Geen godsdienst, maar ook geen grenzen

Screenshot_530

(Door: “eg regs”)

Volgens sommigen is onze multiculturele ellende in grote mate te wijten aan het christendom. Terwijl Joël Voordewind gretig als bewijsstuk wordt opgevoerd, volgen ondertussen de al even dankbare verwijzingen naar ‘het toekeren van de andere wang’ en ‘het liefhebben van vijanden’. Naar het schijnt, hebben onze christelijke ingevingen logischerwijs geleid tot het huidige straatbeeld van verkleuring, bontkraagjes en hoofddoekjes. Deze lasterlijke lezing is vanzelfsprekend volkomen absurd.

Ten eerste is het natuurlijk inmiddels al heel wat jaren geleden dat wij als volk ons nog iets aan christelijke doctrine gelegen lieten liggen. Moeten we werkelijk aannemen dat een bevolking die abortus, homoparades en euthanasie trots koestert als onvervreemdbare verworvenheden zich tegelijkertijd aangesproken zou kunnen voelen door verzen uit de Bijbel – laat staan haar democratische keuzes daarvan zou laten afhangen? Zoals gezegd, dit is totaal absurd.

Trouwens,toen Jan Pieterszoon (gecertificeerd van de zware stempel) in Indië meende ‘iets groots’ te kunnen verrichten, en toen 300 jaar later de streng gereformeerde Gerbrandy probeerde te redden wat er nog te redden viel, waren deze grootste volkshelden toen soms ook te ‘christelijk’, te ‘zwak, te zoetsappig en te sentimenteel’? En wat te denken van de Christelike Nasionaliste in Zuid-Afrika? Ik meen me niet te kunnen herinneren dat het bij uitstek de secularisten waren die het hier in Nederland indertijd voor hun bloedbroeders opnamen.

Kijk, dat de hippies ons wegvoerden op een pad dat desastreus was, is al erg genoeg. Maar het is wat al te onbeschaamd om nu alle ellende in de schoenen te schuiven van datgene wat zij zelf, geheel moedwillig, hebben afgebroken. Mocht u het niet weten: de ‘een-wereld-gedachte’ is een overduidelijk on-Bijbels verzinsel dat haaks staat op de gewijde geschiedenis van afgodische torenbouw en Babylonische spraakverwarring. Misschien ter geruststelling: het Rijk van de Antichrist zal daarentegen juist heel erg ‘grenzeloos’ blijken te zijn – twijfel daar maar niet aan.

Dezer dagen zal het liedje Imagine waarschijnlijk weer hoge ogen gooien in de ‘top duizend aller tijden’. Tussen zijn optredens door pochte John Lennon dat hij beroemder was dan zijn Schepper. En tja, Imagine no religion: dat vonden we ook zo verlicht en vooruitstrevend. Maar we kregen er wel – gratis en voor niks – op de koop toe nog enkele andere zaken bij: imagine no countries, imagine no possessions, imagine all people sharing the world. Lees de tekst er gerust nog maar eens op na. Als u wilt klagen over internationaal communisme, over open grenzen en over globalisme, dan moet u toch echt niet bij de christenen zijn.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Geen godsdienst, maar ook geen grenzen

 1. BertG. zegt:

  Ook iets wat zo’n beetje elk half jaar terug komt hier.
  Zeiken over de songtekst van John Lennon.
  Alsof de man persoonlijk verantwoordelijk gehouden kan worden aan alle ellende.

  Liked by 2 people

  • Elisah zegt:

   Men moet toch iemand de schuld kunnen geven…..hij kan zich niet meer verdedigen.

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   John Lennon is nergens schuld aan. Hij was een kind van zijn tijd. Hij had de gave om de tijdgeest van toen vast te leggen in zijn songs. Of hij zelf wel of niet zo dacht doet er niet toe, Feit is dat die geest bepalend is geweest voor de generatie’s die volgden. Daar plukken we nu de wrange vruchten van. Op dit moment bevinden we ons op een punt dat het tij gaat keren. Stil hopen dat dit vreedzaam zal gaan.

   Like

 2. BertG. zegt:

  Wat is het volgende, een plaat achterstevoren afdraaien, waarin dan duidelijk de woorden hoorbaar zouden zijn, haal ze binnen overal vandaan, haal ze binnen, doe het nu.

  Like

  • Harry zegt:

   Het is toch volkomen geschift om een grammofoonplaat achterstevoren af te draaien .
   Ik heb nog nooit een pick-up gezien die achteruit kon draaien !
   Bovendien hoort een naald slepend gebruikt te worden en niet “ stekend “ .
   Welke mongool verzint er nou zoiets ?

