intocht’ door de Stichting Majority Perspective.

   De Stichting is gevestigd aan de Ravellaan 7 in Utrecht, een pand waar thans krakers wonen. Voorheen zat daar o.a. de School voor de Journalstiek.
   https://www.deorkaan.nl/kort-geding-tegen-zaanse-sint-intocht/#more-62250

   **De Stichting is gevestigd aan de Ravellaan 7 in Utrecht, een pand waar thans krakers wonen.**

   Geliked door 2 people

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Ze zullen net zo lang blijven drammen totdat ze door een of andere rechter in het gelijk worden gesteld.
  En als het dan zo ver is gaan ze weer een nieuwe actie bedenken waar ze mee kunnen drammen en de Nederlandse cultuur kunnen ondermijnen.
  Zo lang dat hele subsidiegebeuren niet eens goed tegen het licht word gehouden en dit soort onzinnige stichtingen buiten flikkert zal dit doorgaan tot het einde der dagen want zeg nou zelf, wat is er mooier dan tot een uur of elf in je nest blijven liggen terwijl de rest van Nederland de kost voor je verdient.
  Op deze manier betalen we onze eigen ondergang ter wille van een klein groepje jankers die niks doen met hun zielige leven dan de zaak te vernachelen.

  Geliked door 4 people

 4. Rini Stegeman zegt:

  Grauwe Eeuw

  Majority Perspective dook niet eerder op in het Piet-debat. De stichting is opgericht door twee actievoerders die ook achter actiegroep De Grauwe Eeuw zitten. Die actievoerders laten al enkele jaren van zich horen in het debat. Michael van Zeijl, een van de mensen achter De Grauwe Eeuw, werd eerder dit jaar nog veroordeeld tot een boete van 300 euro omdat hij in de aanloop naar de landelijke intocht in Dokkum in 2017 een oproep deed ‘Sinterklaas dood te schieten’. Hij zag dat zelf als een grap.

  Geliked door 1 persoon

 5. Williaan zegt:

  Goed zo activisten! Wakker de haat vooral nog maar meer aan, eens zal jullie een rekening worden gepresenteerd waar je niet blij van wordt.

  Geliked door 2 people

 6. bigljohn zegt:

  Zwarte Piet is discriminatie ? Hij moet zo nodig een roetveeg Piet worden, en als het kan helemaal blank ? Al die slecht willende zwarten in Nederland dienen dan maar rap blank te worden, anders noem ik dat ook discriminatie. Sinterklaas zwart en de Pieten blank. Zo kunnen ze ons ook discrimineren. Ze zouden eens in de Nederlandse overzee ‘se gebiedsdelen moeten kijken. Die zwarte mensen die daar wonen vinden het een must dat zwarte Piet ook daadwerkelijk zwart moet zijn. Compleet met dikke lippen en oorbellen. Maar dram maar door. Net zo lang tot dat het laatste restje Nederlandse cultuur is verdwenen. Het hele land in rep en roer vanwege Sinterklaas. En dat vanwege een zeer sterke minderheid die in staat is om onze complete cultuur weg te vagen. Want veel Sinterklaas comite’s en burgemeesters laten hun oren al hangen naar dit domme gezwets. Amsterdam voorop. Die willen zwarte Piet helemaal in de ban doen.

  Geliked door 3 people

 7. andre zegt:

  mijn huid en haar zijn geen kostuum en dan met een nederlandse vlag eronder

  pfff hoe sneu ben je dan want onder dat haar zit een orgaan dat we hersens noemen en dan hebben we ook nog eens 2 handjes (ja in verschillende kleuren) als we dat kunnen combineren dan heet dat

  “de handjes uit de mouwen steken”

  Dat sommige mensen kostuumloos met de NL vlag durven te lopen is een schande alleen maar om een kinderfeest te verzieken. Ga weg met dat sneue volk.

  Geliked door 2 people

 8. kampersrene zegt:

  Tegen wie of wat stappen die gestoorden naar de rechter…..voor het verbieden van een kinderfeest of zwarte Piet himself .Wanneer komt Kerstmis aan de beurd en gooien ze het kindje Jesus uit de stal …den ezel mag blijven als symbool van de Islam

  Geliked door 2 people

 9. N.E. Derlander zegt:

  “Tegenstanders van Zwarte Piet stappen in Nederland naar rechter tegen intocht van Sinterklaas”

  Dit laat zien, dat de winkels die lafhartig meegegaan zijn met deze terzielepieten, daarmee in eigen voet geschoten hebben, want Sinterklaas zonder zwarte Piet dat kan toch niet. Maar dat gaat er wel van komen, dat kan niet anders…….