   Volgens dat soort verknipten zijn er dus lieden die een lied componeren , dat , als je het achterstevoren afdraait demonische teksten zou bevatten .
   Knappe musici , die zoiets kunnen fabriceren !
   Rechtsom een love song en linksom een duivels lied ?

   Of , wat me logischer lijkt , een stel verknipte godsdienstwaanzinnigen , die mogelijk een lp handmatig achteruit zitten te draaien om naar een debiel verschijnsel te zoeken .
   Het niburu niveau , zeg maar .
   Of door religie aangetaste grijze massa ?

   Like

 3. Ik ben het niet geheel eens met de schrijver.
  Kijk, dat de hippies ons wegvoerden op een pad dat desastreus was, is al erg genoeg. Maar het is wat al te onbeschaamd om nu alle ellende in de schoenen te schuiven van datgene wat zij zelf, geheel moedwillig, hebben afgebroken.

  De hippies, ik ben er zelf eentje, was en is tegen de gevestigde orde, tegen de oorlog in Vietnam en het gebruik van napalm etc etc.
  zij willen een vrije wereld dat niets te maken heeft met welke vorm dan ook.

  Like

  • Thom zegt:

   Wat was een hippie? Ik ben niet bepaald links te noemen. Ik was niet eens lid van een groep, maar het was 40 jaar geleden in de mode om overland naar India te gaan. Dat deden jongeren tot middelbare leeftijd uit heel Europa en Amerika. Ze begonnen in Amsterdam met Magic Bus en reisden zo door Belgie:, Frankrijk naar Athene in Griekenland. Vandaar namen ze dan de bus naar Istanboel. Dan naar Teheran in Iran. verder naar Mashad in Iran, waar ze een visum voor Afghanistan haalden en aankwamen in Herat . dan verder naar Kabul waar Van Nelle shag in pakjes van 25 gram te koop was om jointjes van te draaien. Dan verder naar Pakistan en van daaruit verder naar Amritsar in India waar de Gouden tempel van de sikhs ligt. De meesten gingen dan naar Goa of Nepal, maar ik ging naar Delhi en Calcutta, Die hele reis kostte een paar honderd gulden inclusief eten. Ze kochten een boekje dat heette : “Overland to India” en een ander boekje was “South-East Asia on a shoestring”. Hier stond precies in in welke stad goedkope slaaplaatsen waren, waar vervoer te regelen was, waar je goedkoop kon eten. Voor een paar gulden per dag reisde je, sliep je, at je en kocht nog sigaretten ook (35 cent per pakje).

   Waren dat hippies die dat deden? Nee dat waren geen hippies, dat waren normale jongens en meiden. Hippies bestonden wel maar waren ongevaarlijk. Links was gevaarlijk zoals Den Uyl. Klets toch niet over hippies die de wereld veranderd hebben: De PvdA achtigen hebben de scholen overgenomen en toendertijd, de jeugd geïndoctrineerd, de pers overgenomen, de tv en zo in heel Europa en Amerika.
   De linksen van de PvdA hebben de zaak verziekt en ze werden geholpen door CDA en VVD die goedkope gastarbeiders wilden hebben. Aan mijn hoela om de hippies ergens de schuld van te geven. Die dansten op de Dam met Robert Jasper Grootveld en Johnny de Selfkicker. Den Uyl zette de grens als eerste open voor half Suriname. Daarna kwamen de Turken en die kregen een paspoort en gezinshereniging. Geef de schuld niet aan wat onnozele halve zolen. VVD, CDA, PvdA die hebben de grenzen geopend en Jo Ritzen van de PvdA heeft als onderwijsminister het achterlijke soort onderwijs geschapen dat er nu is.

   Like

 4. Hovawart zegt:

  Geen grenzen of grenzeloos gedrag, het gaat om de nuance zou Timmermans zeggen.
  Hippieliedjes zingen met de oogjes toegeknepen,de vingers diep in de oren gestoken om de keiharde realiteit van het alledaagse leven te blijven ontkennen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Muziek en songteksten zijn nog steeds een soort van vermaak, afleiding, verbeelding.
   Daarom draaien, de meeste mensen thuis muziek af.
   Niet om telkens bevestigd te worden in hun politieke gedachtes, maar om afgeleid te worden hiervan, als vorm van ontspanning.
   Niet iedereen maakt muziek om een politiek statement te laten horen.
   Lijkt mij zelf ook erg vervelende muziek worden dan.

   Like

 5. Harry zegt:

  Nou egg regs ,
  hier is nog wel het een en ander op af te dingen .

  Hier in de bible belt huist een soort volk dat zich beslist niet wenst te vermengen met de normale mensen ! Zij hebben echt nog wél last van de christelijke doctrine !!! En niet zo’n beetje !
  Hier is sprake van een parallel samenleving , die van de hoogst schijnheilige refo’s , die eigenlijk niet eens met een niet-refo willen praten .
  Het soort mensen die op een manier naar de kerk sloffen,
  alsof ze in hun broek gescheten hebben .
  En dan onderling , de ene gereformeerde kerk en de andere , dat geeft ook al oorlog .
  Te zwaar of te licht . Op het werk eten ze aan gescheiden tafeltjes, per kerk .
  Ook al is het je buurman , die idioten doen op zondag nét of ze je niet zien !
  Ook al loop je een meter langs ze af als werkgever !
  Op maandag steken ze nog wel heel zuinig hun klauw weer op .
  Dan hoeft dat natuurlijk ook niet meer . Donder dan ook maar op .
  Van die halvezachten, die zeggen dat god ook de moslims heeft geschapen , net zoals ie álles zou hebben geschapen .
  Dus : eigenlijk zijn moslims één van ons . Schepseltjes Gods .
  Als je wat over die kutmoslims zei , werden ze woest , een vrouw kreeg zelfs een vuurrode kop als je wat over kopvodden opmerkte .
  Ergo , die waanzin van “de andere wang toekeren” , dat heerst werkelijk nog , maak je maar geen enkele illusie dat die christenen mee gaan vechten tegen de moslims .
  Die bukken devoot en stellen hun nek beschikbaar .
  Want het is vast god’s wil .
  Er is geen logica te ontdekken bij die lui .

  En wát doet het CDA en de CU tegen de moslims ?
  Ze doen niet anders dan faciliteren .

  Nou heb ik ook niks met hippies en dergelijke ,
  maar hebben die die kutmoslims hierheen gehaald , dan ?
  Toen was er eigenlijk nog geen probleem .
  De schijnheiligheid van de refo’s heb ik al sinds 1966 meegemaakt . De datum van politiek bewustzijn .
  Mijn ouwe heer had toen al 45 man in dienst , een zeer gematigd en redelijk mens , hij zei over die gelovigen : ik zeg niét dat ze onbetrouwbaar zijn , maar zeer zeker wel onberekenbaar !
  Mensenkennis van iemand die levenslang ondernemer was .

  En één van die incestplegers voegde mij nog een keer toe dat ik een ongelovige hond was en dat moslims TENMINSTE NOG ÉRGENS IN GELOVEN !
  Dus dat hebben ze nog liever dan dat je niét gelooft .

  Ik kan het niet anders zien als verknipte dwazen !
  Reken maar niet op hun hulp als de pleuris uitbreekt !

  Liked by 2 people

  • boorzalf zegt:

   Triest als je zo op zo’n bijbel bergje woont, hier wonen katholieken, protestanten van diverse soorten en het gaat prima. Behalve islamieten die moeten ze hier niet. Want dat zijn duivel aanbidders.

   Like

  • BertG. zegt:

   Dat is allemaal de schuld van die andere Beatles gast, George Harrison.
   Daarom zijn er zoveel gelovigen.

   Like

 6. Jack Terrible zegt:

  John Lennon was een socialist, ook een voorstander van homofilie, terwijl de orthodoxe kerk daar tegen was en is.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat was Bob Dylan ook, terwijl jij met Bob dan weer geen enkel probleem heb.
   Beide komen uit dezelfde tijdgeest met dezelfde ideeën.
   En zo zijn er nog wel 10tallen op te noemen uit die tijd.

   Like

 7. Bezorgde burger zegt:

  Ik ben het wel grotendeels met u eens egg regs!
  Ter aanvulling, na de Joden zullen de Christenen als eerste aan de beurt zijn om te worden uitgemoord als de mohammedanen de macht grijpen.
  De socialisten hebben trouwens ook altijd een bloedhekel aan het Christendom gehad.
  Het moreel, de overtuiging en de band tussen Christenen is schijnbaar dusdanig bedreigend voor dictatoriale stromingen dat ze dit geloof het liefst zo snel mogelijk uit de weg ruimen.