  Geliked door 2 people

 10. Ruud zegt:

  Heren Rechters (en OM), laat nou eens keer zien dat je rechtgeaarde Nederlander bent en dat je de vaderlandse gebruiken en gewoonten aan het hart gaan en dat degenen die dat niet wensen te accepteren op hun nummer gezet worden en indien mogelijk uit het land. Dat laatste nog liever vandaag dan morgen. Die kinderplezier-verkrachters horen hier niet thuis. Eruit met dat tuig! We hebben het veel te lang vanuit de zijlijn handenwringend aan moeten zien.

  Geliked door 2 people

 11. orelius zegt:

  Het land uit met dat dramtuig. Allemaal uitkeringstrekkers anders heb je geen tijd voor al die onzin. Wij worden gediscrimineerd. Het word steeds gekker.

  Geliked door 2 people

 12. R, Vis zegt:

  Achter de Stichting Majority Perspectives zitten volgens de KvK:
  1. Christa Sandra Noëlla Soeters
  2. Michael Willem Hendrik van Zeijl
  3. Jeffrey Marcel Pondaag
  4. Rogier Meijerink

  Het zijn dus gewoon de Grauwe Eeuw randdebielen onder een ander etiket.

  Geliked door 3 people

 13. Johan zegt:

  Wanneer stopt het eens met die beroepsdrammers ? Wanneer stoppen ze eens met hun perverse hetze tegen onze nationale symbolen Sinterklaas en Zwarte Piet ?

  Geliked door 2 people

 14. Steven zegt:

  Gaan we weer.. ieder jaar een stapje verder totdat heel sinterklaas uiteindelijk wordt afgeschaft. Kunnen we KWAKOE ook niet verbieden…het werkt namelijk stigmatiserend

  Geliked door 2 people

 15. Steven zegt:

  Kijk al die LINKSE SUKKELS erachter staan op de foto. Die kunnen zo de HOMO boot op.. tjonge jonge…

  Geliked door 2 people

 16. jack black zegt:

  Mijn huid en haar zijn geen kostuum ?

  Maar het ziet er wel naar uit !
  Uitgehongerd zie je er in ieder geval niet uit van de
  Nederlanders betaalde volgevreten steuntrekkerin !

  NTR Neem nu ook afscheid ?

  Maar al te graag van jullie stelletje klootzakken !
  Waar gaat het dan heen ?
  Naar Afrika ?
  Doei !

  Geliked door 2 people

 17. Kuppie zegt:

  #ikbenhetzat

  Geliked door 1 persoon

 18. Frauke zegt:

  Nou, dan maar verkleden als Bokito/Bokita of krijgen we dan te maken met dierenrechten organisaties ?

  Like

 19. Eigen volk eerst zegt:

  Het is gewoon ABSURD deze hele zwarte pieten discussie. Ik ben vóór Sint en Zwarte Piet omdat dit ónze traditie is. Toen mijn zoontje 3 was kwamen we een zwarte jongen tegen in de sinterklaastijd en hij riep in zijn onschuld..Hé Zwarte Piet….
  De zwarte jongen lachte en had plezier. Dit is 35 jaar geleden. En nu? Nu zijn er een stelletje zwarten met blanke aanhang die niets te doen hebben en willen eens kijken hoe ver ze kunnen gaan. Tot hier wat mij betreft. Het is nu STOP! Dit is van ÓNS. Wil je hier leven, goed, pas je aan, zoek een baan en je wordt geaccepteerd. En doe je dat niet? Dan haten de Nederlanders jou. Want zover is het al…haat..
  Mijn idee is om al die opportunistische winkels en bedrijven die onze Zwarte Piet boycotten eens een poepie te laten ruiken.
  Vier eens een jaar géén sinterklaas met kadootjes. Kijk eens hoeveel bedrijven eraan failliet gaan. Want veel bedrijven moeten het hebben van de vele vele miljoenen van óns sinterklaasfeest. Een koekje van eigen deeg. En wil je wel sinterklaas vieren boycot deze winkels en bedrijven, want ik vind dat ze de Nederlandse bevolking verraden…

  Geliked door 3 people

 20. Tineke zegt:

  Zal mij benieuwen of de rechters zich weer laten ringeloren door dit stelletje lamstralen!
  Ze zijn nou al weer bezig om de goedheiligman af te breken.
  Die moet van de halve zolen in een rolstoel,want met paard worden de gehandicapten beledigd.
  Ik had nooit kunnen vermoeden,dat ik nog eens in een open inrichting zou komen,die Nederland geworden is.
  Het is zo onderhand om je kapot te schamen.
  De rechters die zich hier over gaan buigen,zijn wat mij betreft nog zotter!

  Geliked door 3 people

 21. koosv8 zegt:

  Mijn huid en haar zijn geen kostuum, NEE EN OOK GEEN WERKPAK. Er zijn wel zwartleren motor pakken, maar dan moet er wel een rits in. HAHA HA stelletje kinderachtige gekken.
  Want in mijn beleving heeft men tot, om en nabij het jaar 2000 er nooit iemand over lopen zeuren. Het zou toch fantastisch zijn als je maar ongeveer 3 weken ZWARTE PIETEN IN dit land zou hebben en 6 december zijn ze allemaal weg, ook die waar het geen kostuum is. Dit geldt voor de ZEURPIETEN…DUIDELIJK!!

  Geliked door 2 people

 22. Elisah zegt:

  https://www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20181109_21597057/grauwe-eeuw-actievoerder-achter-kort-geding-tegen-sinterklaasintocht

  Grauwe Eeuw-actievoerder achter kort geding tegen sinterklaasintocht

  Het kort geding om de nationale sinterklaasintocht in Zaanstad af te blazen komt uit de koker van Michael van Zeijl, bekend van actiegroep De Grauwe Eeuw.

  Geliked door 1 persoon

 23. Elisah zegt:

  Montagefoto van Michael van Zeijl: Sinterklaas op de plek van de vermoorde president Kennedy.
  © foto Facebook

  Geliked door 1 persoon

 24. Elisah zegt:

  https://tpo.nl/2018/11/09/geert-wilders-wil-koninklijke-onderscheiding-voor-blokkeerfriezen-voorvrouw-jenny-douwes/

  Geert Wilders wil koninklijke onderscheiding voor Blokkeerfriezen-voorvrouw Jenny Douwes
  Friezin krijgt hoogste straf in blokkade-proces

  Geliked door 2 people

 25. Elisah zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/11/genadeloze-rechtbank-straft-piet-helden-blokkeerfriezen-hard-taakstraffen-tot-240-uur-voorwaardelijke-celstraffen/

  Genadeloze rechtbank straft Piet-helden Blokkeerfriezen hard: taakstraffen tot 240 uur, voorwaardelijke celstraffen

  Zojuist is de rechtszaak tegen de Blokkeerfriezen en Jenny Douwes explosief afgelopen. De rechter had geen enkele piëteit met de Friese mannen en vrouwen die zorgden dat er geen ongeregeldheden zouden uitbreken met tuigclub Kick Out Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas vorig jaar in Dokkum. Ze kregen taakstaffen opgelegd. Jenny Douwes werd zwaarder gestraft dan de rest: zij kreeg 240 uur taakstraf, en een maand voorwaardelijke celstraf wegens opruiing.

  Geliked door 2 people

 26. Florus Filipus zegt:

  dus we gaan geen kolen halen voor onze kachel, geen negerzoenen kopen, geen zwarte schoensmeer halen, Geen choco, geen jodenkoeken, en vooral geen bruine kak meer uitscheiden !!
  —————————- INHOUDEN DAN MAAR MENSEN !! ——————————

  Geliked door 2 people

 27. Elisah zegt:

  Boete voor deze moordoproep door michael van zeijl: maar 300 eurotjes…..

  ‘We moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten. Dubbele prijs als het tijdens de nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten. Maw zonder twijfel morsdood. Zo kan de NPO geen onzinverhaaltje ophangen met een nieuwe Sinterklaas en zijn we voorgoed van dat feest af. (En van die irritante Flodder-acteur die Sinterklaas speelt).’

  De politierechter in Utrecht heeft vrijdagmiddag activist Michael van Zeijl veroordeeld tot een geldboete van 300 euro wegens opruiing in een beladen zaak: de bedreiging van Sinterklaas door het gezicht van de actiegroep De Grauwe eeuw

  Geliked door 3 people

 28. sjuad zegt:

  De strafeisen zijn bekend.