  Like

 8. Wim zegt:

  Ik lees geen argumenten tegen de analyse van ‘eg regs’. Muziek- en songteksten vertolken net als film en literatuur, kinderboeken en kinderprogramma’s altijd een wereldbeeld dat impliciet gepromoot wordt. Deze uitingen hebben dus meer impact dan ‘alleen maar’ leuk, grappig, mooi etc. In hoeverre artiesten doen wat ze doen als ‘kind van de tijd’ of als ‘mens met een missie’ moet per persoon beoordeeld worden. Dit verschijnsel is van alle tijden en gaat maar door. Zie de SJW’s die thans de wereld willen verbeteren.

  Feit is ook, en daar zou ‘eg regs’ misschien wat dieper op in kunnen gaan, dat veel christenen het allemaal lieten gebeuren of er zelfs in mee gingen. Dit vanuit de gedachte dat zij door adaptie er het beste van zouden maken. Ook dat gaat door getuige de christenen die de multiculturele samenleving (of wat daarvoor door moet gaan) verheerlijken en samenwerking met de islam zoeken en dus debet zijn aan eigen toenemende irrelevantie..
  Het moet overigens te denken geven dat juist landen (en leiders die wij bewonderen) die christelijke waarden koesteren zoals eigen land eerst (Ja, Wilders had gelijk dat dit een christelijke waarde is), bescherming van grenzen, promotie van het traditionele gezin en het huwelijk als verbinding tussen een man en vrouw dat gericht is op voortbrengen van nageslacht, een krachtig weerwoord hebben tegen islam en de SJW gekkies.

  Like

 9. Bert zegt:

  @Harry: zou die opvatting onder christenen niet ontstaan zijn door dat de kerken en de media het idee hebben verspreid dat christendom, jodendom en islam allen voortgekomen zijn uit Abraham en dus meer gemeen hebben dan dat ze zich onderscheiden van elkaar? De meeste christenen hebben geen idee wat islam nu eigenlijk inhoudt.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Er is niks mis met dromen van een betere wereld.
  Zo vindt men in de binnensteden veel idealisten. Links, duurzaam en tolerant. En als ze een auto hebben, een gezin en kinderen, dan verdwijnen ze naar de vinex, want alles van waarde is kwetsbaar. En idealen zijn mooi, maar een slot op je voordeur is beter. Een witte school is ook noodzakelijk. Vandaar.

  Christelijken lijken ook hun idealen te hebben en mogelijk is dit dan toch echt de oorzaak ervan dat men volledig mee werkt aan de islamisatie van Nederland.
  Ik ben het volledig oneens met de schrijven. Met de bijbel in de hand verziekt men heel ons land. Waarom? God mag het weten.
  Onwaar? Het christelijke Rutte III haalt dit jaar een kwart miljoen moslims binnen. Hoewel we precies weten wat de moslim wil, doet en niet doet, toch willen de christelijken meer, meer en meer.
  Ik niet.
  “Imagine, no 72 virgins willing and waiting, no allah, no mohammed. Imagine no moslims, among us only people…………”

  Liked by 1 persoon

 11. Elisah zegt:

  Geen godsdienst en geen grenzen…. dan krijg je dit dus
  https://www.ad.nl/buitenland/nog-eens-10-verdachten-gearresteerd-voor-moord-op-scandinavische-toeristen~a906fffe/

  Nog eens 10 verdachten gearresteerd voor moord op Scandinavische toeristen
  In Marokko werden de afgelopen dagen nog eens tien verdachten gearresteerd voor de moord op een 24-jarige Deense vrouw en een 28-jarige Noorse vrouw. Vorige week werden de lichamen van twee toeristen aangetroffen in het Atlasgebergte. De twee waren met messteken om het leven gebracht.

  Like

 12. erik zegt:

  Oh, oh, wat zijn de Bertg’tjes op hun (lange anti-christelijke) teentjes getrapt. Komt dat omdat de schrijver volkomen gelijk heeft? Ze zien neder(ig)land voor hun ogen in het goddeloze moeras wegzinken maar willen het niet toegeven.
  John Lennon? Met z’n door drugs benevelde brein maakte hij inderdaad soms songs met een vooruitziende blik……….
  Hij heeft het westen niet de huidige weg opgestuurd, maar de linkse onderwijs-wereld/universiteiten etc wel, en de huidige politici zijn het product van die onderwijswereld. (en de christelijke onderwijs wereld is daar ook niet aan ontkomen)
  Nu zitten we met een wereld die zegt: geen God en geen gebod en je ziet het resultaat……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s