  Straf NPO af door hun te negeren.
  Kijk massaal naar niet NPO en gerelateerde zenders.

  Zeg het voort,,,

  Geliked door 2 people

  • sjuad zegt:

   Immers € en politiek zijn een eenheid, NPO negeren kost geld, kost de politiek haar zendtijjd hun spreekbuis.

   Dat zal effect hebben op deze duidelijk gemanipuleerde uitspraak.

   Geliked door 2 people

 29. Elisah zegt:

  Goede reactie bij dds van ene Troelstra op de 240 uur taakstraf tegen Jenny Douwes:

  Weet u waar het OM 120 uur, dus de helft van 240 uur, voor eist?

  • Een puppy halfdood slaan en schoppen, pogen de identificatiechip eruit te snijden en de pup vervolgens verdrinken.
  • Als oplichter dreigen met “Als je niet meewerkt, druk ik dit kankermes door je strot.” En “Als je geen abonnement afsluit, knip ik je vingers eraf en stop ik je in de kofferbak.”
  • Het bont alsook blauw slaan van uw twee kinderen.
  • Het doodrijden van een 21-jarig meisje.
  • Als 22-jarige seks hebben met een 14-jarig meisje.
  • Een bierglas kapot gooien in het gezicht van een vrouw.
  • Als pedofiel een gezin via Whatsapp bedreigen en vervolgens belagen.
  • Kopschoppen.
  • Homo’s tanden uit de bek rammen met betonscharen.
  • € 52.000 euro stelen van een verstandelijk beperkte.
  • Met z’n tweeën een 56-jarige man kapot slaan met knuppels.
  • Als 68-jarige man ontucht plegen met een 11-jarig meisje.
  • Sambal op vagina van rivale smeren.
  • Een steelpan kokend frituurvet naar een klant gooien.
  • Een valse aangifte van verkrachting.
  • Met opzet het gebouw van de Sociale Dienst binnen rammen met een auto.
  • Uw 12-jarige dochter aanranden.
  • Een 16-jarig meisje in zomaar in het kruis grijpen, aankijken, en in het Arabisch ‘Jalla Jalla’ zeggen.

  Geliked door 3 people

 30. QENQ5 zegt:

  Douwes’ broer Mark, gelooft meer in Sinterklaas dan in de rechtbank.
  Dat heb ik nou ook: SINTERKLAAS bestaat!

  Geliked door 2 people

 31. Johannes zegt:

  Het minimale groepje dat nu naar de rechter stapt bestaat uit een veroordeelde kraker, een mevrouw die ook tegen de viering van 4 mei is (want racistisch) en is nauw verbonden met de Grauwe Eeuw. Hun aankondiging is nu al urenlang de opening van het nieuws en wordt ook op internet overal gemeld. Veel en veel teveel eer.

  Geliked door 3 people

 32. boorzalf zegt:

  “Mijn huid en haar zijn geen kostuum” NEE, JE SCHAAMHAAR OOK NIET. Walgelijk mens. 🐵🕷 Stuk ongedierte.😝

  Geliked door 1 persoon

 33. Sabeltant zegt:

  Door dit import gajes ga je vanzelf een hekel krijgen aan ALLES wat hier van oorsprong NIET thuis hoort!
  Als het je hier niet bevalt, waarom flikkeren jullie dan niet op naar die apenlanden waar jullie ouders op hun knieën vandaan gekropen zijn?

  Geliked door 4 people

  • bigljohn zegt:

   Sabeltant; Omdat ze een missie hebben. Ze willen Nederland, Nederlanders en de Nederlandse cultuur vernietigen en vervangen door hun eigen cultuur. Dat daaraan linkse Nederlanders ook aan meewerken is puur landverraad dat heden ten dage schijnbaar geen misdrijf meer is. Anders had Rutte allang vastgezeten !

   Geliked door 1 persoon

 34. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Dat tuig verdient een pak rammel met de roe !!!
  In de zak van Zwarte Piet en mee naar Spanje !!!
  In de pepernotenmolen met die zooi !!!

  Geliked door 2 people

 35. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Mocht de Nederlandse kromspraak dit tuig in hun gelijk stellen, dan stel ik voor, dat iedereen stopt met Sinterklaas inkopen. Gewoon de grootgrutters pakken, waar het pijn doet, in de portemonnaie !!! En dan maar even kijken, wie er aan het langste eind trekt. Wedden, dat daarna het anti-ZwartePiet gedoe snel wordt opgelost.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s